PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121965
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
ailimenna

Podobno to z angielskiego promo. Najlepiej poczekać na australijskie. Jak oni nam coś dadzą, to się nie pozbieramy do czasu odcinka:P

Jeszcze 2 dni 13 godzin 58 minut 10 sekund :D

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

No tu jes to co ta dziewczyna napisała:

"Niektórzy z was za pewne słyszeli plotki odnośnie tego, że
Elena podzieli się z Damon’em wielkim ważnym wyznaniem
w czwartkowym odcinku pt. ‚O Come All Ye Faithfull’.

Właśnie oglądałam odcinek z zeszłoego tygodnia na Angielskiej
telewizji, gdzie po zakończeniu pojawił się Angielski zwiastun
zapowiadający nadchodzący odcinek The Vampire Diaries!

Pojawiła się tam scena, której nie było w Amerykańskim
zwiastunie, a niestety nie zdążyłam go nakręcić, dlatego
koniecznie muszę się z wami podzielić tym, co zobaczyłam!

Zobaczycie scenę, gdzie Elena i Damon będą siedzieć na ławeczkę
w domku nad jeziorem rodziny Gilbertów, tak jak na zdjęciu powyżej.

Słowa, które Elena wypowiedziała do Damona to:

‚I never felt that kind of love and passion that I feel about you.
I always felt that, I just didnt want to admit that…’

(Nigdy nie czułam takiego rodzaju miłości i namiętności jaki czuje do Ciebie.
Zawsze to czułam, tylko po prostu nie chciałam się do tego przyznać.)”

Ktoś coś gdzieś usłyszał generalnie, ale to może być wymyślone oczywiście :) nie uwierzę póki nie zobaczę.

ocenił(a) serial na 10
Rainn

PADNIECIE JAK WAM COŚ NAPISZĘ! :D Na forum VD24.pl fani Deleny spekulują, że następstwem ich namiętnej nocy bedzie ciąża Eleny!!! nie wiem czy oni w to naprawdę wierzą, czy tylko maja taką nadzieję, ale prawie udusiłam się drugim śniadaniem w pracy, jak to przeczytałam :P

natalia58

to był tylko taki żarcik :D nie normalny news tylko po prostu że fani teraz po tym co się zdarzyło w twilight też by tego chcieli tu, nic takiego się nie wydarzy :D

ocenił(a) serial na 7
natalia58

ja też coś takie czytałam :D że z tego względu, że jest ta więź między nimi to E może zajść w ciąże :D prawie się udusiłam ze śmiechu jak to przeczytałam :D niektórzy to jednak mają ostro poryte :D

natalia58

hahahahhahaha padłam :D za dużo Zmierzchu... żart czy nie nigdy nie wiadomo co Julie strzeli do głowy jak się naczyta takich żartów :D

Rainn

"PLOT TWIST: Stefan remembers that he knew Elena had feelings for Damon before she turned, and doesn't act like it's some huge surprise." no właśnie -.-

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

Co więcej, sam kazał jej się do tego przyznać... xD

ocenił(a) serial na 6
Rainn

Haha wiedziałyście? Ian? W ogole mi nie pasuje jak w tle leci taka muza http://www.youtube.com/watch?v=gi2bpWie3k4

ocenił(a) serial na 10
IKnowWhatYouAre

Jakieś pół roku temu widziałam ten klip z Ianem ;D

ocenił(a) serial na 7
Rainn

"Ten sezon bardzo skupia się na przemianie Eleny w wampira i na jej sprawach sercowych. Caroline jest bardzo pewna swoich opinii co do tego, jaka Elena powinna teraz być i kogo powinna teraz kochać. Caroline jest tak pewna siebie, ale nie patrzy na to z różnych perspektyw. Sądzę, że w końcu się w tym połapie". Może pozwoli w końcu Elenie zadecydować o tym kogo powinna kochać :D:D

