PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122065
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:24
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2299414?page=20

Slutty_Pumpkin

Panseksualizm – pogląd lub filozofia zakładający, że ludzki potencjał seksualny może i powinien być skierowany na każdego i wszystko. Wszechstronna miłość seksualna.

Pasuje do mnie skoro za dziecka umierałam na widok Kovu z Króla Lwa xd (dobra, przyznaję, nadal uważam, że jest przystojny.. na swój sposób xd)

rose_fw

Okej, podpisuję się pod tym.

rose_fw

A to Ty mi o tym pisałaś xD Wiedziałam, że z kimś o tym "rozmawiałam" w taki czy inny sposób xD Też tak miałam, tylko chyba na innych "samców" miałam skierowane oczy, akurat nie byłam taką fanką Króla Lwa :) Ale też byłam zakochana w jakimś z kotów w TOP Cat <3 także mamy coś wspólnego LOL.

Na każdego i wszystko... trochę za szeroko jak dla mnie :D

Slutty_Pumpkin

Nie wiem czy już to widziałaś, ale przypomniało mi się jak Santana w jakiejś scenie mówi, że miała kiedyś sen o seksie z krzakiem w kształcie człowieka czy coś takiego xDDD

Kejt__

Tak xD Zabiła mnie tym. Równie mocno co ogórki przenoszące choroby weneryczne :D

Slutty_Pumpkin

http://youtu.be/VtGjbqIXmRw?t=1m5s

Ustawiłam od której minuty, zobacz tylko tych kilka sekund xD

Kejt__

Napisałabym coś na temat Santany i sekstaśmy, ale jest poniedziałek rano i jestem poważna :D

Slutty_Pumpkin

...napisz wieczorem, hahaha xD

Kejt__

Widziała, bo to jest w 2x15

rose_fw

Okej, pani ekspert 8) szacun 8)

Kejt__

To jest w odcinku z Landslide, widziałam go z tysiąc razy jak na prawdziwego fana tego shipu przystało, wieęc co się dziwisz? xD Swoją drogą to chętnie zobaczyłabym znowu Holly Holiday :D

rose_fw

Aaa fakt, teraz już sobie przypomniałam okoliczności :D

Holly była zajebista :D

Kejt__

Wiem :D Szkoda, że tylko gościnnie :c

rose_fw

Też Ci się podobał Kovu?? ;*
Już myślałam, że ze mną jest coś nie tak xD

martusia_47

Obie jesteście walnięte. Face it :D

martusia_47

Bo prawdopodobnie coś jest z nami nie tak, ale... who cares? xD

rose_fw

Nie wiem czy oglądałyście Dragon Ball, ale ja byłam zakochana w Vegecie i nieziemsko mi się podobał.

Kejt__

xDDDDDDDDD

Slutty_Pumpkin

To nie jest wcale zabawne xDD

Kejt__

Ja jeszcze leciałam na Włóczykija! Właśnie, jak mogłam zapomnieć o mojej epic love :D
No ale przynajmniej był facetem xD

http://www.youtube.com/watch?v=UsiMwLu0Crk No ale zawsze miałam słabość do muzyków :D

Slutty_Pumpkin

Ooo nie, ja go tak okropnie nie lubiłam!

Kejt__

:O
Moj pierwszy typ buntownika :D

Slutty_Pumpkin

Powinnyśmy zmienić nazwę tego tematu, jutro reszta przyjdzie i zgłupieje xD

Kejt__

Najlepsze jest, że ja już nawet nie oglądam TVD a spamuję w temacie poświęconemu temu serialowi ;D Niedobra ja :D

martusia_47

Ja to samo, trochę mnie sumienie gryzie :P

Kejt__

Ja obejrzałam! Nudne, ale były zabawne sceny Deleny xD

Zaczęłyśmy temat rozmową o naszych lesbijskich skłonnościach i bynajmniej nie w stosunku do postaci z TVD... cóż xd

rose_fw

Mam lesbijskie skłonności do Rebeki. To już jest na temat :DD
I hetero skłonności do Stefana. I do Klausa.
I nieokreślone skłonności do Klefana :D

