I teraz nie wiem czy się cieszyć, że Bonnie przeżyje, czy płakać, że Jer zginie..
A sorry, nie wolno mi płakać.
http://25.media.tumblr.com/f16a2cf5b3ee0aab5580db05c74a3e44/tumblr_mg0modYM441s1 qvmko1_250.gif omg
Dostałam dziś mp3 z soundtrackiem NENY i tam któraś piosenka z kolei leciała, która mi się ze Sztefynalem skojarzyła :D
Macie tu ją na dobranoc: http://maestrinaa.wrzuta.pl/audio/6sVjP9tQKFb/nena_-_hero sorry, że z wrzuty, ale nie mogłam znaleźć działającego linka na YouTube
Ktokolwiek odpowiada za plakaty
http://media.tumblr.com/tumblr_m5bcv3zY051qgj9zq.gif
http://whenpeopleseegood.tumblr.com/post/42883485093/whenpeopleseegood-is-anyone -else-kind-of
hej hej! A ja myślę, że nawet jeśli umrze to i tak wróci....:))) TVD bez Damona? Seriously;P?
A sceny z Damonem jako duchem składającym Elenie romantyczną wizytę wieczorną porą... W sumie mogłoby to mieć swój urok. Ja na pewno bym płakała. Poproszę sceny coś jak z "uwierz w ducha" ale potem poproszę znów Damona w wersji z kłami:D
Ps. Jestem w 100% team delena^^!
weeeeeezzcccie dziewczyny aaaaaaaaaaale to sie gowno zrobilo. takie posrane romansidlo. rzygac jak patrze na ta elene. rebeka tesz ci* ka. klaus jest leszczem. damon i sttefac rzenada. bennet bonnie podobalo sie jak smyrala tego lowce po piersi (sick) kill them all !
Czemu wy tak Stefana nie lubicie :P ? Czy tylko ja to dostrzegam? Nie widzicie, że prawdziwym złem, pasożytem na zdrowym organizmie tego serialu jest nie kto inny tylko Elena? Serial śmiało mógłby istnieć bez niej.
I oto moje małe przemyślenia. Elena znajduje lekarstwo i z czystego egoizmu bierze je dla siebie. Zostaje człowiekiem, sire bond przerwane. Leci do Damona, ale ten ją olewa bo została śmiertelniczką, leci do Stefana, który też ja olewa bo została chamem i nie podzieliła się "the cure". No to Elena, która przecież nie może być sama zapuszcza sidła na jakiegoś biednego nieszczęsnego śmiertelnika, i robi sobie z nim dziecko (wszystkim na złość). Klaus ją zabija ( w końcu). Ale zostaje dziecko. I tak Stefan i Damon czekają kolejne 500 lat na sobowtóra :). Kto wie może tym razem urodzą się bliźniaczki :D
Jak Ty sobie w ogóle wyobrażasz serial bez głównej bohaterki, skoro cała jego koncepcja jest oparta na miłości dwóch braci do jednej kobiety - Eleny!? Jak "pasożytem na zdrowym organizmie tego serialu" może być bohaterka która stanowi jego podstawową część składową. Część bez której serial wedle jego opisu, koncepcji nie miałby prawa bytu.
Twoje "małe przemyślenia" są niebywale urocze.
Kiedy Elena mówiła Damonowi o lekarstwie najpierw wspomniała o Caroline, Stefanie i innych którzy będą dzięki lekarstwu mogli mieć szanse na normalne życie.. o sobie wspomina na szarym końcu.. Zawsze dobro tych których kocha jest dla niej najważniejsze.. Jestem pewna, że w normalnych okolicznościach Damon zrobiłby dla Eleny wszystko.. sam mówił o tym kiedyś jak tęskni za tym aby być człowiekiem.. Elena nie widziała tego jak cały czas powtarzają Damonowi że na końcu tęczy Elena i tak będzie z epic hero Stefanem. Kiedyś Damon pochopnie zdecydował się wypić krew od Katherine żeby zostać wampirem i być razem z nią.. a po 145 latach okazało się, że go oszukała i zawsze kochała Stefana.. Ja się nie dziwie Damonowi.
NOWE KARTKI WALENTYNKOWE OD STEFCIA
http://bloodsexandbourbon.tumblr.com/post/42880866974/i-just-cant-stop-somebody- help-me
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hello.
Czy jest tu ktoś, kto przedstawi mi jakieś pozytywne strony tego, że Elena straci swoje człowieczeństwo? Bo się tym spoilerem wczoraj załamałam.
jeśli straci człowieczeństwo, to wszyscy się od niej odwrócą. Wszyscy z wyjątkiem Damona. Tak więc można by było wziąć po uwagę teorię, że faktycznie on to człowieczeństwo też przywróci. Tak jak ona przywróciła jego.
