ja byłabym w raju - zawsze wszyscy latali za nią, zdeterminowana Elena walcząca o miłość Damona - marzenie <3
Oczywiście, że Stefek nie odpuści. Car go przekona, że powinien walczyć o swoją epic luv. Później w 4x08 mamy wyprawę Stefana i Damona i niezależnie o co w niej będzie chodziło Stefan na pewno będzie miał wąty, będzie gadał, że to przez Damona rozpadł się jego związek z Eleną itd. Więc nic dziwnego, że Damon nie będzie chciał być z Eleną. Zakładając jeszcze, że Elena nie powie Damonowi, że go kocha, więc skąd on może wiedzieć, czy jej uczucie jest prawdziwe. Może jeszcze Stefek szepnie słówko, że Elena nadal go kocha, że jeszcze mają szansę i Damon nie będzie chciał się w to mieszać i stawać między nimi. Zawsze Elena wybierała Stefka, więc czemu ma myśleć, że teraz wybierze jego? Elena naprawdę będzie się musiała postarać i udowodnić Damonowi, że go kocha. Bo nie widzę opcji, żeby po tym wszystkim wróciła do Stefka. On będzie próbował ją odzyskać, ale nic z tego nie wyjdzie.
och, Ty zawsze mnie tak rozumiesz <333333 swoją drogą (wracając jeszcze do tego promo, nad którym tak marudzę) wydaje mi się, że gdyby miało być tak wspaniale, jak nam to zostało zasugerowane (tj. zerwanie, Elena szukająca Damona, żeby mu coś wyznać, piękne stroje, nastrój bla bla bla), to byliby bardziej powściągliwi, żeby nie zdradzać... a mi się wydaje, że po prostu tak zmontowali wyjęte z kontekstu sceny, żeby przyciągnąć widza, a tak naprawdę nic wielkiego między D i E się nie wydarzy na razie
Ale jak krytykowałam stillsa z 4x07 to wszystkie na mnie jechałyście, że będzie cudownie :P Oczywiście, że odcinek nie skończy się różowo, sytuacja jest podobna jak w 3x19. Ale to nie oznacza, że Elka pod koniec epizodu poleci do Sztefa, no błagam.
nie wiem o jakiej rozmowie mówisz, ale chyba jesteś dziś nie w humorze... nie mówię, że poleci do Stefana, tylko że zapewne więcej niż kilka scen nam nie dadzą i wciąż Stef jest pół kroku za nimi
Po raz pierwszy od dłuugiego czasu ujrzałam jasne strony w serialu i dlatego jestem nie w humorze :D Dobra, idę oglądać serial.
Ale mi nie o to chodzi. Do Stefka na pewno nie wróci. Boję się tylko tego, że w 4x08 Dżuli dowali kolejną wielką przeszkodę pomiędzy Deleną. I nie mam tu na myśli Stefka, czy tego, że Damon nie będzie chciał być z Eleną, bo nie chce ranić brata i nie wierzy w uczucia Eleny. To jest wręcz wspaniały scenariusz, bo teraz Elena musiałaby trochę powalczyć. Chodzi mi o coś nowego, coś o czym się dowiedzą w 4x08 i ta informacja wszystko zmieni. Tego się boję.
Jakby Julie nie dowaliła przeszkody Delenie to byłaby chyba chora :P Zastanawiam się już od 2 godzin o chodzi z tymi Sztefynowymi podejrzeniami i nie mogę nic wymyślić:/
No ja właśnie też! I to mnie najbardziej stresuje. O co w tym może chodzić :( Na Tumblrze czytałam coś o blood bond, ale jakoś tego nie kupuję.
Może po tych wszystkich intymnych niewypałach Stefan podejrzewa, że Elena jest lesbijką :P Sprowadzą dla niej Charlotte, która będzie się przystawiać do Damona, więc Elena z zazdrości się na nią rzuci i ją rozszarpie, a Stef zrobi taką minę: http://media.tumblr.com/tumblr_mcdodh6Vya1qhj8ia.jpg
Elena zazdrosna o Damona <3 Chciałabym coś takiego <3 Ale Dżuli dowali coś większego. Chociaż opis 4x09 nie wygląda źle dla Deleny. Już nie wiem, co myśleć :( Nie zniosę tych 2 tygodni :(
Nie tak źle:D Szybko zleci.
Powiedz mi, że niedługo będą robić casting na nowy czarny charakter:P Nawet nie wyobrażasz sobie jak chcę tego gościa w TVD: http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8fejwiOB01rcvz8zo4_500.gif
Wiem, że szybko :) Za to czytam sobie The Host :)
Będą, bo chyba jeszcze nie mają tego Łowcy z 4x13. A kto to jest? :P
Gdzie jesteś? <3
Ian Bohen. http://www.youtube.com/watch?v=PV0jHIxqVag :D Łotra to on potrafi genialnie zagrać.
