PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Niech już będzie xD

lola881

W tym tyg chyba będę miała więcej czasu :D Tak dłużej będę oglądać:P Ej, a Nate naprawdę zrezygnuję z grania?:( Aha, a dużo masz tych porzuconych seriali? :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Nate chyba już później miał problemy ze zdrowiem,nie? szczerze nie pamiętam jak to rozwinęli. On i tak ma już mnóstwo kasy :D
Yep, sporo...5 :p plus jeszcze 3, gdzie mam zaległe kilka odcinków :D

lola881

Pewnie z tymi plecami, będzie miał problemy. Kasa, kasą ale szkoda jeżeli nie będzie już grał.
5 to sporo, ja mam chyba ze 2 :) A jakie to seriale? :) A z zaległymi odcinkami to mam o ile się nie mylę tylko NG :)

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

White Collar, za które właśnie się wzięłam w pierwszej kolejności :) w sumie to nie wiem czemu go przerwałam, bo bardzo lubię ten serial, ale nie ma zle, bo jeszcze mam może z 5 odcinków do nadrobienia i już będę na bieżąco :) poza tym Suits, Revenge, Lost no i...Tudorow :P a zaległości mam z TVD, NG i Beauty and the Beast :) spoko, dam rade :D a w planach mam 3 nowe: El Barco, Orphan Black i Sherlock, ale to Ci mówiłam ;) tak wygląda http://karnina00.tumblr.com/tvseries :)

lola881

Matko zapomniałam o TVD :P Przecież też mam zaległe wszystkie odcinki z 5 sezonu :) Ja też mam Lost i Tudorów, ale to wiesz przecież :D Ale Tudorów, szczerze, to wątpię żebym kiedyś skończyła :PPP

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Ja po WC chce się właśnie za Lost wziąć, ale już wole nie mówić, bo znowu jakiś dziwnym trafem to przeloze :D z Revenge i Suits mam trochę czasu, bo kolejne sezony ruszają zimą :)
A już wymyslilas co zaczynasz? :P

lola881

My z tym Lost to jesteśmy udane :D Nie, jeszcze nie :P Ale ograniczyłam wybór do 3 :D Glee, Castle i Internat :P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Wiem :D ale jak mi się uda znowu zacząć Lost to na pewno się podzielę radosną nowiną :D jakoś się boje tego Lost, bo tam same dramaty się działy :D wiem, że tam non stop ktoś ginie i się płacze :(
Wszystkie trzy świetne :D Glee wzruszające i z fajna muzyka, komediowe czasem ;) Castle ze świetnym głównym bohaterem, uroczym humorem, świetnymi zagadkami i cudowna parą :)
Internat <3 z genialna, kryminalną zagadką, naprawdę świetnie poprowadzoną , dużo postaci i dużo par, z odcinkami wbijającymi w fotel i bardzo niektórymi smutnymi :(

lola881

i później z tego co wiem zaczęli strasznie kombinować, więc się trochę obawiam, co tam nawymyslali:P
no to teraz mi pomogłaś:P jak bym miała czas to bym wszystkie zaczęła, a tak to muszę wybrać:) aaa właśnie mi się przypomniało, że mi awkward wróciło z hiatusu:P

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

Wiem :P
aaa jest coś czego nie oglądam, a Ty oglądasz, wow :D:D
muszę uciekać, będę znowu wieczorem :) miłęgo dnia;*

lola881

szaleństwo nie:D
ja też będę wieczorem, to sobie jeszcze pogadamy:) dzięki i nawzajem;****

Kiedy wraca SH? Tęsknię już za Ichabodem :(

użytkownik usunięty

Jeszcze ponad tydzień? Załamka :(

użytkownik usunięty
minona291

Yep. To jest jakaś masakra, 3 seriale mi już odeszły na hiatus, a nawet październik się nie skończył:/ I to akurat te, które na obecną chwilę najbardziej uwielbiam.

Mi tylko 2, więc jestem w lepszej sytuacji :D

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/dc3287563ff64b16230854cc889f4d4c/tumblr_inline_mqk6xdLM2 R1qz4rgp.gif

TVD mogłoby pójść na hiatus, by ponownie rozpisać fabułę 5 sezonu, bo teraz to jakaś katastrofa jest. Aż mi się nie chce tego oglądać.

użytkownik usunięty
minona291

Same. Jak dla mnie mogliby iść na hiatus i nie wracać :p

Mam tak samo. Wystarczy mi TO. A jak mało wampirków, to Draculę może zacznę oglądać :)
Tak, to dobry pomysł. Idę zobaczyć, czy już napisy są ;p

użytkownik usunięty
minona291

Draculę mam w planach, ale na razie chcę ogarnąć inne seriale. A jak w ogóle stoisz z TVD, jesteś na bieżąco?:P

