Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej:)

użytkownik usunięty

http://25.media.tumblr.com/aadd18c3103e87709e776625f932af0b/tumblr_mpqqn0O5Zg1rd q50do1_500.jpg czyli jednak będzie przeskok czasowy:/ Co za beznadzieja...

Może nie będzie tak źle. Może dadzą jakieś retrospekcje.

SPOILERY z CASTLE

http://24.media.tumblr.com/1b9e6f698727586ec04fb726c5a1753c/tumblr_mprblyvTcm1qb w9d6o1_500.png
http://25.media.tumblr.com/e5cfac1fad4327785e309819ce05d9b9/tumblr_mprblyvTcm1qb w9d6o2_500.png
BYEEEEEEEEEEEEEEE

Wow, najnowszy odcinek TB był świetny.

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Całkiem ten sezon spoko :D Może nie to co kiedyś, ale jednak :D

omg, Anik, mój wczorajszy gifset dla Ciebie ma już 375 notek.. nie spodziewałam się aż tylu.. raczej nie byłam zadowolona z efektu końcowego.. ale teraz się cieszę.. a na dziś mam już kolejny gifset zrobiony, opublikuję wieczorem :)) Co tam słychać ? :))

Odpowiedz dla Loli:DD

No właśnie teraz jestem sobie daleko od domu:), a mój net mobilny różnie daje radę - raz lepiej a raz nie tak dobrze jak bym chciała;PP

W takim razie już od teraz trzymam mocno kciuki za twoją obronę:DDD

5x10 jest pozytywnym odcinkiem i chwilami także mega śmiesznym;PP
zresztą już to pewnie teraz wiesz:DDD
za to 5x11 wpisuje się już niestety w mroczny klimat ostatniego sezonu......

zgadzam się z Tobą, że Mograna zwlaszcza w ostatnim sezonie jest irytująca, bo nie dość że zła do granic możliwości to na dodatek monotematyczna;PP
top tematem jej wypowiedzi jest odmienianie słowa Emrys przez wszystkie przypadki;PP://////

swoją drogą Emrys jest super:DDD!!!!

tak^^ ja też padłam w tym momencie, a ryczałam ze śmiechu kiedy Artur stwierdził, że to nie jego koszula tylko koszula nocna Gwen;PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Ja GOT kiedyś oglądałam a teraz zamierzam wrócić bo oprócz sporej dozy okrucieństwa która skłoniła mnie do przerwania tego serialu jakiś czas temu, jest w nim też sporo ciekawych wątków społeczno-politycznych:) a ja takie ogromnie lubię:DDDDD
A przede wszystkim jest w tym serialu moja ukochana władczyni smoków, której losów jestem najbardziej ciekawa:))))) i to w dużej mierze dla niej wracam do GOT:DDDDD

NekoNinjia85

mała korekta;P 5x09 jest pozytywny;PP
a 5x10 już niestety nie tak bardzo:((

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Ok :D to teraz się zgadzam, 5x09 był zabawny, zresztą 5x08 raczej tez :)

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Dzięki :)
Hm...5x10 zabawny? Wylalam na nim chyba morze łez. Alator, Finna :( którzy tak mocno wierzą w Merlina. Jak pomyślę teraz w tym kontekście o zakończeniu to tracę ochotę na oglądanie. No i to pewnego rodzaju już pożegnanie ze smokiem :( pomyslec,ze zostanie tylko ten mały obłudnik.
Zgadzam się, Morgana jest już nudna.
Najlepszy jest Merlin jako starzec albo jeszcze lepiej-staruszka :D i jak zawsze wtedy korzysta z okazji,zeby dopiec Arthurowi: D
Widzialam promo 5x11, zaczyna się akcja z Mordredem.:/
GOT sobie odpuszczę jednak ;) przynajmniej na razie.

lola881

zdecydowanie miałam na myśli 5x09;DDD
numerki odcinków mi się pomyliły;PPP

Alator i Finna to rzeczywiście niesamowite postaci........
cierpiałam razem z nimi:((

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Zobaczyłam 5x11. Jak mnie denerwowała zawziętość tej dziewczyny :/:/ Czyli to ona jest przyczyna wypełnienia się przeznaczenia Arthura. Niesprawiedliwe.
Teraz już tylko final przede mną :(

ocenił(a) serial na 6
lola881

Przygotuj się psychicznie lepiej;)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Próbowałam, ale nie potrafię. Skręca mnie w żołądku na samą myśl o finale. Wiem mniej więcej czego się spodziewać i to chyba jeszcze gorzej, bo nie mam odwagi zabrać się za finał.

ocenił(a) serial na 6
lola881

??? Czyli jeszcze nie widziałaś?

