Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Uciekam spać, dobranoc :*

lola881

ja też, papa :*

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Obejrzałam 6x09, strasznie smutny odcinek, bo skupiał się wokół retro z Caro. Pojawiła się scena z wakacji kiedy Marcos przygotował dla niech pokój w świecach i kwiatach. W ogóle nie pamiętam tej sceny, nie wiem czy jej nie pokazali czy ja ją jakoś przegapiłam. W każdym razie strasznie smutne to było. I jeszcze jak zgrali słowa "nic nas nie rozdzieli" z tym jak wrzucają jej ciało do wody to myślałam, że mi serce pęknie.
Teraz jestem w połowie 6x10 i akcja tak szybko się toczy, że nawet nie ogląda mi się jakoś strasznie źle bez Caro, chociaż oczywiście brakuje jej, no ale wiele się dzieje, więc jest dobrze. Strasznie mnie wkurza chłopak kręcący się wokół Julie;/ Z kim spotkał się Martin ?:P bo coś mi tam nie gra :P fajny wątek:D
Dzieci zarejestrowały Jacinte na jakimś portalu randkowym :D "sex: nie, wiek: kilkaset, hobby:krzyczenie, szukam:multimilionera" hahahah

lola881

nie, nic wcześniej nie było o tym gołębniku, ani generalnie o tych wakacjach, podczas których byli razem (tylko retro jak pokłócili się o matkę Carol i znowu im się spiep**yło), więc to raczej taki gest w stronę widzów i pożegnanie Carol, dla mnie ta scena była bardzo potrzebna, chociaż oczywiście znowu się wzruszyłam... uwielbiam wątek z portalem randkowym, potem będą dzwoniły zboczki do internatu xDD chłopak kręcący się przy Julii to Ruben (chyba, że jeszcze jakiś się kręci :P), jak ja oglądałam to 7 sezon nie miał jeszcze lektora, a w napisach Ivan mówił o tym kolesiu "kartonowa twarzyczka", co chyba było dosłownym tłumaczeniem z hiszpańskiego (jak się wsłuchasz, to faktycznie Ivan mówi coś o kartonie), szkoda że lektor to olał, bo faktycznie Ruben ma taki kartonowy łeb xD Martin? Mówisz o tym spotkaniu w opuszczonym basenie? A, to też świetny wątek, będzie do tego retro, więc się wyjaśni wszystko, pomysł rewelacyjny i wpisujący się w projekt geminis (dosłownie!).

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No właśnie sceny była świetna, tylko mnie zawsze w tym niby związku Carlo i Marcosa brakowało czegoś takiego. Mowie niby, bo w serialu to tak było pokazane jakby oni przez większość czasu byli skloceni,,a teraz nam pokazują tak piękna scenę, kiedy Carol już nie ma. Smutne. Może twórcy nie chcieli się tak bardzo skupiać na romansach, ale scen nawet z pocałunkiem Carol i Marcosa ze świeca szukać, a co dopiero z czymś więcej. Tego mi zawsze u nich brakowało.
Wątek z portalem randkowym genialny :D z połączenia Evelyn z Javierem nie mogło wyjść nic dobrego :D:D non stop ktos wydzwanial, nawet Elsa tam ładnie jednemu pojechała :D:D
Tak w ogóle to już Ci kiedyś miałam pisać, najlepsza role tam dostał ten co odbiera paczki, telefony, jego postać mnie totalnie rozwala. Bo facet jest takim człowiekiem widmo, nie wiadomo nawet jak ma na imię, nie bierze żadnego udziału w wydarzeniach fabularnych, jedyna jego rola to uśmiechanie, mówienie dzień dobry i do widzenia i odbieranie paczek i przekazywanie ich innym :D urocze :D
Pewnie Ruben, nie wiem, wiem, że jest denerwujący i trzyma z tym bandytami :/ wkręca Julie, żeby mu opowiadała o swoich spotkaniach z duchami.
Już wiem o co chodzi, ten Apollo to brat Hugo, tak właśnie, coś mi tam nie grało. Ale świetnie to poprowadzili. Najpierw Martin idzie na spotkanie przy basenie, pojawia się niby Hugo, ale za chwile widzimy, że Maria idzie do pokoju Hugo, puka, ale nikt nie otwiera, za chwile jednak Hugo wychodzi spod prysznica i gada ze był w parku pobiegać :D później znika Martin, nie wiemy nawet czy żyje, wiec pierwsze skojarzenie mogło być takie, że ten niby Hugo go zabił w tym parku przed spotkaniem z Maria, a tu nagle pojawia się Martin cały i zdrowy wraz z bliźniakiem Hugo :D świetnie to rozegrali. Są mistrzami w tworzeniu zagadek :D
Tak samo wątek z pokojem nr 13, świetny. Ale, że też nigdy nikogo nie zainteresowało to okno, przecież okna się myje :P nie widzieli z zewnątrz, że tam jakieś jedno brudne jest? No, ale co się dziwić jak tam prawie nikt się z tego internatu nie rusza :D