Sorka, że sobie poszłam na Draculę ;p
Z TVD jestem na bieżąco, bo akurat razem z siostrą oglądałam. Miałyśmy niezłą polewkę z tych wszystkich bzdur tam xD
Pewnie jak młoda pojedzie za kilka dni, to sama nie znajdę motywacji do dalszego oglądania, bo wszystko już mnie tam rozpierdziela. Może poczekam se z oglądaniem [aż ostygnę] kilka odcinków lub do końca sezonu ;p

użytkownik usunięty
minona291

Ja też już mam polewkę z tego serialu xD A najnowszy odcinek był genialną komedią:
- Elena mówiąca Stefanowi, że był "idealnym chłopakiem" - dziewczyna chyba sama dostała amnezji :p
- Elena robiąca sobie żarty z śmierci swojej rodziny i własnego załamania, które doprowadziło do spalenia domu i wyłączenia uczuć (scenarzyści robią sobie chyba jaja)
- Caroline kręcącą z Jessiem na boku, wciąż będąc w związku z Tylerem - widocznie tylko ona ma ten przywilej, że może zmieniać facetów jak rękawiczki. Jeśli Elena odważy się po latach przyznać do swoich uczuć i zerwać z chłopakiem, to czeka na nią wieczne potępienie ze strony blondi
- pomieszane priorytety u Stefana (jestem krwiożerczym wampirem - ok, odrywałem ludziom głowy - ok, zostawiłem swoją dziewczynę na dnie jeziora - hahaha, moja przyjaciółka umarła - przykro mi, ale nie pamiętam jej więc chrzanię pogrzeb; moja ex dziewczyna chodzi z moim bratem - $$$$!!!!!!@@@#%^!^!!! CO TO MA KURVA BYĆ, JAK ŚMIECIE!!! WY GNOJE, NIENAWIDZĘ WAS!!! JESTEM TAKI BIEDNY, WSZYSCY MNIE KRZYWDZĄ, NIECH MNIE KTOŚ PRZYTULI!! IDĘ KOGOŚ ZABIĆ TAKIEGO MAM FOCHA)
- "you have me" do Caroline xDDDDDD Czy jest potrzebny komentarz? xD

I najlepsze jest to, że gdyby coś takiego zaserwowali w zeszłym sezonie, to rzucałabym piorunami, a teraz po prostu się śmieję albo robię facepalm i jadę dalej :p Jak chcesz to będziemy się razem motywowały ,bo naprawdę TVD jest teraz lepsze niż niejeden sitcom:D

ocenił(a) serial na 6

Przepraszam, netmi padl i dopiero teraz moge skomentowac.
Generalnie problemy Stefana sa jak z jakiejs alternatywnej rzeczywistosci, co tam, ze zabilem Ojca, nic to.
Moja byla jest z moim bratem. Foszek..
Damon jak tak dalej bedzie wszystkich przytulal to jeszcze sie czyms zarazi... Masakra, on byl tym, ktory zawsze dziala, a nie umartwia sie nadzyciem.
Zachowania Eleny nie pojmuje, co ona se myslala? Ze jak pokaze mu krajobraz to go magicznie wyleczy? I to prawie buzi-buzi,zalsone. Skoro podjela taka,a nie inna decyzje to niech moze sie jej trzyma.
Taaa Elelnko, w sumie fun,wszyscy Ci umarli, ale minelo juz TAAAAAK duzo czasu, ze mozna zaczac o tym kawaly opowiadac... ZAL
Caro to smiech na sali, czy ona musi zaliczyc w tym serialu kazdego? Jeszcze Steffa brakuje...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mi tam nie przeszkadza to że Damon się przejmuje, ale te sceny Deremego są dla mnie lekko wymuszone. A Steven to naprawdę gra jak drewno, na pogrzebie to się popisał xD
Po raz pierwszy zgodzę się z tymi, którzy twierdzą że Elena uważa się za pępka wszechświata. Nieważne że Stefkowi lepiej bez tego ciężaru, musi pamiętać ich epicki związek. Boże xD

ocenił(a) serial na 6

Ja lubie jak Damon sie przejmuje, ale zaraz bedzie trzeba napisac do Velvet, zeby przeslali mu chusteczki, milo jest patrzec na sceny gdzie wychodza z niego emocje, ale on zawsze byl tym silnym, z glowa pelna pomyslow,a zaraz bedzie rozmyty jak moj make-up po calej nocy...
Taaa z jego 200 letniego zycia faktycznie najwazniejszy byl ten rok co go spedzil z Elena, ona naprawde musiala od razu o tym gadac? A Steff zachowuje sie kompletnie nielogicznie i teraz niby Caro jest wazniejsza od jego brata... Zal razy 2

