PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122164
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty

A, i po tym odcinku nadal podtrzymuję teorię, że matka Reginy ma coś na sumieniu. Nie zachowuje się jak typowy rodzic, który chce wymierzyć sprawiedliwość po śmierci córki; zachowuje się tak jakby chciała od samego początku zniszczyć Dannego i tragedia z Reginą jej w tym pomaga.

użytkownik usunięty

Dokładnie...w Glorii również mi coś nie pasuje, dobrze że na sali sądowej wspomniane zostało,że nie ma zupełnie czystych intencji wobec Dannego(szkoda że go wyrzucili) ;/ W Archim tez mi coś nie pasuje,ale nie wiem co :)

użytkownik usunięty

Archie też ma coś na sumieniu. Tyler też mi się wydaje podejrzany, jakoś mi się nie chce wierzyć, że zainteresował się Jo ot tak.

ocenił(a) serial na 6

Blush :DObejrzalam Orphan Black, troche to trwalo, ale zajebisty serialo :D

byledopiatku

Trochę to trwało?? Ja w jeden dzień obejrzałam. Po obejrzeniu pilota, pogoniłam faceta do kumpla a sama siedziałam przed kompem dopóki nie skończyłam finałowego odcinka ;p

ocenił(a) serial na 6
minona291

Bo mialam malenko czasu.... I slaby internet... Ale ogolnie wciagnal mnie, naprawde dobry serial. :D

byledopiatku

A to w takim wypadku, potrafię zrozumieć ;p
Ja się długo zabierałam do obejrzenia, bo w opisie ''klony'' mnie zniechęcały. Teraz wiem już, że to był błąd,bo Tatiana gra fenomenalnie.

ocenił(a) serial na 6
minona291

To prawda jest rewelacyjna.....Nie wiem jak ona to zrobila......

byledopiatku

Też nie ma pojęcia. Każdy klon Sarah był zupełnie inny, tak różniący się od pozostałych, wyrazisty. A to jak przedstawiła psychotyczną Helenę, to już w ogóle mistrzostwo jak dla mnie. Kurde, to jest serial na który teraz najbardziej czekam.

ocenił(a) serial na 6
minona291

Tez bylam w szoku, kazda jest jak inna osoba... Szacun dla niej....
Ja tez wyczekuje z niecierpliwoscia....

byledopiatku

Po skończeniu Orphan Black postawiłam sobie za cel obejrzenie kilku innych produkcji w których gra Tatiana. Aż dziwne, że nie kojarzę jej z żadnych innych ról, bo w moich oczach dziewczyna ma talent.

ocenił(a) serial na 6
minona291

Ja jak bede miec wiecej czasu, to na pewno sie na cos skusze.... :)

O wypraszam sobie, bo ja też oglądam od połowy lipca mniej więcej ;p
Ostatni odcinek mnie zabił.

użytkownik usunięty
minona291

Wybacz:P
Masz kogoś podejrzanego?

wybaczam ;p
Tyler jest moim numerem jeden z najbardziej podejrzanych osób. Po ostatnim odcinku wskoczył na to miejsce. Matka Reginy, Gloria też jest dziwna, ale ona nie zabiłaby własnej córki ->chyba. No i Archie jest w stanie dużo zła wyrządzić.

użytkownik usunięty
minona291

Ja myślę że to jest tak jak w PLL, zabójca będzie wielką niewiadomą dopóki serial się nie skończy, natomiast powoli będziemy poznawać jego "team", albo podejrzanych którzy w jakiś sposób są powiązani z tą sprawą. I ta cała trójeczka którą wymieniłaś jest z pewnością wśród nich;)

Intrygi i knucie, świetnie, czekam na to. Ale please.... nie zniosę kopii PLL. Niech sami coś wymyślą. Mam przeczucie, że ojciec Danny'go wcale nie umarł i pod koniec sezonu dowiemy się o jego cudownym zmartwychwstaniu, lub w kolejnym sezonie ;p

No i po co ja wchodziłam na tumblra? :(((((((((((((((((((((((((((

użytkownik usunięty
minona291

Ale ciała ponoć nie znaleziono, nie?:P

A co na tumblrze jest?

No nie i tu jest ta furtka właśnie ;p

Zaraz po wejściu, zobaczyłam na dashu to: http://31.media.tumblr.com/2c8d6fbbb10a19ccb842ad7391467508/tumblr_mrsjg2B3Wi1qi srclo1_500.jpg był to aktor którego oglądam w serialu Rizzoli&Isles i dziś właśnie nadrabiałam ostatni odcinek. Chyba popełnił samobójstwo.... a w serialu miał taką komediową rolę, a w życiu widocznie nie było już tak kolorowo. Jestem w szoku. Ciągle mam teraz przed oczami tą scenkę z przedostatniego odcinka http://24.media.tumblr.com/c01beb65c3dc5d810e6da3e683477fd7/tumblr_mqtg2bxvKF1qd 0fbmo2_250.gif

użytkownik usunięty
minona291

Teraz właśnie zobaczyłam na dashu... Przykre :(

Kilka tygodni temu Cory z Glee, a teraz on. Co się dzieje z tymi młodymi aktorami? Smutno mi teraz :(

użytkownik usunięty

Przed chwilą edytowałaś posta, nie?:P
No właśnie, jutro Twisted a ja dopiero dzisiaj nadrobiłam zaległość z zeszłego tygodnia:D

użytkownik usunięty

I jak wrażenia po odcinku? :)

