PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122155
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
robb264

No, tak. Ale to było dawno :)

robb264

Jest ktoś???
http://www.youtube.com/watch?v=9FIk6hRSpyM

ocenił(a) serial na 6
immortal13

zabijasz mnie tym!

robb264

LOL
http://24.media.tumblr.com/93d7f8a6e195ca8c23fbd2736da7d8ac/tumblr_mjf191E43j1r0 86dio1_500.png

robb264

xDDDDDDDD i tak powinno być!!!

ocenił(a) serial na 6
robb264

aahahahah :D

Kejt__

Tak sobie myslałem. Jest opis odcinka 4x18 i niby ma Stefan jakies plany na przyszłosc.....moze chce wyjechac? Moze do Nowego Orleanu ..i przypadkiem juz nie wróci :D ha ha ha To by było piękne. Mógłbym przerzucic się wtedy na The Oryginals i podarowac sobie TVD.
Ale nawet jakby wyjechał tak na pól roku, na koniec 4 sezonu i wrócil na początku 5. Zrobiliby przeskok czasowy etc. I nowy Stefan juz by był uwolniony od Eleny. Mozna sobie tylko pomarzyc :/

ocenił(a) serial na 6
robb264

I NEED A SPOILER :D

Kejt__

Jakiego rodzaju :D ? Opis odcinka 4x18 widzialas?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nieee o pamiętnikach, no coś Ty xD O Got :D SPOILER SPOILER SPOILER Czy to prawda, że Tyrion umrze? SPOILER

Kejt__

Tyrion? No cos ty. W 5 tomie wszystko było z nim ok.
Chociaz Martin dał kilka cliffhangerów.....ktróre sam rozwiązał, kiedy wrzucił kilka rozdziałów z 6 tomu jako demo dla czytelników LOL

ocenił(a) serial na 6
robb264

Aha, no bo koleżanka mi jakiś foiler zarzuciła :D

Kejt__

Tu masz jakis spoiler/ foiler który trzymam w zachowanku. Mam wielką nadzieję ze nie jest prawdziwy, bo zapowiada się denna powtórka tego co juz było:

It's Damon, he sacrifices himself for Elena when she is attacked by the Returned.

Elena is bound by blood to Damon however her love is true but the bond shackles both her AND Damon preventing their relationship from blossoming properly, when Damon dies eventually her and Stefan get back together in S5 only for Damon to return in human form forcing Elena to choose.

One of the sacked script writers came on here in October and blurted it all out without spoiler tags he was right about everything so far, it was urgently deleted but not before it spoilt it for some of us.

robb264

Sneak Peek 2 Damon i Klaus
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=39tnUkh4llc

robb264

Paul pojechał do Chin:
http://www.youtube.com/watch?v=wUsIIjhYHAQ&feature=player_embedded
I zdjęcia z lotniska:
http://www.fanforum.com/68265591-post139.html
http://www.fanforum.com/68265617-post140.html

Jak to jest ze poza planem wygląda młodziej i lepiej niz w serialu? To ci zagadka :D
A tyle się nagadali ze zrobią wszystko by wraz z biegiem serialu uzywac filtrów by odmłodzic wygląd aktorów LOL

ocenił(a) serial na 7
robb264

Cóż.. Paul takie pućki ma trochę teraz na twarzy. ; o Ale fakt- poza planem jakoś lepiej, przyjemniej i młodziej wygląda.
Taa, nagadać to oni się mogą, gorzej z rzetelnym wykonaniem tego. ;] Z Paulem jeszcze ujdzie, za to z Ianem to już nie przejdzie. XD

elinka8717

Juz wiele razy to powtarzałem :D Paul troszkę się zapuscił w tym sezonie. Troszkę za pełne te policzki. No ale z drugiej strony rzeczywiscie mocno pogrubia i postarza go kamera w tym sezonie. Ale ogólnie on ma duze wahania wagi. Do pilotowego odcinka zrzucił 6 kilo. A przeciez wiemy, ze potem zrzucił jeszcze wiecej.... Na serialu mu juz tak bardzo nie zalezy, więc moze by wyglądac jak dawniej tez nie ?
A Ian to i tak wygląda mlodziej niz w 3 sezonie. Schudł i trochę przystopował z czarną farbą do włosów. Wtedy to wyglądał jak manekin z wystawy.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Ja również zauważyłem tą dziwną dysproporcję. Może Julie nakazała "poszerzyć" Stefana ażeby w ramach kontrastu Delena ładniej się prezentowała :P

HomeBird

LOL. Raczej do czegos takiego aktorów zmuszac nie moga. Mają się prezentowac jak najlepiej. Paulowi juz nie zalezy. Sam się przyznał ze nie lubi tej diety i mimo ze lubi sport to nie az tak ekstremalnie. Ma juz dosc cwiczen, a ze jego pozycja jest juz w serialu ustabilizowna...po prostu się juz nie wyslila. Poprosił Plec by nie dawala mu juz rozbieranych scen, więc w ogóle nie czuje presji by chodzic na siłownię. Wystarczy sobie przypomniec w 1 sezonie - nie było odcinka gdzie jeden albo dwoje braci nie chodziło rozneglizowanych. Dzisiaj to rzadkosc.