lola881

myślę, że z Marcosem i Carol pewnie planowali endgame, więc przez kilka sezonów mieli się kłócić, schodzić, być z kimś innym itp., a dopiero później być razem... też gdzieś mi się obiło o uszy, że Ana po prostu chciała odejść z serialu (ale nie wiem, czy to prawda), no w każdym razie zmienili zamysł i już nie dostaliśmy big love, z tego wszystkiego najładniejsze sceny mieli w 1 sezonie, w studni, na stryszku itp. wiem, o kim mówisz, to Arturo xD ja w ogóle go bardzo lubię, ma taką miłą twarz i zawsze jest sympatyczny :) w 7 sezonie będzie nawet od czasu do czasu coś mówił, jedyny normalny i niczego nieświadomy w tym całym cyrku... bardzo podobał mi się wątek z bratem Hugo, zresztą wplecie się w to wątek Andresa. z tym oknem jedyne wyjaśnienie jest takie, że to ogromny budynek, mój wydział też się mieści w takim molochu i jakbym miała z zewnątrz powiedzieć które okno odpowiada której sali, to za nic bym nie wiedziała, tylko z myciem faktycznie dziwne, ale oj tam, oj tam :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No możliwe, że tak miało być, ale ja mam ogólnie wrażenie, że twórcom zdecydowanie lepiej się pisze akcje, bo w romansach się gubią :D na przykład rozwala mnie to, że Julia cały czas nawija o tym, że Ivan jej nienawidzi, bo sprowadziła Marie. Ale to nic, że Ivan ja za to przepraszal i ze wtedy padło pierwsze "kocham cię" z jego strony. Zapomniała o tym czy co? Kompletnie to pominęli. Teraz to faktycznie się non stop kłócą, ale to dlatego ze Julia z nim zerwała, a ona teraz na niego zwala, że jej nienawidzi, bo wydała Marie. Nie lubie takich niekonsekwencji.
Aaa Arturo, faktycznie, Jacinta czasem się do niego zwraca po imieniu, ale to wciąż nie zmienia faktu, że za role powiem dostać nominacje do oskara :D
Już się to połączyło z wątkiem Andresa. Bo on już sobie przypomniał twarz Apollo, tylko według niego to chyba Hugo, no bo nic więcej nie pamięta. Ale na razie milczy jak zaklety. W ogóle to widać, że chyba chciałby jednocześnie pomoc Sandrze/Irene , z drugiej strony jeszcze rozgryza cala te sprawę. To jest bardzo ciekawy wątek z psychologicznego punktu widzenia. Stracił pamięć i stal się jakby inna osoba, nagle ma większa skłonność do czynienia dobra niż wcześniej i teraz patrzy jakby z boku na to jakim był dupkie i widać, że ma wyrzuty sumienia i nie wie jak to rozwiązać. Bardzo jestem ciekawa jego postawy, kiedy już całkowicie wróci mu pamięć.
Nie do końca też rozgryzłam te "moc" Reb. Wcześniej kiedy tylko dotknęła Martina to widziała jakieś zbrodnie, a teraz się z nim ściska, całuje i nic :D kiedy ona ma te przeblyski? Nie wytłumaczyli nam tego dokładnie. Chyba.ze ja nie pamiętam.

