PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122155
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 4
maIinowa

http://1.bp.blogspot.com/-p7NwU6OZe6s/UQ2ig50FgoI/AAAAAAAAALs/XOGMu7grSvo/s1600/ cute-boy-mario-casas-sexy-Favim.com-365370.jpg to ten z Hiszpańskiej? Bo jeśli tak, to chyba mamy inny gust. Jest boski :D

syllwunia14

nie no,ja się z Toba zgadzam,jest boski ;D tylko dziewczyny do hiszpańskiej okropne wybrali,hiszpanki są śliczne a tu takie miotły ;/

ocenił(a) serial na 4
maIinowa

aaa chodzi Ci o laskę? :D Myślałam że o faceta :D Obejrzę hiszpańską bo ma więcej wyświetleń :D

syllwunia14

tak,o laskę ;D obejrzyj i napisz czy się podobało ;)

ocenił(a) serial na 4
maIinowa

Pierwsza część naprawdę dobra, co widać po mojej ocenie :D Druga ssie tak trochę -,-

maIinowa

Prawdę mówiąc nie wszystkie hiszpanki są śliczne, chociaż też tak kiedyś myślałam ;D

martusia_47

pewnie,że nie są.Ale ogólnie bardzo ładna nacja ;)

syllwunia14

August Rush :D

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Wezmę pod uwagę :D

syllwunia14

Wezmę pod uwagę? No błagam :D
http://resources3.news.com.au/images/2007/11/20/va1237278211422/Jonathan-Rhys-Me yers-AP-5759078.jpg

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

No fajny, nie powiem że nie :D

Madame_7

Ahhh właśnie, dobrze że mi przypomniałaś, muszę w końcu obejrzeć Tudorów do końca :D

martusia_47

Przerwałaś oglądanie? o.O

Madame_7

Tudorów zaczęłam jakoś pod koniec tamtego roku, ale nie mam za bardzo jak nadrobić, bo mam fhói nauki -.-
Ale gdybym miała czas, to pewnie już dawno bym obejrzała :(

ocenił(a) serial na 8
martusia_47

Ja oglądałem Tudorów na TVP 1, oczywiście lata po zakończeniu emisji za granicą. Trzeba było czekać w weekend do ok. północy na odcinek, zresztą nigdy owa emisja nie zaczynała się o tej samej porze i musiałem trzymać rękę na pulsie żeby nic mnie nie ominęło. Koniec końców nie wyemitowano ostatniego sezonu. W ogóle mam już dość telewizji publicznej i sposobu w jaki ta traktuje dobre zagraniczne seriale, liczą się tylko klano-podobne tasiemce ... i skoki narciarskie.

Byłoby wspaniale móc oglądać seriale jak to jest możliwe w USA. U nas jak ktoś chce być na bieżąco to musi ściągać z neta. Jest to niewygodne i do tego słupki oglądalności przez to nie wzrastają :(

martusia_47

Wal naukę, dla Tudorów warto zapomnieć o całym świecie ;D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

proszę nie demoralizować Marty :D

Kejt__

Nic nie robię :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://www.youtube.com/watch?v=C1pbtBX9Kok no i jest :D Got :D

Kejt__

Kocham ten serial :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

jaram się jak węgiel w piecu :D

Kejt__

Macie tutaj zza kulis filmik
http://www.youtube.com/watch?v=AaedhISdshA
Widac Slub Joffreya i tez urywek slubu Sansy, kiedy widac jej białą suknię. Widac tez pogrzeb ojca Kat.

robb264

Jak myślisz czy SPOOOOOOILER Dany przegna w tym sezonie swego ochroniarza, czy to przeniosą na następny sezon i zdradzą, że on był na początku szpiegiem? SPOILEEEEEEEEEER

Madame_7

Myslę ze na koniec sezonu SPOILER Jorah pozegna się z Dany - i zrobią to jako clifhanger, tak samo myslę ze wątek Jona uwie sie na smierci Ygritte (czy to własnie gdzies w tych okolicach dowiedzial się o smierci brata i o krwawych godach?)a w przyszłym sezonie dopiero będzie bronił muru przed dzikimi i spotka się ze Stannisem i zostanie na koniec 4 sezonu Lordem Commanderem. SPOILER

robb264

SPOiLER Może sezon zakończą właśnie walką z dzikimi i przybyciem Stannisa? Hmmm mają dużo możliwości, choć powinni tak jak w książce, Cat która chyba powstała z martwych :D SPOILER

Madame_7

Sorry ale nie mogą tak zrobic. Mówili ze rozbiją tom 3 na 2 sezony. Jezeli w tym sezonie zrealizują wszystkie epickie bitwy to co zostanie na kolejny sezon? Praktycznie wątek Jona zostanie zakonczony w całosci, bo po przybyciu Stanissa zostały te ochłapy w postaci wyboru na Lorda Comandera. Poza tym trzeba liczyc się z budzetem.....

robb264

Na kolejny oczywiście śmierć tego, na którą wszyscy czekają, pogrzeb kolejnego Namiestnika... uwięzienie Tyriona, ucieczka Sansy, śmierć Lisy no już nie gadaj, że nic się nie wydarzy :P

