Można pisać dalej :D
T:25
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2305759
Matyś... chyba zacznę tu wchodzić bezpośrednio, z pominięciem głównej.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Caroline+i+Stefan+jako+para,2313235
Czy ktos uwaza ze brak Stefana w scenie pogrzebu ma jakies znaczenie symboliczne?
Byla Delena, Forwood, Beremy i Matt.
mówisz ze nia ma symbolizmu, a to jest klamstwo. Akurat w smaczkach to TVD jest b. dobre. Chocby scena z 4x15 jak plonie dom Eleny - i ona odchodzi z Damonem, a Stefan patrzy w na dom gdzie plonie dawne zycie Eleny, jej pamiętniki i wspomnienia. I jakie bylo odzwieciedlenie? Delena w finale, a Stefan traci pamięc i sam potem pali swoje pamiętniki.
Nie mowie, ze nie ma, tylko zapytalam o szczegoly i moze faktycznie masz racje i z pogrzebem tez moze maja jakis ukryty pomysl...
Nie wiem czy to bylo zamierzone czy po prostu nie wiedzieli jak wtłoczyc Stefana do tej sceny. Ale co najmniej dziwne. Jeszcze Bonita powiedziala ze dobrze widziec ich wszystkich i ze to jest to czego chciala - i ujęcia na poszczególne pary i Matta. (symbolizm 4x15 az bil po oczach, a tutaj nie jestem pewny czy po prostu scenarzysci nie byli za leniwi - tak 50/50)
A co moze to znaczyc? Moze ze Beremy, Delena i Forwood to endgame? A Stefan bedzie z kims innym (z Kath, bo jej tez tam nie bylo) albo ze umrze czy cos.
Nie wiem robb... :) Nie umiem odpowiedziec, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak jak piszesz :p
Julie plec jest w symbolizmach lepsza niz w pisaniu fabuly. Wiecej czasu poswieca na paralele niz na wątki postaci :D ha ha ha
Zapytam - tylko nie jechac, bo uprzedzam, pytanie moze byc beznadziejnie beznadziejne, ale to u mmie czesto... :D
Co to sa te cale paralele, bo nijak nie moge dojsc... :D O co kaman? :p
Anulka, nie miałaś języka polskiego w szkole? :D To jest zestawienie podobieństw, w serialu np. w scenach kiedy Stefan ratuje Elenę na moście/zostawia Elenę na śmierć. Nie musi być związku przyczynowo skutkowego, ale oba wydarzenia są analogiczne.
Mialam, mialam, ale serio nic takiego nie kojarze... :p Moze akurat chora bylam, bo z polskiego bylam calkiem, calkiem :D
paralele to nawiązania, analogie pomiedzy jedną rzecza a inną opierając się o jakis element - na zasadzie podobienstwa lub kontrastu.
pararelą jest np. porównanie 4x01 (Stefan jestes moim najlepszym wyborem) a 4x23 (Damon jestes moim najgorszym wyborem) - takie klamry
tutja przyklad w formie gif
http://robb264.tumblr.com/post/64418047623/stefan-katherine-silas-amara
No niestety, jak dla mnie powinna być fabuła + symbole jako dopełnienie, a nie odwrotnie bo to strasznie zaburza całą równowagę scenariusza i serial leży i kwiczy.
W PLL np. w 1 odcinku zrobili 90% paralel do pilota, także poddałam się xd
Haha możliwe, dalej nie mogę tego przeżyć :D
Przypomniały mi się wszystkie dairowskie symbole, to dopiero były piękne rzeczy <3
taaa... a potem zrobili taką zwlaloną pararelę, gdzie w epickim finale 5 sezonu Serena przespala się z Danem na rozwodzie shepardów, tak samo jak z Natem na ich slubie w pilocie. LOL
Ja udaję, że to wszystko się nie zdarzyło ;D Dla mnie serial skończył się na schodach MET ;) I w moim headcanonie Serena z Chuckiem umarli na syfilis xD
To chyba był 3x01 xD Śmiałam się strasznie na tym, bo to było aż żałosne.
Ok, większość rzeczy w tym serialu jest żałosna..
Ale można się nieźle uśmiać, więc polecam jako dobrą komedię z abstrakcyjnymi i nieco paranormalnymi dodatkami xD
Ja uważam, że Stefan z amnezją nawet nie pamięta Bonnie i pewnie tylko dlatego go nie zabrali.
Chociaż nie widziałam odcinka, to co się w ogóle odzywam :D
Miałam to napisać właśnie..
http://boswelling.files.wordpress.com/2013/03/whaat.gif
LOL ale ranking. Wiekszosc z nich to "przeciwnicy" ulubionych bad boy'ów albo chlopy którzy stali na drodze do endgame dla jakiegos shipu. Dan, Dawnson, Bill etc. Az dziw ze Stefana nie umiescili. No wrecz szok. Ale juz niektóre idiotki w komentarzach by go wytypowaly. Zal.
Z racji tego, ze preferuje zakonczone seriale to znalam tylko 3 bohaterow, z jednym moglabym sie ewentualnie zgodzic, z drugim pol na pol a z trzecim nie :p No ale reszta moze faktycznie jest znienawidzona? :p
Jak ja nienawidzę takich rankingów... Naprawdę ciężko nie pomyśleć, że to jakaś tępa dzida lat 15 napisała.
beznadzieja. Ta strona to zart. Widzialem niektóre recki, dno syf kila i mogila. Piszą to chyba nastolaty z burzą hormonów.
Nie? :D No to minęłaś Dana, Jacka z Lost, Rossa z Przyjaciół... A wszyscy Ci panowie znaleźli się na tej samej liście co Joffrey... Nie no, adekwatne zestawienie xD
a najlpsze jest to generalizowanie w stylu - na koncu serialu Dana nikt nie lubił etc. Akurat obok Blair i Chucka byl najpopularniejszą postacią w ostatnich sezonach. (przynajmniej w USA)
Ja lubiłam Dana... Nie ma lepszej rekomendacji :D
Nawet mi się nie chciało czytać tych opisów, bo to brednie są w większości wypadków.
Wiem, zobaczyłam niżej że są wypisani :P
Mam ochotę aż przytulić ich i powiedzieć, że ja ich kocham i w ogóle tylu ludzi ich kocha <3
xD
"Wszystko wskazuje na to, że rychłego zdjęcia z anteny "Once Upon a Time in Wonderland" należy się spodziewać w najbliższym czasie. Serial kanału ABC we wczorajszym zestawieniu oglądalności zrównał się już z "The Vampire Diaries" kanału The CW. To fatalne wiadomości dla ABC..."
Hahaha, oglądalność jak TVD - gorzej być nie może xD
CW jest małą prywatną stacją, dlatego inaczej liczy się oglądalnosc. Na jej mozliwosci TVD radzi sobie swietnie.
Halo, ostatnio ktoś tutaj wstawiał taki fajny filmik o Stefanie, dosyć mroczny, pamiętacie może co to było? :D
nawet z ostatniego odcinka zrobili
http://www.youtube.com/watch?v=IG3Mwv6c4u8
jestem dumny ze Stef kopnał w dupę Delenę. Zasluzyli sobie na to. Nareszcie.
http://www.youtube.com/watch?v=4-4bA5Mtpos
to scena gdzie Stef pali pamiętniki i odchodzi.
Zabawne jest to, ze kiedy Stefan się im postawil, to Elena chce wezwac Bonnie, by go naprawila. Bo nie moze taki pozostac. Jak to milo, ze osoba która gadała o "zepsutej zabawce" teraz innych tak traktuje.