Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T:28
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2315214

Slutty_Pumpkin

Możesz też o tym myśleć tak jak ja, że to było przeznaczenie. Obie pokochałyśmy Teda, żebyśmy potem zaczęły ze sobą rozmawiać;* przecież tak naprawdę, o ile dobrze pamiętam, właśnie od tego czasu zaczęłyśmy ze sobą pisać ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Wcześniej jeszcze się dowidziałam o tym że lubisz SPN, pamiętam! :D
No ale z tym HIMYM... to było jakbym pierwszy raz Cię "ujrzała" :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Wiesz, że ja dopiero jakoś zupełnie niedawno dowiedziałam się, że szipowałaś DE? xD Coś tam niby wcześniej mi mignęło, że nie lubisz SE, ale nigdy się nie zastanawiałam nad drugim wariantem xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Tak mnie słuchasz (czytasz) :((

:D

Ja powiem więcej, ja tu jeszcze z miesiąc temu pisałam nawet, że nadal DE shippuję (Robb świadkiem xD)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No jestem okropna, ale nie czytam bardzo wielu rzeczy z tego co tutaj piszecie, a już na pewno nie to o TVD xD

Akurat teraz to ja szipowanie Deleny rozumiem.
Nie widzę innej alternatywy ani dla Damona ani dla Eleny.
:D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Dobrze wiedzieć, będę Cię mogła hejtować pomiędzy wierszami xD Marty nie da rady, bo już sprawdzałam i wszystko wyłapuje - nawet jak jej śmiech podwędziłam, też zauważyła :D

Hehe, ja wtedy miesiąc temu shippowałam "na przekór SE" i korzystnym dla SE spoilerom, także też bardzo naturalny powód :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Hahaha :D Naprawdę staram się poprawić ;* Z resztą "Kejt" zawsze gdzieś wyłapuję, uwierz mi 8)

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Hahaha, spoko :D
Zresztą nie to żebym w rozmowach z kimś innym rozmawiała tylko o Was dwóch :D

Staram się Was "zaczepiać" jak chcę coś od Was :)

Slutty_Pumpkin

Ale akurat to jest mega urocze i zawsze jest mi miło jak coś wspomnisz, jak mnie nie ma np. cały weekend i jak nadrabiam i widzę, że pomyślałaś o mnie :D

Slutty_Pumpkin

Ja też tak naprawdę wszystkiego nie czytam, bardzo często omijam rozmowy o TVD ;D No ale nie sposób nie zauważyć jak ktoś napisze MARTA bądź hahahahah xD Nie umiem ;D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

widzialem to - smiech na sali.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No mi dopiero wpadło pod ręce i się zaśmiałam. Zrozumiałabym "of last season" czy jakiś przymiotnik zamiast "best" inny, no ale... xD

Slutty_Pumpkin

tyle ze DE nie zasluguje za 4 sezon na tytul best - bo nie bylo best w zaden sposób i większosc fanów tej parki którzy mają mózgi samo nie bylo zachwyconych. Mogliby dostac za 3 sezon gdzie DE bylo satysfakcjonujące dla fanów DE, ale teraz?

ocenił(a) serial na 1
robb264

No ale może są fani którym podobał się cały dramat ich sytuacji i to że w końcu "wybrała Damona". Przez parę pierwszych odcinków 4 sezonu okiem DElenowca nie było tak źle.

Slutty_Pumpkin

mnie bardziej rozwala "All Time"

a braly udzial tutaj pary z serial które zakonczyly swoj zywot? Taki Pacey & Joey to klasyka wsród par. A przeciez ludzie kochali np. Spike & Buffy czy Buffy & Angel. I tak dalej.

ocenił(a) serial na 1
robb264

"Countless fan favorite pairings were knocked out in the intense battle, including couples from Friends, Buffy the Vampire Slayer, The X Files and How I Met Your Mother, and now only two remain: The Vampire Diaries' Damon and Elena and Glee's Finn and Rachel! So which couple will reign supreme? Well, that's up to you!"

Także nie żeby nie było konkurencji...