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Nie, boje się :D ale mam dobra wymowke, bo czekam na dziewczyny, żebyśmy mógłby wspólnie przeżywać finał. No, ale pewnie dzisiaj albo jutro:)

ocenił(a) serial na 6
lola881

To trzymajcie się mocno:)

lola881

Hej Kochana:**:DD

5x11 był rzeczywiście przełomowy dla wątku Mordreda i jego życiowych wyborów......
Artur nie miał dobrego wyjścia z tej sytuacji bo dziewczyna okazała się prawdziwą fanatyczką:///

W takim razie dziś oglądamy finał tak?:)

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Hej :* jeżeli o mnie chodzi to mogę dzisiaj oglądać final.

lola881

oki:D w takim razie ja też dziś oglądam:DDD
wpadnę dziś po seansie albo jutro rano poprzeżywać:))

ocenił(a) serial na 7
NekoNinjia85

Neko, zobaczyłaś ?;( jesteś potrzebna.

lola881

hej Kochana:*
jesteś?
wczoraj padłam:((((((((((

Odpowiedź dla Oli:D

No wiem, że będzie żałoba, bo z tego co piszecie finał Merlina rozbije mnie na drobne kawałki;((((
Ale już od dłuższego czasu przygotowję się na najgorsze, więc jestem w miarę oswojona z myślą że będzie tragicznie....... Mam tylko nadzieję, że Morgana zostanie ostatecznie pokonana (pytanie jakim kosztem://///)??.......bo jej triumfu zupełnie bym nie zniosla i nie zrozumiała........

A do ulubionych odcinków Merlina zamierzam jeszcze w przyszłości wracać:DDDD
5x10 jest pozytywnym odcinkiem i też chwilami przezabawnym;PP

Suuuuuuper:DD GOT najlepiej ogląda się w towarzystwie, bo co chwila zdarzają się wątki dostarczające wielkich emocji:)))), a często także zdarzena, które rozbijają sere widza na milion drobnych kawałeczków:(((((

NekoNinjia85

co do 5x09 j/w;PPP

NekoNinjia85

Hej :***

Serce po finale będzie złamane :((((( Więc przygotuj się psychicznie może wtedy będzie łatwiej to przeżyć.
Myślę, że ją ktoś wykończy :DDD Tylko mam nadzieję, że będzie przy tym bardzo cierpiała :DDD

Ja też na pewno będę wracała do moich ukochanych odcinków :)))
Jestem przy 5x09 :) Więc dziś bądź jutro powinnam Was już dogonić :)

Co do Got to słyszałam, że lepiej się zbytnio nie przywiązywać do postaci, bo bardzo często umierają...:(((

_Sloneczko_2034

Hej Słoneczko:)))) Pięknie dziś świecisz;PPP

Jak tam "Merlin"? Oglądamy dziś dwa finałowe odcinki:))?

Nie wszystkie najcenniejsze postaci umierają;PP Muszę powiedzieć, że dziewczyny świetnie sobie radzą;PPP
Mam na myśli zwłaszcza dwie moje ulubione postaci:DDD
Ale masz rację, że wiele ciekawych bohaterów ma w fabule tego serialu wyraźnie zaznaczony początek i koniec:(( Po kilku z nich nadal jeszcze płaczę.......:((

NekoNinjia85

Hej Juleczka :*** To chyba całą energię zużyłam u Ciebie :PPPP Bo dla mnie już zabrakło :(((

Zaraz zabieram się za 5x11, więc jeśli chcecie to możemy obejrzeć dziś finał.

Zgadza się, że nie wszystkie postacie umierają, ale większość niestety tak.. Oj to ja też po niektórych nadal płaczę :((( I po finale dojdą następne:(((( Będzie ciężko ehhh...

_Sloneczko_2034

W takim razie Kochana przesyłam Ci tradycyjnie DEXtylion;))) promieni energii słonecznej:DDDDD

Jeśli o mnie chodzi to jestem gotowa i czekam na sygnał do odpalenia finału^^!
Na razie odwagi mi nie brakuje;PP
Mam nadzieję, że nie wybiją mi wszystkich ukochanych rycerzy okrągłego stołu...... .(aaaaaaaaaaaaaa:((

Aaaaa to Ty też już wcześniej oglądałaś GOT?:)

NekoNinjia85

Dziękuje :) Przyda się, bo właśnie się rozpadało ;//

Ja nie jestem gotowa, ale trzeba się z tym zmierzyć. Nie możemy tego przeciągać w nieskończoność.

