PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122519
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

ocenił(a) serial na 7

A jednak :P:P Ogladaj... Ada ma bardzo dobrą teorie... :)

użytkownik usunięty
KingusVic

Nie spieszy mi się, ale pewnie w końcu obejrzę.

użytkownik usunięty

no oprócz kilku głupot i kiczowatych retrospekcji, to odcinek był naprawdę dobry. Przynajmniej lepszy od poprzednich.

ocenił(a) serial na 7

No nie był zły... Ostatnio każdy odcinek kończy się ładną Delenową scenką... podoba mi się to.

ocenił(a) serial na 7
KingusVic

uuups sorry za spoilerowanie :(

użytkownik usunięty
KingusVic

no niby tak, ale mi się tak naprawdę podobała tylko ta :P

ocenił(a) serial na 7

Niech zgadnę dlaczego tylko ta...Bo od 4x23 to właśnie Damon wyznawał uczucia?

użytkownik usunięty

w Twoich oczach tak. w moich też. Ale nie mów mi, że nie widzisz do czego to prowadzi. Czysta karta, ponowne zakochanie. To jest TVD, a nie jakaś ambitna produkcja, wszystko jest podawane na tacy.

użytkownik usunięty

No to się zakochają i zwalimy winę na universe :P A tak poważnie to nie mam pojęcia kto będzie endgame. Pozostaje jedynie robić wyliczanki, bo każdy sezon wskazuje na co innego. Jak dla mnie w finale wszyscy poumierają, przetrwa jedna osoba która dopowie historię. A biorąc pod uwagę, że pilot zaczął się od Stefanowego gadania, to na Stefanowym gadaniu się skończy. W końcu to jego historia:P Ja to tak widzę.

ocenił(a) serial na 7

Nikt się w nikim nie zakocha, a już napewno nie Elena w Stefanie. Mam nadzieje ten zwiastun to zwykła prowokacja i zmyła.

Ja tylko nie rozumiem jednego (oczywiście Stelenowców nie da się zrozumieć, więc w sumie to nie powinno być takie dziwne) Elena jest z Damonem bo sire bond - Delena to zło. Elena jest ze Stefkiem bo więź sobowtórów - o Boże, jakie to epickie, w końcu są razem.

Kate123

Ja byłam bardzo zaskoczona wielką radością fanów Steleny (nie wiem, może są tacy, którzy nie ciesza się z tego powodu). Osobiście, gdyby coś takiego przytrafiło się mojemu shippowi byłabym załamana, już chyba nic gorszego nie mogli im zrobić. STelenowcy widzą to w ten sposób, że nie ma w tym nic złego (w tym całym przeznaczeniu), Elena ma wolną wolę, w innym przypadku nie była by teraz z Damonem..
Oczywiście w tym serialu, za przeproszeniem nic się kupy nie trzyma, więc właściwie każdy może mieć rację na ten moment..
Nie wierzę jednak w powrót Steleny, oczywiście. :)

annab93

Dokładnie. Ja też bym była załamana, gdyby mój ship tak potraktowano, bo gorzej już być nie może. Więc nie rozumiem jak można się z tego cieszyć. Znaleźliby Stefkowi kogoś innego, a nie wiecznie ciągnęli trójkąt. Zero jakiejś konsekwencji i logiki i wszystko tłumaczone za pomocą durnych więzi. Też nie wierzę w powrót Steleny. Nie ma szans. Ale i tak trzeba się będzie męczyć, bo już Dżuli nam w przyszłym tygodniu zapewni niezapomniane atrakcje: epickie spotkanie przy kiblu :P

ocenił(a) serial na 7

też niestety obstawiam 5x10...

Tak, niby Stefek ma czystą kartę, ale i tak myślę, że odzyska pamięć. Poza tym Elena pamięci nie straciła i dobrze wie, co takiego wyrabiał.

użytkownik usunięty
Kate123

http://www.youtube.com/watch?v=c0yNzWOQxzk
Elena pamięta co takiego wyrabiał? Proszę Cię.

użytkownik usunięty

when Alaric died, he took the good vampire diaries writing with him

ocenił(a) serial na 7

http://vampirediaries.pl/11889-oficjalny-opis-5-06-handle-with-care

użytkownik usunięty

http://25.media.tumblr.com/162a7092fd4e54507a43a9f6a5d9b9de/tumblr_muvc0mTTCE1si 2ypro6_250.gif lol
Paul miał rację co do włosów Stefana po wyjściu z wody.

użytkownik usunięty

xDDD

użytkownik usunięty

OMG
Oglądalność 5x03: 2,84 mln
What happened

użytkownik usunięty

:O
Stefan wyszedł z wody.

użytkownik usunięty

A może dzięki Janinie taki wzrost:D Nie dziwię się :P

użytkownik usunięty

Jakiej Janinie? xD

użytkownik usunięty

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20130803013720/vampirediaries/images/c/cb/ Janina_Gavankar.jpg ;p

Nie zdziwiłabym się :)

ocenił(a) serial na 7

Stelena...??

