PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122075
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jak wyżej :))

minona291

A ona w ogóle wróci? Ja uwielbiam Tommy'ego, kochany jest:D

W komiksach miała większą rolę, ale czy w serialu będzie miała, to tego nie wiem. Chciałabym, by jeszcze się pojawiła,bo jej postać zdążyłam polubić.
Ja w pewnym momencie chciałam by Tommy był z Thea, to najfajniejsze postacie, a le niestety połączyli go z Laurel :(

minona291

Bardzo dobrze, shippuję im;) Thea jest jeszcze gówniarą, a Tommy potrzebuje kogoś takiego jak Laurel:)

Racja, ale miałam nadzieję, że Thea przy Tommy'm trochę wydorośleje. Szkoda mi Tommy'ego dla Laurel, bo z nią nie wiadomo, czy zaraz się nie rozmyśli i nie pobiegnie do Olivera.

minona291

Tommy też był takim dzieciakiem, nie wydoroślałaby przy nim;) Byłoby tylko gorzej. Dla niej potrzebny jest brat, widać jak się przy nim zmienia. To samo widać z T. i Laurel.
Też mnie to martwi:( Szczególnie po ostatniej rozmowie, gdzie powiedziała "The last person i expected to make me feel again, has". Niestety obawiam się, że nie miała na myśli Tommy'ego...

No prawda, że Tommy był lekkoduchem, takim rozpieszczonym bachorem do tej pory, ale widać, że odcięcie od kasiorki tatuśka wpłynęło na niego pozytywnie, co mnie bardzo cieszy :) A i widać, że serio mu zależy na Laurel.
Ja tam jej nie ufam. Podejrzewam, że przez jakiś czas będziemy oglądać szczęśliwy związek T&L a później, gdy Oliver tylko skinie palcem, to ona za nim pobiegnie jak głupia ;]

minona291

Też mam takie przeczucie, ale nie mam na razie "OTP feels" w stosunku do nich, więc nawet jak poleci do Oliviera, to jakoś przeboleję;)

minona291

Trochę? :D Oj jak ja bym chciała, aby wymienili głównego aktora. I stację, a serial byłby świetny :P

Madame_7

Nie licz na to ;p
Też tego chciałam na początku, a teraz już się przyzwyczaiłam do niego.Nie oglądam serialu tylko dla Oliego, są inne ciekawsze postacie.

minona291

I niestety, zamiast więcej akcji itd oczywiście miłostki muszą być. Dopiero teraz obejrzałam 3 zaległe odcinki, bo wybitnie się nudzę. Zawiodłam się na tej produkcji, buuu.

Madame_7

No niestety. jeśli liczyłaś na samą akcję, bez wątków romansowych, to nie dziwię Ci się, że się zawiodłaś. CW robi serial pod młodszą publikę,a ta wiadomo jest wiecznie głodna romansu, więc piszą tak fabułę, by mieć jak najwyższą oglądalność.

minona291

To czemu B&B ma tak kiepską oglądalność? ;) Czemu TSC zostało skasowane?:P Wątki miłosne w Arrow nie pochłaniają aż tak dużo czasu antenowego, nie przesadzajmy:P

Mi tam nie przeszkadzają romanse w serialu, oby tylko bez trójkątów, to wszystko zniosę ;p
To Madame nie pasują romantyczne związki między postaciami :D

minona291

Ja lubiłam trójkąty, dopóki nie obejrzałam TVD :P
No trudno, niech mi wskaże jakąkolwiek produkcję telewizyjną, w której nie pojawiają się żadne poboczne wątki miłosne;)

Dokładnie to miałam na myśli, słynna święta trójca z TVD tak mi obrzydziła jakiekolwiek trójkąty ;p
Nie wiem, ja chyba nie potrafię takiej wymienić xD

minona291

Tak samo jak słowo "epicki", "droga" i "podróż":D Ilekroć ktoś mówi "epicki", to doszukuję się w tym ironii;P

Sherlock.
Oczywiście poboczny wątek miłosny i stacja CW nijak się do siebie pasuje. Taka mała uwaga. Plastikowe romanse to ich podstawa.

Madame_7

To jak ci się udaje takie znaleźć, to je oglądaj.
Nie od dziś mamy tumblry, shippujemy parom i zachwycamy się plastikowymi romansami. Więc nie rozumiem skąd ta nagła nagonka i jad.

