PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122155
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
WhiteDemon

I HBO to pokaże, jestem pewna na 100%.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Superancja, dzięki Bogu mam ten kanał:)))

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Oj tam, na pewno nie pokażą. Przecież jedyny raz kiedy ukazano "rodzinne zażyłości", odbywały się one w pełnym przyodziewku tak jak ksiądz nakazał. 100% pruderii, nie ma mowy o jakichś sprośnościach, nie wspominając już o nietypowych sceneriach dla tychże. :D

HomeBird

TB ma obleśne sceny seksu, dla nich to żaden problem taką puścić ;p

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

O tak, ta scena była tragikokomiczna ... i obrzydliwa. Nie wiedziałem, że szkielety wampirów w TB są aż tak elastyczne.

WhiteDemon

Co za zgorzkniałość, White, nie wszyscy są tacy :P ale nie mam nic do Klausa że jednak na to poleciał, niech ma chłopak coś z życia :)

immortal13

Ja widzę tego plusy. Dotąd Klaus wydawał mi się nieco aseksualny, niezainteresowany kobietami. Dobrze ze go trochę urealnili. Przynajmniej widac ze płynie w nim krew - nie woda :D

robb264

Dokładnie, niby taki Alfa a w sumie nie miał wcześniej żadnej konkretnej sceny.

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Ale nie mówię tego ze zgorzknieniem, heh. Raczej z rozbawieniem:))
Jak wolny facet na coś takiego nie poleci, to jest to po prostu cud. Albo nosi sutannę;)
Tak to jest po prostu i nawet uważam że facetów nie należy za to winić, mają to we krwi, heh.

WhiteDemon

Coś w tym jest :P
fajny avek :)

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Hyhy senkju;)

ocenił(a) serial na 7
robb264

OMG. HAHAHAHA.
Dawno się tyle nie śmiałam. XDDD

elinka8717

A z czego się tu smiac :D To są bardzo powazne sprawy :P he he he

ocenił(a) serial na 7
robb264

Proszę Cię, jak widzę tu Klusię, nie no, nie mogę. Haha. ;D

Poważną sprawą to może być to, że jak Klaus zacznie więcej gadać sobie z Hayley, to jej w końcu kiedyś nie zrozumie.Jakby kluski w gębie miała. I te miny jeszcze...

elinka8717

No zartuję, zartuję :D Tez jakos tak zabawnie to wg mnie wygląda:D Jeszcze ten tatuaz na plecach :D

A zdecydowalas się na obejrzenie calego epizodu tym razem :D ?

ocenił(a) serial na 7
robb264

Kolejny trójkącik. Co ta Julie jeszcze nie wymyśli.. aż się boję. Ale, nie.. była jakaś śmieszniejsza scena z tvd niż ta? Chyba jak Elka piła piwo, czy coś. ;d

Jedyny plus, to to, że Klaroline już po tym, raczej na pewno, nie ma racji bytu. ;D

Nieee, nie oglądałam. Ale chyba się skuszę. Dawaj, warto, czy nie bardzo? ;p

elinka8717

Ja ma dziwne poczucie humoru :D Śmieszyła mnie scena jak Stefan powiedział Elenie ze nie jest w niej juz zakochany :D -epic scene Albo jak skręcił kark Damonowi w lesie i powiedział Elenie "nie ma za co" :D
Scena na motorze jak Elena udaje Titanica tez była zabawna he he he.

Pusc sobie 4x11 - bardzo fajny odcinek dla Stefana. Naprawdę poprawia humor. Ten tez miał zabawne sceny - jak Stefan rzucił sobie Caroline na plecy i wziął ją na parkiet, albo jak Bitch-lenie zrobil zastrzyk z werbeny. Choc Elena irytująca - to się przygotuj :D

ocenił(a) serial na 7
robb264

Jak mogłam zapomnieć o tej scenie na motorze?! -,- To było naprawdę epic. Ostatnio gdzieś właśnie widziałam filmik o stelenie połączony z Titaniciem. Świetny był. *-* i te ich kaski. Biednym vampajerom by się jeszcze coś stało. ;D

