Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty

No masz rację. Wiesz, ostatnio doszłam do wniosku, że do tvd najbardziej mnie zniechęca fandom (oczywiście oprócz nudnych wątków xD). Nawet na tumblru, ograniczam śledzenie blogów z tvd, wolę te multifandomowe... Kurcze no, hiatus jest, a wojny nadal trwają, czasem ręce mi opadają, gdy czytam to, co nawet Delenowcy piszą. Nie wiem, czy to ja nabrałam dystansu i potrafię spojrzeć na to obiektywniej, czy co, ale to przykre, że cała atmosfera, która kiedyś towarzyszyła tvd została tak zniszczona (w moim odczuciu przynajmniej). Ostatnio przeczytałam nawet, że Stefan dlatego tonie przez całe wakacje, bo przez 4 sezony nie miał sceny pod prysznicem. Może coś nie tak z moim poczuciem humoru, ale mnie to nie bawi. Gdybym była fanką Stefana, to rzuciłabym ten serial po 4 sezonie (a nawet w trakcie), bo to co mu zrobili jest straszne i przyznaję to mimo mojego nastawienia (które zresztą znasz) do tej postaci.

użytkownik usunięty

Gdybym była fanką Stefana? To rzucilabym serial po 1 sezonie, nie no tak obiektywnie patrząc ta postać szczególnie w 3 sezonie była dla mnie nie do zniesienia...
Fandom? Na szczescie nie posiadam tumblra, na forach raczej nie czytam komentarzy,ale jednak wydaje mi sie ze fanów "Steleny" ubyło...podobno fani Stefana nie chca juz go parować z Eleną, chyba przerzucili się na Caroline...
W 4 sezonie po wielu delikatnie mówiąc głupich wątkach, chciałam sobie zrobić przerwę i się zdystansować,ale jednak do TVD zawsze bede miała sentyment i musze być na bieżąco z odcinkami ;)

użytkownik usunięty

Dla mnie też, w 3 sezonie był dla mnie chyba najbardziej nie do zniesienia, ale dla fanów Stefana to raczej dobry sezon. Tak myślę.
Nie potrafiłabym teraz odzwyczaić się od tumblra, ale faktem jest, że tak jak w trakcie 3 sezonu sprawił, że byłam do serialu bardziej emocjonalnie przywiązana, tak teraz mnie od tego serialu odsuwa.
Wiesz co... myślę, że ci fani się znów ujawnią, gdy tylko Elena zrobi maślane oczka do Stefana po tej jego długiej nieobecności. Nawrócą się, mówię Ci. Teraz mogą mówić, że nie chcą jej dalej dla Stefana, ale wydaje mi się, że przyjęliby każdy ochłap (nie wszyscy ofc). Trochę tak jak fani DE w 4 sezonie, niby był to "nasz" sezon i w trakcie jego trwania większości się podobało, ale JA patrząc z perspektywy czasu, uważam że wątek Deleny był zwyczajnie źle poprowadzony i chcieli nam dać cokolwiek przed tym wyłączeniem uczuć. Jakby nie można było poczekać kilku odcinków...
Sentyment- tak, racja. Też zawsze będę go miała, ale to głównie ze względu na 1, 2 i połowę 3 sezonu :)

użytkownik usunięty

Masz racje,co do tego nie mam wątpliwości...jak pojawi się chociaż cień nadziei dla Steleny,oni wrócą ;)
Delena która z reguły jest dla mnie perfekcyjna w 4 sezonie,niestety dostała wątek "sirebond" od tzw czapy...ten wątek był źle poprowadzony i już....
na moment Deleny w 4x07 czekalam od dawna, i został świetnie nakręcony,ale co im szkodziło zaczekać jeszcze te parę odcinków...ale co było to było, wszystko zrekompensował mi 4x23 ;))

użytkownik usunięty

Czyli co kolejny "męczydupa" na horyzoncie?....

