Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy SERIALOWE.

użytkownik usunięty

Zapraszam wszystkich do dyskusji na wszelkie tematy dotyczące serialu, obsady.

Na początek kilka spoilerów: http://www.ndobrev.pl/?p=9125#more-9125

Bardzo proszę o moderatora, który z pewnością skasuje ten temat, o jakieś konstruktywne uzasadnienie jego decyzji.

Słucham właśnie the Kills i pomyślałam sobie, że mogliby zaryzykować i zrobić o taki sezon 4:
Klaus i Caroline - oboje wyjątkowo wredni, bezwzględni ale i stylowi jako przywódcy hybryd, naprzeciw nim Elena- wojowniczka (bez żadnych Stelen czy Delen) z ironicznym jak z pierwszego sezonu Damonem i Alarickiem podrywającym wszystkie babeczki :) Nad nimi zaś czuwające by ten spór sie za bardzo nie rozprzestrzenił rada czarownic z wyjątkowo ciętą na wszystkich (łacznie z Eleną :p) Bonnie. A żeby nie było za łatwo to cały czas będą mieszać świernięty Rippah i rozdarta między zazdrością o Klaroline a lojalnością wobec swoich (bo wywodzi się z rodu czarownic) Charlotte. I jak podobało by wam się coś takiego?

użytkownik usunięty
aivia

Nie podoba:P
Caroline - przywódczyni hybryd? :D
Poprawka: Elena - wojowniczka (bez Stelen) - no, i tak może być:P
Pippah niech świruje z dala od tego serialu:P

Ja to nie mam pomysłu na 4 sezon, nie wiem nawet co będzie dalej w 3 :P

Spadaj. W Klaroline też nikt nie wierzył :p

A co dalszej części 3 na pewno wiem, że wszystko zmierza do znalezienia broni na Klausa. Kevin powiedział, ze chce przeciągnąć historię Pierwotnych na dwa sezony (hurrra!!!) wiec w tym Klausa raczej nie ubiją. Na kocówke podejrzewam jakąś wielką awanturę z czarownicaami (ps, do tej pory zastanawia mnie czy fakt, że aktorka która zagrała Ayanę to ta sama co zagrał nauczycielkę Bonnie to przypadek)
ale najbardziej bym się chyba uśmiała gdyby BIG Bad sezonu 4 okazała sie Bonnie :D

ocenił(a) serial na 6
aivia

"Kevin powiedział, ze chce przeciągnąć historię Pierwotnych na dwa sezony (hurrra!!!) wiec w tym Klausa raczej nie ubiją."
Ty sobie nie żartujesz?!
Naprawdę?!
Będę skakać do góry jak kangurXD
Bo na razie to ja bym tego co jest sezonem Pierwotnych nie nazwała...
Raczej Rokiem Wkurzonego Stefana;P

WhiteDemon

Nie żartuję :)
Sezonem Pierwotnych nazwał to dla reklamy, a poza tym, oglądalność spadała i nigdy nie można być pewnym, jak wypadnie jakaś inna nowość. Tymczasem okazało sie, że TVD jest najchętniej oglądanym serialem CW nadal.
Nawet Kevin myślał, żeby nie wszystkich Pierwotnych pokazać w tym sezonie, no, ale jakoś to się nie kleiło, więc stąd Kol i Finn już teraz.

aivia

Niech ten Kevin się trzyma z dala od TVD :D Pierwotnych pokazać nie chce, epicka Stelena o matko :)

użytkownik usunięty
Madame_7

Kevin i ta jego Stelena...
Wolałabym, żeby to Julie pisała większość odcinków.

Madame_7

Na nasze szczęście łatwo ulega większości (fanów :p). w Dawson's Creek też chciał połączyć Dawsona i Joey, ale fani pokochali ją z Pacey'm i finał wyglądał jak wyglądał :)

aivia

A ja mam gdzieś z kim Elena będzie (zawsze się śmiałam, że do Matta wróci), choć już naprawdę jeśli będzie to Stefan... :) Tragedia :) Banał totalny. Ważniejsze jest od tego historia Pierwotnych.

ocenił(a) serial na 6
aivia

Superancko, rączki zacieram;)

aivia

I tak naprawdę o czym miałby być ten sezon? A gdzie Pierwotni?

