Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Czyli o wszystkim co dotyczy The Vampire Diaries: newsy, spoilery, dyskusje na temat odcinków, gifki i inne.

użytkownik usunięty
Madame_7

w 13 mają być retrospekcje z nowymi braćmi, ale mam nadzieję, że Eliaszek też się pojawi, a w teraźniejszości to on doprowadzi przyjęcie do końca. Jeśli nie teraz to myślę, że w 15/16 odcinku, bo pojawił się ostatnio filmik z tymi krzesłami i wśród nich było właśnie krzesło Daniela. A ostatnio kręcono 15 i 16 odcinek o ile się nie mylę.

Pokaż ten filmik, prędko :D

Madame_7

"Cytuję arsinoe:
I, zauważmy, w tym ładnym odcinku, w którym umierał cały czas miał wizje i tylko w jednej z nich była Elena. W zasadzie ciągle widział Kath.

no właśnie, masz rację a ja jeszcze tak sobie teraz przypomniałam, że w którymś odcinku jak Damon był dla Kat taki oschły to ją to podnieciło Widać to jest na nią sposób "

Tak, Kath podnieca oschłość :D

użytkownik usunięty
Madame_7

... xD

użytkownik usunięty
Madame_7

:DDDD

Widzisz, nie wkleję byle jakiej wypowiedzi, jeśli się na niej nie znam :D Zaraz zaraz, ja się znam przecież na wszystkm :D

Madame_7

xDDDDDD

Madame_7

Madame, tam już nie zdążyłam, więc myślę, że będą w retrospekcjach to na pewno i na koniec taka niespodzianka i ktoś rzeczywiście ich odsztyletuje :P

Kate123

Mnie zastanawia dlaczego Stefan jeszcze tego nie zrobił. Tak to mógłby współpracować z pozostałymi Pierwotnymi. Jeszcze jakby się dowiedzieli tego, że ich matka i ojciec nie żyją, a wszystkiemu jest winny Klaus nieźle by się działo. W dodatku Klaus oszukiwał Eljah przez stulecia, że wyrzucił ciała rodziny na dno oceanu. Niech oni ich obudzą w końcu, tu nie ma na co czekać :D Może będą wiedzieć, kto jest schowany w zaklętej trumnie ;)

użytkownik usunięty
Madame_7

No właśnie też tego nie rozumiem... Chyba, że reszta trumien też jest zamknięta na amen.

Tak myślisz? Rebekke jakoś otworzył, znaczy jej trumnę...

użytkownik usunięty
Madame_7

hmmm.. Sztefyn jest tępy i tyle. A tak na poważnie.. mogliby rozwinąć ten wątek trumien, na razie były tylko 2 odcinki z retrospekcjami.

Ponoć ten sezon miał być rokiem Pierwotnych, ale póki co to się tyczy liczby pojedynczej: Klausa.

użytkownik usunięty
Madame_7

I Rebekah w 5 (?) odcinkach. Do końca sezonu 10 odcinków, a my o nich nic nie wiemy. Nadal jestem zła za zabicie Mikaela, a co.

Ja też jestem o to nadal zła.

Tak, co my o nich wiemy? Co my o samym Klausie aż tak naprawdę wiemy, nic :D Niech już coś się zacznie dziać. To już 1,5 sezonu trwa, bo Elijah jest od 8 odcinka tamtego sezonu jeśli dobrze pamiętam.
I też myślałam, że z Mikaelem będzie konkretna akcja, a tu parę odcinków i po nim :D Chyba, że on żyje tak naprawdę tylko dostał magicznych mocy po tym pierowotnym kijku :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Elijah jest już 1,5 sezonu, ale połowę z tego przespał ;/
Też tak myślałam.. Że np zostanie do końca sezonu i będzie dręczył Klausa.

Dlaczego nic nie idzie po naszej myśli? :D

użytkownik usunięty
Madame_7

nie wiem ;/

ocenił(a) serial na 4

Nie wydaje mi się, byłaby o tym mowa. A na razie słychać tylko o tej jednej trumnie

Madame_7

Bo Sztefyn to raczej nie działa inteligentnie tylko po wariacku :D Na pewno nie przyszło mu do głowy, że coś takiego można zrobić. Chociaż w odcinku 3x04 jak podszedł do tej trumny, to tak jakby chciał ją otworzyć, tylko, że Rebekah mu przeszkodziła. To oczywiste, że jak Elijah powróci to nie będzie fanem Klausa za to wszystko, co zrobił :P Już kolejny raz na pewno nie da się nabrać :P

Kate123

Albo jak Ada napisała, one są zamknięte na amen. W ostatnim odcinku Bonnie krzyczała "dlaczego nie chcesz się otworzyć?", czy "dlaczego nie chcecie się otworzyć?" ????????

