PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122075
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jak wyżej :))

Brooklynne_Accola

Główne plakaty można, jeśli nie ma ich. Zdjęcia do galerii nigdy nie można było dodawać.

Madame_7

o, to nie wiedziałam, że nigdy nie można było. ale to w takim razie skąd się biorą te zdjęcia w galerii? kto je dodaje?

Brooklynne_Accola

Kolorowe łby :)

Madame_7

aha :D

Bluszek, ta Defanowa scena z australijskiego promo to jest scena z 4x02, z początku odcinka...

Kate123

I dobrze, za dużo już dostał wciry od tego debila...

" Czym się różnią fani deleny od delenowców ? "
" Delenowcy źle interpretują serial, uważają, że Elena powinna być z Damonem, mijają się z faktami. Fan Deleny to ktoś, komu podoba się ich relacja, ale wie, że to Stefan jest lepszy dla Eleny. "

Ah, tyle czasu żyłam w nieświadomości.

Request_

OMG :D Czego to oni nie wymyślą :DDDDD

Request_

:D kto wymyśla takie debilizmy :D w takim razie fanów Deleny chyba nie ma :D bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś kto kibicuje Damonowi i Elenie nie chce żeby w finałowym zestawieniu byli razem :D
Ciekawe czy istnieją też rozgraniczenia między fanami Steleny a Stelenowcami :D

lola881

Wątpie, bo musieliby to wymyśleć Delenowcy (którzy nie są fanami Deleny jak sie właśnie dowiedzieliśmy) a oni mają to w dupie, so.. ; D

Request_

http://24.media.tumblr.com/236613fbfc585ebfdc5c0ca4af34477d/tumblr_mg5uakMHQo1rw 2ehfo4_250.gif
To jest bardzo interesujące :D A co oznacza shipper Deleny? :D

Rainn

Jeszcze do tego określenia w swojej analizie nie dotarli, ale chętnie bym sie dowiedziała. ; D Pewnie by nas od maniaków zwyzywali, o upośledzeniu gdzieś też czytałam, więc wszystko możliwe. xD

Rainn

http://media.tumblr.com/3722eee6c6185dc07875a27ea9f2ee21/tumblr_inline_mgqfajjZy y1qfwy1o.jpg
Rainnek, RICZEEEEEEEEEK :(((((((

Request_

Haha :D Dawno nie przeczytałam takiej głupoty :D

Request_

A czym się różnią stelenowcy, fani steleny i shitlenowcy?

Request_

http://www.youtube.com/watch?v=c0yNzWOQxzk

To z zakazanej czy naszego podwórka?:P

Z zakazanej. Czasem prawdziwe perełki można znaleźć. ; D

Coraz bardziej jestem przekonana, że w 4x09 Shane zahipnotyzował Elenę. Trochę dzisiaj nad tym myślałam i obejrzałam sobie sceny z 4x09 i wszystko na to wskazuje.

Kate123

Na prawdę myślisz,że to jest możliwe??? Ja też się zastanawiałam nad tym, ale niestety nic sensownego nie wymyśliłam :P

_Sloneczko_2034

To ma więcej sensu niż całe sire bond :P
http://indamonseyes.tumblr.com/post/40600468478/moments-of-inconsistency-in-elen as-so-called-sire ciekawe jakby Plec to wytłumaczyła

Zgadzam się, tak właściwie to chyba wszystko ma więcej sensu niż sire bond :P Ale jakoś nie wydaje mi się żeby Julie wpadła na taki pomysł :P

