Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

TEMAT 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piszemy dalej... :)

Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2321374

Slutty_Pumpkin

Aaa no faktycznie, pisałyśmy kiedyś na ten temat ;D No to zwracam honor ;*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ten Fb się będzie za mną ciągnął i ciągnął xD

No ja nie oglądałam z rodzeństwem :(

Moja ulubiona to chyba "Wyjście awaryjne"
Ale uwielbiam też komedie Marka Koterskiego :D

Slutty_Pumpkin

przepraszam ;*****
Akurat Wyjścia nie widziałam, ale zaznaczę ;)

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Zaznacz, dobre jest :D

Kejt__

Już zaznaczyłam :DD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Awwwwwww, jakich ja się tutaj miłych rzeczy dowiaduję ^.^

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Wybaczcie, że się wcinam xD

Też polecam Mulan i PS. I love You ^^

rose_fw

Oo, moja bratnia dusza jeśli chodzi o bajki :*****
No i widziałam że PS.I love You też tak samo jak ja oceniłaś! ;*

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

<3
W ogóle dziś byłam strasznie zadowolona, bo się okazało, że zamiast opiekując się chrześniakiem dwuletnim biegać za nim z autkami, mogę mu puścić na yt muzykę z bajek (np z Króla Lwa, Mulan, Mojego brata niedźwiedzia, Pięknej i bestii, Tarzana itd) i ogląda jak zauroczony :D
Ja zresztą razem z nim xd

rose_fw

Awww <3 To cudowne uczucie, ja możesz się dzielić swoją miłością do bajek z kimś innym. Ja mojej chrześnicy ściągnęłam kilka bajeczek i oglądałam razem z nią. W ogóle to zrobiłam ostatnio listę bajek Disney'a i nie tylko, które widziałam, oczywiście chodzi mi o te długie filmy, no i wyszło mi tam około 60-70 chyba xD

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Jeeezuuuuuuu... chcę tą listę! :D
Akurat ostatnio mnie znowu na bajki naszło i właśnie sobie buforuję Zaplątanych, bo uznałam, że może warto obejrzeć ;d

Nawet nie wiesz jaka byłam szczęśliwa, że mu się to spodobało. Już planuję, że to będzie dziecko wychowane na starych, dobrych bajkach xD (na szczęście kuzyn ma podobne podejście ;D)

rose_fw

Jak ją znajdę to Ci ją tutaj wstawię ;*
Ja tak samo postanowiłam, że będę Oli serwować najpiękniejsze bajki, żeby trochę mniej tego dzisiejszego shitu oglądała!

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Dokładnie! Każdy kto oglądał w dzieciństwie Króla Lwa, Mulan czy Piękną i Bestię musi wyrosnąć na świetnego człowieka :D
A tak zupełnie serio: te bajki chociaż czegoś uczyły i nie traktowały dzieci jak idiotów. Wystarczy porównać nowe produkcje z takim Królem Lwem. Teraz wszystko jest podane na tacy nawet jeżeli starają się czegoś dzieci przez bajkę nauczyć. Z Króla Lwa wiele trzeba było wyciągnąć samemu. Zresztą wtedy twórcy nie uciekali od tych najtrudniejszych tematów, ale robili to umiejętnie..
Smutno mi się robi jak widzę taką "Hannę Montannę" i inne tego typu firmowane nazwiskiem Disneya.

rose_fw

http://oi43.tinypic.com/2mmfrwl.jpg
Proszę ;* Mam nadzieję, że rozczytasz bo starałam się wyraźnie pisać :D Jak nie, to Ci to w wolnej chwili napisze ;)

Zgadzam się w 100%, nie mogę znieść, że promują takie "gwiazdki" jak Miley właśnie, które później świecą gołym tyłkiem w telewizji. I to wszystko wyszło z takiej cudownej firmy jaką jest Disney, a może powinnam napisać, jaką BYŁ. jej, jakie oni kiedyś cudowne animacje tworzyli i to na dodatek odręcznie rysowane, ile pracy w to wkładali. A także polski dubbing był na naprawdę wysokim poziomie, często lepsi od oryginału (kiedyś porównywałam na YT xDD)
Ja do dziś wracam co jakiś czas do tych wszystkich bajek, bo naprawdę moją niesamowity klimat, przesłanie i często piękną muzykę. Zresztą historie tam ukazywane są też naprawdę świetne. Do dziś płacze na Królu Lwie gdy umiera Mufasa, do dziś mam ciarki jak oglądam ten moment w którym cesarz dziękuję Mulan za uratowanie Chin. No coś pięknego. przykładów mogę mnożyć i pisać o tym eseje, naprawdę tak bardzo kocham bajki <3
Ostatnio nawet przypomniałyśmy sobie z Kejt "Małą Syrenkę" :*

martusia_47

Poniosło mnie i aż sobie awatar zmieniłam :D

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Smerfetka <3333
Oglądałam przedwczoraj Herkulesa i Małą Syrenkę właśnie :D
Ah, pamiętam jak się w przedszkolu zachwycałam księciem Erykiem... to były czasy! xD