Madame_7

"Dlaczego nie chcesz"

Kate123

Teraz to kompletnie nie rozumiem :/ Denerwują mnie już :D

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Obudzeni Pierwotni wzbudzą zamieszanie w mieście i na pewno nie obyłoby się bez ofiar. Stefan chce wypędzić hybrydy z Mystic Falls żeby było tam bezpiecznie, tak? Odsztyletowanie rodzinki Klausa nie jest dobrym pomysłem, tak myślę.

syllwunia14

Stefan chce wypędzić hybrydy, bo przeszkadzają mu w jego planie. Wiesz, jeden cynk do Klausa i koniec zabawy (w sumie jakby Klaus sam nie mógł się pofatygować, myślę że odnalazłby trumny szybko).
Odsztyletowanie rodzinki to bardzo dobry pomysł. Nasza banda nie poradzi sobie z Klausem bez ich wiedzy na jego temat.

użytkownik usunięty
Madame_7

Skoro Sztefyn taki teraz "wyłączony" to mógłby je otworzyć ... Byłoby więcej akcji :D

ocenił(a) serial na 4

Gorzej jak by hybrydy Klausa rzuciły się na Damona i Riczka :( Przecież nie zrobiły tego dlatego, bo Stefan ma te trumny.

użytkownik usunięty
syllwunia14

o nie, Riczek musi żyć!

Dokładnie, a tak to ja widzę głównie rozterki sercowe Eleny, Damona, Stefana, Caroline, Tylera, Bonnie i Jeremego. A i Alarick, ileż można.

użytkownik usunięty
Madame_7

Za dużo mieszają z tymi związkami. I niepotrzebne były duchy. Zmarnowali na to za dużo czasu.

Szczerze to ja myślałam, że z tymi duchami to będzie fajny wątek. Taaa :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Ja myślałam, że pojawią się w konkretnej sprawie, że mają coś do załatwienia, a tu niewypał taki trochę :P

W sumie chodziło tylko o to, by Mason pokazał Damonowi jaskinię.

Duchy to była największa pomyłka tego sezonu.

użytkownik usunięty
Kate123

Mason, Lexi (ona ma plusa za torturowanie Stefana), Vicky, te wampiry z grobowca.. no błagam. Jedynie Annę lubiłam i im pomogła z Michaelem.

ocenił(a) serial na 4

aaa, zapomniałam o Lexi. Ona akurat fajnie, że była :D

ocenił(a) serial na 4
Kate123

Co one w ogóle wniosły do serialu? Kompletne zero. Chociaż nie, Mason pokazał Damonowi tą kryjówkę :D

syllwunia14

Nic nie wniosły, tylko czas zmarnowały :P

użytkownik usunięty
Kate123

7 odcinek był zmarnowany przez panią Sonneshine. Ewentualnie dobre sceny z Jerem i Anną i Dalarickiem.

Dokładnie. A reszta koszmar po prostu. A i jeszcze Lexi rozwalająca Sztefynowi łeb xD Cudo <3

użytkownik usunięty
Kate123

to było genialne <3

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

W takim razie może nie chce ich ożywić, bo gdy Klaus się o tym dowie to karze swoim hybrydom pozabijać wszystkich których kiedykolwiek spotkał Stefan, jak to powiedział mu przez telefon.

syllwunia14

Z tego co nam pokazali jestem pewna, że Pierwotni by sobie poradzili z tymi hybrydami. Alaric by wymyślił nową broń, daliby radę :P

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

No to może po prostu boją się Pierwotnych. Tego, że będą tacy jak Klaus...

syllwunia14

Klaus jest jedyny w swoim rodzaju :D

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

W takim razie Oni będą mu zazdrościć i będą chcieli być tacy jak On i będzie źle :D

Madame_7

Ja myślę, że Stefan boi się otworzyć trumny. Nie ufa Pierwotnym. Elijah już raz obiecał z mu pomóc i zdradził to. Wie, że najsilniejsza jest więź rodzinna, bo na tym właśnie opiera się ten serial i dlatego jest on tak wciągający, Zarówno Elijah, Rebekah jak i reszta rodzeństwa na 100% będą źli na Klaus'a i będą chcieli się zemścić ale i tak zdają sobie sprawę z tego, że są rodzeństwem i jak to ładnie Rebekah ujęła w jednym odcinku - mają tylko siebie. Ja już chcę Elijah'e z powrotem !

komandoska2a

Też chcę Elijah! Stefan się wszystkiego boi taka prawda.