PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121960
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Stary temat:

http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2252738?page=20#post_10390504

WhiteDemon

Wiesz co ja uważam, że zarobki są za wysokie dla tych piłkarzy. Nie mam na myśli pieniędzy, które uzyskują z reklam z wywiadów,z sesji itd. Jednak za samą dyscyplinę to przesada. Tak samo ciężki sport jak w przypadku siatkówki, czy biegi narciarskie, a jeśli chodzi o zarobki to przepaść. Spójrz na naszych z ekstraklasy no dajże spokój, a co oni reprezentują?
A, że Cristiano z biedy się wybił to tylko podziwiać i brać przykład.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Oczywiście, ale uważam że wina nie leży po stronie zarabiających. Bo nie uwierzę że ktoś kto dziś zarabia 2000 zł jak mu jutro powiedzą od dziś zarabiasz 20.tysięcy pasi? To ta osoba powie nie, dziękuję. Dają to bierzesz;) Football jest cholernie popularny, ludzie chcą ten sport oglądać i tyle. Prawo popytu i podaży. ja uważam np. że 90% popularnych dziś wokalistów NIE POWINNO dostawać jednej tysięcznej tego co dostają. Jak czytam że Bieber zarabia ile zarabia to mnie szlag trafia. Ale to dlatego że bez plejbeku to większość ze śpiewaków ma głosy nie lepsze ode mnie czyli tragiczne. A Ronaldo czy Messi to jednak wyrabiają normę za kilkunastu przeciętnych. Można się sprzeczać że Messi tylko dostawia nogę ale taki Ramos umie nie trafić z 2 metrów na pustą kilkanaście razy z rzędu;P całym szacunkiem do niego jako obrońcy.
Więc akurat im nie żałuje. Crisiu ma 200 goli na 199 spotkań w Realu jak Florek chce mu płacić niech płaci. Drugiego takiego najprawdopodobniej za swego życia nie znajdzie.
Zobacz ile bokserzy najlepsi za jedna walkę zarabiają, to się w głowie nie mieści. A jeśli chodzi o naszych kopaczy z T-mobile tak masz rację.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

PS. I mam wielką radochę że jest w mocy jak na razie. 5 meczów przedsezonowych i 6 goli uzbieranych i 2 asysty:)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Przecież te ikony były jako promocje czwartego sezonu :)

xena_4

byly karty ze swiętymi - byly inne:

http://3.bp.blogspot.com/-HOASTVYTgoc/UHwCpGifc4I/AAAAAAAACIo/EbwcOSFsPbc/s320/N iklaus+Mikaelson.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-i4w2V_1W3UQ/UIA8dRR5JnI/AAAAAAAAHMU/a_DDpt4izdM/s640/3 14163_10151487267539968_654663394_n-1.jpg

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ale tamte też były. Widziałam je nawet na vampirediaries.pl jakiś czas temu.

xena_4

Ja szczerze mówiąc pierwszy raz widzę te ikony - wczesniej widzialem tylko w tym "katolickim motywie" te holy cards
+ jeszcze:
http://scifimafia.com/wp-content/uploads/2013/01/The-Vampire-Diaries-s4-midseaso n-poster-wide-560x282.jpg

robb264

Ja tylko tylko te z kartami, gdzie Stefan miał te klucze.
W ogóle co to za motyw świętych :/ Ale prawdę mówiąc to żadne z tych zdjęć mi się nie podoba, ani święci ani te w tej jaskini czy chol.era wie co to jest. Wszyscy wyglądają dziwnie. Ian ma za małą głowę, Paul za dużą, Steven-Hulk a Nina ma fryzurę jak wiedźma :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Podsumowałaś to idealnie :D Nic dodać nic ująć.