podstawowe pytanie w tej sytuacji brzmi: Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy???://
;PPP

użytkownik usunięty
anik756

Wklejam, bo może kogoś to zainteresuje:
http://31.media.tumblr.com/31ae57baee16db3953bf1c154652731c/tumblr_mryayzZEw11r4 yr2zo1_500.png :)

ocenił(a) serial na 6

Super, uwielbiam ja :D

Zgadnij kogo :D
Obejrzę ten film :D

użytkownik usunięty
Madame_7

wstawiłam to tu z myślą o Tobie :D

Mockingjay zostanie podzielony na 2 części (filmy) ??

ocenił(a) serial na 6
anik756

Wiem, ze to nie Delena, ale filmik jest pikeny:
http://www.youtube.com/watch?v=Vhktuq9vMi8

byledopiatku

Jestem już pewna, że wraca do formy :D
http://24.media.tumblr.com/cf3de0bb014d59383886d6a403630db0/tumblr_ms08luuUjZ1qz g2sjo1_500.png
http://31.media.tumblr.com/884767719e273f4673a135ba444b693d/tumblr_ms08luuUjZ1qz g2sjo2_500.png
http://24.media.tumblr.com/050741f8dbb2675bc72a3a8d59729ba9/tumblr_ms05q92ang1ro lap4o3_500.jpg

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Super, ładne zdjęcia.
Miał dużo pracy, serial, film.. Każdemu może się zdarzyć schudnąć (tylko nie mnie :D)

byledopiatku

Ale jak od razu młodziej wygląda.

byledopiatku

http://31.media.tumblr.com/72049bd452876224365c7ca29fc3ba87/tumblr_ms1rngOMlt1ro lap4o1_500.jpg stary dobry Meyers, ech kurvva

ocenił(a) serial na 6
anik756

No i jeszcze tutaj się ubawiłam :D
http://www.youtube.com/watch?v=CldauPjZ4h8

użytkownik usunięty
anik756

http://31.media.tumblr.com/1fd48dbcf52d4e9a33bbccd50e44d2c3/tumblr_mryw7pOSds1rn evbuo2_1280.jpg nowe <33333

:))

Blush!!! Czy to o ten czerwony gifset Ci chodziło ???? http://damonisherhome.tumblr.com/post/59094902567/the-vampire-diaries-in-red
może już go znalazłaś ale wklejam

anik756

Damon/Stefan usunięta scena z 4x21
http://sinnerlikedamon.tumblr.com/post/59107453111/tvd-season-four-deleted-scene -1-damon-and

użytkownik usunięty
anik756

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1XEIhntfflM jak dobrze że to usunęli..

użytkownik usunięty

o co chodzi w ogóle? :D

połowy nie zrozumiałam, ale nie podoba mi się ta scena./
nie odpisałaś mi wyżej :/

annab93

dobra mam już, rozumiem :)
Transcript for those who can’t hear; (.) Means a pause.

Damon: No, I already used up my sentimental smuck with Alaric. We’re not doing goodbye.

Jeremy: We don’t have to. (.) Bonnie… (.) I’m back. For real. For good.

Damon: Well let’s get one thing straight. Mi casa es not even remotely tu casa. This isn’t a youth hostel, you got it? *slaps Jeremy’s cheek gently* (.) Now, where’s your big sister?

użytkownik usunięty
annab93

Nie ogarniam tej sceny, Jeremy oznajmia że nie jest dłużej "martwy", a Damon mu delikatnie każe spierniczać z domu? :/ Nie ogarniam, ale dobrze że tego nie użyli...

użytkownik usunięty
annab93

nie jestem Blush, ale o ten chodziło :)

użytkownik usunięty
annab93

Tak, o ten, już go wcześniej znalazłam ale dzięki:)

anik756

Heeeeej! :D Wróciłam :D
Co tam słychać, Dziewczynki? :)

użytkownik usunięty
Kate123

KAAAAAAAAAAAAATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
:******************************************
ale się stęskniłam :D czekałam na ten dzień! chociaż już wiesz, że myślałam, że jutro wracasz! :D
i jak było? :)
są bloopersy, usunięte scenki, zdjęcie kissu z 5x02, było TCA :) No i TW.
+ http://damons-happiness.tumblr.com/tagged/kate :*

ADUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:********************************************
A jak ja strasznie tęskniłam :D Tak bardzo, bardzo :)
Bo mieliśmy wracać albo jutro rano albo dzisiaj po południu i padło na dzisiaj :) Było super, czas mi tak szybko zleciał, później dokładnie wszystko napiszę w mailu :)
Kiss widziałam <3 O reszcie spoilerów na razie nie wiem, ale może to i dobrze :P Najpierw chcę nadrobić TW :) Nie spodobała mi się ta kropka której użyłaś :P Jak obejrzę to wejdę na tag :) Bardzo Ci dziękuję, nie będę musiała szukać :***************
Rety ale się stęskniłam :D
I Aduś przeczytałam The Maze Runner i drugi tom i .... THE HOST <3333

użytkownik usunięty
Kate123

:*************************************
no ja teeeeeeeeeż! cieszę się, że już jesteś:)
Ok, jak będziesz miała czas, to napisz :)
Szybko nadrobiłaś :D A ta kropka to właściwie nieświadomie, nie ma znaczenia :D 3x11 był rewelacyjny, to mój ulubiony odcinek wraz z 3x06. Stydia jako świetny brotp i otp, cudowny hug, IT'S OKAY, ostatnia scena, no rewelacja.. Ale 3x12 mi sie już nie podobał. Peter udźwignął odcinek, do reszty mogę się doczepić.. no nie pasował mi w ogóle ten odcinek do klimatu całego sezonu.. Ostatnia scena, ummmm, przemilczę.
Nie ma za co :* Już dzisiaj z przyzwyczajenia tagowałam TW razem z "Kate" :DDD
I jak, i jak? Podobał Ci się Intruz? :D Teraz film! :D

:***********************************
Ja też się cieszę, że już wróciłam :)
Nie mogłam już wytrzymać :D 3x11 to po prostu mistrzostwo. Genialny odcinek i do niczego nie mogę się przyczepić. Cały czas się coś działo, siedziałam jak na szpilkach :D Stydia w końcu miała piękne sceny razem. Isaac i Allison <3 Ten hug mnie zabił. Ale powiem Ci, że jakoś jestem przez to IT'S OK jeszcze bardziej rozdarta i nie wiem komu shippować :( Tak mi było szkoda Scotta :( W ogóle myślałam, że ten agent to brat szeryfa, a tu się okazuje, że to ojciec Scotta :o W ogóle to jestem przeszczęśliwa, że żaden rodzic nie zginął :))) Wiedziałam, że Jeff Nam tego nie zrobi :) A 3x12, trochę nie tak sobie to wyobrażałam, szczególnie ze Stydią i tą końcówką w szkole. W ogóle w 3x12 było zdecydowanie za mało Stilesa. Widzę, że Peter nie stał się Klausem :D Ciekawe jak to się dalej rozwinie :) Mimo że 3x12 nie był do końca taki jaki bym chciała to z niecierpliwością czekam na 3x13. Czego nie da się powiedzieć o TVD 5x01. Nie wiem, jakoś tracę zainteresowanie. Zresztą nie ma się co dziwić - brak promocji - > brak zainteresowania. Więc nadal uważam że TW>TVD :)
Jestem już na 20 stronie :D Idę od tyłu :)
Na początku nie mogłam się wkręcić. Ale tak od 50 strony już poszło :D Świetna książka :) Wiele razy się moje łzy polały :P Film też jest taki dobry? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ja też :D I ogólnie to zleciał mi ten odcinek za szybko :D Oglądałam go 3 razy, tak btw xD Hug był pięęęęęekny, ale mina Scotta mnie zabiła. Ja się już zdecydowałam po 3x12... Zobaczyłam ich razem na tych schodach i wiedziałam, że zostali do siebie przyciągnięci za szybko i w finale na siłę.. Allisaaca uwielbiałam za ten ich rozwój, za build-up. I wszystko było cudownie do ostatniej sceny sezonu. Jak dla mnie to za szybko, ale nie jestem też jakoś bardzo anty, chcę zobaczyć jak to się dalej rozwinie. tylko wiem już teraz, że ciężko mi będzie patrzeć na Scotta, który próbuje to akceptować, ale jednak cierpi. Ja też się nie spodziewałam tego ojca. Po 3x11 byłam pewna, że Melissa umrze, skoro wrócił tata, a tu taka ulga :) Ja wyobrażałam sobie 3x12 jako taką bombę, wiele akcji i rozpaczy, a wyszło sielankowo. Za mało Stilesa, to racja. Myślałam, że będzie działał razem z Isaacem i Allison, a tu zafundowali mu wypadek i pojawił się tylko pod koniec.. Peter... i dobrze, chociaż w jednym serialu villain zostaje villainem :DD
Co do TVD - same. Za kilka tygodni rusza sezon, a tutaj nie ma nawet żadnych zdjęć i promo. Żenada. Pojawiają się tylko charakterystyczne dla TVD spoilery, których już unikam, bo ciągle pieprzą o tym samym. Śmieszne to dla mnie jest, ale cóż. Jeśli Julie chce stracić serial, to niech robi tak dalej.
Ja na początku też, myślałam, że cała książka będzie miała taki klimat, ale gdy już Mel i Wanda zaczęły się dogadywać (czyli ta wyprawa w poszukiwaniu ludzi), to się zakochałam po uszy. Świetna historia, niezwykle wzruszająca. Film.. szczerze mówiąc- nie. Intruz jest magiczny i wyjątkowy, czego na ekranie nie pokazali. Zrobili z filmu historię miłosną Jareda i Mel, a dla mnie to od początku było coś więcej. Poza tym, pominięto tam wiele istotnych (dla mnie) momentów. Ale jak obejrzysz i sama ocenisz, to porozmawiamy jeszcze o tym, bo teraz nie chcę Ci za wiele spoilerować :) Może moje zdanie jest takie krytyczne przez to, że czekałam na ten film ponad 2 lata i za bardzo się nakręciłam :)