"Argumenty" w stylu "zmień stację, nie oglądaj, nie podoba się nie komentuj" tylko jest dowodem, że w tym temacie rozmów, innych z innymi poglądami prowadzić się nie da. Gdy taka sytuacja znajdzie miejsce, odpowiedzi są takie, a nie inne. Zdaje się, że temat brzmi Rozmowy serialowe. Nagonka była jakiś czas temu i to ze strony innych osób, wiem bo to wszystko czytałam. W zupełności słuszna i jakże trafna. Zwrócono uwagę na to jak sytuacja wygląda naprawdę, wtedy też to był jad, jak teraz i w moim przypadku. Ciekawe.

I tak zaglądam tu rzadko, a jak już to nadal widzę jest to samo. Nie ma się upodobań skrajno miłosnych, nie pogadasz. Dostaje się w zamian odpowiedź jak przykładowo Twoja, czy tam niżej koleżanki, albo czyta się podśmiechujki.
Na nagonkę i jad to myślę, że jeszcze czas przyjdzie, gdzie tu do mnie z takimi zarzutami :)

Madame_7

Masz rację, temat brzmi "rozmowy serialowe". Dlatego piszę w nim o Delenie. Nie oznacza to jednak, że nikt tu nie może porozmawiać o niczym innym. Tylko trzeba to rozmowę rozpocząć, a nie od razu się rzucać, że nie ma z kim porozmawiać. Zresztą o ile pamiętam to forum dotyczy "Pamiętników Wampirów", więc zarzucanie, że nie można tu porozmawiać o innych serialach jest trochę śmieszne. Offtopu niegdyś dzielnie broniłaś, a ludzie też słuszność mieli.

Każda z nas wyraziła opinię o Arrow, więc nie zarzucaj nam, że jedyne co napisałyśmy to propozycja zmiany serialu. Jak ktoś mnie zaczyna obrażać pod kątem moich upodobań, to wybacz, ale nie mam ochoty na dalszą dyskusję.

minona291

W stylu stacji CW oczywiście, że nie pasują. Są ckliwie, rozmemłane, banalne, nudne i nie do zniesienia. Amerykańskie typowo.

Madame_7

Proponuję więc przerzucić się na seriale innych stacji ;p

minona291

Arrow obejrzany z nudów, TVD porzucone także nie martw się o mnie, dawno jakże ten nieprawdopodobny fakt odkryłam.
Czasem i ja czuję chęć włączenia się w dyskusję na temat jakiegoś serialu, ale tu nie bardzo mam możliwość, ah może gdybym zaczęła kogoś shipować to by się udało. Może i tumblra założę, jeszcze łatwiej będzie. Pomyślę nad tym.

Madame_7

Nie wiem czemu się unosisz, przecież ja nie miałam nic złego na myśli :)
Jeśli ostatnio zawiodłaś się na produkcjach CW, to przecież masz tysiące innych seriali od innych stacji.
Nie mam pojęcia o czym teraz piszesz, bo ostatnio bywałam tu bardzo rzadko, ale jakoś nigdy nie miałam problemu z nawiązaniem rozmowy z kimkolwiek.

minona291

Powinno jej być zdecydowanie więcej. A można to połączyć wraz z romansem i serial jest dobry. Teraz wiem, że stacja CW robi przeciętne seriale, ma jakieś swoje wytyczne. I nigdy nie osiągną przez to wysokiej oglądalności hehe.

Madame_7

Jeśli nadal mówisz tu o Arrow, to pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. Uważam, że akcji jest w tym serialu wystarczająco. Nie ma niepotrzebnych dłużyzn, czego ostatnio nie mogę znieść w serialach ;)

minona291

Tak mówię o Arrow. Dla mnie jest tych akcji za mało, są za krótkie i przerywane durnymi rozmowami, podkreślające na każdym kroku jakie to poszczególne więzi są ważne, lub pokazujące trudność w komunikacji między bohaterami. Albo jeszcze gorsze wątki miłosne.
Także dla mnie akcji maluuuutko.

minona291

Dokładnie. Oli staje się już zbędny w tym serialu:D A serial jest świetny, z odcinka na odcinek staje się coraz bardziej intrygujący. I co najważniejsze, ludziom się podoba, bo jak na stację CW ma naprawdę świetną oglądalność. A ostatnio nowe seriale im nie wypalały;]

Też tak uważam, że jest coraz lepiej. Wątki są ciekawe, postacie też, poza oczywiście główną ;p
No właśnie, nie wychodziło im, nadal nie mogę odżałować TSC a zwłaszcza po takim dobrym finale sezonu :(

minona291

Ja też się jeszcze nie pogodziłam z tym, że skasowali TSC:/ Ludziom się nudził i zrezygnowali, a wtedy serial zaczął się rozkręcać na dobre.. finał był świetny, a końcówka niesamowita. 3x22 TVD przebił zdecydowanie..