Do dogrywki
Halle Berry http://www.wallpaperswala.com/wp-content/gallery/halle-berry/halle-berry-hd-face i.jpg
Lana Parrilla http://images6.fanpop.com/image/photos/33000000/Lana-lana-parrilla-33019415-2269 -3000.jpg
Freida Pinto http://www.cynthiarowland.com/blog/wp-content/media/2012/07/freida_pinto_picture s_04.jpeg
Keira Knightley http://www.theplace2.ru/archive/keira_knightley/img/keira_knightley_sept.jpg
Haley Webb http://si0.twimg.com/profile_images/378800000165031221/a4f38707f9cc7f785dde2374a 26c060f.jpeg
Zooey Deschanel http://25.media.tumblr.com/d7269ea8e19a7580e7ad63ad1a49279d/tumblr_mqqq8uDYP01qe 3juoo1_500.png
Diane Kruger http://papuatattoo.com/wp-content/uploads/2013/03/Diane-Kruger-Joaillerie-101-Ar t-Deco-timepiece-The-Host-premiere-March-19th1.jpg

użytkownik usunięty
Kate123

12 osób

Kate123

Evan Rachel Wood
Shay Mitchell

użytkownik usunięty
minona291

No, jeszcze 10:D
Przedłużymy głosowanie do rana bo i tak dzisiaj więcej nie zagramy.

Dobrze, zaraz podam :)

użytkownik usunięty

1. Selena Gomez
2. Kate Hudson
3. Alicja Bachleda - Curuś
4. Shay Mitchell
5. Rachel McAdams
6. Ashley Benson
7. Blake Lively
8. Emma Roberts
9. Evan Rachel Wood
10. Kristen Stewart
11. Zooey Deschanel
12. Halle Berry

1. Keira Knightley
2. Zooey Deschanel
3. Haley Webb
4. Ashley Benson
5. Shay Mitchell
6. Blake Lively
7. Selena Gomez
8. Alicja Bachleda - Curuś
9. Kristen Stewart
10. Selena Gomez
11. Kate Hudson

Kate123

12. Diane Kruger

ocenił(a) serial na 7

1.Blake Lively
2.Ana de Armas
3.Jennie Garth
4.Freida Pinto
5.Shay Mitchell
6.Keira Knightley
7.Kate Hudson
8.Diane Kruger
9.Ashley Benson
10.Alicja Bachleda-Curus
11. Halle Berry
12. Selena Gomez

użytkownik usunięty

Druga scenka: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JzpMQ2FUXtA

Ale mnie Caro irytuje...

użytkownik usunięty
Kate123

Mnie już wszyscy tam irytują:D

Nawet Damon? :D

użytkownik usunięty
Kate123

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbuty78MEJ1qf3lt5o1_500.gif

Też Cię denerwuje? :D No tego to się nie spodziewałam :D Ja chcę już TW :(

użytkownik usunięty
Kate123

Denerwuje mnie jego podejście do Katherine:/

This.

1 Evan Rachel Wood
2 Shay Mitchell
3 Freida Pinto
4 Keira Knightley
5 Diane Kruger
6 Emma Roberts
7 Ashley Benson
8 Blake Lively
9 Alicja Bachleda
10 Kate Hudson
11 Jennie Garth
12 Vittoria Puccini

1.Lana Parilla
2.Ashley Benson
3.Vittoria Puccini
4.Kate Hudson
5.Shay Mitchell
6.Blake Lively
7.Emma Roberts
8.Evan Rachel Wood
9.Kristen Stewart
10.Diane Kruger
11.Rachel McAdams
12.Jennie Garth

użytkownik usunięty

Kate Hudson - 5 głosów
Shay Mitchell - 5 głosów
Ashley Benson - 5 głosów
Blake Lively - 5 głosów
Alicja Bachleda - Curuś - 4 głosy
Diane Kruger - 4 głosy
Emma Roberts - 3 głosy
Selena Gomez - 3 głosy
Evan Rachel Wood - 3 głosy
Keira Knightley - 3 głosy
Jennie Garth - 3 głosy
Kristen Stewart - 3 głosy
Rachel McAdams - 2 głosy
Zooey Deschanel - 2 głosy
Freida Pinto - 2 głosy
Vittoria Puccini - 2 głosy
Halle Berry - 2
Haley Webb - 1 głos
Ana de Armas - 1 głos
Lana Parilla - 1 głos

1. Vittoria Puccini
2. Halle Berry
3. Diane Kruger
4. Rachel McAdams
5. Ashley Benson
6. Amanda Righetti
7. Shay Mitchell
8. Zooey Deschanel
9. Freida Pinto
10. Tabrett Bethell
11. Kat Dennings
12. Emma Roberts

użytkownik usunięty
julia90

Witamy z powrotem:D

1.Ana de Armas
2.Alicja Bachleda - Curuś
3.Jennie Garth
4.Shay Mitchell
5.Freida Pinto
6.Tabrett Bethell
7.Diane Kruger
8.Zooey Deschanel
9.Halle Berry
10.Vittoria Puccini
11.Haley Webb
12.Rooney Mara

użytkownik usunięty

Wczoraj się trochę zamieszało. Przechodzi 11 osób:
1. Shay Mitchell
2. Ashley Benson
3. Diane Kruger
4. Kate Hudson
5. Blake Lively
6. Alicja Bachleda - Curuś
7. Jennie Garth
8. Zooey Deschanel
9. Halle Berry
10. Vittoria Puccini
11. Freida Pinto