Atlantyda mi się też bardzo z dzieciństwem kojarzy, ale muszę przyznać, że już później tego nie widziałam.. muszę to zmienić. I nie widziałam Up, a podobno warto! Huh, muszę się ostro wziąć za nadrobienie niektórych.
O tym sobie teraz przypomniałam: http://www.filmweb.pl/film/Lis+i+Pies-1981-10369
Widzę, że nie widziałaś. Polecam :D

To co sobą w tej chwili Miley reprezentuje jest żenujące i to, że w pewien sposób reprezentuje Disney boli..

Myślę, że to właśnie przez tą pracę, odręczne rysunki i serce w nie włożone te bajki mają taki niesamowity klimat (i przez muzykę oczywiście). Zresztą podziwiam rysowników. Kiedyś mnie wzięło na zrobienie animacji i tyle ile się namęczyłam przy narysowaniu około 20 podobizn Kurta, który jedynie obracał głowę to jakaś masakra. Dodatkowo nie wyszło tak jak sobie to wyobrażałam. Okropny cios prosto w serce :D

Ja mam ciarki prawie cały czas jak oglądam Króla Lwa.. przy drugiej części też. Ta końcówka z tym "oni i my to jedno" *.* (mam ciarki na samą myśl). W ogóle to się strasznie łatwo wzruszam na bajkach. Wzruszyłam się nawet na Harculesie ;p

No i byłabym zapomniała: dziękuję bardzo za listę! :*
Zapisuję sobie. Warto mieć taki spis ^^

Bonus: http://www.youtube.com/watch?v=zl8gDjaHWWA ^^

rose_fw

Właśnie też się załapała na zdjęcie xDD
Ja muszę sobie kilka bajek przypomnieć, bo oglądałam raz bądź dwa i już niewiele pamiętam, niektóre za to widziałam już pewnie około 50 razy ;D Ja się i dzisiaj nim zachwycam, najprzystojniejszy książę z bajek bez 2 zdań ;D No i bardzo lubiłam tego faceta Esmeraldy z Dzwonnika z ND, ale tylko dlatego że zabawny był, nie że mi się podobał ;DD
Up warto obejrzeć, naprawdę ładna animacje, chociaż oczywiście nie ta dobra jak te starsze filmy ;) Lis i pies już zaznaczyłam i na pewno obejrzę skoro polecasz;* Atlantydy tez już niestety nie pamiętam zbyt dobrze, ale najwyżej powtórzymy sobie ;) Tak jak Drogę do El dorado bardzo bym chciała sobie przypomnieć ;)
Ehh nie chce nawet myśleć o Miley bo mi się niedobrze robi xD
Na pewno duże znaczenie miało samo przygotowanie tej bajki, teraz w erze komputerów niestety wcześniejsze techniki przestały być modne i wykorzystywane, a szkoda. Ja też podziwiam tych ludzi, ja sama uwielbiam rysować, ale nigdy mi tak samo jedna postać nie wyjdzie, nie ważne jak bardzo bym się starała.
Proszę Cię bardzo, sama się bardzo cieszę, że ją w końcu zrobiłam, na pewno się przyda ;D

I dziękuję za bonus, nie widziałam tego nigdy!

PS. oglądałas może Funny Girl?

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Też tak mam, że niektóre widziałam tylko parę razy a niektóre kilkadziesiąt xD
Nie wiem jak to się stało, ale nie widziałam Dzwonnika z ND i Drogi do El dorado ;&lt;
Muszę nadrobić.

A ja znowu muszę się nauczyć w ogóle rysować takie postaci bajkowe xD
To może wydać się dziwne, ale nie bardzo mi one wychodzą, bo za długo się ćwiczyłam w portretach i rysowaniu jak ktoś np pozuje przez co mam skłonność do bawienia się w szczególiki co nie jest pożądane w takich animacjach :D

Ta Mulan w awku to Twoje dzieło? ^^

No w tym bonusie wspaniale widać jaką świetną kreskę mieli Ci rysownicy.. naprawdę ich podziwiam. To jest wprost niesamowite.