_Sloneczko_2034

Tak, ale wiesz, mogę się mylić :P
Niby dlaczego w 4x04 było pokazane jak Shane hipnotyzuje Bonnie? Dał jej jakieś ziółka (które Elena pewnie też brała w 4x08, jak Bonnie je przyniosła), położył na stole ten hipnotyzer (tak jak w 4x09) i później złapał się za ucho i wykonał taki ruch jak przy ściąganiu kolczyka i Bonnie zdjęła swój. Nic jej nie powiedział tylko wykonał ruch i ona jakby nieświadomie go powtórzyła.
A teraz 4x09. Elena ziółka brała w 4x08, podczas hipnotyzowania Jera był tam ten hipnozer. I później Shane powiedział Elenie, że musi uwierzyć, że on jest w stanie pomóc jej bratu. I jak Elena na to zareagowała? Powiedziała później Damonowi, że ufa Shane'owi i myśli, że on jest im w stanie pomóc. Damon wspomina jej o swoich podejrzeniach odnośnie tego, że Shane ma coś wspólnego z wysadzeniem w powietrze osób z Rady. No i pojawia się Shane i mówi Elenie, że Pastor potrzebował jego wsparcia, nie mógł się pogodzić ze śmiercią żony. I wygląda na to, że Elena mu uwierzyła. I teraz mamy scenę jak Elena się zbiera do wyjazdu, obraca się do Jera i tam widać jeszcze Shane'a w oknie http://25.media.tumblr.com/af72f866a633027ea79bb620056f6f15/tumblr_mgn51sNwzF1rv l41to2_500.png A później Shane ODCHODZI i Elena ODJEŻDŻA. Coś podobnego jak było z Bonnie. Shane wykonuje gest ściągania kolczyka - Bonnie ściąga kolczyk, Shane odchodzi - Elena odjeżdża. Nie wiem, może to trochę naciągane, ale cóż :D I poza tym wiemy jak bardzo Shane chce się dostać do Silasa. Oczywiście chce mieć Damona po swojej stronie, Shane wie, że Damon jest inteligentny i jest świadomy tego, że może popsuć jego plan. Dlatego musiał go przekonać, że sire bond istnieje, żeby go zmotywować do szukania cure (która pewnie i tak nie istnieje).

Kate123

Ta teoria jest GENIALNA!!!

Kate123

This. Gdyby Elena była "sired to Damon", to również nie ufałaby profesorkowi, tak jak on. Tymczasem wierzy obcemu facetowi, zamiast swojego masterowi? ;P Tia, jasne ;P
Bonnie też swój rozum ma, naiwna nie jest, więc uważam, że obie są manipulowane przez Shane'a.

Kate123

Teoria świetna... chciałaby żeby faktycznie tak było,że sb nie istnieje....

Kate123

Widzę, że ktoś tu również popiera moją teorie :)

Kate123

Ja też. Przekonują mnie o tym słowa Eleny: “I was ready to fight you on this but suddenly every part of my body is telling me that I need to get in this car and leave you".
Uważam, że od 4x01 - 4x08 nie było żadnego sire bond. To co się działo z Eleną nie miało nic wspólnego z Damonem. Car również nie mogła wypić krwi z torebki. Connor zagrażał życiu jej brata, była wściekła, sprowokował ją, więc go zabiła. Sam Narducci przyznał, że to była tylko i wyłącznie jej decyzja. Sukienki nie skomentuję, bo to żałosny argument. Ile zaś razy w ogóle nie posłuchała Damona? Dopiero w 4x09 wykonała konkretne polecenie, które świadczyłoby o tym, że sire bond istnieje. Ale powinna je wykonać od razu, prawda? Tymczasem ona była "gotowa się z nim sprzeczać", ale "nagle każda część ciała mówi jej, że ma wsiąść do auta". Czemu wcześniej czegoś takiego nie czuła?
Jak zauważyli na tumblrze, "Damon is very intuitive" może być wskazówką do tego, że od początku miał rację (no bo on zawsze ma rację:D) i Elena odrzuciła krew z powodu tego, że jest doppelngangerem. I wszystko byłoby jasne.
Shane macza w tym palce, bo ma w tym interes.