Slutty_Pumpkin

Tak czy inaczej. TVD jest ciągle na antenie, a blask tamtych seriali juz przygasl bo zakonczyly zywot. Nic mi do tego, DE moze wybrac ile chce gównianych rankingów - mojego zdania to o nich nie zmieni. Byli kiepsko napisani w ostatnim sezonie, i tak samo jest w tym. Jestem ciekawy jak po tym sezonie bedzie wyglądal entuzjazm fanów DE - w tym związku juz nie ma nic do odkrycia a ich sceny są... no powiedzmy dalekie od spelnienia wygórowanych oczekiwan i fantazji.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Naprawdę wybierasz złe osoby do rozmawiania na niektóre tematy :P
Ze mną o DE, z Kejt o SC :D
No litości, co ja mam odpisać? :D

Slutty_Pumpkin

To ze czasem podpinam się pod czyjes posty nie znaczy ze chcę wchodzic w dyskusję :d po prostu lubię miec ostatnie slowo w kazdym wątku. Taki charakter.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No to źle trafiłeś, bo ja nie jestem typem, który pozwala komuś mieć ostatnie słowo - myślę, że to wiele wyjaśnia :D

Slutty_Pumpkin

shipujesz Rebel z TO? No to bedziesz chyba zadowolona - widzialem gify :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja tam wszystko shippuję, multisziper ze mnie póki wszystkich jeszcze lubię :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jaka masakraaaa..
Zagłosowałam *.*
Biedne Finchel :(

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

W ogóle to... seriously?
Po śmierci Cory'ego i jego postaci w serialu robią takie głosowanie? To dla mnie niesmaczne strasznie..

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Już pojawiły się komentarze, że na Filnchela "wypada" zagłosować ;/
Ludzie głosują z żalu trochę zapewne, taki odruch :(

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Głupie.
Ja zagłosowałam odruchowo jak weszłam. Na Finchel, bo ich polubiłam w trzecim i czwartym sezonie, a za DE nigdy nie byłam, więc wybór prosty..
Ale nie wiem jak można teraz robić takie głosowania. Może to głupie, ale ja uważam, że nie wypada, szczególnie że oni byli też parą w realu..

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Trudno powiedzieć mi czy wypada czy nie. Cory umarł, owszem smutne, ale z drugiej strony Finn to była postać w serialu. Co teraz z tym fantem zrobić? Udawać, że Finchela nie było, bo nie można już skrytykować ani pochwalić fikcyjnego bohatera, bo tak się składa że aktor umarł?
Rażące jest bardziej to o czym napisała Kejt - to śmierć Cory'ego wypromowała Finchela.
Nie chcę być hipokrytką, więc to napiszę. Nie mam pojęcia jak by wyglądał mój odbiór tej pary gdybym zaczęła oglądać wcześniej, gdy Cory miał się dobrze, bo o ile Finna z nikim innym raczej nie shippowałam, tak w przypadku Rachel... chociaż może mój mózg się bronił przed Finchelem. Sama nie wiem ;/

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Widzisz, ja chociaż nie mam tego problemu. Zmieniłam zdanie na temat Finchel w trzecim i czwartym sezonie, ale gdy ja to oglądałam Cory jeszcze żył, więc jego śmierć nie miała i nadal nie ma wpływu na mój odbiór, bo jego postać dalej odbieram tak samo. No, może nie do końca, bo lubię już Finna z pierwszego i drugiego sezonu, ale to się też zmieniło przed jego śmiercią (tak mam, że jak po iluś tam odcinkach zmienię nastawienie do postaci to też inaczej ją postrzegam w odcinkach, w których wcześniej jej jeszcze nie lubiłam), więc u mnie wybór prosty.
No cóż, to już jak widać kwestia indywidualna.. dla mnie to dziwne, głównie dlatego, że Cory i Lea byli parą w realu.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Też tak mam, że w przypadku postaci w serialu czy shipów "Prawo działa wstecz" xD Znaczy po raz drugi czasem inaczej na coś patrzę w świetle tych obecnych wydarzeń.
Cholera wie... może bym SE zaczęła shippować gdybym się jednak wzięła za to TVD od początku. Chociaż nie sądzę, w tym wypadku jestem raczej stracona :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Eh, niestety czasem ta zasada shipów niszczy lubiane wcześniej sceny.. bo np jak sobie włączyłam dzisiaj odcinki z pierwszego sezonu VD (bo mnie naszło po tej gadce o Zmierzchu... nie wnikaj xd) to już nie mogłam tak ciepło patrzeć na sceny SE i mnie Elena wkurzała. Cholera.. a zaczęłam oglądać, bo:
1. Paul.
2. Lepsza wersja Zmierzchu, hahahaha xd (no i lepszy aktorzy)
3. Polubiłam Stefana i Elenę (a ją dlatego, że mi się taka sympatyczna i autentycznie dobra wydawała.. się później okazało -,-)
Smutne trochę mimo wszystko :(