Zapomniałam o FG! Aaaa... muszę obejrzeć wreszcie! Może jutro znajdę czas ; )

rose_fw

Ja też tak mam, dlatego trzeba będzie powtórzyć w przyszłości niektóre bajki ;D
Dzwonnika widziałam, a Drogę do El Dorado kojarzę, bo puszczali to często w TV ale nie wiem czy widziałam:<
Właśnie ja takie postacie uwielbiam rysować, muszę sobie założyć jakiś zeszyt, albo kupić po prostu blok i rysować, bo ostatnio mnie tak naszło na to. Mulan ja narysowałam ;)
Zazdroszczę tym ludziom i pracy i ogromnego talentu, dla mnie to by było spełnienie marzeń <3 Albo gdybym potrafiła komponować muzykę, to by dopiero było coś! Jak jakimś cudem skończę elektronikę, to idę na jakieś kursy, bo jednak sztuka jest tym co kocham najbardziej <3
Jak obejrzysz to pisz, pamiętaj ;*

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Ja bym musiała poćwiczyć animizację tych postaci, bo nawet jak sobie jakąś zabawną wymyślę to jak próbuję jej pozę zmienić to już niestety wygląda inaczej xD
Oj no.. komponować muzykę albo w ogóle mieć dobry głos i talent w tym kierunku! To okrutne ze strony Boga, że ja tak uwielbiam śpiewać a tak cholernie mi to nie wychodzi :D
Też bym poszła na kursy.. na tyle rzeczy bym się najchętniej zapisała, że bym się chyba w dobie nie zmieściła :D
Swoją drogą to od dłuższego czasu za mną chodzi praca w hospicjum i może niedługo dojrzeję do tego żeby tam chociaż zadzwonić ;p Eh, ja od dziecka miałam takie plany.. mama do dziś się ze mnie śmieje, że w wieku czterech lat sobie wymyśliłam, że kiedyś założę fundację :D Widziałabyś jaka byłam wściekła jak ktoś mi mówił, że to nie takie proste xd
Jak obejrzę to obowiązkowo zdam relacje! :*

rose_fw

Ja ostatnio właśnie próbuję coś z głowy wymyślać, ale marnie mi to idzie xD Ale jak zrobię coś kiedyś naprawdę ładnego to wstawię i się pochwalę xD Ja kocham muzykę i bardzo bym chciała jakoś połączyć tę pasję z przyszłą pracą, ale nie wiem jeszcze jak. ogóle bardzo żałuję, że nie przykładałam się do lekcji gry na pianinie, jak jeszcze na nie chodziłam, zmarnowałam taką cudowną szansę :< Głos mam niestety okropny jak śpiewam, ale jedynym plusem jest to, że chociaż jestem tego świadoma xD Ja bym chciała właśnie iść na kurs rysunku i jakieś lekcje gry na pianinie, żeby sobie powtórzyć co nieco.
Masz naprawdę piękne plany, trzymam kciuki byś się w końcu odważyła. Ja za to, jak byłam mała chciałam otworzyć schronisko dla zwierząt, nie wiem czemu, ale ale kiedyś to jakoś bardziej zwierzętami się przejmowałam, nie myślałam zbyt wiele o ludzkim cierpieniu, teraz się to jednak trochę zmieniło. Niestety jestem pewna, że ja nie poradziłabym tam sobie, chyba że bym była osobą która rozśmiesza te dzieciaczki w szpitalu i chodzi w jakiś kolorowych dziwnych przebraniach ;)

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Mam nadzieję, że to kiedyś będzie niedługo :D
Też kocham muzykę, ale chyba nie mam jakiegoś wybitnego talentu w jej tworzeniu. Tzn jedyny instrument na którym potrafię grać to gitara, a głos gdy śpiewam mam beznadziejny.. cóż, w tym przypadku też jedynym plusem jest to, że mam tego świadomość xD
O schronisku dla zwierząt też kiedyś myślałam. W podstawówce bardzo chciałam z przyjaciółką pomagać przy psach w schronisku, wyprowadzać je na spacery itd.. niestety nie wyszło, bo byłyśmy za młode ;p
Wiesz, tak naprawdę sama nie wiem czy bym sobie poradziła, szczególnie że mam taką naturę, że się wszystkim aż za bardzo przejmuję (eh, nadpobudliwość emocjonalna stwierdzona już w przedszkolu xd czasem utrudnia życie :D), ale z drugiej strony zawsze chciałam jakoś związać przyszłość z pomocą innym, taką czy inną, więc chcę kiedyś chociaż spróbować.
A propo, wklejałam tutaj już kiedyś: http://www.youtube.com/watch?v=ikMbotte-AQ
Widziałaś? Fantastyczne to jest moim zdaniem. Jednocześnie wzrusza, trochę dołuje ale i pozytywnie wpływa... przynajmniej na mnie ;)
Zaraz się chyba zbieram spać.. ;p

rose_fw

Też niestety nie mam takiego talentu, ale chciałabym ;D
Myślałam o pracy w schronisku, niestety nie wiem jakbym to teraz z wolnym czasem ogarnęła i z moich wszechogarniającym lenistwem, ale może kiedyś mi się uda spróbować. Jutro przesłucham piosenkę, bo dzisiaj już uciekam spać, tak jak Ty, więc piszę dobranoc i do usłyszenia :***

