http://1.bp.blogspot.com/-p7NwU6OZe6s/UQ2ig50FgoI/AAAAAAAAALs/XOGMu7grSvo/s1600/ cute-boy-mario-casas-sexy-Favim.com-365370.jpg to ten z Hiszpańskiej? Bo jeśli tak, to chyba mamy inny gust. Jest boski :D
nie no,ja się z Toba zgadzam,jest boski ;D tylko dziewczyny do hiszpańskiej okropne wybrali,hiszpanki są śliczne a tu takie miotły ;/
aaa chodzi Ci o laskę? :D Myślałam że o faceta :D Obejrzę hiszpańską bo ma więcej wyświetleń :D
Pierwsza część naprawdę dobra, co widać po mojej ocenie :D Druga ssie tak trochę -,-
Wezmę pod uwagę? No błagam :D
http://resources3.news.com.au/images/2007/11/20/va1237278211422/Jonathan-Rhys-Me yers-AP-5759078.jpg
Tudorów zaczęłam jakoś pod koniec tamtego roku, ale nie mam za bardzo jak nadrobić, bo mam fhói nauki -.-
Ale gdybym miała czas, to pewnie już dawno bym obejrzała :(
Ja oglądałem Tudorów na TVP 1, oczywiście lata po zakończeniu emisji za granicą. Trzeba było czekać w weekend do ok. północy na odcinek, zresztą nigdy owa emisja nie zaczynała się o tej samej porze i musiałem trzymać rękę na pulsie żeby nic mnie nie ominęło. Koniec końców nie wyemitowano ostatniego sezonu. W ogóle mam już dość telewizji publicznej i sposobu w jaki ta traktuje dobre zagraniczne seriale, liczą się tylko klano-podobne tasiemce ... i skoki narciarskie.
Byłoby wspaniale móc oglądać seriale jak to jest możliwe w USA. U nas jak ktoś chce być na bieżąco to musi ściągać z neta. Jest to niewygodne i do tego słupki oglądalności przez to nie wzrastają :(
Macie tutaj zza kulis filmik
http://www.youtube.com/watch?v=AaedhISdshA
Widac Slub Joffreya i tez urywek slubu Sansy, kiedy widac jej białą suknię. Widac tez pogrzeb ojca Kat.
Jak myślisz czy SPOOOOOOILER Dany przegna w tym sezonie swego ochroniarza, czy to przeniosą na następny sezon i zdradzą, że on był na początku szpiegiem? SPOILEEEEEEEEEER
Myslę ze na koniec sezonu SPOILER Jorah pozegna się z Dany - i zrobią to jako clifhanger, tak samo myslę ze wątek Jona uwie sie na smierci Ygritte (czy to własnie gdzies w tych okolicach dowiedzial się o smierci brata i o krwawych godach?)a w przyszłym sezonie dopiero będzie bronił muru przed dzikimi i spotka się ze Stannisem i zostanie na koniec 4 sezonu Lordem Commanderem. SPOILER
SPOiLER Może sezon zakończą właśnie walką z dzikimi i przybyciem Stannisa? Hmmm mają dużo możliwości, choć powinni tak jak w książce, Cat która chyba powstała z martwych :D SPOILER
Sorry ale nie mogą tak zrobic. Mówili ze rozbiją tom 3 na 2 sezony. Jezeli w tym sezonie zrealizują wszystkie epickie bitwy to co zostanie na kolejny sezon? Praktycznie wątek Jona zostanie zakonczony w całosci, bo po przybyciu Stanissa zostały te ochłapy w postaci wyboru na Lorda Comandera. Poza tym trzeba liczyc się z budzetem.....