Nie, nie to o uśmiercaniu postaci było odnośnie Merlina heh :DDD Got jeszcze nigdy nie oglądałam :DDD

_Sloneczko_2034

Ok to jeszcze tylko trzeba dać sygnał Ani i Loli, że nadszedł czas........:)

Większość:((?
;(((((((((((((((((( to ja już może zacznę rozpaczać ;(((((((((((((((((((((

Daj znać jak już zaczniesz oglądać GOT i będziesz miała pierwsze wrażenia. Początek serialu bywa chwilami dość brutalny, ale w większości przypadków jest to fabularnie uzasadnione. Poza tym postacie genialnie rozwijają się wraz z upływem czasu i zbieraniem doświadczeń. Więc warto przetrwać także te trudniejsze momenty^^

Ps. Jestem ciekawa, czy też pokochasz moje ulubione fighterki:DDD

NekoNinjia85

Ok, tylko ciekawe czy się zgodzą.

A powiedz mi czy ktoś umiera w 5x11???
Przesadziłam z tym, że większość. Nie rozpaczaj jeszcze:(((((

Chciałam się dzisiaj zabrać, ale zobaczymy jak to wyjdzie :))) To dobrze, bo lubię jak postacie ewoluują wraz z fabuła.:D

_Sloneczko_2034

Ok to czekam na Was (nie)cierpliwie:)))

W 5x11? Tak, niestety i ma to jak sądzę istotne znaczenie dla dalszych przykrych wydarzeń.......:((

Ok^^ W takim razie czekam na Twoje pierwsze wrażenia z GOT:DD

NekoNinjia85

Poczekamy i zobaczymy co dziewczyny na to :)

Masz na myśli tą dziewczynę od Mordreda tak???

Jak zacznę to na pewno od razu się z Tobą podzielę swoimi odczuciami :D

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jakby co to ja mogę dzisiaj oglądać finał :((((((

anik756

Hej kochana :***
Już myślałam, że nie chcesz ze mną rozmawiać.
Ok to jeszcze tylko lola musi się zgodzić. Właśnie obejrzałam 5x11 :((( I cała się trzęsę i już ryczę :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja byłam taka zła po 5x11:/
A final mogę dzisiaj oglądać jakby co.

lola881

Ja też :/
To skoro wszystkim nam pasuję dzisiaj, to już postanowione tak?

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Tak, myślę ze dzisiaj już czas pożegnać się z Merlinem :(

lola881

Jak już pisałam Julce, to ciągle nie jestem gotowa na te dwa finałowe odcinki,ale myślę, że nie ma sensu tego już dłużej przeciągać :(((

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja też nie :( Ale trzeba zakończyć co się zaczęło. Coś mi się wydaje, że wieczorem będzie jeden, wielki lament. Muszę dużo chusteczek przygotować.

lola881

Jakoś musimy sobie z tym poradzić :(((( Chyba przepłaczę oba odcinki :((( Oj zdecydowanie dużo chusteczek trzeba przygotować. Będzie żałoba ((((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

A to dopiero początek :((( Teraz straszne 5x12 i jeszcze straszniejsze 5x13 :(((((((

anik756

Ehhh...nic mi nie mów :((( Boje się tych finałowych odcinków :(((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Tak jak pisałam Julce, że jak dzisiaj obejrzymy to będę miała cały weekend na pozbieranie się żebym mogła w miarę spokojnie pójść w poniedziałek do pracy :((((((

anik756

Dobrze, że cały weekend. Bo jak byśmy obejrzały dzisiaj, a jutro trzeba by było iść do pracy, to mógłby być mały problem.

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Ja bym powiedziała, że ogromny problem :(((((((

anik756

Napisałam mały, żeby jakoś tak mniej dramatycznie zabrzmiało. To będzie bardzo ciężki wieczór:(((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Jakoś damy wspólnie radę :(

anik756

Sama bym pewnie sobie nie poradziła, ale z Wami na pewno będzie to łatwiejsze. Mam nadzieję, że reszta dziewczyn z forum nas nie zabiję, za nasze lamenty :((((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Już uprzedziłam Bluszka, że dzisiaj ostatnie lamenty i koniec :DDD