Postanowiłam założyć temat z piosenkami z serialu (całość, nie chodzi mi o konkretny odcinek). Jak ktoś coś wie to proszę pisać, tylko konkretnie a nie w stylu "to chyba to...", "zdaje mi się..." itp. :) Z góry dziękuję :) I pozdrawiam fanów, tego zzzajebistego serialu :D Och... Do tej pory nie mogę dojść do siebie :) P.S. W 2 dni obejrzałam cały sezon, normalnie oderwać się nie można!! :)
no, mieli tyle czasu żeby dopracować ten odcinek to muszą dać jakieś perełki których nie znam bo jak nie to :P
Ojjj... Duzio :D
Here we go, Running up that hill, Sort of!, Back to me, Help i'm alive!, I get around!, Gravity!, Opposite direction!, 21 guns, Down, Enjoy the silence!, Houses!, Cut!, Only one!, Run!, Cross my heart!, Use your love!, Brick by boring brick, Clocks!, All i need!, We'll be a dream!, All the same to me!, It is what it is!, True faith!, Bloodstream!
Out of our hands, Wonderful life!, come home, Currency of love!, Under my bed, In your skin!, Ashes and wine!, Obsession. A oprócz tych reszta też jest fajna, ale te jakoś tak szczególnie :) Słucham wszystkich, ale te robię głośniej :D
mi tu tylko brakuje Wires, Longest night, In my veins, Time of our lives ogólnie jak się do którejś przyczepię to mam zajęcie na tydzień ;D
Dokładnie :D Warto jeszcze zauważyć, że jeśli nie zna się danego zespołu to należy przesłuchać inne jego piosenki. Niektóre (tak jak te z Pamiętników) powalają na kolana < 3
O, są po prostu świetne. A najlepsze jest odsłuchiwanie ich podczas filmu ;D Te piosenki tak tam pasują!
Np. Enjoy the silence - kiedy Damon tańczy z Vic, czy też taniec Deleny do All I need, albo zabicie Bree i piosenka Only One :D Cudo.
NIe wiem też czy słyszałyście o tym, ale niedawno do sklepów weszła ścieżka dźwiękowa z Pamiętników. Ponoć ma super dodatki : D
Ja tam lubię takie wolniejsze kawałki jak:
One Republic - say (All I need)
Gary go - Open Arms
Cut - Plumb
Athlete - wires
Barcelona - Come back when you can
The Fray -Never say never
Placebo -Running up that hill
Oh Mercy - Can't Fight it
Carolina Liar - I'm Not Over
3oh3 - Don't Trust me
Green gay - 21 Guns
Down - Jason Walker
Depeche Mode - Enjoy the silence
Bat for Lashes -Sleep alone
Oh Mercy - can't Fight it
Paramore - Brick by Boring Brick
Whithin temptation - All I need
Anberlin - true Faith
Hurts- wonderful Life
OneRepublic - Come home
A Fine Frenzy - Ashes an wine
time of our lives - Tyrone Wells
sky ferreira - obsession
Digital Daggers Head over hells
Brave - tawgs salter
oj sporo tego ale chyba moje ulubione są ;)
Moje ulubione:
One Republic - Say (All I need)
Sara Bareilles - Gravity
Imogen Heap - Wait It Out
Green Day - 21 Guns
Jason Walker - Down
Anberlin - Enjoy The Silence
Great Northern - Houses
Plumb - Cut
Florence+Machine - Cosmic Love
Alex Band - Only One
Leona Lewis - Run
Within Temptation - All I Need
Lifehouse - It Is What It Is
Stateless - Bloodstream
Hurts - Wonderful Life
OneRepublic - All This Time
Kris Allen - I Need To Know
Athlete - Wires
Tawgs Salter - Brave
Sleeperstar - I Was Wrong
Rie Sinclair & Michael Suby - No Way Out
:)
1. Anberlin "Impossible"
2. The Daylights "The Last Time"
3. Broken Bells "The Mall & Misery"
4. Stars "Take Me to the Riot"
5. Telekinesis "Country Lane"
6. Death Ships "I like it a lot"
7. TV on the Radio "DLZ"
strasznie ucieszyło mnie Anberlin w tym odcinku, to ich moja 3-cia ulubiona piosenka a teraz jeszcze mogę ją powiązać z Pamiętnikami ♥
na chomiku jest ale nie mogę wkleić linka, na youtube http://www.youtube.com/watch?v=g4h5-tDEOJA wystarczy ściągnąć.
A ma jakoś tak średnio podobają się te piosenki... Spodziewałam się lepszych po tak długiej przerwie... :|
No, mogli dać coś naprawdę świetnego, na przykład przy scenie z Damonem i Rose (jej śmierć). Coś takiego wzruszającego i pięknego ;D
Ooo... Ja zaraz dopiero będę oglądac... Mały spoilerek... :/ :PP A ma ktoś tą drugą pioesenkę?? Bo nie mogę ściągnąć... :/
no przecież ci podałam linka, wystarczy go wrzucić np. na http://www.youtube-mp3.org/
Ludzie, kombinujcie;)
Dokładnie, coś takiego spokojnego, delikatnego i pięknego;D Mi osobiście pasowałaby np.Sia-Lullaby :)
No, mogłaby być ;) Znam kilka ładnych kawałków np. "Down" Jasona Walkera (byłoby świetnie, gdyby go w tej scenie wykorzystali), ale ten utwór już pojawił się wcześniej...