Elka, to już irytująca długi czas jest, więc powinnam dać radę. Choć się boję po tak długiej przerwie. Ale obejrzę ten obecny odcinek wieczorkiem, to zdam relację. Tamte pozostałe- kiedyś! Jak się rok szkolny będzie kończył zapewne. ;p

ocenił(a) serial na 7
robb264

Obejrzane. I nie wiem, ale mnie jakoś nie pociągnął. Ogólnie flaki z olejem.
Elka mnie tak irytowała, że aż mnie coś trafiało. Jedyny plus, to tylko taki, że prawdę mówi i Damonowi pojechała. Caro była strasznie biedna w tym odcinku. Większość jakieś ale ma do niej, a Elena przesadziła. Nie, naprawdę- czemu ona jeszcze żyje? -.-
Te sceny Kluski i Hayley, nie no, nadal powalają. A Hayley to mnie tak zdenerwowała tymi dziwnymi odruchami, że masakra.
Tylera też się pozbyli, a co. Przecież Klaus jest taki straszny. Sieje grozę, nie ma co.
Silas też dobry koleś- wyszedł po 2000 latach spod ziemi i się umie po tym świecie ruszać. Okej. ;] No, a scena Stefana i Caro była naprawdę fajna. Podobała mi się. Ogólnie, to tam paru rzeczy nie pojmuję, ale coś tam ogarnąć, ogarnęłam.

elinka8717

Wiekszosc ma "ale" do niej? Chodzi ci o bohaterów czy o widzów? Widzowie z tego co widzę są podzieleni, a do tego większosc nie lubi Eleny. Moim zdaniem Caroline sobie na to nie zasłuzyła. Poza jedną kąsliwą uwagą nt. Damona nie zrobiła nic złego. Zwróciła Elenie uwagę na tę cheerleaderkę i w zamian za to zaliczyła powazną glebę? Elena chciała zrobic krzywdę jej matce. Potem jeszcze została pobita i pawie zabita przez Elenę. Kolezanki z piasownicy..... Elena powinna się cieszyc ze ma taką przyjaciólkę bo sama jest okropna dla Bonnie i Caroline - ma je za swoje pomagierki, nigdy się o nie nie troszczy.

elinka8717

Im bardziej serial się kreci wokół Eleny tym Elena staje się coraz mniej sympatyczną postacią. Strasznie to irytujące, ze wszyscy mają ją za taki delikatny płatek sniegu, z którym trzeba się obchodzic z największą troską......Inni tez mają swoje dramaty i smutki, ale wokół Eleny jest wszystko takie rozdmuchane. Tyler stracił wszystkich i musiał uciekac w samotnosci i jakos musiał sobie radzic. Ale Elena to juz specjalny przypadek. Inni jakos przeszli przez przemianę w wampira w góra 2 odcinki i sobie poradzili, ale juz Elena przez pół sezonu musi się uzalac nad sobą....

ocenił(a) serial na 7
robb264

O widzów mi chodziło. Takie nielogiczne to zdanie napisałam. ;c Właśnie obecnie się spotykam, że większość ma już jej dość, bo "wtyka nos w nieswoje sprawy". ;] Zasłużyć, to sobie na pewno nie zasłużyła, bo chce Elce tylko pomóc, tak samo jak i Stefanowi i całej reszcie. Ale, nie, bo ona jest okropna, bo mówi, że Elka nie jest sobą, a Damon to Damon. Tak samo mnie denerwuje jak większość po niej jeździ, bo się nie chce wiązać z Klausem, tylko woli czekać na miłość swojego życia do nie wiadomo kiedy jak zapewne nie wróci, i woli siedzieć i dzwonić do niego ciągle relacjonując mu co się dzieje w MF. No cóż, mnie to się akurat podoba, bo widać, że za nim tęskni i go kocha, a nie w głowie jej Kluska. Boże, jak widzę wspólne sceny Klaroline, to naprawdę, aż mną tu telepie. XD
co do Elki, to aż mi się o niej gadać nawet nie chce. Ona jest tak irytująca, że na świecie nie ma chyba nikogo gorszego od niej. Teraz tak samo się zachowuje jak rozwydrzony bachor. Tak, tak.. rozumiem, że ma wyłączone człowieczeństwo, ale bez przesady. I się będą z nią cackać jeszcze dłuuugi czas. Jak skończą ten wątek w tym sezonie, to to będzie naprawdę jakiś cud. ;>
A co do tego, że Elka rzuciła się na Caroline w tym odcinku, to bardziej wydaje mi się o to, że ona ze Stefanem dobrze się bawiła. Tak mi się zdaje.
I zapewne już wspomnieliście tu o tym, ale naprawdę nie mam siły, żeby wszystko to czytać. ;D