Kejt__

You're my soulmates! :D

rose_fw

Ej ale chyba dziewczyny wspominały o Reb, więc może uznać, że rozmawiałyśmy o TVD i PRZY OKAZJI o innych serialach xD

martusia_47

No właśnie czytam te wasze posty i nie wiem co czytam :D Nawet Robb się nie udziela, czyli TVD upada :D

p3rla

Hahaha, faktycznie. Spłoszyłyśmy Robba :D

p3rla

No może kiedyś nadrobię 5 sezon, chociaz na razie się na to nie zanosi xD
Może trzeba po prostu zmienić temat na Stefan i offtopy xD

martusia_47

raczej na "temat o wszystkim tylko nie o tvd" xD

Kejt__

TVD zazwyczaj było na początku tematu, jak Robb wklejał spoilery, ale widzę, że wolał się nie udzielać xd

Kejt__

Właśnie zaraz wprowadzę tutaj porządek jakiś. Wstyd mi za siebie, że nie pilnowałam go za bardzo wczoraj xD

Wprowadzę chyba politykę - "jak chcesz się udzielać w offtopie, to musisz coś napisać na temat TVD najpierw i nie może to być związane z jakimikolwiek skłonnościami względem bohaterów"

Slutty_Pumpkin

W poprzednim temacie rozmawiałyśmy o Delenie i Stelenie, można to tutaj pociągnąć, chociaż nie wiem czy jest już o czym gadać; temat chyba wyczerpany xd

Slutty_Pumpkin

Ja za to kochałam Taxido xD No i na pewno innych bajkowych bohaterów, ale już was tym nie będę zanudzała xD

martusia_47

O tak <3

Slutty_Pumpkin

Obejrzałam SPN no i tak:

Brakuje mi bardzo Carry On Wayward Son, poza tym tak jak mówiłam troszkę zbyt wiele już tej dramy związanej z braćmi. Brakuje mi tych pierwszych sezonów, szczególnie 1 i tych jednoodcinkowych wątków. No ale poza tym to całkiem dobry odcinek, świetny wątek Castiela, no i jeszcze ten Crowley w bagażniku! Pamiętnikowa April jakoś ładnie wyglądała, ale dobrze że już się jej pozbyli xD Nie podoba mi się za bardzo to wykorzystanie Sama przez anioła, w ogóle nie do końca zrozumiałam ten wątek ;D Czy on nadal w ni jest, czy to możliwe, że Sam będzie sobie normalnie żył i gadał ze wszystkimi i w nim będzie także ten anioł. No nie czaję xD

martusia_47

Teraz zabieram się chyba za HoD ;D

martusia_47

Okej nadrobiłam HoD i mimo tego, że jest mało interesujących jak na razie wątków to bardzo się cieszę, że wrócił ten serial. Tęskniłam za tym.
Zacznę od minusów, bo jest ich mniej, a więc hejtuję Zoe, zachowała się bardzooo niedojrzale, znowu się zaczyna historia z 'nie wiem czego chcę, ale chce wszystko na raz'. Ten jej facet taż takie niedorobiony, ani urodą nie grzeszy, a ni charakteru ciekawego nie ma. Tęsknie za kuzynem Lemon ;((( Chociaż jego i tak by było szkoda dla Zoe. Kolejnym minusem jest sparowanie lemon z klopskiem. NO BEZ JAJ. O_o
To teraz plusy:
*Lemon- uwielbiam ją, świetnie sobie poradziła z George'em i Wade'em. I z jednym i z drugim miała cudowne sceny. W ogóle tęsknie trochę za Lemon i George'em, mimo mojej wielkiej miłości do L/L to oni też byli fajną parą, ale dopiero po jakimś czasie to dostrzegłam. Z Wade'em ma fajną chemię, ale jednak wolałabym żeby nie pchali ich w związek, bo uwielbiam ich w relacji czysto przyjacielskiej, a nawet na zasadzie brat-siostra. No ale też nie będę jakoś bardzo narzekać ;)
*Wade- fajnie się zachowywał w tym odcinku, ładna odmiana, mam nadzieje że znowu nie straci głowy dla Zoe tylko ogarnie swoje sprawy.
*Mało Lavona i AB a dla mnie to w sumie też plus, biorąc pod uwagę moje OTP :DDDD

