PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121907
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

lola881: jak miałam z 10 czy 11 lat oglądałam Paulinę i też pamiętam tę piosenkę "uzurpatora" xDDD ale jaja, już dawno o tym zapomniałam. najwięcej osób zginie w 7 sezonie, ale kto i jak - milczę jak grób :)

Cudzoziemka87

Hej :*
Zaczęłaś już drugi sezon, czy tez zrobiłaś se małą przerwę?
Wybacz, ze tam Ci nie odpisałam, ale za bardzo pochłonęła mnie ta gra. Zawsze fajnie jest popatrzyć sobie na przystojnych facetów :D

tequila_s

Też lubię patrzeć na przystojnych facetów, ale większości tych od Blush i Kate nie znam, więc decyduję na podstawię jednego zdjęcia czasem... tak, zaczęłam 2 sezon :) wiedziałam, że z tym ojczymem Dextera coś nie halo, ale ciekawi mnie też dlaczego wziął Dexa (i adoptował), a tego starszego tam zostawił.

Cudzoziemka87

Ja też miałam ten problem z kilkoma facetami. Ale cóż, oceniamy po wyglądzie, a mnie jeden rzut oka czasem wystarcza :D
Będzie wyjaśnione, dlaczego Hary przygarnął tylko Dextera. Musisz uzbroić się w cierpliwość ;)

tequila_s

Na razie zasugerowali, że Harry współpracował z matką Dexa i najwyraźniej miał wyrzuty sumienia, że wystawił ją na niebezpieczeństwo, dlatego wziął Dexa. Ale od razu pomyślałam, że przecież Brian też tam był... fajnie, że się wyjaśni :)

Cudzoziemka87

No tak, ale musisz wziąć pod uwagę w swych domysłach, że Brian był starszy... więc, to co się wtedy wydarzyło.... NIC JUŻ NIE POWIEM :D
Cieszę się, że się wciągnęłaś ;)

tequila_s

w sensie, że Briana już się nie dało uratować? czy też raczej nakierować... hm, ciekawe :) swoją drogą nigdy nie przepadałam za tym całym Harrym, w pewnym momencie zaczęły mnie irytować te ciągłe retrospekcje o tym, jak poucza małego Dexa (tzn. rozumiem, że on nauczył Dexa się kontrolować, udawać normalnego i zabijać tylko złych, ale w pewnym momencie miałam juz przesyt tych retrospekcji) cieszę się, że ten wątek jakoś ewoluował.

Cudzoziemka87

No jak widzisz, to na jakich wyrośli bracia, ni było przypadkowe. Tylko Harry myślał, że Dex jest zbyt mały i zapomni. I tu mi szkoda Briana, bo gdyby i go przygarnął, to może też mógłby żyć według kodeksu. A i chamskie to było, że wybrał sobie jednego dzieciaka... Ale to serial, więc...
Mnie czasem wkurzały ta ciągłe gadki Harrego. A przynajmniej w 8 sezonie tak było. Nie mogłam go znieść, bo całkowicie co innego gadał niż w pierwszych sezonach.
Jak tam związek z Rittą? Na jakim etapie już chcę, bo nie pamiętam w tej chwili za bardzo. Później ona mnie tez już wkurzała... do pewnego momentu.

tequila_s

to on aż do 8 sezonu tak będzie gadał i gadał? bo ja już teraz mam go dość... kodeks, ukrywanie się, kontrola popędów? ok, załapałam przy trzeciej retrospekcji, nie musieli ich wplatać co 10 minut :) no szkoda Briana, bo może jakby byli razem, to już w ogóle obu by to wyszło na dobre, nie tłumiliby tak traumy, mieliby siebie. poza tym zastanawiam się, czy Harry nie za szybko zaakceptował mordercze zapędy Dexa, może dzięki psychoterapii w dzieciństwie Dex przezwyciężyłby swoje lęki związane z morderstwem matki itp., a póki co wychodzi, że Harry wolał całą sprawę zamieść pod dywan i skrywać własne sekrety, nawet za taką cenę, jaką był żądny krwi syn-morderca...

