Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

lola881

powiedz mi na czym stanęła akcja, jeśli chodzi o Noireta

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

uuu to mnie teraz zabiłaś, bo nie wiem co Ci napisać. Zaraził dzieciaki i trzyma ich w ryzach. OD Roque wyciąga informacje. Pieniądze miał komuś przekazać, ale dzieci mu je spaliły, no i Hugo cały czas mu grozi, że jest bezużyteczny i mogą się go pozbyć. Ale o nim samym prywatnie niewiele było, jeżeli chodzi o jakieś retro z życia czy coś.

lola881

myślę, że jesteś gotowa na niespodziankę, pewnie powinnam poczekać jeszcze trochę, ale ten sezon jest mroczny, więc zasłużyłaś na odprężenie :)

Jak zauważyłaś, Noiret jest bardzo złym człowiekiem, który cały czas robi bardzo złe rzeczy. Był już tak zły, że aż się zmęczył i jest na skraju załamania nerwowego xD ta postać stała się inspiracją dla piosenki, wykonywanej przez Carlosa Leala (który właśnie gra Noireta, a jest też raperem), którą właśnie chciałabym Ci pokazać. Wiem, że nie znasz hiszpańskiego, ale najpierw sobie obejrzyj i posłuchaj (wypatruj znajomych twarzy), a potem Ci trochę opowiem, o czym to w ogóle jest - też nie znam hiszpańskiego, ale swego czasu się tym zainteresowałam, poza tym piosenka i teledysk są świetne, totalnie uzależniające.

zatem TA DAM!

http://www.youtube.com/watch?v=t31IJ8L9EHk

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

OMG :D:D:D teraz to mnie totalnie zabiłaś, hahahah, padłam :D taki poważny Noiret i raper, o rany :P:P i Yon wystąpił, awww ;p A Reb jest zajebiście seksowana :D ale faktycznie niewiele zrozumiałam, powiedziałabym nawet, że nic, poza wyliczanką imion :D ale od teraz jak Noiret będzie mnie wkurzał i przerażał to będę to sobie włączać :P:P Dzięki!! :)

lola881

no, on właśnie śpiewa, że Noiret był kryminalistą, sku*wy*synem, był zły jak chole*a, szastał kasą, trzymał wszystko pod kontrolą, był sobie takim okrutnym elegancikiem, ale teraz on chce odpocząć i że już nie chce mu się latać po nocy i śledzić dzieciaków z internatu, nie chce mu się mordować, jest zmęczony pilnowaniem całej ekipy, nareszcie przyszedł czas odpoczynku i może się teraz wyluzować itp. wiem, że jest tam jakiś zabawny fragment o robieniu balangi w kominku, na którą wszyscy mają wziąć latarki, piniatę i szampana, a on będzie dawał prezenty jak na boże narodzenie, czy coś takiego xD generalnie jest to parodia na postać, która była taka wstrętna, że aż sama jakby tego nie mogła wytrzymać i pragnęła odpoczynku. no, Reb wygląda extra na tym samochodziku, chociaż Lucia (aktorka ma na imię Lola :)) jako seksowna pielęgniarka na szarfie chyba jeszcze bardziej mnie zaskoczyła. a Yon to chyba prywatnie trenuje jakieś sztuki walki, bo w Internacie miał dużo scen jak walczy z Hugo (też z kijami) i też w Gran Hotelu były momenty, jak się naparzał.

masz jeszcze tutaj duet raperski (chyba w tekście są jakieś spoilery, ale i tak nic nie rozumiemy xD):
http://www.youtube.com/watch?v=jNkbpv40uYo

tylko nie klikaj w inne filmiki wyświetlające się po bokach, bo widzę jakieś fragm. finału

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No właśnie miałam Ci napisać, że Yon genialnie macha tym kijem :D co prawda niby zawsze obrywa od Huga, ale i tak...bosko :D
Ooo Lola, hahaha, jeszcze lepiej :D od razu ją bardziej polubiłam ;P:P
Świetnie, że w ogóle coś takiego chciało mu się zrobić, miły akcent i trochę poprawił tym swój wizerunek pewnie :) Bo role jakie aktorzy odgrywają często wpływają na to jak są postrzegani.
Ok, zaraz zobaczę ten następny :)

lola881

to miłe, że kilku aktorów zgodziło się zagrać w klipie i w ogóle fajnie, że sobie coś takiego wymyślił, pewnie pół Hiszpanii go nienawidziło za Noireta, a on się z tego umiał śmiać :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