Paul jest tez chyba najbardziej krytycznie nastawionym aktorem wobec pomysłów scenarzystów. Widac jego gorzki ton w wywiadach ukryty za polityczną poprawnoscią. Sam z resztą ma jakies doswiadczenie z pisaniem scenariusza i rezyserką i wiąze z tym przyszłosc, więc ma pojecie o czym mówi.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Nadmiar siłowni może się chyba odbić na zdolnościach aktorskich. Coś mi mówi, że pogrążona w senności twarz Jeremy'ego w tym sezonie była tegoż właśnie wynikiem. Kilka lat temu gabarytów Steven miał mniej ale i mimika jakaś żywsza była. Może Paul nie chce się przemęczać. W końcu dla Jera skończyło się to tragicznie :P

HomeBird

Albo mamy tu przypadek zapuszczenia się pod wpływem małzenstwa:D Czuje się jak prawdziwy mąż, co lubi sobie usiąśc z piwkiem przed TV, a Torrey daje mu syty obiadek, więc waga szaleje :D

A co do Stevena to racja:D he he he
Swoją drogą to chamskie, ze kazali mu zrobic z siebie Hulka, by pasował do scenariusza a potem go usmiercili. Ja bym się wkurzył.:)

ocenił(a) serial na 8
robb264

Zapuszczenie się pod wpływem małżeństwa to życiowa tragedia. Człek powinien dbać o siebie szczególnie kiedy jest już w związku. Wątpię by Torrey często miała okazję raczyć Paula sytymi obiadkami. Czy oni w ogóle często się widują?. Sceny do TVD kręci się chyba 25 godzin na dobę i przez 8 dni w tygodniu :P. Pamiętam jak swego czasu czytałem wywiad z Craig'em Horner'em z Legend of the Seeker. Grał tylko w tym serialu a jak mówił miał wyjęte (jeśli dobrze pamiętam) 9 miesięcy z życia w roku i mało czasu na życie prywatne.

Steven swej złości dał upust w scenie kiedy był bliski transformacji. Koszulę zdzierał jak prawdziwy Hulk a i powarkiwania jakieś tam były. Reszty nie pokazali.

HomeBird

Paul nieco przytył juz II pól. 3 sezonu, ale tylko na dobre mu to wyszło. Nadal był szczupły i wysportowany. Po wakacyjnej przerwie wrócił w nieco większym wydaniu - od razu zauwazyłem jakąś zmianę w rysach jego twarzy, ale myslałem ze to moze ja mam zwidy i po prostu nowe filtry dają taki efekt. W 4x09 juz zdecydowanie widac było ze przybrał na wadze - zwłaszcza w scenie jak rzucał szachami i widac było jego gniewną, pucołowatą twarz. W 4x10 juz nic nie dało się ukryc. No ale nawet wczesniej, jak miał sceny w białym podkoszulku to było widac ze jego ramiona wydają się mniej umięsnione, gdzie wczesniej kazdy mięsień był ekstremalnie wyrzeźbiony.

Teraz po wakacyjnej przerwie moze albo wrócic chudszy - jak to było miedzy sezonem 1 a 2. Albo jeszcze bardziej się utuczy.....

ocenił(a) serial na 8
robb264

"gniewną, pucołowatą twarz" - lol :P

W ostatnim wywiadzie na youtube wyglądał szczuplej niż do tej pory w 4 sezonie więc może nastąpi regres wagowy. Ciekawe kiedy widzowie zaczną u Eleny doszukiwać się dodatkowych fałdek :P

HomeBird

Tylko nawet jak schudl to mało to znaczy. Juz kręcili 4x18 lub 4x19. Tak więc moze dosłownie na koniec sezonu zobaczymy jakąs zmianę. Poza tym u niego jest duza rozbieznosc z tym jak wyglada poza serialem a w serialu. Ogólnie zawsze chudziej wygląda poza TVD.