Cudzoziemka87

No niestety muszę Cie zmartwić, ale Harry będzie chodził za Dexem jak cień :D Będzie chyba tylko krótki czas, kiedy zniknie i nawet Dex poczuje ulgę, ale zaraz zatęskni za ojczulkiem. Och jak ja się cieszyłam wtedy, że go nie było.
No właśnie, może by się to inaczej potoczyło z Brianem. Ale wtedy nie było by wątku na serial :P Normalny rodzic, to po dowiedzeniu się o zapędach syna, to starałby się, go ''wyleczyć'', ciągał by do psychologów, psychiatrów, czy gdziekolwiek, byleby znaleźć jakąś pomoc, a i na pewno nie poddałby się tak szybko...

tequila_s

no właśnie, ale gdyby szukał pomocy dla syna, to zaczęłyby się pytania, a coś mi się wydaje, że on był w to wszystko jakoś umoczony, tzn. w zabójstwo matki. trochę wkurzające to jego wymądrzanie, na początku uznawałam to za ciekawe podejście do tematu zabijania, ten cały kodeks itp., ale ile można słuchać jego wykładów... na szczęście w niektórych odcinkach jest go mniej... właśnie pojawiła się jakaś rozerotyzowana brunetka ze spotkań dla uzależnionych.

Cudzoziemka87

W 8 sezonie wyjdzie coś jeszcze na temat kodeksu. Ten wątek mnie znudził właśnie. Zobaczymy jakie będzie Twoje zdanie. Nic nie powiem :D Kombinuj dalej ;)
No z tą brunetką, to jeszcze wyjdzie coś :D Zobaczysz jaki z niej zakręt.

tequila_s

Póki co nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, typ takiej, co uważa, że wszyscy faceci powinni się ślinić na jej widok, bo jest taka piękna i cudowna...

Cudzoziemka87

To najgorsza laska Dexa, ale pocieszę Cie, że będzie ona tam krótko. I dobrze, bo drażniła każdym swoim ruchem.

tequila_s

mnie też nie przypadła do gustu

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Też właśnie pamiętam tę piosenkę :D zawsze mnie ten serial przerażał. Wiem, że jedna siostra była po jakimś wypadku, czy coś, w każdym razie miała zawsze twarz obandażowaną. Hmm...chyba, że już coś mylę :P
jejku, niech tylko zginą Ci źli :P

lola881

a to nie było tak, że jedna była dobra a druga zła i że nagle jedna zastąpiła drugą (tzn. ją udawała)... na końcu chyba jedna umarła, coś tak kojarzę :) niestety, nie tylko ci źli będą umierać :(

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

tak to było. przeczytałam sobie opis właśnie i mi się trochę rozjaśniło. Ale teraz mam zagwozdkę z jaką telenowelą mi się pomieszało, ech :p teraz będę o tym ciągle myśleć :P
idę lepiej spać:) odezwę się znowu jak coś zobaczę dalej :) i dzięki za niespodziankę ;* dobranoc:)

lola881

spoko, zawsze mówię, że ja się bardziej podniecam Twoim oglądaniem Internatu niż Ty sama, bo cieszę się, że mogę z kimś pogadać :) zawsze czekam na wieści z frontu.

oj, kiedyś to było tych telenowel, pamiętam, że był jeszcze szał na Serce Clarity czy coś takiego. i na Marię z przedmieścia :)

dobranoc, śpij dobrze :*

Cudzoziemka87

Ja też to oglądałam :D ach co to były za czasy....

bliss6

pamiętam, że oglądałam w tajemnicy przed rodzicami, bo się ze mnie nabijali, że jakieś wenezuelskie telenowele oglądam xD

Cudzoziemka87

ee to ja sie darłam żeby mi nigdzie indziej nie przełączali :DD

użytkownik usunięty

Julii skończył się limit, ale zaraz dostanę głos na PW:)

A moje się nie liczyły foch :D

użytkownik usunięty
bliss6

Bo remis był, ktoś musiał rozstrzygnąć;P

........

użytkownik usunięty
bliss6

A ty już głosowałaś...

A już zaczynałam się bać, że to koniec na dziś, bo nikt tematu nie zakładał, a gra nieskonczona :D

tequila_s

Tak się dziecko wciągnęło? Patrz byś się za bardzo nie podniecała, bo kochanie będzie zazdrosne ;p

minona291

Dziś jestem sama w domu, więc mogę robić co chcę :D

tequila_s

Podkabluję Cię ;p

minona291

Nie odważysz się :D
A co mi tam, możesz mnie obsmarować, jeśli chcesz ^^

tequila_s

Przecież żartowałam sobie tylko z Ciebie ;p Jasne, że bym w życiu nie chciała namieszać w Twoim związku :)
Oglądałam dziś TO zachęcam Cię do oglądania... choćby dla Eliaszka xD

minona291

Wiem Mini, nie gorączkuj się tak :D
Szpadaj, nie będę oglądała.
Widziałam dziś 3 odcinki Ray'a, to Cie powinno zadowolić ^^
Leny, było tam tylko jak na lekarstwo :(( Epizodyczna rólka tylko? Aleś mnie wykręciła :( Ale serial fajny, więc zostanę przy nim jeszcze.