Dokładnie. W 4x09 Elena zachowuje się zupełnie inaczej niż w poprzednich odcinkach. Jak dla nie to tez nie ma sire bond. Specjalnie rzucają Nam takie rzeczy jak sukienki, picie krwi z żyły, itd. Każdą z tych rzeczy można wytłumaczyć na inny sposób, który nie jest związany z sire bond. Shane wie, że Damon może stanowić problem w jego planie, więc przekonał go, że sire bond to prawda. Poza tym cały czas wierzę w słowa Julie, że SB nie będzie stanowiło wielkiego problemu. Więc albo tej więzi nie ma albo istnieje sposób na jej złamanie.

Kate123

Dokładnie. SB można złamać jedynie na dwa sposoby: Damon umiera lub Elena przemienia się w człowieka. JP powiedziała, że SB to tylko niewielka przeszkoda dla Deleny. Jeśli Damon miałby stracić przez nie życie, to raczej niewielką przeszkodą by nie było;] To samo z Eleną i człowiekiem, bo chyba nikt nie wierzy w tą całą ściemę z lekarstwem. A nawet jeżeli cure istnieje, to wiele osób ucierpi na tym, aby go zdobyć.
Zapomniałam jeszcze wcześniej wspomnieć o tym, co mnie najbardziej razi w tym całym popranym wątku z sire bond. A mianowicie taniec Deleny w 4x04 i to co nastąpiło po nim. Jeśli sire shmire polega na uszczęśliwianiu swojego "pana", to Elena nie powinna była wyjść z imprezy, ryczeć, lamentować, zranić Damona i pobiec do swojego cieniasa. Bo dobrze widziała, że Damon podczas tańca był szczęśliwy i żadne gromkie spojrzenie Bonnie nie powinno na niej zrobić wrażenia. Albo powinien wystąpić chociaż wewnętrzny konflikt, czyli "nie chcę tego robić, ale nie mogę zasmucić Damona". Nie wierzę, że te luki i błędy zrobiono nieświadomie. Jak na taki długi czas planowania tego wątku, to wszystko powinno być idealnie dopracowane.

Właśnie, to co przedstawiłaś to najczarniejsze wizje, a Julie powiedziała, że to tylko niewielka przeszkoda.
Za dużo w tym niejasności, więc albo sire bond faktycznie nie istnieje, a oni po prostu dają Nam jakieś informacje, żeby przekonać Nas, że to prawda, a tak naprawdę wytłumaczenie tego wszystkiego jest jeszcze inne, coś co nie przyszło Nam do głowy.
Ale na razie obstawiam, że to Shane zahipnotyzował Elenę, a SB to tak naprawdę ściema i wszystko da się na inny sposób wyjaśnić.

Kate123

Nawet dziennikarze zauważyli masę błędów w sire bond... jeśli okaże się, że ta więź naprawdę istniała, to mam nadzieję, że Julie Plec otrzyma Złotą Malinę za całokształt swojej twórczości ;P

Jeśli okaże się, że SB istnieje, to mam nadzieję, że wyjaśnią dokładnie jak to działa.

Kate123

Dokładnie, bo jeżeli się okaze, że jednak istnieje i nam tego nie wyjaśnią i zostawią to tak jak jest, to będę bardzo wkurzona :P

_Sloneczko_2034

Też będę zła, bo teraz w sumie nic nie wiadomo. Zarówno mogę sobie wytłumaczyć te wszystkie rzeczy związane z SB jakby istniała i z drugiej strony, że to jednak ściema.

Kate123

Dokładnie. Najbardziej się boję, że nam tego nie wyjaśnią i stwierdzą, że tak miało być i juz...;/ To się wtedy poczuję tak,jakby Julie celowo z nas zrobiła idiotów, bo nie wierzę w to, że ona myślała,że nikt nie zauważy tych błedów....

Amen :D dokładnie taniec to jest przykład nie do podrobienia :D

Kate123

Kate, pamiętasz może kiedy udostępnili serwetkowe zdjęcia promocyjne? Te z "bond by blood" i tak dalej.