Mi tak samo :D Nim się obejrzałam, a tu już koniec :D A i nie wiem czy czytałaś, ale polecam photo recap Price'a z tego odcinka http://www.tv.com/shows/teen-wolf-2011/community/post/teen-wolf-alpha-pact-revie w-the-trouble-with-triples-photo-recap-137635980747/ :) Nie wiem jak z 3x12, bo jeszcze nie przeczytałam, bo prawie cały dzień siedzę na Twoim blogu i rebloguję :D Zostało mi 11 stron, ale mam jeszcze tylko 40 postów i będzie limit :/
Ja na razie widziałam raz, ale scenę Stydii już chyba z 50 :D Właśnie przez to, że lubię I., A. i S to tak jest ciężko to wszystko oglądać :( Chcę zobaczyć jak się rozwiną relacje A i I, ale nie chcę nic szybko i na siłę. Jak już mówiłam lepszy build-up niż później jakieś bezsensowne sposoby na zerwania itd. A jak szeryf opowiadał o Claudii HAHAHAHAHA BYE.
Dokładnie. Ciągle te same spoilery i te same bzdury. Niby znowu wiele nowych postaci, a pewnie i tak po 2 odcinkach zginą. Najbardziej mnie zastanawia co też Dżuli wymyśli, żeby rozdzielić Delenę.
Tak, jak już się zaczęły dogadywać to od razu lepiej się czytało, a później to już sama wiesz :) Ok, to jak obejrzę film to pogadamy :) Za to ja się teraz bardzo nakręciłam na TMR :) Już daaaawno na żaden film nie czekałam tak bardzo jak na ten i nie chciałabym się rozczarować :P

użytkownik usunięty
Kate123

Kejcik:***

Bluszek :****
Właśnie nadrobiłam TW :O

użytkownik usunięty
Kate123

O, szybko:) I jak ci się podobał ostatni odcinek, a konkretnie końcówka?:/

3x11 to była rewelacja. A 3x12, cóż, nie do końca czegoś takiego się spodziewałam. Myślałam, że w końcu coś będzie dalej ze Stydią... No i Peter... Ale ogólnie na plus. Żaden rodzic nie zginął, a tak się tego bałam.

