PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Niech już będzie xD

użytkownik usunięty

właśnie sobie zdałam sprawę, że w tvd zostały tylko dwa związki rodzic-dziecko.
1. Caroline i Liz, które już w ogóle nie mają wspólnych scen
2. Kath i Nadia
omg ............. xD

użytkownik usunięty

Z tą Nadią to wymyślili, ja pierdziu xD Nagle wszyscy postanowili zorganizować zjazd rodzinny.

użytkownik usunięty

Pamiętam, że gdy oglądałam 2x09, to byłam pewna, że kiedyś ta jej córka pojawi się w serialu, ale bardziej obstawiałam na retrospekcje. Dziwnie będzie mi teraz oglądać ich sceny:P

użytkownik usunięty

Ja chciałam żeby pokazali tą córkę, czy to w retro czy czasach obecnych, ale w trochę bardziej wiarygodniejszych okolicznościach.. Scenarzyści TVD nie znają umiaru w sprowadzaniu nowych postaci i ich wspólnych nawiązaniach.

użytkownik usunięty

http://ipodchick.tumblr.com/post/65647635825/delenawhispers-isn-t-it-quite-inter esting-that wow, faktycznie..

użytkownik usunięty

http://media.tumblr.com/9b8871e4b904907e5fda35fc7b3880c2/tumblr_inline_micd1mPio p1qz4rgp.gif jebłam...

użytkownik usunięty

Obejrzałam odcinek, i jestem w szoku,bo polubiłam Aarona (jakoś wewnętrznie) po jego 10 sekundach na ekranie...it's impossible..;/ Może mi się zmieni, oby. Odcinek,jak prawie wszystkie w 5sezonie przeciętny-norma.

ocenił(a) serial na 6

Ogladam TVD, czy jest mi ktos w stanie wyjasnic czemu Elka ma focha na Damona?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Hm..bo spędziła z nim najlepsze wakacje w życiu i nie wiedziała, że Bonnie nie żyje "TVD logic"

użytkownik usunięty

W KOŃCU przeczytałam coś mądrego na temat DE na tumblr:

"during s1-s4 i thought i would enjoy delena being together when it finally happened. i thought that all the distant behaviour from elena’s side in their relationship would pay off in the end. but since s5 started, i felt like watching damon try and do everything in his power to please the girl he loves, and get shit in return. it’s the same thing i’ve been watching for the past 4 seasons, except that now there’s kissing and a few sexy times involved, but aside from that, what has actually changed? damon’s love for elena is still on display 24/7 in every possible way while all we get from elena is a few i love you’s that are supposed to be reassuring, but where is elena’s passion for damon? where is their unbreakable understanding, where is the consuming love that she supposedly feels for him? i’ve felt elena’s feelings for damon, whatever they might have been, more in 2x22 than i did in any of the episodes with them actually being together. i thought their relationship would make them become an even stronger team, make them build an even bigger bond of trust, and i thought we fuc king deserved that after having waited for so long. end up in a situation where there’s almost been a kiss with stefan? tell damon about it, let him get angry, as he should, as anyone in his situation would, make up in the end for all i care, but talk it over. feel guilty about bonnie? tell him that, don’t ignore his fuc king calls. all i see is damon being stomped on whenever there is a chance. where is the mutual respect? why does damon always have to get the short end of the stick? it’s like they’ve forgotten how to write damon and elena, because from all the build-up in the past seasons, this is supposed to be what it all led up to? well huge fuc king disappointment there.

damon’s existence is ruled by his love for elena. i got that. they couldn’t have used up more chances to make that clear if they tried. what i’m missing is elena’s “consuming” love for damon, plain and simple. and we’re running out of seasons for them to show that."

Sleepy Hollow spoilers
http://www.youtube.com/watch?v=pVq2nKzkhEk
BYEEEE

użytkownik usunięty
Kate123

http://i1094.photobucket.com/albums/i442/PeetaEverdeen/IDONTSLEEPIWAIT.gif

czego można dowiedzieć się z TVD: jeżeli Twoja przyjaciółka umarła 3 miesiące temu, a Ty nie zauważyłaś - obraź się na swojego chłopaka... jeżeli ostatnio zarywałaś do swojego eks, tym bardziej obraź się na swojego chłopaka ^^ jeżeli - mimo Twoich fochów - Twój chłopak da się namówić na potańcówkę (i jeszcze włoży dla Ciebie debilne przebranie), koniecznie zostaw go samego po dwóch sekundach, w końcu jakiś obcy chłopak, który podobno znał Twoją niedoszłą współlokatorkę, jest dużo bardziej interesujący...

Cudzoziemka87

Masz na myśli dzisiejszy odcinek? Brzmi interesująco ;]

tequila_s

A nie oglądałaś jeszcze? W takim razie sorry, nie oznaczałam spoilera, bo zazwyczaj oglądam odc. jako jedna z ostatnich xD A co do TVD, to naprawdę nie ogarniam tej kuwety...