To prawda,że mniej więcej w połowie wiało trochę nudą, ale ja to jakoś przetrwałam i później już z jakąś małą nutką niecierpliwości czekałam na następny odcinek. Najwidoczniej było zbyt mało tak wytrwałych osób jak ja, a szkoda.
TVD się stacza powoli na dół. Ciekawa jestem czy będzie obiecanych 6 sezonów, skoro teraz coś tam szepczą o spin-offie o Pierwotnych, to możliwe, że zbliża się rychły koniec TVD.

minona291

Dokładnie, tak samo uważam. Mnie osobiście bardzo by to ucieszyło, bo obecność Pierwotnych jest teraz zupełnie bezcelowa, a mają niewykorzystany potencjał. Wolę obejrzeć jakiś ciekawy wątek z Bonnie czy Mattem, a nie zarywającego do pustej barbie Klausa czy Rebeki z 824792 zemstą. Jedyna nadzieja w Kolu, bo jak nie znoszę gówniarza, to mam przeczucie, że scenarzyści nareszcie wymyślili dla niego porządny wątek, niż machanie kijem. Ale niestety planowanie spin -offu to jak dla mnie powolny koniec TVD;) I bardzo dobrze, najwyższy czas, bo scenarzyści się już gubią w tym co piszą.

Ja chętnie obejrzę spin-off. Może wrócą do początków Pierwotnych, to będzie szansa na oglądanie Mikaela i Tatii <3
Mam tak samo jak Ty, wolę rozwinięte wątki postaci drugoplanowych niż sztyletowanie Reb po raz enty i Klausa malującego koniki i rozprawiającego o koliberkach :D
TVD było fajne, ale powoli wyczerpują się scenarzystom pomysły na w miarę sensowne wątki i co tu dużo mówić... wyniki oglądalności mówią same za siebie.
Serial o Pierwotnych mógłby być powiewem świeżości, a wiadomo, że Pierwotni są bardzo lubiani, więc to mogłoby wypalić :)

http://www.youtube.com/watch?v=z1bweD0hAi0 Damon & Elena - I'm in Love With Him (4x10)
jestem pod wrażeniem, obejrzyjcie koniecznie. do tego muzyka <3333

cudowny <3
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8emnxJoRU1r4z7l6o6_250.gif

Rainn

http://www.youtube.com/watch?v=8p3ZR3jYSGI i teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen! <3 Damon♦Elena || ⟨Tip Of My Tongue⟩

............................................................................ delena pls stop
ale mam zaległości w fanvidach :/

http://media.tumblr.com/tumblr_mf32avONQF1qe9gvo.gif

Piękny <3333

Przecudowny &lt;333 I ta melodia &lt;333

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/577994_569407306408380_1648619352_ n.jpg

Ogląda ktoś tu Grey's Anatomy? W ostatnim odcinku była piosenka Eda Sheerana '' Kiss me'' , a mi od razu Delenowy taniec przed oczami :D

minona291

nie:(
Ale w Housie był taki cudny parallel do 4x07, że myślałam, że umrę. Identyczna sytuacja - mężczyzna wyciąga rękę, kobieta spogląda z uśmiechem, podnosi się, zaczynają tańczyć, kiss, seks. Ryczałam, i to przy tacie:D

Ja się popłakałam przy tym http://24.media.tumblr.com/d287d01b425059cca6604e66a8f76b94/tumblr_mft4dyFiAt1qm 8787o2_250.gif :D Nie każdy zrozumie:D

http://media.tumblr.com/tumblr_lxik7ki8iG1r345hg.gif

Ja tak samo, cudny parallel <3

asdfghjklsdfghjkdfghjkl

kto i kiedy?

Rainn

SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERChase i Cameron w 6 sezonie, gdy zamknęli szpital, odcinke Hugh Laurie'go:D http://tonyandzivauk.tumblr.com/post/29402810635/cameron-and-chase-scene-from-lo ckeddown-for SPOILESPOILERSPOILER

omg myślałam o tej scenie kilka dni temu przecież <3