użytkownik usunięty
Kate123

Coś zbyt sielankowo było na końcu, ja bym po czymś takim miała traumę przez miesiące. A ci sobie zeskakują radośnie ze schodów ;P Z tą Stydią przesadzili, jak to miał być fanservice to mogli sobie darować te sugestie, że Lydia i Stiles są ze sobą emocjonalnie związani, bo jakoś w 3x12 tego nie pokazali. W ogóle nie wykorzystali potencjału, ci się sami wybudzili, na co była ta gadka to ja nie wiem. Nie wiem co masz do Petera, dla mnie był genialny (jak zawsze;P) i uratował ten odcinek:P

To tak jak mniej więcej Delena w 3 sezonie. Wszystko pięknie, a na koniec i tak wybrała Stefka. Ale nadal będę im shippować :P Nie, z Peterem chodziło mi o to, że myślałam, że przeszedł na dobrą stronę mocy, a tu takie coś odstawił :D Jestem ciekawa jak to się rozwinie :) No i Allison i Isaac <3 Ten cudowny hug <3

użytkownik usunięty
Kate123

Ale Delena to zupełnie co innego, w przypadku Stydii mogliśmy sobie tylko marzyć, że któregoś pięknego dnia scenarzyści zdecydują się na coś więcej. Dopiero w 3x11 dali nam ogromną nadzieję, tylko po to żeby za tydzień oznajmić "sorry, Lydia woli bliźniaka, udajmy że nic się nie wydarzyło" :/
Bo Peter to prawdziwy villain:D Widziałaś make out Allisona i Isaaca w 3x13? :D
http://goodnight-elena.tumblr.com/post/58819441674/teen-wolf-3x13-sneak-peek-3b nie wiem czy to real czy jakiś sen (nie orientuję się w spoilerach), ale jakoś do mnie to nie trafia, wolę ich na stopie przyjacielskiej;)

Ja mam nadzieję, że mimo wszystko będzie Stydia. Nie zniosę jak będą teraz próbowali łączyć Corę ze Stilesem. To do mnie w ogóle nie trafia.
Tak, Peter nie jest tu traktowany jak Klaus :D
WHAT???? Oby to nie był sen :D

użytkownik usunięty
Kate123

Do mnie też nie trafia, ale chciałabym żeby wreszcie sobie kogoś znalazł, kto odwzajemni jego uczucia. Z Lydią mam mieszane uczucia, raz mi się wydaje że jest bardzo mądra i dojrzała, a czasami zachowuje się tak głupio i płytko że aż mi się odechciewa shippowania Stydii..

Dokładnie. Stiles + happiness :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie przestrasz się, ale podczas Twojej nieobecności okupowałam Twojego bloga:D Uzupełniałam sobie tagi z TVD, jestem dopiero na 2x05 :D

O, bardzo mi miło z tego powodu :D Teraz ja będę nadrabiać i będę na Twoim i Ady siedziała :D

użytkownik usunięty
Kate123

Z 3x12 mam mało postów, jakoś nie było szału na dashu (jak w przypadku 3x11 i poprzednich odcinków), a samej mi się nie chciało szukać. W ogóle nie wiem czy wiesz, ale ten odcinek wyciekł na parę dni przed premierą:P

Serio? :D Nie wiedziałam :D

użytkownik usunięty
Kate123

Yep:D Dylan i Tyler nagrali z tej okazji video:
http://www.youtube.com/watch?v=bZZkYsoMfG8
http://goodnight-elena.tumblr.com/post/58502839734
:D Wyszedł chyba w piątek albo sobotę, ja obejrzałam go w poniedziałek rano, jak zobaczyłam go na choomiku:P Byłam w szoku, bo przed oficjalną premierą nie miałam na dashu zupełnie nic, nikt nic nie gifował, nie reblogował. Pewnie wszyscy czekali na emisję w TV. To się nazywa prawdziwy fandom:)