Tym samym głosowanie zamknięte;)

Hej Bluszek :D Widzę, że od rana przygotowania do gry :D

użytkownik usunięty
Kate123

A jak:D To teraz powiedz mi dla pewności ile masz wszystkich babeczek:P 33?

Tak, 33 :D
A wiesz co Nas dzisiaj jeszcze czeka? :D Nowy odcinek SH <3333

użytkownik usunięty
Kate123

Taa, już dodałam do zakładek nowy odcinek SH, HoD, BATB:P Jeszcze mam OUAT, Castle, zaległe NG. Leave me alone xD

OMG xD Ale sobie nazbierałaś zaległości :D Ja mam tylko SH, HoD, BATB i Skins i LU, ale z tymi dwoma to nie ma pośpiechu :D

użytkownik usunięty
Kate123

OUAT i Castle wyszły wczoraj, bez przesady:P

Dobrze, dobrze :D

użytkownik usunięty

WHAT?? Dzisiaj nowy odcinek TO? Ale super:D Myślałam że będzie zawsze w czwartki.

WHAT? No tak, wiedziałabym, ale jakimś cudem TO mi zniknęło z kokpitu xD
Dlaczego początek tygodnia musi być cały zawalony? :D
Poniedziałek: Castle, OUAT
Wtorek: SH, HoD (chyba trafiłam przez przypadek na spoiler i baaaardzo się zdziwiłam), BATB
Środa: SN, NG, TO
Great xD

użytkownik usunięty
Kate123

Jaki spoiler? Możesz spokojnie napisać:)

SPOILERWiesz, nie wiem o co chodziło do końca, bo tylko okiem rzuciłam, więc w sumie mogło chodzić o coś innego, ale dobra xD Ponoć W i L są razem.SPOILER

użytkownik usunięty
Kate123

A zwiastun widziałaś? Tam już na to wskazywało. Nie jestem zaskoczona, ale będę zapewne wkurzona...

Widziałam, ale wiesz jak to jest ze zwiastunami. Rany, same złe wiadomości. Jeszcze jest jakaś plota, że jeden z głównych bohaterów TW ma zginąć/odejść :/ Ale mam nadzieję, że to tylko głupia, nieprawdziwa plotka.

użytkownik usunięty
Kate123

Ja już nie potrafię shippować Zadowi. Miałam ostatnio porównanie i stwierdziłam, że to co zaprezentowano w HoD to jakieś nieporozumienie. I teraz ten związek Lemona i Wade'a, z dupy wzięty... mam nadzieję że reszta wątków jest udana.
A gdzie to wyczytałaś?

Ja już chyba nie potrafię nikomu shippować :( Z wyjątkiem Stydii i Ichabbie :D Też tego nie rozumiem. Ok, mieli parę fajnych scen pod koniec 3 sezonu, ale żeby już razem byli? Dziwne.
Na tumblrze. Ale nie mam źródła, to była tylko rozmowa. Więc na razie nie ma chyba co panikować.

użytkownik usunięty
Kate123

A co z Ness?;)
Domyślam się że na tumblrze;P Chodzi o to na jakim i skąd ten ktoś miał tą informację. Nie uśmiercą nikogo z głównych bohaterów, bez przesady. To nie TVD.

Aj, zapomniałam xD
Ale mogą zrobić tak jak z Jacksonem skoro Colton gra w Arrow. Chociaż to mi akurat nie przeszkadzało, bo za Jacksonem nie przepadałam :P
Mam uraz przez TVD i teraz wydaje mi się, że w innych serialach będą robić tak samo xD

użytkownik usunięty
Kate123

Dziwię się że nadal masz delena w url;P nessstydia ładnie wygląda :D
A ktoś przeniósł się do nowego serialu?

Na razie nie chce mi się znowu zmieniać :D Ale dzięki za propozycję :*
Nie, ale tak na przyszłość się zastanawiam :P