tequila_s

Ale Ty jesteś. Pozachwycałybyśmy się razem nad Eliaszkiem. A w następnym odcinku i Reb będzie więcej, a Ty ją przecież lubisz ;)
Zaczęłaś Ray'a? http://25.media.tumblr.com/f8e0a1f552bdf5dc495d772035145d96/tumblr_msblykaMRu1qg l8fqo1_500.gif
A już straciłam nadzieję, ze Cie przekonam ;) Trzeba wznieść toast za to. Teki mi uległa-normalnie święto ;p
Będzie później jej trochę więcej. Ni zniechęcaj się. a w drugim sezonie , to już na pewno, bo tak wyglądało w ostatnim odcinku. I jak Ci się podoba wizerunek Kate? A i co sądzisz o Mickey'u? :)

minona291

Może kiedyś.... za 100 lat :D Nope, jednak nie :P
No zaczęłam, bo ile można było znosić Twego nagabywania?^^
yay uległam................. chciałabyś skarbeńku, chciałabyś :P Już jestem po drinku, ale Ty się nie krępuj.
Tylko mi oczy mydlisz pewnie, a Lena będzie po 3 minuty miała na cały odcinek, albo jeszcze mniej :(
Kurde, wizualnie wygląda jak Shane. Ubiór, włosy... a nawet orientacja też. Ale faktycznie twarda sztuka z niej. Nic dziwnego skoro pracuje dla Ray'a :)
Mickey to najlepsza, a przynajmniej najlepiej zagrana postać. Mam nadzieję, ze przetrwa cały sezon. Ale lubię też jeszcze Abby, Terry'go i Bunchy'go ;)

tequila_s

Będę Cię namawiać dopóki mi nie ustąpisz ;p
Aż tak źle, to chyba nie było, bez przesady :(
Sama nie będę pić, więc se coli naleję. Mogłabyś przy sobocie wypić jeszcze jednego ;)
Nic nie powie, sama obczaisz ile jej tam będzie.
Voight niby taki dziadek, a tak żwawo gra ta postać, że się sama zdziwisz jeszcze ;p On sam napędza ten serial.
Bunchy zawsze mnie rozczula, gdy go widzę. Ja lubię jeszcze Avi'ego :)

Idę spać już, bo po tym bieganiu po sklepach jestem dziś wykończona. Dobranoc:*

minona291

A przestań już dobra? Teraz nie, ale się''dopytywuj'' ^^ Może po całym sezonie na przyszłe lato.
Od Coli, to Ci się tylko... :D Nie, bo na jutro rano muszę być fit :)
No to będę oglądać na raty w takim razie o!
Nie przepadam za Voightem jakoś szczególnie, ale pewne jego role umiem docenić, a w tym serialu pokazuje klasę.
Dobranoc, pchły na noc :*
Obejrzę se jeszcze 3 odcinek Rookie Blue i też do spanka :D

tequila_s

To co takiego miałaś do zrobienia dzisiejszego ranka? :)
Tylko 9 odcinków masz jeszcze do końca sezonu, więc obejrzyj ciągiem lepiej. Zrób to dla mnie ;)
Nowy serial zaczęłaś? Serialomaniaczka ;p Foch za to, że Ray'a nie chcesz dokończyć, a za coś innego się wzięłaś :(

minona291

Do Hamburga jeździłam :P Musiałam wstać o 5.00 wyobrażasz se? W niedzielę, to ja raczej dopiero się kładę o tej porze :D
Jestem już po 1x08 cieszysz się? :D Ta rozmowa była zajebista http://vimeo.com/72675234 :DDD
Yep zaczęłam i się już wkręciłam. Ale skończę też i Ray'a więc nie panikuj mi tu zaraz :P

A teraz aby było śmieszniej, to ładuje mi się pilot tego serialu. To są absolutnie moje klimaty, więc muszę obczaić http://www.filmweb.pl/serial/Witches+of+East+End-2013-664652

tequila_s

Cho na gg w przerwie gry ;)

minona291

Pózniej po grze.

tequila_s

Później to ja lulać idę..

minona291

Chodz grac juz!!

użytkownik usunięty

Kate, Matt przechodzi dalej;)

Ok, to co? Ratujemy 2 szczęśliwców? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Yep;) Dawaj liste;p

Kate123

między kim wybieramy obecnie?

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Swoich wkleiłam, czekamy jeszcze na Kate

ok, widzę Twoich poniżej i poczekam na Kate, powiedz mi tylko ilu tym razem wybieramy, dwóch?