ocenił(a) serial na 10
lola881

Dziękujemy Caroline, że będzie na tyle łaskawa, by pozwolić Elenie decydować za siebie! ;p

ocenił(a) serial na 6
Rainn

Bardzo prawdopodobne, że Elena stanie się zupełnie inną postacią niż dotychczas. . Mozliwe ze będzie mialo miejsce kolejne, powazniejsze zajscie na linii Damon-Elena-Jeremy, który poluje teraz na wampiry. ( Co dobrze tłumaczy urywek sceny jak Elena przyjezdza z Dmaonem do domku i widza Jera z sierkierą. Pewnie naskoczy na nich w domku a Elena go unieruchomi jak widac na fotce promocyjnej) Pod koniec odcinka 9 pewnie nadejdzie ta rozmowa Eleny z Damonem. On zdecyduje, że muszą sie rozstać ze wzgledu na tą wiez a ona postanowi wyjechac z miasta by nie prowokowac brata. Logicznie rzecz ujmując rozstaną się z Damonem ale on jeszcze usłyszy od niej wyznanie miłości. I Elka będzie poza miastem a bracia zostaną by dalej rozwiązywać zagadkę na temat lekarstwa na wampiryzm. To ich zawiedzie do tego łowcy Vaughta. Prawdopodobne, że któryś z braci otrze się o śmierć. To jest wręcz neiukonione, że któryś z nich będzie musiał zaryzykowac życie za drugiego. Wtedy wróci Elena i będzie coraz bardziej podobna do Katherine przez resztę odcinków 4 sezonu na co wskazuja pogloski ze strony producentow. I wtedy bracia znowu będą mieli pretekst by się do niej zbliżyć ale do Elki będzie nalezala ostateczna decyzja. Jestem pewna, że stanie sie cos zlego pod koniec sezonu.

IKnowWhatYouAre

To Twoja teoria, czy zaczerpnięta z jakiegoś forum? Masz może jakieś cytaty ze stron producentów, które by na to wskazywały? :)

Ja jestem pewna, że przyszły odcinek wszystkich nas wytrąci w pewien sposób z równowagi.

ocenił(a) serial na 6
ailimenna

Część wynika ze spoilerów na necie ale większość to moja teoria co może się wydarzyć. Jak wyjechali z ta więzią to pewnie znowu dokopią biednemu Damonowi czymś innym bo akcja musi się nakręcać i w sumie jedno z drugiego jakoś wynika. Z tą przemianą Eleny na złą wampirzycę to moja cicha nadzieja. Pare odcinków moglaby być taka niegrzeczna jak wczesniej Stefan a to by dodalo pikanterii zwiazkowi z Damonem.

IKnowWhatYouAre

producenci mówili coś o tym że elena będzie podobna do katherine?! kiedy?

Rainn

hahaha wyobraźnia fanów ciąg dalszy:

-"odnośnie ucieczki Eleny z miasteczka, czytałam, że ma uciec z Damonem i nie ma to być romantyczne jakby się ktoś spodziewał tylko trzymać w napięciu. może będą szukać sposobu na złamanie więzi? tyle tych spoilerów, że nie wiem w co wierzyć"

-"Jak ma uciec z Damonem jak podobno ma uciec przez niego bo ją zostawi i ma uciec z niespodziewaną osobą to raczej nie bedzie Damon tylko ktoś z kim nawet byśmy nie pomysleli że ucieknie"

-"myślę że na razie tak nie będzie , czytałam na jakiejś amerykańskiej stronie (jak zdołam na powrót znalezć link to wstawię ) że gdy damon zostanie skłoniony do tego by zostawić elene , opuści ona MF z niespodziewaną osobą po której nikt by tego się nie spodziewał , elena przez swoje zachowanie podczas nieobecności w miasteczku zmieni się o 180 stopni i pochłonięta rządzą krwi ,oraz celem za jakim dąży , spowoduje to że gdy powróci do MF okażę się że przysporzy ona nie lada problemów , więc jeżeli to prawda to będzie ciekawie , w dalszym ciągu szukam tej strony z tym inf."