Dopiero na 4 rozdziale (to wszystko przez Delenę :P), ale już coraz bardziej mi się podoba :)
OMG <3 Cudowny jest :D Chyba będę musiała obejrzeć 2 sezon TW :P
Ja też nie mogę się skupić na niczym innym przez Delenę:P
Prawda? <3 Nie pamiętasz go z 1?:P
Masakra:D
Ja o takich klatach chcę jak najszybciej zapomnieć, fu:p O wiele lepiej prezentuje się Jackson pod prysznicem:D
No jasne <3333333333
Ale wiesz, są takie teorie, że w 4x07 będzie Dex. Nie wiem, czy tak będzie. Może tak, może nie. Ale najbardziej martwi mnie to zdanie z opisu 4x08: "Gdy Stefan konfrontuje Damona na temat podejrzenia odnośnie Eleny to [jego brat] nie ma wyboru i musi mu pomóc w dochodzeniu." i "Ostatecznie Damon musi podjąć rozdzierającą serce decyzję." I ta decyzja ma dotyczyć Eleny. O ile nie mam pojęcia o co chodzi z tym dochodzeniem, myślę, że ta decyzja to właśnie to, że nie może z nią być. Rety, zwariuję od tej niewiedzy i domysłów. Niby teraz SE zerwała, ale pewnie Dżuli dowali kolejne przeszkody. Nie chcę, żeby Delena była teraz razem, ale boję się, że to dochodzenie ukaże nam coś istotnego i to nie będzie nic dobrego :(
pewnie ta decyzja to coś a la zostać przy Elenie czy ruszyć w świat (np. szukając tego leku)... pewnie wpląta się w to wszystko jego miłość do brata i chęć bycia lojalnym... a przeszkody będą na pewno, teraz niby jest tak że mroczna wampirza Ela bardziej skłania się ku Damonowi, ale zaraz pewnie zdarzy się coś, co zaburzy ten układ... w sumie z jednej strony to dobrze (o ile to ciekawie rozegrają), bo Delenowa sielanka w pierwszej połowie sezonu byłaby podejrzana i na pewno jest to niemożliwe... chcę żeby to szło małymi kroczkami, ale do (wiadomego) celu :))) i małe marzenie, żeby to Ela teraz zabiegała o Damona trochę <3
Też nie chcę Deleny teraz razem, tak jak mówisz, małymi kroczkami do celu :) Ale najbardziej boję się tego, że dowalą jakąś nową, wielką przeszkodę (nie Stefek, nie Damon i jego decyzja), tylko coś innego, nowego. No nie wiem, może trochę dramatyzuję, ale czuję, że tu chodzi o coś jeszcze :(
całkiem możliwe, promo sugeruje, że teraz będzie wielki romantyczny bal pełen uroczystych i żarliwych wyznań, ale wiadomo, że to nie o to w tym wszystkim będzie chodziło... ciekawe co jeszcze wymyślą, wciąż się martwię o ten eliksir na wampiryzm, ewidentnie nie przypasował mi ten wątek (chyba, że rozwiną go w jakiś rewelacyjny sposób).. a może przypadkowo skosztuje tego leku jakiś inny wampir Damon, Stefan albo Klaus i wtedy cały układ sił się diametralnie zmieni, to byłoby coś. ale pewnie znalezienie tego cuda i konsekwencje jego wypicia odłożą na finał
Ja myślę, że tu nie chodzi o lek, tylko o coś zupełnie innego. Może coś związanego z Shanem, czarownicami, Łowcami, śmiercią wampirów, duchami. Bo ta bajka o leku nie wydaje mi się prawdziwa. A nawet jeśli, to pewnie i tak coś się spieprzy i będzie trzeba czekać pół roku na kolejne odcinki :P
no, lek jest grubymi nićmi szyty... zwłaszcza, że to serial o wampirach, więc bez przesady - wszyscy wypiją i co dalej? a jeszcze gorzej będzie jakby tylko Elena miała to wypić (tyle starań dla jednej smętnej bejbi-wamp?) ale zapewne jakoś to rozwiną, teraz wszystko się zaczyna jakoś łączyć: Shane, Connor, pastor...
Promo jest takie Delenowe i chyba podoba mi się najbardziej ze wszystkich, takie inne, i ta muzyka...:) Ale po 4x07 i 4x08 będzie odcinek świąteczny i wspólny Delenowy wyjazd ^^ wszystko jest chyba za piękne...;/
też mam takie wrażenie, dlatego dzisiaj tak ostrożnie podchodzę do tego, co się ma dalej w serialu dziać, zwłaszcza z Deleną... ale cieszę się bardzo na świąteczny odcinek, super pomysł!
Nie chodzi o to jak piszemy, tylko o czym piszemy. Julie naprawdę zrobi z tego telenowelę xD
oj tam, ile było miesięcy czekania, to teraz trzeba snuć teorie, wreszcie mamy jakiś materiał, z którego można rzeźbić nasze interpretacje ^^ no i sezon zaczyna się dużo lepiej niż przeczuwałam - byłam gotowa na jęczącą Elenę i jej transformację przeciąganą przez 5 odcinków xD
Ja byłam dobrej myśli, jeśli chodzi o 4 sezon :) Teraz jest wręcz wspaniale <3 Teraz czekają nas jeszcze większe emocje i pewnie kolejna dawka cierpienia :P
Może masz rację, ale ja już bym chciała, żeby Damon był szczęśliwy. Natomiast w przyszłym odcinku musi być jakiś pocałunek Deleny inaczej będę mega rozczarowana...
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdmrm3aW0U1qgfiqjo2_250.gif kocham jego wyraz twarzy na tym gifku <3