ojaa Roque (Daniel :P) też potrafi rapować :p ciekawe o czym tam nawijają :D muszę się nauczyć tego hiszpańskiego w końcu:P

lola881

mówi uwaga, Roque, osoba, odcinek, niebezpieczeństwo, sezon - te słowa zrozumiałam xD oj, ja bardzo bym się chciała nauczyć, ale oczywiście na "chceniu" się kończy... ale pocieszę Cię, że jak regularnie oglądałam Internat, a zaraz potem Statek, niedługo później Gran Hotel, to już piąte przez dziesiąte się nauczyłam ze słuchu... tylko oczywiście to się szybko zapomina :/
puszczaj sobie częściej Descansa Jack, bo w 6 sezonie będą jeszcze dramaty, oj będą...

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Tam to chyba już do końca z dramatami nie odpuszczą :P finał sezonu znowu pewnie mnie rozwali. Tak jak piąty, kiedy się cieszyłam, że tak wszystko się dobrze układa i...moje szczęście trwało może pół godziny :P
Jak byłam młodsza to dużo słówek łapałam z telenowel, wtedy u nas była taka faza na nie:) byle co wtedy wyłapywałam, bo oni tak ciągle o tym samym gadali :P no ale to wszystko ucieka jak się nie powtarza/. nie używa.

lola881

ale jeszcze w 6 sezonie będzie coś, co mnie kompletnie zniszczyło psychicznie i było dla mnie największym szokiem :( i z tego, co kojarzę, sporo się wyjaśni na temat Martina i jego spotkania z Sandrą i Andresem na jachcie
pamiętam szał na telenowele, wszyscy oglądali Zbuntowanego Anioła i Esmeraldę :) ale ja tylko z dzieciństwa pamiętam jakąś Paulinę czy Paolę :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

hmm znowu ktoś ważny umrze? jak tak to lepiej nie odpowiadaj :P ooo nareszcie, bo ja dalej się w tym wątku zagubiona czuję :P
Oj ja z Natalią Oreiro pamiętam sporo telenowel, poza Zbuntowanym Aniołem było jesteszcze Kachorra to ja i Jesteś moim życiem :D
a poza tym to właśne Esmeralda i Paulinę tez pamiętam, nawet te piosenkę uzurpatora :P Paola to była ta uzurpatora właśnie :P
tak na szybko to nie umiem sobie wiecej przypomnieć, ale na pewno coś było jeszcze ;)

ocenił(a) serial na 9
lola881

Jeszcze wtrące na szybko się... ;p
Pomału zbliżasz się do końca, więc na później spokojnie mogę polecić "Statek" - również hiszpański :)

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Wiem, wiem, zaraz po El Internado zaczynam El Barco :D taki mam plan ;)

:DDD

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Cofnij się na poprzednią stronę. Zaraz na samym początku masz 16 facetów ode mnie i 11 od Kate. I spośród nich wybierz 5 którzy ci się najbardziej podobają z wyglądu.

kurde znowu namieszałam lol

użytkownik usunięty

1. Wilson Bethel – 4 głosy
2. Jay Ryan – 4 głosy
3. Sebastian Stan – 3 głosy
4. Daniel Sharman - 3 głosy
5. Andrew Scott - 2 głosy
6. Jake Johnson – 2 głosy
7. Alex O'Loughlin - 2 głosy
8. Max Irons - 2 głosy
9. Zach Roerig - 1 głos
10. Chris Zylka - 1 głos
11. Tyler Blackburn - 1 głos

użytkownik usunięty

http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Rozmowy+serialowe,2299346?page=4 tu jest lista

Ja zostaje przy swoich głosach :D

Przepraszam Cudzoziemkę za to ,że ją wprowadziłam w błąd :*:*:* Ale ja już taka mam ,że nie czaje gier nawet tych najprostszych jak się okazuje ;DDDD

bliss6

nic nie szkodzi, mi właśnie też trudno było ogarnąć, czy wybierać spośród wszystkich, czy "ratować" z listy przegranych :)

1 Cam Gigandet,
2 Jay Ryan,
3 Wilson Bethel,
4 Jake Johnson,
5 Zach Roerig.

użytkownik usunięty

ten odcinek był przezabawny i strasznie mi się ciągnął.
na plus: scena z Damonem po wypadku, nawet zakręciła mi sie łezka. No i Silas.
na minus: Delena, Caroline, sztywny Jeremy i w sumie reszta odcinka.
a, no i interesuje mnie czego Silas chce od Kath.

a nowy trójkącik Cię nie zaskoczył ;) ?