-"Gdyby to była prawda to zapewne wyjachałaby z Kath a ta to by ją nauczyła prawdziwego życia. Historia może się powtórzyć i Elena zostawi braci i wyjedzie tak jak to zrobiła Kathrina."

Niewiarygodne powiedzcie mi jakim cudem nas omijają te wszystkie spoilery z "amerykańskich stron" ? :D:D

ailimenna

Rany, czego to ludzie nie wymyślą. Zamiast się cieszyć Deleną to doszukują się problemów. Narawdę tego nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 5
Kate123

No bo Delena wszystkich nie cieszy. Pogódź się z tym. :)

użytkownik usunięty
wilkszary

Ale Kate pisała o fanach DE, bo to ich komentarze ;]

ocenił(a) serial na 5

Jej post brzmi zbyt ogólnie. Nie moja wina. :P

wilkszary

Nie od dzisiaj wiadomo, że nie wszystkich cieszy Delena.
I chodziło mi o fanów DE tak jak Ada zauważyła. Następnym razem napiszę bardziej szczegółowo :]

użytkownik usunięty
wilkszary

nie wydaje mi się, żeby musiała wszystko szczegółowo wyjaśniać, tylko dlatego, że masz problemy ze zrozumieniem.

ocenił(a) serial na 5

Twój post pasował by do osoby, która tak jak ty regularnie czyta i pisze w tym temacie, ale ja taką osobą nie jestem, przykro mi. Zdanie: "Rany, czego to ludzie nie wymyślą." odnosi się ogólnie do ludzi, a nie tylko Delenowców. Twój post miałby zasadność tylko jakbym przeczytał poprzednie posty, a ja tego nie zrobiłem.
Nie, nie musi wszystkiego szczegółowo wyjaśniać, ale nikt nie może mieć do mnie pretensji, że nie poznałem tych szczegółów z kosmosu. :)

Dzięki Aduś :*
Właśnie o to mi chodziło :)

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10
ailimenna

Zapewne to by był ciekawy obrót zdarzeń, ale mam nadzieję, ze Delena się nie rozstanie w przyszłym odcinku.... Mam nadzieję, ze przejdą przez to wspólnie :)

natalia58

jak Elena mu wyzna miłość to padnę z wrażenia

ocenił(a) serial na 10
nunax4

Wyzna! Na pewno wyzna w tym odcinku! ;D

użytkownik usunięty
ailimenna

http://oi43.tinypic.com/imt79f.jpg

użytkownik usunięty
Rainn

co się stało z Plotkarą, omg ...
żenada.

Plotkara już kilka sezonów temu zaczęła się wyraźnie staczać. Sezon 5 był porażką, dlatego przestałam to oglądać. Czasami jak miałam więcej czasu na szybko przeglądałam sobie tylko co było w danym odcinku. 6 sezon to jest dopiero żenada. Moja koleżanka, która trwa przy tym serialu do tej pory powiedziała mi, że jeśli chcę się pośmiać powinnam obejrzeć ostatnią scenę najnowszego odcinka. Miała rację SPOILER!!!!!!!!!!!! - scena w której Bart kłóci się z Chuckiem, a następnie wylatuje przez balustradę jest tak komiczna, że nie mogłam powstrzymać się od śmiechu... twórcy osiągnęli szczyt absurdu.

