Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej:)

ocenił(a) serial na 6
lola881

Oczywiście, że skończyłam :D Też bym pomarudziła, ale wizja roku bez serialu wprawia mnie w osłupienie, końcówka miażdży... I nie polubiłam Kyla jak Evana....

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

No właśnie, serio, rok? Mam w ogóle nadzieje, że się tam dogadają z JLH, bo tak serialu nie można zakończyć.
Wiesz co mnie wkurzylo? Ze w tym sezonie tak bardzo ograniczyli role Evana. Dopiero w końcówce znowu było go więcej, a tak to tylko Kyle, Kyle, Kyle :/ jasne, facet się stara, ale to chyba wiadomo, bo zawalił po całej linii. Stosunek Riley do Evana też mnie wkurza. Facet cale życie jest na jej pstrykniecie palca, narobila mu nadziei, a teraz go traktuje jak zbędny śmieć i jedyne co robi to non stop na niego wrzeszczy o byle jaka głupotę. Tak jakby to on był teraz tym złym.
Generalnie to skoro Riley tak kocha Kyle'a to życzę im szczęścia, ale chce żeby Evan miał ciekawsze życie i jakaś fajna kobietę u boku. Bo ta policjantka jest okropnie wykurzająca.
Musiałam się wyzalić :D
A jeżeli chodzi o końcówkę to ciekawe jak Riley im to teraz wszystko wytłumaczy i jeszcze Evan będzie musiał przez to wszystko kłamać. Ja tylko czekam aż ich wszystkich przez nią w więzieniu zamkna :D

ocenił(a) serial na 6
lola881

Masz dokładnie te same odczucia co ja. Riley mnie wkur wiła okrutnie, wyżywa się na Evanie o wszystko tak jakby on coś zrobiła, a sama nie źle nabroiła. Kyle się stara, ok, ale dla mnie to wciąż mało.
JLH trochę chyba za bardzo chciała wypromować chłopaka i lekkie bagienko z tego wyszło. No tak prawie rok, bo serial ma wyjść w 2014 jakoś po koniec zimy... bo JLH jest w ciąży.

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

W sumie plus tego jest taki, że nie wykorzystają tej ciąży w serialu. Bo kolejne dziecko Riley i Kylowi zdecydowanie nie jest potrzebne. Cały czas się kręcą na granicy prawa, także najpierw niech się ogarna.
Niby poza wątkiem pracy Riley drugim głównym wątkiem miał być ten trójkąt, ale jak dla mnie to tam żadnego trójkąta już nie ma po tym co pokazali w tym sezonie. No, ale ok. Tylko niech to nie będzie całkowicie kosztem Evana, bo jakoś dla Lacey i Dale' a jest czas w serialu, a Evan się tylko tam paleta i ratuje tylki wszystkim narażając swój.
Ale przy całym tym moim narzekaniu to jednak polubiłam ten serial i wciagnal mnie. Za rok to już mogę zapomnieć, że coś takiego było.

ocenił(a) serial na 6
lola881

Ja właśnie tak samo, może nie jest to hiper najlepszy serial tego świata, ale przyjemnie się ogląda. Trochę to zmarnowane, bo moim zdaniem wątek prostytucji, to trochę za mało jeśli chodzi o fabułę, zwłąszcza po tym zakończeniu, Riley jest dla mnie naiwna i w ogóle trochę ja znielubiłam pod koniec 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

Widać, że JLH maczala w tym palce ;) i nic z trójkąta nie zostało, a zapowiadało się dobrze, to było takie słodkie kiedy mała poprosiła Evana, żeby poszedł z nią na potańcówkę ojców i córek. A najlepszy jest ten serial, który ogląda Lacey :D tam wszyscy kibicują braciszkowi :D Moim zdaniem Kyle za wcześnie wrócił, nawet nie zdazylysmy się nacieszyć Riley i Evanem. A mogli się bardziej zbliżyć, dzieci mogły go zaakceptować jako opiekuna i wtedy mogl się pojawić Kyle. Byłoby trudniej, więcej problemów i dylematów, a tak wszystko za gładko poszło.
No serial jakiś super wybitny nie jest, ale ja mam ostatnio fazę na takie seriale o życiu, rodzinie, miłości, bez nadprzyrodzonych stworów. Po TCL zaczęłam Life Unexpected i też mi się na razie bardzo podoba.

Jeśli ktoś by mógł zagłosować na mnie tutaj https://polldaddy.com/poll/7234264/ (damonisherhome) byłabym bardzo wdzięczna :)
Chociaż już czuję się trochę zażenowana tym, że ciągle Was proszę o głosy :/

użytkownik usunięty
annab93

Zagłosowane :)
Eeee nie przesadzaj,dawaj znać jak będą takie głosowania,chętnie zagłosuje ;)

annab93

Zagłosowałam dwa razy :) Szkoda, że nie widać ilości głosów. Mam nadzieję, że wygrasz :)

minona291

Dziękuję bardzo :D

(Ostatnio wygrałam. ^^)

annab93

Nie dziwię się dlaczego. Twój blog jest quality <3

minona291

bez przesady :) jest pełno innych blogów, które mają takie cudowne grafiki i gfy, że mój się przy nich chowa.. Ja wciąż jeszcze nie ogarniam photoshopa..ale uczę się :)

annab93

Nie umiesz przyjmować komplementów ;p
Biorąc pod uwagę czas odkąd masz tumblra i te wszystkie gifki jakie zrobiłaś do tej pory zdecydowanie stwierdzam, że zaliczasz się do quailty blogów :) Za rok o tej porze będziesz miała z 10 tysięcy followersów, zobaczysz!! :D

minona291

hahah, może :DD ale nie będę miała na to tyle czasu co teraz :/

annab93

No jasne, bo teraz masz wakacje :D Myślisz, że za rok nie znajdziesz aż tyle czasu co teraz? Tumblr jest strasznie uzależniający. No zobaczymy ;p

annab93

ale sporo mi brakuje hahah , mam 622 :)

Bluszek, jesteś?

HAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHA
HAHAHA
HA
BYE

Rainn, widziałam, że zreblogowałaś coś z "mara dyer trilogy", ostatnio zastanawiałam się czy kupić sobie książkę w wersji anglojęzycznej, bo żadne polskie wydawnictwo jeszcze tego nie przetłumaczyło
czy The Unbecoming of Mara Dyer to pierwsza część? :)

annab93

Yep. Właśnie przeczytałam drugą część i umarłam.

Rainn

czytałaś całą w języku angielskim?

Ja nie wiem czy dam radę..

annab93

Tak. A czytałaś już jakieś książki w j. angielskim?

Rainn

czytałam kiedyś coś krótkiego..
A ta książka.. nie wydaje się być łatwą..
Ale w końcu kiedyś musi być ten pierwszy raz, chyba dzisiaj kupię :)

annab93

Zdecydowanie polecam. Na przemian śmiałam się, płakałam, byłam przerażona. Świetny plot. Cudowne postacie, cudowny otp :)
Ostatnia część wyjdzie w październiku chyba i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

Rainn

Teraz mnie bardzo zachęciłaś, na pewno kupię. :)

http://25.media.tumblr.com/bc173a180bb0f2f55f61eb23f990da51/tumblr_mptqa0WHaJ1ry l6cyo1_500.png
nowy spoiler :)

I died.

Wiecie może jak edytować stronę /ask na tumblrze? Chciałabym coś dodać nad okienkiem na wiadomość. :)

Ojej, mam już 7 stron swoich gifów... w sumie około 65 gifsetów (w tym pojedyncze gify, ale większość gifsety) :)) Cieżko mi uwierzyć w to, że już tyle zrobiłam hahaa :DDD
a to jeszcze nie wszystko, nie wszystkie gify tagowałam, nie ma ich na stronie 'mine'.. :)

ocenił(a) serial na 6

Ale super i jak zsynchronizowane. https://www.youtube.com/watch?v=JLUPvRH_uus&amp;list=FLAPwP5uQGF2NEuTKEPucfnA

użytkownik usunięty

Hej:)

ocenił(a) serial na 8

Hej :D

Co tam u Ciebie słychać ciekawego? :D

użytkownik usunięty
anik756

http://media.tumblr.com/75316e9f43aade4b68c42dad23fa46cf/tumblr_inline_modhetFXW l1qz4rgp.gif

ocenił(a) serial na 8

Czemu? Co się stało?

użytkownik usunięty
anik756

Nic, nieważne:)

ocenił(a) serial na 8

Ok :D Nie chcesz pisać to nie :)

Hejo :)
Co tu takie pustki? Wszyscy na wakacjach są?

użytkownik usunięty
minona291

A nie wiem. Nie ma o czym pisać:p

Jak to o czym? O pogodzie? xD
O spoilerach i oglądanych serialach. No chyba że wszyscy już zarzucili seriale ;p

użytkownik usunięty
minona291

Wszyscy tu gadają o Merlinie:)

Zauważyłam :D
W zeszłym roku obejrzałam 5 odcinków i jakoś się nie wciągnęłam, więc troszkę nie rozumiem fenomenu tego serialu. Albo może ja po prostu jestem jakaś inna ;p

użytkownik usunięty
minona291

A tam. Każdy ma inne gusta. Mnie opis fabuły nie przyciąga, a poza tym od dłuższego czasu nie miałam weny na seriale. Dopiero wczoraj ją odzyskałam:P Zaczęłam od nadrabiania Twisted, teraz jestem na 1x05 :P

Mnie ostatnio wszystkie seriale nudziły i zrobiłam sobie 3 tygodnie przerwy i teraz znów mam ochotę na oglądanie. Właśnie obejrzałam dwa pierwsze odcinki Ray'a Donovana i muszę przyznać, że zainteresował mnie troszkę ten serial, będę oglądac dalej. Twisted mam na liście. Może zaraz sobie odpalę pilota ;p

ocenił(a) serial na 8

Bo Merlin jest cudowny :PPP

Spokojnie już dzisiaj kończymy oglądać więc jeszcze tylko jeden wielki lament i będziesz miała spokój z naszym przeżywaniem Merlina :PPP

użytkownik usunięty
anik756

Przeżywajcie sobie ile chcecie:P

ocenił(a) serial na 8

Oj dzisiaj będziemy oglądać finał trochę popłaczemy i będzie spokój z Merlinem :)

No jak nie ma? Od rana na Ciebie czekałam :(

użytkownik usunięty
Kate123

No i jestem :*

BLUSZEK! Jesteś nareszcie. Ty wiesz co ja tu przeżywam podczas oglądania?!

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzałaś już 1x14? :P