Madame_7

No ale chodzi o wątek Jona. Nieproporcjonalnie duza częsc z jego watku zostanie juz zrealizowana. Praktycznie mało co ciekawego zostanie na kolejny sezon. A nie moze byc tak ze zaniedbają wydarzenia na murze bo to 1/3 historii Got. Obok południowych krain i wątku politycznego ze Stolicy. To tak jakby Dany podbila w jedynym sezonie 2 z 3 miast zatoki niewolniczej. Albo wątek Tyriona zakonczył się juz po jego procesie i walce dornijczyka. (czyli by została tylko ucieczka i spotkanie z ojcem na kolejny sezon)

robb264

SPOILERY Ty tylko Jon i Jon, a tam wydarzyło się o wiele ważniejszych rzeczy. Przede wszystkim najważniejsze teraz będą śluby i Krwawe gody na ten sezon. Także dla mnie nawet wątek Jona jak zostanie w większości wykorzystany nie będzie mi przeszkadzać. Pewnie jego zakończą tym, że on ucieknie od dzikich na Mur.
Kiedyś wyczytałam, że sezon mają zakończyć odpłynięciem Aryi SPOILER

Madame_7

No a mi bedzie przeszkadzac. Kwestia gustu.

Kejt__

Jedyny wart uwagi serio.
Czekałam na takie seriale jak Arrow - tragedia. The Following to samo :/

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Ło, The Following niewypał mówisz? Hm, czyli zaoszczędzę czas...Kurcze, widzę że nie ma się co napalać;)

WhiteDemon

Według mnie tak.
Ok Bacon występuje na swoim poziomie, nasz J.P niby to samo, ale wygląda to tak, że siedzi ciągle w więzieniu i robi psychiczne miny i wydaje rozkazy swoim poddanym. A FBI, SWAT policja amerykańska jest tak głupia, że mi się niedobrze robi od tych kryminalnych (niby wątków). Ja się zawiodłam :/

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Oż, to niewesoło:(

Kejt__

no ja pierd....uzywam najnowszej opery i mi wyskakuje przy niektórych filmikach na yb (takze i na tym):
Twoja przeglądarka nie rozpoznaje obecnie żadnego z dostępnych formatów wideo.
Kliknij tutaj, aby wyświetlić najczęściej zadawane pytania dotyczące filmów w standardzie HTML5.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Może zainstaluj ją od nowa czy coś? Albo zmień :D

robb264

Opera szwankuje od wersji 12.12 jeśli się nie mylę(ta od której nie działał kinomaniak). Przeszłam na chrome.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Ja też tylko chrome ;D

Kejt__

Szybka przeglądarka, zapamiętuje mi hasła, podkreśla błędy w pisowni :D Miodzio :D

Madame_7

Juz sobie poradziłem w ten sposób ze na yb znalazłem ten filmik tylko z innego linku i o dziwo działa. Mało co doszło, chyba tylko Brienne uwiędziona w Haarenhal, Ygritte w ekstazie podczas lordowskiego pocalunku, Robb podczas seksu z zonką he he he

robb264

Lordowskiego pocałunku nie wyłapałam i nie chcę :D Ale będzie walka z niedźwiadkiem! :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

No najbardziej od razu moją uwagę przykuła akcja z niedźwiedziem :D

Kejt__

SPOILER SPOILER podobało mi się w książce jak Jaimie tam wskoczył i w sumie stanął między nią, a niedźwiedziem. Cholera polubiłam dziada :D SPOILER

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Nie myślałam wcześniej nawet, że będą z niego ludzie :D

Kejt__

http://ha tak.pl/aktualnosci/seriale/29648/Gra_o_tron_czy_serial_HBO_dogoni_ksiazki_Martin a/ ja na pewno nie dożyję zakończenia sagi czy to książkowej, a tym bardziej serialowej, no kurde :(

Madame_7

Scenarzysci wiedzą jak zakonczyc serial - Msrtin ich poinstuował. To Martin musi wziąć du.pę w troki bo serial wyprzedzi ksiązkę.

robb264

Ale z drugiej strony ma pisać szybko na kolanie kolejne tomy, bo serial osiągnął ogromną popularność? Przynajmniej pokazuje, że jest artystą - wyda kiedy złapie wenę do pisania. Nic na siłę.

Madame_7

A czemu tak sądzisz? Pierwsze 3 tomy wychodziły gdzies co 2 lata i były duzo lepsze od kiepawego 4 tomu. Po prostu Martin jest leniwy i wolał pisac cos innego w tym czasie. Moze jak mu narzucą tempo to się obudzi i w koncu pchnie akcję do porzdu bo łącznie w 4 i 5 tomie mniej się wydarzyło niz 3. Takie masło maslane. Akcja rosnie wszerz a nie wzdłuz. Ani centymetr do przodu, a ilosc postaci i nowych wątków rosnie jak na drożdżach.

robb264

Widocznie wtedy miał pisarskiego kopa, więc mu szło w miarę szybko. Najdzie przestój i koniec, nic nie napisze. Artyści tak mają :P A tworzyć sztukę z przymusu, narzucenia? Okropne...

Madame_7

Marin wie jak ma się zakonczyc większosc wątków i w jakim kierunku fabuła ma isc. Po prostu powinien siąść i przelac to na papier. A co do poganiania. Martin zgadzając się na serial sam "wydał na siebie wyrok". Aktorzy ani producenci nie będą czekac az on będzie miał wenę. Mógl po prostu nie łazic po stacjach i nie pytac sie czy zrealizują jego ksiązkę.