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Chcieć to móc, tak mówią xD
Wszechogarniające lenistwo.. znam to, od zawsze cierpię na słomiany zapał.
Jak przesłuchasz (tą co wkleiłam niżej, bo pomyliłam linki xd) to napisz co sądzisz ogólnie o tym filmiku ;)
Dobrej nocy ;*

ocenił(a) serial na 5
rose_fw

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OqG55HdmKTE *
Zły link wkleiłam xd

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Jesteś jeszcze? :D

rose_fw

Bardzo ładna! ;*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Haha, ładny charakter pisma masz :D

Marta, wszystko wszystkim... ale ja tu widzę, że Ty nie masz ocenionej Pocahontas (czy też Pokachontas xD)
No chyba widziałaś, prawda? :D
Nawet ja widziałam Pocahontas - w kinie nawet byłam, choć można uznać, że to wtedy mama oglądała ten film, a ja tylko wiem, że "byłam w kinie" xDDD
Chociaż nie wiem jak to jest możliwe w ogóle... Przecież to z 95... hmmm... :D

Slutty_Pumpkin

Dziękuję ;)
Nie mam ocenionej, bo nigdy nie oglądałam :D Tak, tak wszyscy są w szoku,jak o tym mówię xDDD
Ale za to "Kolorowy wiatr" znam na pamięći zawsze śpiewam :DDD

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Jestem w szoku :D

Obejrzyj, warto ^^

rose_fw

Obejrzę, już nawet kiedyś ściągnęłam, ale nie chciało mi się otworzyć :<
Za to pobieżnie obejrzałam TVD xDD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ja oglądałam, a pamiętam może ze 2 sceny :D
A z piosenki znam tylko linię melodyczną i wiem, że padają słowa - "kolorowy wiatr" xD

Slutty_Pumpkin

Kolorowy wiatr uwielbiam i zawsze śpiewam, zresztą bardzo wiele piosenek z bajek kocham, mam nawet specjalny folder z taką muzyką ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Matko, dwuletnie dziecko i siedzi w jednym miejscu? :D
Wow, szczęściara :D

Poza tym, post niżej wrzuciłam "Wonkę", napisałam "Rose!" i miło by było gdybyś napisała tam "Oooo, zobaczyłaś, fajnie :D" <możesz to skopiować xD>

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Własnie byłam w szoku, bo normalnie jak się wyśpi to biega po domu jak torpeda i potrafi nieźle wymęczyć :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Rose!
http://www.youtube.com/watch?v=r2pt2-F2j2g <3 ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Oooo, zobaczyłaś, fajnie :D
Tylko, że przez Glee moje odczucia związane z tą piosenką już nie są tak pozytywne jak wcześniej :<

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja ją uwielbiam tak czy siak :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja też, but still.. xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Znowu do mnie piszesz wczoraj :DDD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahaha, faktycznie. A ty czekasz na odpowiedź <3 xDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Poczekam choćby do jutra xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

http://th04.deviantart.net/fs70/PRE/i/2013/238/7/2/and_i_fell_in_love_instantly_ by_pacifistevil-d6jt8hf.png
Musiałam xD

Gdzie Ci się w końcu wyświetla to "za minutę" "jutro" itd? Bo ja dalej nie widziałam takiego powiadomienia. Może jestem wyjątkiem? xd

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

"jutro" to na profilu ocenione filmy, jak np. po północy ocenisz, a "Za minutę" w rozwinięciu powiadomień na górze :)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Te które oceniłam dziś po północy mam jak zwykle na "wczoraj" xD
Mój profil chyba działa inaczej...

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

To może po północy, ale koło 1-2...? Na pewno coś koło tego :)

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

To może po północy, ale koło 1-2...? Na pewno coś koło tego :)

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

To po północy gdzies tak koło 1-2 w takim razie, na pewno jakoś tak :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Widzę, FW się znów zepsuł :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Dzięki, że napisałaś to ze cztery razy, po trzecim przeczytaniu zrozumiałam xD
A tak serio to jak oceniłam po 1:00 to też miałam "wczoraj" ;d