Czekam na kolejne odcinki, mam nadzieje że i fajniejsze wątki będą ;)

martusia_47

Na mojej liście minusów jest jeszcze (mimo wszystko) George. Jestem zła, ze przez te 5 miesięcy nie otrząsnął się z Tansy. No ale wiesz, że ja nie lubię tej pary to mam inne spojrzenie.
Poza tym się zgadzam - Lubię Levona z AB, ale coś tak za słodko u nich. Coś muszą spieprzyć, bo bez dramy będzie nuda :D

Mam ogółem 3 potencjalne scenariusze jeśli chodzi o pary w HoD i wszystko jest zależne od tego z kim bedzie ZOE :D
Wiem, że się o to nie prosiłaś, ale napiszę Ci xD

1)
Zoe + Wade
Lemon + Levon
George + AB (jeśli już Zoe musi być z Wadem, to niech chociaż Georga nie parują z Tansy, błagam :D)

2)
Zoe + George
Lemon + Wade
Levon + AB

3)
Zoe + Pan sexy Doctor (wróć, błagam)
Lemon + Levon
George + AB
Wade + I don't care (ale nie Tansy - wiem, nierealne mam oczekiwania XD)

Dwa ostatnie scenariusze są dla mnie najlepsze :D
Mimo wszystko liczę na parę Lemon/Wade choćby jako etap przejściowy, by nie byli samotni kiedy "ich partnerzy" kogoś mają.

Slutty_Pumpkin

Faktycznie George dziwnie się zachował, ale mnie to aż tak nie obeszło, chyba po prostu uznałam to od razu za akcent komediowy więc nie analizowałam tego aż tak. Lavon i AB ładnie się razem prezentują, ale dla mnie właśnie to wszystko jest takie nudne, oni są zbyt podobni do siebie, zbyt słodcy by ich jeszcze ze sobą parować ;D poza tym moje OTP :((( hahahahah
Kurczę podoba mi się ta para George+AB, chociaż nie wiem czy by to już za dużo nie było jesli chodzi o wspólne dzielenie się partnerami w tym serialu :D
W ogóle ja kiedyś chciałam, by
Lemon+Lavon
AB+ Wade
George+ Tansy chyba właśnie ;** Chociaż jeśli mam być obiektywna, to mogą mu wybrać fajniejszą dziewczynę ;)
Zoe+NY xD

No ale teraz to już sama nie wiem, wszystkich uwielbiam i trudno jest kogoś shippować szczególnie ;D
Jedno jest pewne, chcę z powrotem sexy doktora!!!!!! <3

martusia_47

Hahaha xD Wiem, ponosi mnie. Normalnie jakbym krzyżówkę genetyczną jakąś planowała xD
AB + Wade? O tym nie pomyślałam... też ciekawe :D

Znasz mój stosunek do Georga. to tak jak Ty i Twoje OTP, zatraca się obiektywizm :D

Byłam przekonana, że wszyscy chcą tego Doktora, a tymczasem czytałam opinie, że właśnie fani Zade wolą żeby się nie pojawiał. Może to dlatego, że stanowi za duże zagrożenie. Nie wiem, ja bym go bardzo chciała :D

Slutty_Pumpkin

Właśnie ja kiedyś tak skrycie shippowałam AB i prawdę mówiąc nie obraziłabym się za takie rozwiązanie. Lemon i Wade'a też bym od razu kupiła, tylko właśnie boję się że zniszczyli by ich świetną relację, no i oczywiście zawsze jest jeszcze Lavon xD No ale zobaczymy jak będzie ;D
Ja chcę seksownego doktora NOOO:(

martusia_47

Aż go szkoda dla Zoe, sama bym wzięła :D

Slutty_Pumpkin

No właśnie szkoda mi go dla Zoe, z lemon bym go widziała gdyby nie to, że są spokrewnieni hahahah xD
Ale z AB wlaśnie ;D Kurna, kocham je obie więc ze wszystkimi shipuje ;D

martusia_47

Też to miałam!!! :D Normalnie żałuję strasznie że są spokrewnieni xD