elinka8717

Na tym forum jest duzo aktywnych Delenowców. A oni nie lubią Caroline. Na yb na filmikach, czy na anglojezycznych forach jest to bardziej zbalansowane.
Caroline ma swoje wady, ale bardzo kocha swoich przyjaciól i dba o nich.... w przeciwieństwie do Eleny. Lepiej nadmierna troska niz zupelny jej brak. Myslę ze Elena tez się zemsciła za to, ze Caro powiedziała Stefanowi o sexie - cos tam nawet wspomniała podczas walki ze Caro wtrąca się nieswoje sprawy.
A o Steroline była zazdrosna. Ten grymas na twarzy, instynktowne podbiegnięcie do nich by zepsuc moment i "ustawic Stefana do pionu" i go zawstydzic, niby przy tym udając ze ją nic nie obchodzi. Calkiem to typowe.

elinka8717

A co do Klaroline. Pieszczą sie z tym i pieszczą. Klaus idzie do spin-offu i koniec Klaroline. Ile by Plec nie gadała i obiecywala - będzie mydliła oczy fanom do momentu kiedy nie polubią Camille - nowej miłosci Klausa. Nie bez powodu jest chodzącym "doppelgangerem" Caroline. Śliczna Blond- barbie.

ocenił(a) serial na 7
robb264

A Caro nie ma przypadkiem się pojawić w tym spin-offie? Nie jestem za bardzo rozeznana w tym temacie, bo nie śledzę informacji z nim związanych. Na początku byłam za tym seriale, ale teraz to się boję, bo naprawdę, co to za serial o Pierwotnych, bez połowy Mikaelsonów? Byłam bardziej za tym, żeby pokazali nam przeszłość. Jak to wszystko się zaczęło, jak się przemienili, a tu lipa. -,- Ale mówisz, ze Camille wprowadzą... to już po Hayley? Hehe. ;d Och, Klaus zamiast mordować, to się znowu za barbie będzie uganiał. Świetnie, nie ma co.

A Elka- serio, nie wiem, co oni w niej wszyscy widzą. Stefan i Damon mogliby mieć każdą, dużo lepszą dziewczynę, ale nie, Elka to świętość.
I może ja tak lubię bardzo Caroline, bo właśnie ta troska mi się o przyjaciół podoba. Ona nie jest najważniejsza, tylko rodzina, znajomi. Może, dlatego, że ja sama troszku taka jestem. Nie wiem, ale pewne jest to, że wszyscy fani na nią naskoczyli jak pokazywała dobitnie, że nie jest za deleną. ;p

WhiteDemon

Co do tego seksu. To mnie ani ziębi ani grzeje. Nie było to tez szokiem. Tak myslałem ze chodzi o Hayley. Scena była tak srednio zmontowana - od biedy moze byc. Tylko mnie zastanawiają te tatuaze. W 2x22 jak się goły obudził nie miał ani jednego, wszystko było przykryte makijazem, a teraz ma ich az tyle?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Właśnie, też zauważyłam co do za trójkąt do cholerki? Ci specjaliści od mejkapu...wywalić na zbity pysk;)
Ale tak serio, ciekawe jak to Placka wyjaśni.
Co ja gadam, przecież nie wyjaśni. Mamy my widzowie udawać głupków;)