użytkownik usunięty
byledopiatku

Przesadzasz, przecież nie ryczał. Widać było po jego twarzy smutek i to chyba dobrze, że się przejął śmiercią Bonnie. I całkiem normalne.. Siła tu nie ma nic do rzeczy.
I to nie tak że od dzisiaj jest taki wrażliwy. Nie pamiętasz co się działo w 2 sezonie? ;)

ocenił(a) serial na 6

Pamietam, chodzi mi o to, ze nie chce zeby go zciotowacili, ja go wlasnie najbardziej lubilam w 2-3 sezonie, wtedy byl najlepszy,silny i meski, wrazliwy i uczuciowy...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Wszystkie postacie schrzanili w tym sezonie. Elena jest dziecinna i głupiutka, zamienia się w taką drugą Caroline. Jakby sobie ją porównać z 4x23 a 5x01 to jak niebo i ziemia.. I nie chodzi o to,że o w 5 sezonie jest szczęśliwa. Szczęśliwa była nieraz, chociażby w 4x08 i była nadal "sobą".. jeśli rozumiesz o co mi chodzi. Teraz jest na zasadzie: "omg i luv koledż and i luv bojs, omg jakie ciacho tam stoi mrau, łiiii let's party!! &lt;3333 "

ocenił(a) serial na 6

I zachowuje sie naprawde nie fajnie, jest z Damonem, a i tak chodzi i gada o sweet guys i te sceny ze Stefkiem. Sorry Julie, ale nie wiem co bys musiala zrobic, zeby uczynic taka chemie miedzy Steffem i Elka, jak to zrobilas z Damonem i Elka jakis czas temu.
Ogolnie ten serial schodzi na psy.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Tęsknię za 2 sezonem cholera:/ Fakt, było dużo cierpienia, Damonowego cierpienia.. i dużo ciężkostrawnej Steleny.. Ale serial miał swój klimat, napięcie, piękne Delenowe sceny.. dialogi były porządne i przede wszystkim konsekwentne.
http://www.youtube.com/watch?v=Ffp5vPyU2cI słucham tego i mnie tak naszło..

ocenił(a) serial na 6

Tak drugi sezon to bylo cos, 2x08 zostanie moim ulubionym odcinkiem juz chyba na zawsze... Strasznie to smutne, ze mozna zepsuc cos tak wyjatkowego, Elena powinna byc po zerwaniu ze Steffem po prostu sama, kazda postac powinna miec jakis watek, cos sie powinno dziac. Jej relacje z bracmi powinny zostac na nowo zdefiniowane i w koncu malymi kroczkami, delena endgame :)
A Dzulia nic by nie stracila, bo dalej moglaby walic scenami trojkatowymi, a takto robi z Elki pepek swiata... Naprawde szkoda. Kocham song :*

W tym serialu absurd goni absurd. I masz rację, że teraz, to lepsze jest niż niejeden sitcom. Ubaw po pachy xD
Jasne, że chcę. Jak coś, to po następnym odcinku, Ty zachęcasz mnie, a później się zmieniamy ;p

użytkownik usunięty
minona291

Ok, deal :D

użytkownik usunięty

Ludzie się cieszą, że będą spali o godzinę dłużej, a ja się cieszę że obejrzę o jeden odcinek więcej xD

Same xD
Albo przesłucham więcej piosenek xD

użytkownik usunięty
Kate123

Albo więcej zrebloguję xD

Jak Arrow? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie obejrzałam xD Zeszłam z kompa. Ale spoko, obejrzę w pierwszej kolejności:D

No ja myślę :D Jestem przy Imagine Dragons - Nothing Left To Say :)

użytkownik usunięty
Kate123

Już się pogubiłam którą Ty notkę odsłuchujesz xD

Najnowszą już skończyłam :) Teraz jestem na tej, gdzie jest dużo Glee (32 piosenki jeszcze muszę przesłuchać), a później jeszcze notka "All I want is nothing more to hear you knocking at my door..." bo tam nie wszystkie słuchałam :P
Więc proszę, nie wrzucaj nic na razie, bo się już całkiem pogubię xD

użytkownik usunięty
Kate123

Ok
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbuty78MEJ1qf3lt5o1_500.gif

http://31.media.tumblr.com/63294fa697e3e8cd3c97d5a8d93bd532/tumblr_mum0gvyHap1qd 1kvjo1_500.png

użytkownik usunięty
Kate123

pls

xD

użytkownik usunięty
Kate123

Av <33

IKR? <3
Chciałam się dopasować do Twojego <3

użytkownik usunięty
Kate123

ILY <3