1. Wilson Bethel – 5 głosów
2. Jay Ryan – 5 głosów
3. Sebastian Stan – 3 głosy
5. Jake Johnson – 3 głosy
6. Andrew Scott - 2 głosy
7. Alex O'Loughlin - 2 głosy
8. Max Irons - 2 głosy
9. Zach Roerig - 2 głosy
10. Chris Zylka - 1 głos
11. Tyler Blackburn - 1 głos
12. Cam Gigandet - 1 głos

użytkownik usunięty
Kate123

Jeśli Andrew nie przejdzie to się z tym nie pogodzę. Żeby przegrał z I.S., szok :D

Pacz, taki Ian, a wygrał xD

użytkownik usunięty
Kate123

Jeszcze dałaś takie gorące zdjęcie xD

No a jak xD

Kate123

Mogę jeszcze ja zagłosować?

Sebastian Stan
Tyler Blackburn
Max Irons
Chris Zylka
Andrew Scott

użytkownik usunięty

Wstępne wyniki oglądalności:
TVD - 2.55
TO - 2.15

A myślałam że będzie lepiej.
Trochę jestem zdołowana wynikiem Glee:/

Ja myślałam, że będzie gorzej :P

użytkownik usunięty
Kate123

Ja obstawiałam że będzie to samo co w zeszłym roku, czyli na początku po 3 mln, a po paru odcinkach systematycznie w dół. A z TO w sumie było do przewidzenia, jak się dało pilota na długo przed premierą, lol... pewnie jeszcze fani Klaroline się zbuntowali, bo im wycięli scenę telefoniczną xD

Może będzie szła do góry :D

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/f74bb974e504253a98b8d451f9e9ee23/tumblr_inline_moq5akgTU P1qz4rgp.gif

Ten gif xDDDDD

Wycięli tą scenę? A to chamy :D

Słabiutko, ale to było do przywidzenia :P

Dziewczyny, która z Was jeszcze nie głosowała to niech to zrobi, bo o 20 kończymy :)

1. Wilson Bethel – 5 głosów
2. Jay Ryan – 5 głosów
3. Sebastian Stan – 4 głosy
5. Jake Johnson – 3 głosy
6. Andrew Scott - 3 głosy
7. Max Irons - 3 głosy
8. Alex O'Loughlin - 2 głosy
9. Zach Roerig - 2 głosy
10. Chris Zylka - 2 głosy
11. Tyler Blackburn - 2 głosy
12. Cam Gigandet - 1 głos

Kate123

Alex O'Loughlin
Tyler Blackburn
Sebastian Stan
Zach Roerig
Daniel Sharman

ocenił(a) serial na 8
Kate123

To ja też zagłosuje, a co :DDD
1. Alex O'Loughlin
2. Wilson Bethel
3. Max Irons
4. Andrew Scott
5. Sebastian Stan

użytkownik usunięty
Kate123

o co chodzi?

Hej Aduś :*** Przez przypadek wymyśliłyśmy z Bluszkiem grę na najbardziej hot aktora :) I wczoraj była pierwsza runda. Wklejałyśmy po dwa zdjęcia i Dziewczyny wybierały, który im się bardziej podoba. I z przegranych można jeszcze ocalić 5 do kolejnej rundy :) Tu masz listy jakbyś chciała zagłosować http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Rozmowy+serialowe,2299346?page=4

użytkownik usunięty
Kate123

hej :*******
z tych które tutaj (wyżej wyżej) wkleiłaś można ocalić 5?

Tak :)

użytkownik usunięty
Kate123

to wtedy tak:
Jake Johnson
Daniel Sharman
Sebastian Stan
Max Irons
i Alex

Jak odcinek? Jeszcze nie oglądałam i chciałam się dowiedzieć, czy warto szybko oglądać, czy może dać se na wstrzymanie?

minona291

Mnie się podobał. Było dużo akcji, kilka zaskakujących momentów, świetny soundtrack.. więc spokojnie możesz odpalać odcinek :)
Jak tam na korkach? Praca został dobrze przyjęta? :D

tequila_s

Dzięki za odpowiedź ;p Już mi się ładuje, więc zaraz znikam na seansik.
Dobrze dobrze, tylko pytała mnie czy aby na pewno sama napisałam ;) Ale nie wyobrażasz sobie ile mam na weekend zadane teraz :/ Aż mi się w tej chwili nie chcę nawet o tym myśleć. Na pewno całą sobotę spędzę z nosem w książce i słowniku UGH :/