WhiteDemon

No ten trójkąt to sobie mogli podarowac :P
Ale ogólnie to dziwne z tymi tatuazami. Tatuaz to ingerencja w ciało, swego rodzaju znamię - wojskowi uznają to nawet za bliznę. Czy wampirze ciało nie ma super regeneracji i nie powinno wyprzec barwnik ze skóry i doprowadzic do czystej, nietkniętej niczym skóry? Nawet u człowieka tatuaz płowieje i barwnik blednie. A co to mówiąc u wampira.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Masz zupełną rację. Ale gdzie z taką logiką u Placka;)

ocenił(a) serial na 6
robb264

Obejrzałam, odcinek dupy nie urywa, wypiszę w punktach na co zwróciłam uwagę xD
1. Rebeka jako jedyna mądra osoba wpadła na pomysł, żeby zabrać trochę krwi Klausa na czarną godzinę, w końcu!
2. Damon na bank dostanie lekarstwo, po tej gadce o przeciętności to już na 100%
3. Elena w końcu przyznała, że Damon jest ch.ujem, tylko że teraz jej to nie obchodzi.
4. Stefan i Caroline to najlepszy duet tego serialu, żałuję że nie będzie między nimi żadnej romantycznej relacji.
5. Klaus powinien Damonowi dać w ryj za takie odzywki, zmiękczają go niepotrzebnie.
6. Całe miasto nie okazujące zdziwienia na zachowanie Eleny, która straciła wszystkich członków rodziny, cóż za logika.
7. Damon lubi najgorszą wersję Eleny i zabiera ją na wycieczkę, brawo po prostu. Totalny progres.
8. Miało być ostro i zabawnie, wyszło żałośnie jak zawsze. Ciemna strona Eleny nie ma nic ciekawego do zaoferowania, w dodatku przyje.bała się do tej Caroline nie wiadomo o co. A zaatakowanie Liz to już w ogóle poniżej jakiejkolwiek krytyki.
9. Klaus adorujący Hayley. Serio? Wolałabym, żeby ją torturował czy coś, a nie on najpotężniejszy wampir płaszczy się z kolacyjką przed jakąś lalą. Tak mnie miny tej aktorki wkurzają, że nie mogę. A scena seksu była zwyczajnie słaba, nie ma między nimi żadnej chemii. Poza tym nie pasowało mi to do Klausa, jedyna osoba jaką z nim widzę w takiej sytuacji to Stefan i mówię serio xD
10. Podobało mi się, że Stefan nie robił żadnych dramatów ani nic tylko na luzie starał się opanować szał macicy Eleny.

A ten trójkąt na plecach Klausa pewnie zwiastuje jakiś kolejny trójkąt xD

Kejt__

Czy nasze jaźnie się złączyły :D ? Chciałem cos podobnego napisac ale mnie uprzedziłas - i dobrze. duzo pisania

Moje uwagi:
Czy to nie smutne ze Bex ma 1000 lat a dopiero teraz wpadła na to ze wampiryzm moze byc dla niej lepszy niz czlowieczenstwo?
Elena jest dziwna. W jednej scenie mówi z wyrzutem ze Stefan nie ma zycia poza nią. A z 2 strony kilka scen później, jak się wyluzował z Caroline to Elena juz zazdrosna i juz rzuca jakies kąsliwe uwagi.
Chcialbym Steroline :D Ale pewnie nie ma na to szans.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wiesz co do Rebeki to nie wiadomo ile razy jej się zdarzało w tej trumnie leżeć i może zamiast tysiaka chodzi po ziemi dużo mniej ;P Jak dla mnie to ona jest jak mała dziewczynka, która ma tą całą 'moc', ale sobie z tym nie radzi, bo potrzebuje czegoś innego i myśli, że człowieczeństwo jej tego dostarczy. Miłości, uwagi czy coś.

Elena to sama nie wie czego chce, najpierw się sapie do Stefana, a później zazdrosna. O co chodzi pytam się?

Kejt__

Ja ogólnie za bardzo nie rozumiem czemu paradowała na golasa przed Stefanem, zadzierała nogę, znowu się rozbierala. Czy nie po to by wzbudzic jakies zainteresowanie? Taka z niej diva. A potem narzeka ze Stefan się nię zajmuje. Myslę ze podswiadomie lubi tę całą adorację.