8-11 października

Kate123

Wydawało mi się, że te wyszły dużo później.. no to nic, nieważne już ;P

Szukając daty trafiłam za to na coś co poprawiło mi humor:D Wypowiedź z końca listopada:
"Elena is totally going to feel guilty about the sire-bond sex. And Stefan will take a while to get over it, for sure. But once that bond is broken she will be her old self; the one who knows that Stefan is the best choice she ever made. "

Ups:D

Taka była data wprowadzenia zdjęć do galerii, ale niekoniecznie musi być dobra :P

:DDDDDDDDDDDDDDDD

Wrzucam Wam odrobinę mroczny i intrygujący cover Sweet Dreams w wykonaniu Emily Browning. Jeśli nie znacie, to naprawdę polecam. :) http://www.youtube.com/watch?v=eEpK5IN3mHY Ja nie mogę przestać tego słuchać! Wciskałam replay już z milion razy. :D

O boże, znowu wszyscy gadają o śmierci Damona...
http://stylealchemy.com/wp-content/uploads/2010/03/simoncowell1.gif

Dlatego nie paczę na tumblra.

Kate123

Też robię sobie przerwę.

Ileż można o tym gadać? Na razie nie wygląda na to, żeby Damon zginął i tego się trzymam.

Kate123

Doszukują się portali na tych zdjęciach, lol. Właśnie przeczytałam, że za Eleną znajduje się brama do innego wymiaru i prawdopodobnie wraca do świata żywych, a potem znowu natrafiłam na teorię wg której Damon umrze i Elena będzie nosić jego pierścień (którego swoją drogą na tym zdjęciu nie widzę).
Czy ludzie naprawdę wierzą w to, że przy takim spadku oglądalności, pozwolą sobie na uśmiercenie jednego z najbardziej ulubionych bohaterów serialu? Nie każdy przesiaduje na necie szukając spoilerów i zapewnień Julie, że to nie koniec epickiej podróży Damona. Niektórzy po prostu włączają telewizor, widzą że ich ulubieniec zmarł i rzucają serial w cholerę. Poza tym Damon dostawał wciry każdego finału, więc może by tak zrobić coś bardziej oryginalnego i mniej przewidywalnego..?

Według mnie to światło i przejście za bohaterami z całą pewnością coś symbolizują. Uśmiercenie, któregoś z bohaterów w najbliższych odcinkach moim zdaniem nie spowodowałoby spadku oglądalności, a raczej zaciekawiłoby młodszą widownię. Zresztą uśmiercając bohatera nie musi się go wcale pozbywać - może wykorzystać motyw z duchami, zawieszenia albo "got a problem- Bonnie". To by wyjaśniało np. stwierdzenie Julie że sire bond nie będzie największą przeszkodą dla Deleny, chodziłoby o tą drugą sprawę wtedy. Zresztą przywrócenie do życia danego bohatera w ciekawy sposób mogłoby wprowadzić w końcowych odcinkach Silasa. A on pewnie będzie motywem na 5 sezon.

ailimenna

Owszem, zdjęcia promocyjne zawierają dużo symbolizmów i wskazówek, ale wg mnie niektórzy już przesadzają z ich interpretowaniem. Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Elena znowu umrze, ile można. Albo że będzie znowu człowiekiem, bo cure jest ściemą no. A na myśl o śmierci Damona jestem tylko zdołowana, a nie zaciekawiona, ale ok;P Nie stracą widzów jeśli dobrze to rozegrają.

Pytasz ile można? Nie wiem, ale nie zapominaj jakie jest główne motto Julie - byle żeby było epicko.... Twórcy ostatnio bardzo lubią nawiązywać do książki, a z tego co słyszałam (bo nigdy nie dałam rady przeczytać) Elena w którymś tomie stała się aniołem. Wszystko jest więc możliwe.. niestety :/

ailimenna

Tak, w książce coś takiego było, ale w serialu to już by była przesada :P