Slutty_Pumpkin

Nie wiele jest plakatów czy zdjęć promocyjnych TVD które by mi się podobały szczerze mówiąc. Tak samo ten plakat TO mi się nie podoba http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10010/205_tvd_425.jpg takie wszystko doklejone.
Co innego ten http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20130512123360/tvd/pl/images/a/a0/The-orig inals-promotional-poster_595_slogo.jpg całkiem fajny, ale nie wiem czy to prawdziwy plakat, czy wytwór fana :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Ja to w ogóle zwykle się nabijam z tych materiałów promocyjnych bardziej niż je traktuję poważnie.
Nie wiem czy aż tak trudno jest zrobić coś co nie wygląda tak żenująco. C. Holt zawsze w jakiejś dziwacznej pozie, wygięta, nie wiem co to ma być. Jedynie Elijah zawsze ma klasę.
Ten drugi też mi się bardziej podoba.

martusia_47

THE VAMPIRE DIARIES WON FOR TEEN CHOICE SCI-FY/FANTASY TV SHOW.

ha ha ha LOL TCA to wieś.
Really?

ocenił(a) serial na 4
robb264

Dowcip polega na tym, że to chyba jedyna nagroda, którą w ogóle dostaje ten serial :D A o czymś to jednak musi świadczyć...

xena_4

TVD to już jedynie dno i wodorosty.

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Delikatnie mówiąc Madame. Delikatnie mówiąc :D

Ok, ja zmykam na ogród opalać się. Do zaklikania później :)

xena_4

Opalać się? U mnie to lada chwila zacznie padać :D
Papa.

Madame_7

<Stefan lezy na dnie wody> - masz rację - DOSLOWNIE :)

robb264

Tak, ładna metafora odnośnie postaci Stefana :D I żeby Paul nie miał pretensji dają mu Silasa. Dlaczego on się godzi na takie rzeczy...

Madame_7

Chyba ma w tym momencie juz wyj.ebane. Chce sobie po postu cos nowego zagrac, bo scenarzysci nie są w stanie uwolnic Stefana od Eleny i dac Stefkowi czegos nowego do roboty.

robb264

Pff on zawsze będzie latać za Eleną. Paul się zmarnuje w tym TVD....

Madame_7

Jeszcze tylko 2 sezony. Jak TVD się skonczy bedzie mial 32 lata - jest przystojny i dobrze się starzeje. Myslę ze jeszcze (jak nie w filmie - a myslę ze w jakichs niezaleznych, ambitniejszych produkcjach zagra, bo ma znajomosci) znajdzie dobrą rolę w jakims lepszym serialu dla lepszej stacji i pokaze na co go stac.

Jo Mo ma gorzej bo utkwi na caalą wiecznosc w TO - a potem jak kolo 40-stki się uwolni to bedzie gorzej.

robb264

Czemu tak napisałeś o Józku? O czymś nie wiem? TO pewnie po 1 sezonie skasują.

Madame_7

Jak aktorzy podpisują kontrakt to zazwyczaj wieloletni - na samym starcie. Jestem pewny ze pewnie na 6 sezonów. Nie sądzę ze TO bedzie klapą. Moze nie bedzie wielkim sukcesem jak TVD bylo na poczatku, ale się przyjmie na tyle ze CW bedzie ciągnąc serię. To nie Cult, gdzie nie bylo ani promocji ani fandomu. TO tak jak TVD bedzie oparte na shipach - a to dlugo utrzymuje serial CW przy zyciu - nawet jak fabula ssie.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Powiedziałabym że jesteś fatalistyczny, ale bliższe prawdy będzie posądzić Cię o czysty realizm;)

A Józka też mi szkoda, mam nadzieję że nie zaniecha samodzielnych, autorskich projektów...

WhiteDemon

No ale dla niektórych aktorów to spelnienie marzen. Grac głowną rolę w serialu i miec cieplą posadkę na 6 lat. Wielu aktorów moze tylko o tym pomarzyc. Tyle tylko ze Jo Mo moze lepiej...