LOL Chodziło mi o tę scenę:
http://www.youtube.com/watch?v=JmbcLNMyOXE&list=PL14a7ZExn4qw1z4aKazPM0x90Nf-w_x 0C&index=15
Nina tez przytyła tak szczerze mówiąc. Twarz tez juz inna, miała kiedys mocniejsze rysy twarzy. Teraz ma takie chomicze policzki. Zwłaszcza w 4x10 jak siedziała przy tym stole.

HomeBird

No ale widac róznicę:
http://www.youtube.com/watch?v=71GVZ6NGpK0
http://www.youtube.com/watch?v=25Wemy-pFb8&list=PL14a7ZExn4qzyaQU6ua8v5ysNAKqW0G Wd&feature=player_detailpage#t=9s

I raczej upływ 2/3 lat nie powoduje takich zmian, a raczej waga.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Niestety wbrew pozorom 2/3 lata to sporo w okolicach 30-tki. Szczególnie, że media obnażają przemiany bezlitośnie. Waga ma tu znaczenie tym niemniej nie ma co ukrywać, człowiek nie został stworzony po to by cieszyć się długotrwałą młodością lecz by bezradnie obserwować jej szybkie przemijanie.

HomeBird

W 3x07 wyglądal jeszcze tak:
http://www.youtube.com/watch?v=9BhAZBkO6vY

A nagrywanie tego odcinka a odcinków z 4 sezonu nie dzielił nawet rok...
W 90% zmieniła jego wygląd nowa waga, chociaz to prawda ze ludzie zaczynają się "sypac" na przełomie kazdego "dziesięciolecia", zwłaszcza ekstremalnie koło 40-stki i koło 50-tki.

robb264

Klaus co ty robisz??? Żadnych układów z tymi gówniarzami!!!

immortal13

Damon jeździ po Klausie jak po mokrej szmacie, a Klaus sobie na to pozwala jak ostatnia sierota. Ta arogancja Damona zasługuje na kopa w pysk.

robb264

Elijah by sobie na to nie pozwolił. Jest zbyt honorowy, po Damonie nie byłoby śladu jakby ośmielił się tak odezwać do niego.

immortal13

Gdyby Eljasz zbyt długo się zasiedział w serialu to by i go zniszczyli. Najlepsze postacie to te które pojawiają się rzadko, tak by Plec nie miała okazji ich ogłupic i osmieszyc. Czyt. Katherine i Eljasz.

Klaus kiedys tez by sobie nie pozwolił. Teraz jest z niego taka ciapa. Nienawidzę tego całego Klamona. Ich dynamika jest gówniana i płytka. Zero szacunku ze strony Damona. Kosztem Klausa chcą pokazac jaki z Damona badass, ale wychodzi tylko przez to na kretyna. Wolę Klefana, choc teraz rzadko go dają bo próbują na siłę wypromowac "przyjaźń" z Damonem.

Ogólnie Damon "podbiera" Stefanowi w tym sezonie postacie z którymi ma jakies ciekawsze relacje. Klaus, Lexie, Bex. Ja chcę retrospekcje z LExie i Stefanem a nie z Damonem. Co to w ogóle za pomysł?

robb264

Że ciapa to bym nie powiedziała. Nie tak dawno zabił 12 osób w prezencie świątecznym.
Ja Klamona lubię ale jak Klaus "jest górą". A Klefan to wiadomo - epic :PP
Choć trzeba przyznać że przydałoby się żeby Klaus pokazał Damonowi kto tu rządzi. Lubię Damona-badassa, ale bądźmy szczerzy - Klausowi to on do pięt nie dorasta. Jak chce to może sobie skakać do jakichś młodych wampirów, a nie pogrywać z Pierwotnymi.

immortal13

Kieeedy to było? :D W 4x09. A juz w 4x10 musieli zrobic z Damona badassa, który "wygrał" z Klausem i go podziurawił z pistoletu. Nie podoba mi się to. Klaus ma wygrywac, a Damon dostawac po du.pie. Taka jest zasada. Kazde odstępstwo od tego jest dla mnie upadkiem.

robb264

No akurat dostawanie przez Damona po du.pie jest tradycją, trzeba przyznać że często odwala brudną robotę (albo raczej odwalał, bo teraz to "Elena, Elena, gdzie jest Elena?" A kij jej w oko! )
Damon był niezłym badassem z Alarickiem. Razem byli genialni :P
Ale jak już zniszczyli Damona, to rzeczywiście głupie że próbują mu na siłę dać scenę w której jest górą, kiedy tak naprawdę nie ma nic z dawnego badassa.