Kejt__

Przy okazji koszmarnie stylisci w tym odcinku ucharakteryzowali Rebeke i Caroline.
Juz mop na głowie by byl lepszy niz włosy Caroline. Wyglądała jakby jej wcale nie umalowali. Podobnie Bex - nie miala brwi.
Serial to nie rzeczywistosc, więc preferuję jak te piękne dziewczyny są zrobione na błysk. I tak juz to nierealistyczne ze wszyscy są tacy atrakcyjni w serialu.

Naturalnym blondynkom jest potrzedne delikatne pociągnięcie jasną kredką brwi, wytuszowanie rzęs(nie mam nic przeciwko sztucznym rzęsom - zwłaszcza ze Elena je nosi non stop), jakis róz na policzkach by wymodelowac kontur twarzy...

ocenił(a) serial na 6
robb264

No włosy Caro wyglądały fatalnie, jakby ich nie umyła czy coś. Na Rebekę szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi. Za to Elena na pewno lepiej, nawet głupie związanie włosów jest lepsze niż ten prosty naleśnik na jej głowie non stop :D

Kejt__

Nawet nie mów mi o tej standardowej fryzurze Eleny.... wyglądała jak czarownica, albo Samara z The Ring :D
Ale z drugiej strony jak widzę te najnowsze zdjęcia Niny to tak myslę, ze zeby to nowe cięcie dobrze wyglądało to potrzeba duzo pracy i stylizacji. Grzywka jej lata na wszystkie strony. A raczej preferuję bardziej klasyczne rozwiązania typu przecięcie brzegu włosów - "grzywki", na wysokosci łopatek, albo chociaz brody, dzięki czemu z włosami mozna zrobic wszystko - zaczesac za ucho, zebrac w kitek/kok/warkocz etc. A z drugiej strony rozpuszczone włosy mozna ładnie wymodelowac i cos dzieje się przy twarzy, a nie takie smętnie i płasko zwisające, równej dlugosci po całosci.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Twoja wiedza w tej materii mnie zaskakuje, haha :D Osobiście nie przywiązuję do tego takiej uwagi, jedyne włosy które mnie interesują to moje xD

Kejt__

Bys się zdziwiła ile to człowiek moze wiedziec :D

Takie cięcie by było nalepsze :
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8nzrn0wWt1r2vo64o1_1280.jpg
http://thumb.egloos.net/fastimg/http://pds24.egloos.com/pds/201208/08/50/c008595 0_50213c544f179.jpg
http://www4.images.coolspotters.com/photos/582554/bree-van-de-kamp-profile.jpg

ocenił(a) serial na 8
robb264

To mi przypomina, że ominąłem ostatni sezon Desperatek. Zabawny to był serial. Ciekawe co u Bree. No i najważniejsze, czy nieślubna córka Tom'a powróciła aby urządzić krwawą zemstę.

HomeBird

Nie oglądałem ostatnich 2 sezonów, ale ostatni sezon miał kilka niespodziewanych wątków. Bree była moją ulubienicą w pierwszych 3 /4 sezonach, ale potem zaczęli ją "unormalniac"/liberalizowac co mi się nie spodobało.

SPOILER

Córka Toma chyba nie wróciła, sezon kręcił się wokół kryzysu małzenskiego Scavo. Bree to tez miała załamanie nerwowe i wiele innych dziwnych rzeczy z tego wynikło...

ocenił(a) serial na 8
robb264

Zgadzam się co do opinii o Bree. Choć osobiście rozumiem, że jej postać jak każda musiała ewoluować i modernizować spojrzenie na życie, to jednak przejście z trybu konserwatywnej matrony na liberalną mamuśkę było zbyt gwałtowne i niewiarygodne. Nie wspominając już, że zmieniała facetów chyba szybciej niż pozostałe Desperatki. Szczególnie jej związek z prawie połowę młodszym facetem bodaj w 7 sezonie był co najmniej abstrakcją.

Co do załamania nerwowego. Pamiętam, że miała takowe w czasie 2 sezonu. Czyżby w ostatnim jej się powtórzyło?