Na kolejny oczywiście śmierć tego, na którą wszyscy czekają, pogrzeb kolejnego Namiestnika... uwięzienie Tyriona, ucieczka Sansy, śmierć Lisy no już nie gadaj, że nic się nie wydarzy :P
No ale chodzi o wątek Jona. Nieproporcjonalnie duza częsc z jego watku zostanie juz zrealizowana. Praktycznie mało co ciekawego zostanie na kolejny sezon. A nie moze byc tak ze zaniedbają wydarzenia na murze bo to 1/3 historii Got. Obok południowych krain i wątku politycznego ze Stolicy. To tak jakby Dany podbila w jedynym sezonie 2 z 3 miast zatoki niewolniczej. Albo wątek Tyriona zakonczył się juz po jego procesie i walce dornijczyka. (czyli by została tylko ucieczka i spotkanie z ojcem na kolejny sezon)
SPOILERY Ty tylko Jon i Jon, a tam wydarzyło się o wiele ważniejszych rzeczy. Przede wszystkim najważniejsze teraz będą śluby i Krwawe gody na ten sezon. Także dla mnie nawet wątek Jona jak zostanie w większości wykorzystany nie będzie mi przeszkadzać. Pewnie jego zakończą tym, że on ucieknie od dzikich na Mur.
Kiedyś wyczytałam, że sezon mają zakończyć odpłynięciem Aryi SPOILER
Ło, The Following niewypał mówisz? Hm, czyli zaoszczędzę czas...Kurcze, widzę że nie ma się co napalać;)
Według mnie tak.
Ok Bacon występuje na swoim poziomie, nasz J.P niby to samo, ale wygląda to tak, że siedzi ciągle w więzieniu i robi psychiczne miny i wydaje rozkazy swoim poddanym. A FBI, SWAT policja amerykańska jest tak głupia, że mi się niedobrze robi od tych kryminalnych (niby wątków). Ja się zawiodłam :/
no ja pierd....uzywam najnowszej opery i mi wyskakuje przy niektórych filmikach na yb (takze i na tym):
Twoja przeglądarka nie rozpoznaje obecnie żadnego z dostępnych formatów wideo.
Kliknij tutaj, aby wyświetlić najczęściej zadawane pytania dotyczące filmów w standardzie HTML5.
Opera szwankuje od wersji 12.12 jeśli się nie mylę(ta od której nie działał kinomaniak). Przeszłam na chrome.
Juz sobie poradziłem w ten sposób ze na yb znalazłem ten filmik tylko z innego linku i o dziwo działa. Mało co doszło, chyba tylko Brienne uwiędziona w Haarenhal, Ygritte w ekstazie podczas lordowskiego pocalunku, Robb podczas seksu z zonką he he he
SPOILER SPOILER podobało mi się w książce jak Jaimie tam wskoczył i w sumie stanął między nią, a niedźwiedziem. Cholera polubiłam dziada :D SPOILER
http://ha tak.pl/aktualnosci/seriale/29648/Gra_o_tron_czy_serial_HBO_dogoni_ksiazki_Martin a/ ja na pewno nie dożyję zakończenia sagi czy to książkowej, a tym bardziej serialowej, no kurde :(
Scenarzysci wiedzą jak zakonczyc serial - Msrtin ich poinstuował. To Martin musi wziąć du.pę w troki bo serial wyprzedzi ksiązkę.
Ale z drugiej strony ma pisać szybko na kolanie kolejne tomy, bo serial osiągnął ogromną popularność? Przynajmniej pokazuje, że jest artystą - wyda kiedy złapie wenę do pisania. Nic na siłę.
A czemu tak sądzisz? Pierwsze 3 tomy wychodziły gdzies co 2 lata i były duzo lepsze od kiepawego 4 tomu. Po prostu Martin jest leniwy i wolał pisac cos innego w tym czasie. Moze jak mu narzucą tempo to się obudzi i w koncu pchnie akcję do porzdu bo łącznie w 4 i 5 tomie mniej się wydarzyło niz 3. Takie masło maslane. Akcja rosnie wszerz a nie wzdłuz. Ani centymetr do przodu, a ilosc postaci i nowych wątków rosnie jak na drożdżach.
Widocznie wtedy miał pisarskiego kopa, więc mu szło w miarę szybko. Najdzie przestój i koniec, nic nie napisze. Artyści tak mają :P A tworzyć sztukę z przymusu, narzucenia? Okropne...
Marin wie jak ma się zakonczyc większosc wątków i w jakim kierunku fabuła ma isc. Po prostu powinien siąść i przelac to na papier. A co do poganiania. Martin zgadzając się na serial sam "wydał na siebie wyrok". Aktorzy ani producenci nie będą czekac az on będzie miał wenę. Mógl po prostu nie łazic po stacjach i nie pytac sie czy zrealizują jego ksiązkę.