To by był jedyny scenariusz, który jestem w stanie zaakceptować w tej jakże tragicznej sytuacji :D
Dobrze, że Bluszek nie straciła rozsądku, bo ja jak zobaczyłam ten plakat to się załamałam i poszłam spać :P A jeszcze weszłam na tumblra i tam znowu teorie o śmierci Damona... So, rozumiesz o co mi chodzi :D
ale dziewczęta, bo ja nie wszystko rozumiem! uznajemy, że zginie Jer z powodu tego plakatu? czy to nie ciut za mało? a poza tym Steven nie po to pakował cały poprzedni sezon, żeby się go teraz pozbyli xD
Nie, ja nie zakładam, że Jer zginie. Tylko, że Elena straci człowieczeństwo. Równie dobrze może to być ktokolwiek inny, a nie Jer.
no tak mi się wydaje. Skoro Elena cały sezon mówi, że on sprawia, że się jakoś trzyma, a na plakacie mamy napis "Humanity was the only thing she hadn't lost", to mi się nasuwa tylko jedno. Poza tym, wcześniej był ten plakat: http://media.tumblr.com/01b27ead48867170fc430d15c37c5c57/tumblr_inline_mhvsksc8t o1qz4rgp.jpg Jest tak dosłowny, że po 4x12 byłam w szoku. W tym roku fundują nam po prostu plakatowe spoilery.
wiecie, z tymi spoilerami bywało już baaaardzo różnie. ja się w tym wszystkim boję - czytając Wasze teorie - że jeśli Jer zginie, Elena zatraci człowieczeństwo i pójdzie w tango, co zaakceptować będzie potrafił jedynie Damon, to będą zaraz chcieli wprowadzić hero-Stefana, który naprowadza ją na "właściwy" kurs, najpierw mami obietnicą przyjaźni, a potem będzie zgrywał chodzący ideał
Może pójdą w tango razem i stąd te foty z planu jak Elena siedzi Damonowi na barana :P
"elena gilbert’s list of awful shit and trauma she’s overcome:
- car accident that killed both of her adoptive parents where she was the only survivor
- survivor’s guilt
- finding out she was adopted at 17 only after the fact because her parents weren’t alive to tell her
- depression
- post traumatic stress
- her younger brother’s drug addiction
- becoming the matron of her household at 16
- learned of vampires at 17
- attacked by vicki
- witnesses vicki’s murder
- witnesses lexi’s murder
- finds out after sleeping with her boyfriend that she is a replica of bf’s old lover
- gets into a car wreck after running away from said bf, traumatized
- forced to beg for damon’s life or watch him burn to death
- abused by vampire who’s obsessed with the fact that she looks like katherine, has to fight him off
- witnesses how her best friend gets attacked (and almost dies) from damon
- forcefed blood by damon
- walks in on best friend’s dead grandmother
- witnesses man compelled by isobel getting hit by a car and killed
- finally meets her birth mother she’s been dying to know and is met with a sociopathic monster who doesn’t give a shit about her
- only after birth mom kidnaps her brother
- and she finds out her uncle (who she loathes) is actually her biological dad
- brother tries to commit suicide with her pain killers from the first car accident and fails
- has to watch man she trusted kill her brother after he comes to her drunk and forcefully tries to kiss her
- tormented by her doppelganger
- almost shot/killed by isobel’s crazy assistant
- witnessed jenna stab herself in the stomach
- felt katherine’s wounds in 2x07 (inches deep stabs in the back, arm and hands)
- kidnapped / abused
- discovers she’s a doppelganger
- whose only purpose was to be born and sacrificed/killed
- attacked by rose
- stabs herself in the stomach with a giant knife to negotiate her terms
- watches her best friend bonnie ‘die’
- psychologically tormented by klaus
- witnessed birth mother committ suicide in front of her/burn to death
- forcefed blood against her will when she never wanted to be a vampire
- witnessed jenna’s murder
- witnessed jules’ murder
- drained of blood / murdered herself
- woke up to the death of her biological father, has to bury him and jenna
- endures lying on damon’s deathbed with him
- ripper stefan saga
- abused/bitten by stefan
- face to face with werewolf
- witnesses the brutal deaths of two of her classmates at the hands of stefan
- ‘human blood bag’
- watches her brother almost get hit by a car only to witness alaric get hit/killed instead
- almost burned to death while trapped in a car
- forcefed vampire blood by stefan and almost driven off the same bridge her parents died on
- loses her last parental figure when ric goes psycho
- physically abused multiple times by the originals
- almost burned to death again by rebekah
- watches ric get killed a la esther
- watches dark!ric torture caroline
- almost killed by dark!ric
- slits her neck to prove a point
- almost drained entirely dry by klaus again
- cerebral hemorrhage
- life or death choice where she winds up in the same river/bridge as her parents
- DIES unknowingly with vampire blood in her system
- is now the one thing she never wanted to be
- also “sired”
- almost dies because she didn’t complete the transition
- starves because she can’t keep blood down
- town shooting
- werewolf venom
- jeremy almost gets killed
- first kill which triggers hunter’s curse
- spends the next episode suicidal and haunted by her subconscious / almost kills herself on same bridge as parents
- brother (aka only family member left) is a hunter now who wants to murder her
- psychologically tortured by rebekah
- told by her ex he doesn’t think she’s worth remembering and to have all his memories of her erased
- thinks she’s being viewed as ‘broken toy’ + ‘project’
- harassed by her friends after she was suicidal because of her feelings for damon
- no one believes her or values her agency
in short: elena gilbert is a fu cking survivor who will take all the bullshit you throw at her, stomp it into the ground, and rise above as a goddamned queen who’s stronger than ever.
haters, go on now, get."
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam, że sobie poradzisz, super:)
:**************************
Dziękuję Aduś :) Miałam dobrą motywację i oczywiście wsparcie z Waszej strony :*******************************