Madame_7

Wątek główny jak powstały czarownice, no a poza tym dalsze próby zabicia Klausa :p

Co do Pierwotnych to Elijah z Gangiem Eleny, Reb z Ekipą Klausa, a reszt jeszcze nie znam, to też by sobie coś dla siebie wybrali. A retrospekcje byłyby o tym dlaczego Pierowtni jeszcze za życia musieli uciekać z Europy i początki romansu Esther :p

aivia

Wszystkich niech pokażą, jak powstali. I taka wielka grupa miałaby między sobą walczyć? :D Gangi Mystic Falls :D

Madame_7

Obawiam sie, że jak tak dalej będą szybko pokazywać kto jak powstał, to zabraknie im historii na kolejny, po 4 sezon :p

Taka wielka grupa miałaby ze sobą walczyć, bo o ile przypominam w książce nawet był taki moment że całe miasto było , ze tak napiszę ,,pogrążone w ciemności". I to nawet w czwartym tomie było, więc numerycznie się zgadza :D

aivia

Scenarzyści ciekawe czy już coś mają w głowie jak zakończyć ten sezon i czy mają zarys następnego. Boje się, że i TVD spotka to, co wszystkie seriale - robione na siłe, mniej ambitniejsze z kolejnymi sezonami.

Madame_7

Wiem, że historie na 3 i 4 sezon Kevin na bank ma w głowie, bo powiedziała Julie w wywiadzie, ze Kevin chce to rozłożyć na dwa sezony i jest zachwycony, że TVD ma tak oddanych fanów (czyt, najwyższą w CW oglądalność). Ja zawsze mówię, ze w seriale (poza tasiemcami) powinny mieć 4-6 sezonów - te z wątkiem głównym max 4, procedurale 6, no, ale money rules the world :/

aivia

Niestety i jakoś nie widzi mi się, że to wszystko Kevin ma w głowie :D

Madame_7

Kripke też nie wierzyli a jednak faktycznie 5 sezonów, które rzucił ot tak w wywiadzie jak jeszcze krecili 2 okazało się prawdą. A teraz Sera wszystko psuje :/

aivia

No właśnie ;/

użytkownik usunięty

"I do have to say how I love how all of the Stelena shippers who seen the promo of Stefan feeding Elena his blood and were like “DAMON DONE THE EXACT SAME THING OMFG” have all disappeared now that we seen that they both fed Elena their blood for completely different reasons.
Damon done it to save her life. Stefan done it to take her life."
Otóż to :)

użytkownik usunięty

Świetnie napisane.

użytkownik usunięty

http://www.ndobrev.pl/?p=10019#more-10019

1. Niech się przebudzi jak najszybciej, brakuje mi jej.
2. Julie, Twoja odpowiedź jest taka satysfakcjonująca! Nie wiedziałam tego, serio:D
3. Nie uśmiercajcie nam Riczka...:(
4. Dobrze, że wróci - ale na pewno będzie ku temu jakiś ważny powód..

użytkownik usunięty

1. Mi też, ale Klaus musiał ją oczywiście wsadzić do trumny ;/
3. Śmierci Alarica to ja bym chyba nie zniosła..

Riczek nie może zginąć :(

Ja też. Alaric jest moim ulubionym człowiekiem (czyt. nie wampirem) w tym serialu ;)

użytkownik usunięty

Darzę szacunkiem romantyczne aspekty The Vampire Diaries, pomimo iż to nie one skłaniają mnie do oglądania serialu. To powiedziawszy, ludzie zdecydowanie czekali przez długi czas na pocałunek Eleny i Damona.

Tak. Rozjuszyło to ponadto wielu ludzi. W tę noc producentka wykonawcza Julie Plec i ja.. Wysłałem do niej smsa o treści “czy na twitterze grożono Ci śmiercią?“. A ona na to: “odebrałam kilka gróźb i innych niestosownych rzeczy“. Moja odpowiedź: “tak, zebrałem kilka pedałów oraz gróźb śmierci“. Wymieniliśmy wszystkie złe rzeczy, które wypisywali.

ndobrev.pl

Fanki Steleny... xD

No tak, wiemy coś o nich :D

użytkownik usunięty

o.O

Wow xD

użytkownik usunięty
Rainn

I się jeszcze okazało, że chyba zaczęły strajkować i nie oglądać VD xD

ocenił(a) serial na 6

Jezu...masakra.

użytkownik usunięty

Klaus kontra Stefan
Producentka wykonawcza Julie Plec mówi nam, że Klaus nadal będzie "dostosowywał swoje metody" po zobaczeniu skandalicznych (i zatrzymujących serce) taktyk obranych przez Stefana. "Zabawnie było oglądać jak Klaus robi dokładnie to, czego od niego oczekuje Stefan oraz to, jak mądrze i inteligentnie dostosowywuje się do sytuacji. Pomimo przegranej bitwy ze Stefanem w tym odcinku, na pewno nie zrezygnuje on z wojny. Po prostu zmieni swoje podejście, a my zobaczymy go bardziej jako przebiegłego manipulatora niż posługującego się przemocą złoczyńcę."