Nowy gifset gotowy :))
Błagam powiedzcie czy działa:
http://damonisherhome.tumblr.com/post/58721312799
ogólnie kolory są jakieś do bani.. ale same obliczenia zajęły mi tyle czasu, że już się poddałam z tym :/

annab93

Działa i jest cudny <3

minona291

dziękuję :DD ta ostatnia scena włącza się w miarę równo?

annab93

na moim lapku tak :)
mam straszne zaległości tumblrowe,zaraz będę buszować na Twoim blogu ;p

użytkownik usunięty
annab93

mi się trochę spóźnia pierwszy gif, gdy jest ten hug, ale to chyba przez to, że mój laptop strasznie muli :D
piękne <3

dzięki ! :D

annab93

Wow..Jaki piękny <333

annab93

działa, działa, nie znam się na tym, ale widzę, że z Ciebie prawdziwa gifsetowa artystka <3

Cudzoziemka87

dzięki, bardzo mi miło :))

użytkownik usunięty
annab93

OMG <333333
A te gify to u mnie chodzą jak chcą:p

:D dzięki :))

ocenił(a) serial na 8

Witam wszystkich :D

anik756

siema, coś Ty taka radosna? :)

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

A jakoś tak mi wesoło ostatnio :) Co tam u Ciebie?

anik756

a spoko, obejrzałam już całe OTH, nie wiem, czy wiesz :) a tak poza tym też spoko, lenię się jak zwykle i paczę co tam u Was :)

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

I jak Ci się podobał ostatni sezon? Warto go oglądać bo ja nie dałam rady, wcale mnie nie interesował i nie wiem czy go nadrobić czy dać sobie spokój :)

anik756

Myślę, że warto, chociaż po 6tym sezonie to już nie było to samo i na początku 7ego już prawie się poddałam, ale potem przyzwyczaiłam się do nowych postaci i wciągnęłam w wątki z nimi. 9 sezon poziomem nie odbiegał jakoś znacząco od 7 czy 8, a poza tym ma tylko 13 odcinków, więc da się radę to ogarnąć. Moim zdaniem nie było tragedii, jeśli chodzi o te ostatnie sezony, nie było tak, że się nie wiadomo jak męczyłam czy nudziłam oglądając, było mi szkoda, że to już koniec i chyba zawsze będę miała sentyment do OTH. Świetny serial. Chociaż nadal nie wybaczyłam twórcom zniknięcia (bez słowa) Lucasa i Peyton - nie wiem, czyja to była "wina" i dlaczego nie mogli pojawiać się choćby w epizodach, raz na jakiś czas, ale to był akurat wieeelki minus.

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

W 7 i 8 sezonie interesowali mnie już tylko Brook, Nate, Haley i Jamie reszta była mi zupełnie obojętna. Nowe postaci nie były w stanie zainteresować mnie w żaden sposób :) Jak dla mnie to ten serial był cudowny do 4 sezonu, który byłby świetnym zakończeniem. 5 i 6 były dobre, a już kolejne przeciętne jakoś do mnie nie przemawiały i nie mogłam się odpowiednio wciągnąć dlatego darowałam sobie 9 sezon :)

anik756

Ja się po czasie wciągnęłam w nowe wątki, ale faktem jest, że to już w połowie był inny serial. To prawda, do 4 sezonu był cudowny, ale ten przeskok czasowy w 5 też zrobił na mnie wrażenie. Cóż, w 9 jest sporo Dana, pojawia się na chwilę Lucas, nie wiem czym mogłabym Cię przekonać, ale ja bym na Twoim miejscu przemęczyła się te 13 odcinków :) Może nie będzie rewelacyjnie, ale przynajmniej sobie powspominasz lepsze czasy OTH i będziesz mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że obejrzałaś całość :) Poza tym ostatni odcinek jest wzruszający, kiedy wiesz, że to już naprawdę, naprawdę koniec.

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

Może kiedyś się za niego wezmę, ale jakoś tak sceptycznie do niego podchodzę zwłaszcza, że nigdy nie potrafiłam w jakikolwiek sposób polubić Dana :///

anik756

moje miękkie serce niestety szybko się poddało :P

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

Jak dla mnie to on stanowczo za dużo zła wyrządził żeby mu tak łatwo wybaczyć :P Owszem miał kilka fajnych i wzruszających odcinków, ale to za mało :)

anik756

oj tam, oj tam, mnie łatwo zbajerować, chociaż pamiętam, jak go nienawidziłam i szczerze życzyłam śmierci :P

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

Masz bardzo miękkie serduszko :D Ja jestem twarda i mnie jego skrucha w żaden sposób nie przekonała :P Podobały mi się jedynie jego sceny z małym rozrabiaką Jamsem Lucasem Scottem ten dzieciak trzymał mnie przy tym serialu :D

anik756

no właśnie lola881 też zawsze mi mówiła o małym Jamesie :) ja akurat nie przepadam za dziećmi, ale faktycznie ten chłopiec był spoko. podobał mi się też wątek Chucka (kolegi Jamiego), a w 9 sezonie pojawi się maluch, który na pewno zawładnąłby Twoim sercem... ale nie namawiam, tak tylko mówię :P

anik756

Hej kochana :)))

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Hej :***

Co tam u Ciebie słychać ciekawego?