immortal13

Mi tam nie przeszkadza jak wygra z jakims przypadkowym frajerem. Ale Klaus to miał byc ten najpotęzniejszy z najpotęzniejszych. Osoba bardzo msciwa, przebiegła, stawiająca na swoim, która nie da sobie w kaszę dmuchac. A tu taki "młody" Damonek, moze po nim jechac i go upokarzac. Sprawiac mu ból, wyzywac i to wszystko z usmiechem na ustach. Nie trawię takich akcji.
Zwaszcza ze przez to fabuła i charakteryzacja postaci kuleje. Damon takie numery odstawia i sobie chodzi i zyje. A Katherine, która jest prawdziwym badassem i jest 100 x mądrzejsza musi się ukrywac przed Klausem? WTF? CZemu tylk Tyler musiał uciekac, a Elenka która zabiła Kola sobie chodzi po swiecie i niczym się nie przejmuje? WTF x2

robb264

Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Jak już zakładają ze ktoś jest głównym bohaterem i nie może zginąć ani wyjechać to niech prowadzą akcję w taki sposób żeby nie było takiej potrzeby. A nie, najpierw mówią tak a potem robią inaczej bo przecież nie zabiją głównego bohatera. W takim razie niech nie stwarzają sytuacji!

robb264

Jak na kogos kto nie lubi tanczyc Stefan miał sporo takich scen :D
http://stehlena.tumblr.com/post/34723037494/saw12-day-3-favorite-stefan-moment-s tefan

robb264

Z matką Matta najlepsze :)

immortal13

Wiem:D Widzę ze nie jestem osamotniony:P

robb264

W ogóle wtedy Stefan był ok. Stefan nigdy nie był moim ulubionym bohaterem ale wtedy był zabawny, to chyba po tym jak pił krew od Eleny...

http://media.tumblr.com/tumblr_ldqgvrlXaP1qa4g9j.gif

ocenił(a) serial na 6
immortal13

zgadzam się xD

Kejt__

50's tez jest niezły :D No i Steferine moje kochane:D

robb264

Paul - wywiad w Chinach - jak zawsze swietny:
http://www.youtube.com/watch?v=9icGxMDx-Qg&feature=player_detailpage#t=576s

robb264

No i mamy 3 sneak peek
http://www.spoilertv.com/2013/03/the-vampire-diaries-episode-416-bring_13.html
Caroline ma wyjątkowo brzydkie włosy LOL

robb264

To prawda że Elena prześpi się ze Stefanem w najnowszym odcinku? Dowiedziałam się tego na Klaroline, ale to podobno nie są pewne infor. Wiecie coś o tym?

immortal13

WTF? Nic takiego nie słyszałem. Ale sobie zaraz poczytam co to wypisują na innych forach.

robb264

To nic pewnego. Ale podobno tak.
W sumie Elena wyłączyła emocje, to co jej szkodzi, tylko wątpię czy Stefan by poszedł na taki układ. W końcu od seksu bez uczuć ma Reb

immortal13

Jedna uytkowniczka z tego co kątem oka zobaczyłem to napisała. Ma chociaz jakies zródlo tego spoileru, czy to tylko jej domysły? Na pewno Carina Mccanizie czy Ausselio by juz rzucili jakąs bombę. Juz prędzej bym się spodziewał ze z Klausem się przespi niz ze Stefanem. Takie zachowanie nie lezy w naturze Stefana, on by zbyt mocno się przejmował ze Elena nie ma uczuc i ze jest sire bond.

Ale z drugiej strony charakteryzacja postaci w tym sezonie jest bardzo biedna i czesto oni robią cos co nie pasuje do ich osobowosci, byle wzbudzic tanie zaskoczenie, ze juz mnie nic nie zdziwi.

A co do tego seksu bez uczuc.. Stefan nie kocha Bex ale juz na następny dzien po seksie było mu zal Rebeki i nie chciał jej przebijac sztyletem. Tak kompletnie bez uczuc to to nie było. Stefan raczej nie nalezy do osób, które jarają się takimi sprawami i są dobrzy w takim pozbawionym miłosci układzie, Natomiast Damon - oczywiscie by bez wahania zabił Bex, bo od umie bardziej odseparowac uczucia od zwyklego rż.nięcia.

robb264

Mówiła że gdzieś tak słyszała.
Choć racja, gdyby to byłą prawda pewnie wszyscy na forum już by o tym mówili.

Co do Damona - tak w końcu już tak chyba było, nie długo po tym jak się przespali chciał ją zabić. Ale ja właśnie taką postać Damona wolałam więc nie mam do niego wyrzutów jeśli o to chodzi.