Klaus i ... Caroline?
Jesteśmy tak samo zaskoczeni i zdumieni jak i wy, jednak zarówno Candice Accola, jak i Joseph Morgan nie mówią tak szybko o nowym związku. "On jest zainteresowany... ale myślę, że obecnie to tylko zauroczenie," mówi Morgan. "Oto atrakcyjny, młody wampir, a on jest nim już od 1000 lat. Więc to rzadkość, że dostrzega on coś nowego, co go ekscytuje. Może obecnie bardziej widzi siebie w roli mentora, jednak jest tu zdecydowanie potencjał, z którego może coś się rozwinąć." Accola dodaje: "Jest coś do powiedzenia na temat kobiecej postaci, biorącej przerwę i mającej pewne granice," mówi. "Wielka podróż Caroline to próba odnalezienia poczucia normalności, zwłaszcza teraz, kiedy naprawdę pojęła swój wampiryzm i potrzebę krwi."
Kiedy ponownie zobaczymy Rebekah?
Klaus jest w posiadaniu ciała siostry, ale czy będzie ona odsztyletowana w najbliższym czasie? Plec mówi: "Rebekah nie będzie długo martwa, lecz Klaus jest przerażony jej odsztyletowaniem. Zanim jednak zobaczymy Rebekah przywróconą do życia, Klaus będzie się musiał zmierzyć ze swoją przeszłością. Popełnił on straszliwe rzeczy, o których dowiedziała się jego siostra, więc to mu zajmie trochę czasu nim będzie czuł się komfortowo wyciągając z niej sztylet. Oczywiście, gdy to się zdarzy, nie będzie ona fanką Eleny Gilbert, a walka, która miała miejsce wcześniej w tym sezonie, powróci ze zdwojoną siłą. Rebekah będzie chciała pogrążyć Elenę i wbić jej nóż w plecy. "

Vampirediaries.pl

Skoro w 13 odcinku są retrospekcje, to może Rebekah wróci gdzieś w 14/15 razem z Elijahem ? <3

Widać, że Sztefyn nadal będzie się irracjonalnie zachowywać :D

Czekam na powrót Rebci,a niech da popalić Elenie, a co :P Klausowi również.

użytkownik usunięty
Madame_7

Wyobraź sobie jak obudzą wszystkich braci+Rebekah.. jacy oni będą wściekli na Klausa :D

Ooo i to jak. Ciekawa jestem jak zareagują jeszcze dodatkowo na śmierć Mikaela.

użytkownik usunięty
Madame_7

podwójna złość? :D
chyba, że im ulży..

Czemu? Moze mieli żal jak Rebekka, ale żeby od razu go zabić...

użytkownik usunięty
Madame_7

To w końcu ich ojciec, więc pewnie będą wściekli, ale nie znamy jeszcze ich przeszłości i nic nie wiadomo...

Kiedy ją poznamy? :D Kevin rządzi niestety

użytkownik usunięty
Madame_7

taaaa... i super na tym wszyscy wychodzą.

Madame_7

Kevin powinien zająć się TSC, a wampirki zostawić Julie ^^

Rainn

Ale jednak Julie ma więcej do powiedzenia.
Ma...? :D

http://tvdparallels.tumblr.com/post/15832881887
"The difference between Damon and Stefan “kidnapping” Elena is that with Damon she had the time of her life. With Stefan, well, he hurt her more than anyone could hurt anyone. Basically, Damon »»»»»»»»»»»»» Stefan " :)

http://tvdparallels.tumblr.com/post/15832868461/here-we-are-isnt-it-familiar jaki paralel xD

Rainn

Dokładnie.
Świetna paralelka :D

użytkownik usunięty
Rainn

oo <3

użytkownik usunięty
Rainn

Pierwszy <3
Drugi :D

użytkownik usunięty

" i love the fact that elena says he cant kiss her. not that she doesnt want him to because you can clearly see how much she wants him to. she looks at his lips and licks her own .. and she is just scared.. scared because she never thought she would want him to kiss her so badly like now. "

” You HAD me ” - not HAVE (past tense vs. present tense)
” I can’t ” - not I don’t want to (brain vs. heart)
” In love with VAMPIRES ” - not vampire (plural vs. singular)

Jak ja kocham ten plakat z trzema Petrovami <3

Józio
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lxso5z9SLs1qi3usmo1_250.gif
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lxso5z9SLs1qi3usmo2_250.gif

Klaus i Damon
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lxsm1akuE71qaqt70o1_250.gif
http://30.media.tumblr.com/tumblr_lxsm1akuE71qaqt70o2_250.gif