[i'm just kidding...]

What? :o

użytkownik usunięty
Kate123

Ale pewnie w przyszłym tygodniu wszystko wróci do normy xD Przecież teraz wywołali prawdziwą burzę, ludzie się złoszczą i jeszcze to epickie promo.
Dzisiaj na tumblrze dziewczyna pisała, że jest cała roztrzęsiona i nie może przestać płakać, i że bardzo ją boli decyzja którą podjęła, ale kończy oglądanie TVD :D Najlepsze jest to że ja byłam w podobnym stanie po 3x22 xD Na szczęście to już za mną, teraz się tylko śmieję z tych głupot;P

Kurczę, ja tak liczyłam na to, że D i S są przyrodnimi braćmi xD A co się okazało? Że istnieje jakaś epicka więź sobowtórów, że jest milion sobowtórów i że daleko jeszcze do skończenia wątku z cure. Rety, byłoby naprawdę dobrze w tym odcinku, gdyby nie ciągły trójkąt.

użytkownik usunięty
Kate123

jebłam przy scenie, gdzie Elena leci do Stefana, a Damon patrzy na to, leżąc na ziemi :P "ale to już było...."

Same. Znowu mamy to samo tylko nie z SB ale z epicką więzią. I mogę się założyć, że jak tylko więcej osób się o tym dowie (zwłaszcza Caro) to będą truć o tym Damonowi i tym razem on już tego nie zniesie. Przemowa była piękna, ale na początku z SB też nic sobie nie robił, a każdy wie jak to później było.

Kate123

na samym początku 1/2 sezon lubiłam wątek sobowtórów, kiedy był tylko jeden, ale ile można, wałkują wciąż to samo.. Mam nadzieję, że to nie jest główny wątek na cały sezon...
http://31.media.tumblr.com/f7f352a2fe12411d9a65f2c4c22d99f4/tumblr_muv0zhG4ay1qd m15po1_500.jpg

annab93

OMG xDDDDDDDD

użytkownik usunięty

w tym odcinku miałą być odkryta ta tajemnica? czyli co, jednak Salvatorowie są braćmi? :P

użytkownik usunięty

Niestety tak:/ :P

I co Dziewczyny, nadal jest Wam żal Stefana? xD

użytkownik usunięty
Kate123

no w sumie to nie zrobił dzisiaj nic takiego, żeby mi już nie bylo żal, więc jeszcze tak xD

Poczekaj do następnego odcinka xD

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzę odcinek to ci powiem:P

Oglądaj, wbrew pozorom nie był taki zły, gdyby nie epicki trójkąt, ale to już wiesz :) I końcowa scena Deleny, cudowna :) A raczej przemowa Damona :)

użytkownik usunięty
Kate123

Przemowę widziałam, nie muszę oglądać dla niej odcinka:P Na razie mam inne seriale do nadrobienia, epickie TVD może sobie poczekać.

Co masz do nadrobienia? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Sama już nie ogarniam. Obejrzałam przed chwilą NG:P

Ja też dzisiaj obejrzałam :) I też już nic nie wiem, za dużo zaległości już mam xD

użytkownik usunięty
Kate123

I jak wrażenia? Niby fajny odcinek, ale zaśmiałam się może raz. To już nie to samo New Girl co kiedyś. Jak oglądałam 1 i 2 sezon to ryczałam ze śmiechu na prawie każdym odcinku, teraz oglądam tylko po to żeby oglądać.

Same. Uwielbiam Ness, ale reszta to już nie jest to samo.

użytkownik usunięty
Kate123

Gdyby Ness nie byli ze sobą i nie mieli tych kłótni w związku to ja nie wiem o czym byłby serial:P Schmidt jest idiotą, Winstonowi jak zwykle dają ochłapy.. szkoda, wielka szkoda:/

Dokładnie. Ale mimo wszystko szkoda mi rzucić serialu, ze względu na Ness właśnie :)

“I kind of think this makes Delena’s love story even better. So destiny and the universe works against them. Outside forces are trying to pull them apart. Elena was only drawn to Stefan because it was decided for her. Then she herself fell in love with Damon. She went against destiny and made her own choice. She chose Damon herself.”
:)