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

dajcie spokój, coś strasznego. Ja widziałam tylko tą ostatnią scenę i nie mogę wyjść z podziwu jak idiotycznie można poprowadzić wątek.

ailimenna

Ja to myśle że to specjalnie tak miało wyglądać. Dlatego było nawiązania do szarad i sen Blair. Ale mimo wszystko można było sie pośmiać i odkąd Chuck znalazł sie na tym dachu wiadomy już był koniec odcinka. ; D

użytkownik usunięty
ailimenna

no mam takie same odczucia.
Teraz myślę, że żeby GG zakończyło się na odpowiednim poziomie, powinno skończyć się na 4x22, trzeba by było tylko akcję na początku sezonu przyspieszyć. SPOILERYYYYYYYYYYYYYYYYYY ślub Blair mógłby być pod koniec S4 i wtedy albo:
a) zakończenie dla Chair takie jakie było w 4x22 - spędzają razem cudowny wieczór, ale Chuck daje Blair odejść, bo myśli, że będzie szczęśliwa
b) ślub trochę szybciej, przerwany przez Chucka, Chair jest endgame.
Bart powinien był zostać martwy, Dair tylko na etapie przyjaźni, bo te relacje były świetne, Serena powinna być z Natem, a Dan w 4 sezonie powinien wydać książkę, jako że Upper East Side go zniszczyło, Jenny/Dorota powinna być plotkarą :D Wtedy w sezonie by się więcej działo, byłby ciekawszy i wątki nie byłyby ciągnięte na siłę.
SPOILERY SPOILERYYYYYYYYYYYY
Bo teraz serial stał się swoją parodią, a to co się dzieje jest śmieszne.
Liczę na dobry finał, bo chociaż dowiemy się kto przez cały ten czas był GG.

Dowiemy sie kto jest Plotkarą ? O.o

ostatnia scena wyglądała jak parodia jakiegoś wenezuelskiego serialu. zwiastun następnego odcinka też tak wygląda

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

ja chcę tylko wiedzieć, kto jest Plotkarą.
No i Georgina jest świetna :P Reszta... ekhm.

użytkownik usunięty
Rainn

Dziewczyny, nie reblogujcie niczego co napisała katerina-gilbert! Ta dziewczyna zmyśla spoilery i robi zamieszanie na tumblrze:/

ocenił(a) serial na 9

http://www.avril-lavigne.pl/index.php?function=show_all&no=6116 słyszałaś?! :))

użytkownik usunięty
anulka88

OMG! <33333333333

ocenił(a) serial na 9

Nie ma za co :D

użytkownik usunięty
anulka88

Dzięki:D

Rainn

Mam coś dla Was: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EiUEgV8WCpA - nowa scenka (niestety nie Delenowa) - Klaus i Carolne

użytkownik usunięty
ailimenna

I co? Teraz Caroline też zachowuje się tak, bo musi? W 4x07 była wymówka, że na randkę by nie poszła, a tutaj już maślana oczka.
I rozmowa o obrazie - serio? Źle się dzieje z TVD.

Caroline potrafi osądzać wszystkich dookoła siebie, tylko nie potrafi zwrócić uwagi na własne zachowanie. Tak, tak wymówka... nieważne jak bardzo będzie się wypierała albo zwalała winę na to, że musiała. W obecności Klausa zachowuje się wyjątkowo spokojnie, a jego towarzystwo jej bardzo odpowiada.
Dlatego lepiej żeby serial skończył się w odpowiednim momencie, boję się że w pewnym momencie wyjdzie nam taka sama parodia jak w przypadku GG.

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

Myślę, że ona coś kombinuje. Czytałam wywiad z Candice, która zapowiadała, że Caro będzie się starała pomóc Tylerowi, więc pewnie zwodzi Klausa ;) zresztą zobaczymy.

lola881

musiałam, pominąć ten wywiad. :) W sumie to też racja, pamiętam jak gdzieś czytałam jakieś teorie na temat tego, że Klaus wpadnie w szał gdy sie dowie i pozabija 12 hybryd oraz matkę Tylera.

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

No o tym, że zginie mama Tylera to już wszyscy mówią:D więc jeżeli faktycznie, to żadna niespodzianka :) No ale w sumie dawno jej nie było, a teraz pojawia się w promo (bo wydaje mi się, że to ją przytula Tyler na ławce) to coś musi być na rzeczy.