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A idź mi, ale sobie wątek wybrałam. Sami Stelenowcy... dobrze, że macie jakieś inne zalety, bo pocieszanie Was mi średnio wychodzi xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja tam się już za Stelenowca nie uważam. Pozostał sentyment jedynie.
Gdzie Ty tu masz Stelenowców? xD
Robb i ja jesteśmy twardo za SK (Robb jedynie uważa za alternatywę dobrze napisaną SE, ja nie). Kejt? Z tego co wiem to ostatnio shipuje SC. Ty DE i SK (?). Nie wiem tylko jak tam Anulka, Sylwia i Marta (wstyd mi, że nie wiem xd)..

rose_fw

Anulka juz shipowala SE mocno, ale juz nie.

rose_fw

Wstydź się, bo masz czego :(

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

http://offcolortv.com/offcolortv/wp-content/uploads/2012/05/Sorry.jpg

Ale niestety dalej nie wiem kogo shipujesz xd
SK? SE? SK? SC? SK? SR? SK?

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

SR?

Kejt__

Stefan+Reb pewnie ;D

rose_fw

W 3 sezonie ostro shippowałam SE, w 1 i 2 też byłam bardziej za nimi, ale nie wykluczałam Deleny, bo i Damona bardzo lubiłam jeszcze wtedy ;D W 4 sezonie chciałam bardzo Stefana i Rebekę. Aa no i SC w 2 sezonie mi się bardzo podobało, więc też chciałam ich zobaczyć ;D Przez Was miałam ochotę na SK, też ostatnio.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Też SE... chociaż na tę chwilę to ludzie ogólnie już w TVD mało shippują pod kątem DE/SE, a raczej skupiają się na zasadach "mniejsze zło" lub "nie chcę tej dziwki z X".

Ja już nikogo chyba nie shippuję. SK chciałabym jeszcze zobaczyć, ale trudno to określić.

Slutty_Pumpkin

"nie chce tej dzivvki z X" <3
umarłam :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ja do połowy 4 sezonu SE :d

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

:O

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No może przesadziłam z tą połową, do początków 4 sezonu, później tylko Stebekah miałam w głowie.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Stebekah była fajna, to prawda *.*
Póki nie zepsuli Rebeki. No na szczęście odbiła się od dna w TO.

ocenił(a) serial na 7
rose_fw

Ja w wakacje oglądałam pierwsze 2 sezony TVD znowu i jednak DE jest super napisane, bo nie da się im nie shippować. Bardzo nie chciałam, bo jestem obecnie nimi zniesmaczona, ale nie mogłam się powstrzymać :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Bardzo bzdurny ranking.
Po pierwsze to przed śmiercią Cory'ego Finchel nie miałby szans się tam znaleźć, bo to jest ogólnie nienawidzona para i jak widzę te posty "vote for Finchel because Cory died" to aż mnie coś trzęsie.
Po drugie to jakim cudem obie te pary pokonały Mondlera? Co za ludzie tam głosują?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Cóż, ja akurat lubiłam bardzo Finchela, ale to dlatego, że od początku polubiłam postać Finna, a Rachel...hmmm... też dało się lubić :)
Także mam czyste sumienie, nie myli mi się Finn z Cory'm, bo o tym drugim zielonego pojęcia nie mam, bo nie doszłam jeszcze do etapu "co tam u aktorów z Glee" i nie wiem czy kiedykolwiek zresztą dojdę w przypadku Cory'ego akurat.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Chodzi mi tutaj o ogólną opinię fandomu, bardziej niż finchel to chyba nienawidzony był tylko bram (brittany i sam). I praktycznie nigdy nie udawało im się dostać w tego typu głosowaniach więcej niż 5% głosów czy coś tego typu.