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wiem i to zrozumiałe. Czytałam kiedyś jak JoMo mówił właśnie że cieszy się że może w końcu ze swej pasji popłacić rachunki:)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ja tylko mam nadzieję, że w TO nie będą się bawili w jakieś bzdety jak w TVD, tylko będzie dużo akcji. No i oczywiście powinno być dużo retrospekcji - w końcu Pierwotni, to rodzina z bogatą historią, co daje szerokie pole do popisu.

xena_4

kręcili juz retrospekcje z XIX w. Widzialem Claire wystlizowaną w ten sposób na planie. Mają byc retro pokazujące jak jakas dziewczyna (nie pamiętam juz jej imienia) weszla między braci LOL

I juz widac krystalizujące się shipy :
Elijah z Hayley i Sophie
Klaus - Camille i trochę Caroline
Marcel - Camille i pewnie Rebeka (tak dla dramy - bo Rebeka bedzie taką typową mlodszą siostrą która robi na przekór braciom - więc Marcel w sam raz)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Tym bardziej się z tego cieszę. Ja kocham takie retrospekcje. Tylko po jaką cholerę te wszystkie shipy? Chcą zrobić z tego drugą Modę na Sukces, czy co?

xena_4

Kiedy fabula ssie, to chociaz wierny fandom okreslonego shipu zostanie, by oglądac dalej.

ocenił(a) serial na 4
robb264

Właśnie tego się boję, że fabuła będzie mega głupia, bo serial zostanie tworzony pod publikę, jak TVD. Akurat TO powinien tworzyć facet. I wtedy będzie wszystko ok.

xena_4

Z jednej strony masz szczęscie, bo Nadrucci (facet i jeden z najlepszych scenarzystów TVD - napisal chocby odcinek jak Klaus wyłączyl czlowieczenstwo Stefanowi), bedzie wspótworzyl TO....tylko ze ten serial jest 'dzieckiem Julie Plec' i jej autorskim pomyslem. Idea spin -offu powstala w jej glowie za namową Jo Mo.

ocenił(a) serial na 4
robb264

I to mnie właśnie przeraża - cokolwiek powstanie, będzie zależnie tylko od zgody Plec. Co ciekawe - Plec tylko wymyśliła serial, natomiast sam pomysł Pierwotnych to już robota kogoś innego. Więc... To tak wszystko nie do końca jest jej tworem :D

xena_4

Wlasnie nie :D Ona ich wymyslila i wspóltworzy TO.

Ona ma ostatni glos w sprawie TVD i TO, to od niej czesto wychodzą głowne watki w danym sezonie i to ona dyktuje w jaką stronę ma isc fabula i postacie. Nadrucci w TO i Dries w TVD są jej prawymi rękami i pomagają jej okielznac oba seriale + podsuwają jej pomysly i pomagają jej zbudowac głowne wątki. Ale sami na pewno nie bedą decydowac :P

*****************************************PLEC*********************************** ***************
Nadrucci (TO)*********************************************************** Dries (TVD)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ona wymyśliła serial, ale postacie stworzył Kevin, który od dawna już nie pracuje z Plec i tworzy sam własne dzieła. Gdyby u niej został, to z pewnością dalsze losy Pierwotnych wyglądałaby zupełnie inaczej. W ich przypadku potrzeba już takiej typowo męskiej wyobraźni - czyli minimum romansu, ale akcji od groma. I wtedy TO byłoby genialne w każdym calu. Sam fakt - zobacz jaki był Elijah w drugim sezonie (kiedy jego postać tworzył Kevin), a jaki jest teraz, prowadzony przez Plec. Elijah - facet z charakterem stał się ciepłą kluchą. To samo Klaus.

xena_4

faceci sobie jeszcze jako tako radzą. Zobacz co ona robi z kobietami. To jest masakra. Same kluchy z nich robi, które blagają o milosc. Rebeka w tym sezonie byla zalosna jak szMatta blagala by ją zechcial. Caroline popsula (a byla ekstra w 2 sezonie), Elena zniszczona doszczętnie, Bonnie jeszcze zipie chciaz tez ją wykorzystują na kazdym kroku, juz za Katherine się powoli biorą, by zrobic z niej placzkę w stylu Eleny. (a jaka byla zaj.ebista w 2 sezonie...)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Czy faceci sobie radzą... No nie wiem. Najpierw Klaus - taki groźny, niebezpieczny, niezniszczalny, a potem zaczyna latać za Caroline jak pryszczaty nastolatek. WTF? Albo wspomniany już wcześniej Eliasz - najpierw mega niebezpieczny wampir wyrywający serca żywcem, a potem płaczący "Klaus, przecież będziesz miał dziecko". O Dzizas! Ja nie rozumiem, jak można zrobić z takich mega męskich postaci takie cioty (za przeproszeniem).