Cudzoziemka87

Nie oglądałam, bo miałam ciekawsze zajęcia :D Kiedyś przy 2 sezonie, to leciałam z językiem na brodzie po pracy do domu, by TVD obejrzeć. W 3 sezonie przerzuciłam się na nocne seanse. W 4 kontynuowałam oglądanie online, a w 5 tylko jeden nocny seans, a teraz 2 odcinki jestem w plecy :P Wolę inaczej wieczory spędzać, lub też włączyć se coś innego przed snem niż o TVD pamiętać :D

Nic się nie martw spoilerem. Kiedy ja nadrobię te odcinki, to na pewno do tego czasu zapomnę o tym co tu przeczytałam, a już bankowo po dzisiejszym wieczorze :P

użytkownik usunięty

Czy jest tu obecny ktoś kto posiada tumblra??

ocenił(a) serial na 8

Hej :D Ja jestem

Ja :)

użytkownik usunięty
Kate123

Czy jak wchodzicie u siebie (albo u kogoś innego) na stronę z muzyką i włączacie jedną piosenkę, to lecą wam wszystkie naraz z każdego playera?:/

O rany, faktycznie :/ Co to ma być?

użytkownik usunięty
Kate123

Uff, myślałam że to tylko u mnie:/ Chociaż sprawdzałam też na chrome i było dokładnie to samo. Uruchomiłam od nowa lapka, to samo :/

Ja mam na chrome i nie działa. Pewnie znowu coś zmieniają...

użytkownik usunięty
Kate123

No nic, na razie muszę odsłuchiwać każdej piosenki z osobna w nowym okienku... niechże się zajmą ważnymi rzeczami, jak np. video playerem, bo to jakiś koszmar jest..

tak :/

użytkownik usunięty

tak, właśnie tak jakąś godzinę temu weszłam u siebie w tag z muzyką i wszystko mi się odtworzyło.. ;/ Myślałam, że to wina szablonu. Ale skoro wszystkie tak macie, to się trochę uspokoiłam.

Ja, ale go zaniedbałam ostatnimi czasy :P

Halloween obchodzić 2 dni... można? MOŻNA :D:D:D
Idę zmyć make up, bo na bank nie wstanę jutro wyglądając tak jak Elena z ranka, a bardziej będę przypominała czarownicę z imprezy... ups... jestem ustylizowana na czarownicę, I forgot that :D

Co włączyć przed snem? TVD (mam już zaległe 2 odcinki, a z wczorajszego, to i nawet jeszcze gifów na tumblrze nie widziałam ) czy Arrow? :D To by było oczywiście pytanie retoryczne, bo i tak odpalę Arrow :P
A swoją drogą, nigdy bym nie pomyślała, że do tego dojdzie. Ja taka zapalona uczestniczka nocnych seansów, mam zaległe 2 odcinki WSTYD MI się przyznawać :P

tequila_s

Arrow! :D

Kate123

Już mi się ładuje :)
A jak odcinek? Trzyma poziom? Podejrzewam,że na pewno tak, bo jak dotychczas, to tylko TVD jest denne, a inne seriale nadal wciągające :D

tequila_s

Odcinek świetny, sama się zresztą przekonasz :D Mam takie samo odczucie :D

Dziewczyny, to jak jest w końcu z tym Ravenswood? Warto oglądać, czy nie?

użytkownik usunięty
Kate123

Po pilocie powiedziałabym ci TAK, po drugim odcinku nie jestem pewna. To zależy od tego czy masz ochotę na kolejne fantasy...

Ok, dzięki :) Bo właśnie nie wiem co zrobić :(
Ale za to nadrobiłam Reign i do tego wkręciłam siostrę w oglądanie :D

użytkownik usunięty
Kate123

Najlepiej zobacz sama żeby się przekonać czy ci to pasuje. Tylko wtedy musiałabyś obejrzeć jeszcze fragmenty z ostatniego odcinka PLL, żeby zakumać o co chodzi (niestety tak głupio to zrobili..). Ja bym dobrze przyjęła to co wymyślili w 1x02 gdyby nie fakt, że Ravenswood to spin -off PLL. PLL nie miało żadnych nadprzyrodzonych wątków, serial był realistyczny, a tutaj nagle takie coś...
Ja mam z Reign zaległości.. ale jutro na pewno obejrzę, bo już się powoli odkopuję ;P

Hmmm, chyba na razie się wstrzymam. Mam jeszcze trochę zaległości, a wraca SH, NG, OUATIW, so... xD Ale i tak dziękuję za Twoją opinię, zawsze to pomaga :)
Koniecznie nadrabiaj :D

Kate123

Słyszałam, że warto, tylko sama jeszcze nie zaczęłam, bo nie miałam kiedy :P Ale zacznę na 100%

tequila_s

Ja właśnie rozważam co z tym serialem zrobić :P

Kate123

Obejrzyj pilota lub 2 odcinek też i wtedy zdecyduj :D

użytkownik usunięty
Kate123

Lepiej oglądaj z nami WOEE:D

TAK TAK TAK :D

użytkownik usunięty

O nie xD Dziękuję bardzo za kolejne trójkąty :D Nie namówicie mnie xD

użytkownik usunięty
Kate123

E tam, ten trójkąt jest tragiczny xD Ja osobiście nie jestem w stanie shippować żadnej ze stron, ze względu na głupią bohaterkę :P Jest jeszcze gorsza niż Elena w tym sezonie:D Za to reszta serialu jest świetna:D

Jak gorsza od Eleny, to chyba podziękuję :P

użytkownik usunięty
Kate123

Kiepska wymówka:P Ale kiedyś wrócimy do tej rozmowy:D

Dopiszę do mojej listy serialowej xD

użytkownik usunięty
Kate123

http://www.youtube.com/watch?v=IpX-WWjQZOs perełka z serialu:)

<333

użytkownik usunięty

co to jest? xD