HomeBird

SPOILER

To było cos takiego:
Carlos zabił tego Alejando. Bree była liderem, który zajął się ukryciem ciała etc. Wszystko było na jej barkach. Umawiała się jednoczesnie z tym policjantem. W splocie dziwnych okolicznosci on zaczął węszyc i po tym jak Bree go rzuciła, zaczął grozic reszcie dziewczyn. One obwiniły o wszystko Bree i się od niej odwróciły. Bree nie miała juz nikogo, załamała się nerwowo i chciała się zabic. Rene ją uratowala, jednak potem z Bree bylo jeszcze gorzej - zaczęła po prostu sypiac z przypadkowymi facetami jak jakas puszczalska. Kompletny upadek. Potem nagle reszta zdała sobie sprawę ze zle postąpiły. Bree zaczęła do siebie wracac jednak pod wpływem.... Orsona, który jednak nie miał czystych zamiarów - kompletnie mu odbiło, miał obsesję na punkcie Bree i chciał zniszczyc jej zycie. W zemscie dał trop policji i to Bree została oskarzona o zabicie Alejandra. Potem do konca sezonu był proces. Umierająca McClusky wzięla winę na siebie w sądzie, a ze juz jej dni byly policzone nie wzięli jej do więzienia. Umarla chyba w finałowym odcinku. Bree poslubiła swojego adwokata.

Na koncu serialu kazda desperatka wraz z upływem lat opusciła Wisteria Lasne i juz nigdy się nie spotkały wszystkie jednoczesnie. Bree wyjechała i zostala chyba gubernatorem w jakims miescie czy stanie z tego co mi wiadomo.

Tyle wiem z takiego baaaardzo luznego oglądania clipów na yb.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wow, też nie widziałam 2 ostatnich sezonów, ale to 'Na koncu serialu kazda desperatka wraz z upływem lat opusciła Wisteria Lane i juz nigdy się nie spotkały wszystkie jednoczesnie. ' brzmi bardzo smutno : (

Kejt__

Nie mogę znaleźć tego w 1 scenie:

Rozegrały ostatnią partyjkię pokera, obiecały ze się spotkają:
http://www.youtube.com/watch?v=JAfd5YpcEyc
Nigdy tak się nie stało, kazda wyjechała po jakims czasie - potem była pokazana krótko przyszlosc jak kazda z nich skonczyła.

I na koncu była ta scena: Susan 1 opuscila Wisteria Lane - ładna scena
http://www.youtube.com/watch?v=1_ZbbxbO324

A tu ta pełna scena po hiszpańsku:
http://www.youtube.com/watch?v=REJcHUnovy8

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie oglądam bo się zasmucę ;p

ocenił(a) serial na 6
robb264

Obejrzałam ;(((((((((((((((((((((((( Gaby <333333

Kejt__

Smutne, ale skonczyli serial z klasą. Ciekawe jak będzie z TVD.... Oby nie podzielił losów GG.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nienawidzę jak seriale się kończą :( Już chyba wolę je znielubić przed xD

HomeBird

Moim zdaniem nalepszym facetem Bree był po prostu Rex. Mieli swietną chemię i ciekawą dynamikę. Ladnie tez razem wyglądali. Bardzo im kibicowałem. Orsona nigdy nie lubilem- uwazałem ze jest zbyt podobny do Bree, przez co ich związek byl taki trochę nudny. Jeszcze w miarę podobała mi się z Carlem. Ale go zabili i potem był ten głupi odcinek "co by było gdyby" który zniszczyl postac Carla.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Dzięki za info. Trudno uwierzyć, że dziewczyny odwróciły się od Bree. To musiała być jakaś poważna sprawa skoro tak drastycznie się skończyło. Może jeszcze nadrobię ostatni sezon. Za to Orsona lubiłem, z rudą stanowili zgrany duet choć specyficzny. Jednak z czasem scenariusz zepsuł obie postacie, Orson inwalida jeśli dobrze pamiętam zaczął kręcić z jakąś małolatą a Bree z facetem, który mógłby być jej synem. Zupełnie jakby ich kosmici podmienili.