xena_4

...bo...to romantyczne wg. Plec ...takie slodkie :D
Nie mogę się doczekac odcinka jak pójdą kupowac we dwójkę spioszki i pieluszki dla dziecka :d Wujcio Elijah zaspiewa kolysankę a tatusiek porobi smieszne miny :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

Mam nadzieję, że ten wątek nie zostanie dalej pociągnięty. .Wolę, żeby Klaus był dalej łotrem i wyrzekł tego dziecka. Dla jego dobra :D Ja się załamię, jak Plec zrobi z niego tatuśka latającego na każde skinienie Harley :D

xena_4

Plec zapowiedziala ze Klaus bedzie mial 'redemption arc' - i chyba dziecko bedzie tym odkupieniem. Za Hayley nie bedzie latal - bo bedzie za nią latal prawdopodonie Elijah.

wypuscili sceny z pilota które byly wycięte - nowa wersja bedzie je zawierac, a sceny związane z TVD (nawet telefon Klausa do Caroline) bedą wycięte w zamian.
http://www.youtube.com/watch?v=y3KmmuWTaTs

jak widac Elijah i Hayley wpadli sobie w oko. Juz widac ze cos bedzie się kroilo miedzy nimi.

ocenił(a) serial na 4
robb264

E tam. W taki sposób to Eliasz patrzy na każdą panienkę. To u niego normalne. Tak samo jak gest z marynarką - to po prostu facet z klasą, który szanuje każdą kobietę, jakakolwiek by nie była. Dlatego... To wszystko jeszcze o niczym nie świadczy. Jak już, to bardziej by mi pasował z jakąś czarownicą :D

xena_4

Ja wiem ze ludzie lubią byc w denial :D (czasem sam tak robię :P) ale od razu wyczułem 'cos'. Ta scena tak po prostu wygląda - sposób w jaki ona na niego patrzy, on na nią. Nawet stopniowanie muzyki. To typowa scena pokazująca ze widzą swoją atrakcyjnosc i która otwiera potencjalne mozliwosci.

ocenił(a) serial na 1
xena_4

Ship już jest także będzie i wątek... na razie większość nienawidzi Hayley, ale kilka łzawych scen i 16stki ją będą ubóstwiać - zobaczysz.

http://www.youtube.com/watch?v=3TpKXXcM--A

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Oby nie, bo ta Harley jakoś mi nie pasuje do świata Pierwotnych. Tak trochę na siłę by to wszystko wyglądało.

ocenił(a) serial na 1
xena_4

A ja ją właśnie na przekór wszystkim lubię. Jest milion razy ostrzejszą laską od tych kapci z MF, które chodzą na bale i bawią się w liceum jak wokół się świat wali i pali.
Mogli z niej zrobić drugą Katherine, to jej niestety wcisnęli dziecko. Fajne dziewczyny zawsze spotyka kara w tym serialu :(

(nie żebym uważała, że dziecko to coś złego - tak tylko :D)

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Nie tylko mogli zrobić z niej ostrzejszą wersję Katherine, to jeszcze ją równie spektakularnie spieprzyli na sam koniec :( Cóż, standard w TVD.

ocenił(a) serial na 1
xena_4

Eeeee spoko, w 5 sezonie Matt dostanie trójkącik co da mu pewnie mega męskość, której nie było widać jakoś w poprzednich sezonach...Już go widzę chodzącego z miną "I just had sex" ;/
Może zrobią z niego drugiego Damona? Całe MF będzie nogi przed Mattem rozkładać.

Co do reszty się zgadzam, ale i tak faceci już lepiej wypadają w tych shipach niż laski.

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Padłam w tym tekście z Mattem :D

xena_4

A czy Nina nie zdobyla w tamym roku People's Chocie :D?

ocenił(a) serial na 4
robb264

People' choice, a Teen's Choice, to ten sam poziom, więc.... :D