Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T. 36

Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2348232

Wszystkiego najlepszego w 2014 :)) :*

anulka88

No na ten drugi maraton mogłabym pójść ;) Chociaż pewnie nie było by szału, ale na pewno już lepiej niż te denne komedyjki ;D
Nie bądź już taka i zabierz go na Hobbita, bo biedny chyba nie ma nic do powiedzenia ;D
Ja idę na 100 % ;P
Czego się boisz? ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Tylko w Niemczech nie enemefów :D
Wiesz... To nie tak, że on chce, ja mówię, nie, bo moja zasada a on podkula uszy i idzie w kąt :D Zależało mu na "Władcy Pierścieni" to na stancji obejrzał maraton, współlokatorki też bardzo chętnie obejrzały, jedna to w ogóle fanka i szarpnęli się na wersje reżyserskie :D
A teraz jak by chciał to przecież może też sam obejrzeć, wiadomo, że lepiej z kimś, ale to nie ma problemu jak samemu ;p
Jak 1 część była w kinach to pojechałam z klasą, byłam w gimnazjum i z seansu pamiętam tylko śmichychichy, ale nie w sensie, że z kimś prywatne, tylko z filmu, z tego co było na ekranie :D Ale chyba to jeszcze nie był czas dla mnie na ten film... Teraz można by było śmiało obejrzeć, ale książki też na pewno by było warto przeczytać, bo jeżeli filmy maja takie oceny i opinie...? Ale nie wiem czy to jest moja tematyka, jak zacznę to na pewno nie porzucę a boję się, że jak a nóż nie podejdzie to utknę w książkach na nie wiem...rok? :D :D :D

anulka88

To ile to wyskoczyć do Polski ;D
No przecież wiem, pisałam to trochę żartem ;D
To może najpierw film obejrzysz, jak nie wiesz czy podejdzie. Film ponad 2h i skończony, a na książkę to już trzeba więcej czasu poświęcić.

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Kochana mi do rodziny/znajomych/"urlop" ciężko jechać, byłam raz i na razie dziękuję... Raz do roku wystarczy. Czas znika w zastraszającym tempie, pieniądze jeszcze bardziej, 2 tygodnie a mija jak chwila! A Ty mi każesz do kina do Polski sobie pojechać :D :D :D
Teraz już jest fajnie, stały net jest, duży tv 3D, czego mi potrzeba więcej? :D
Oj nie, nie, nie :D Tak na pewno nie :D Już tak 2 razy zrobiłam i to był błąd.
Wiesz... Bedę musiała naprawdę się zastanowić nad tymi książkami i może się skusić, ale to i tak na pewno nie teraz, bo to i "Hobbit" jeszcze później do dopełnienia a jego jeszcze kręcą 3 (ostatnia?) część... W ogóle będę musiała jakiegoś fana dorwać coby roztłumaczył wszystko dokładnie, co w jakiej kolejności :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Gwoli ścisłości to Hobbit jest pierwszy :P I ma zupełnie inny klimat niż Władca Pierścieni, można go czytać jako odrębną książkę. Poza tym ja np. miałam jako lekturę w podstawówce, więc na tym nie utkniesz raczej :D

Gorzej z Władcą Pierścieni, dostałam kiedyś na gwiazdkę trylogię i strasznie męczyłam.
Lubię niekiedy fantastykę, ale to było za dużo dla mnie :P Za to filmy całkiem całkiem :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No bo to chodzi chyba o chronologię, co nie...?
No w każdym bądź razie nie przekreślam, poważnie rozmyślam a raczej będę, ale na razie idzie w odstawkę... ;p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Tzn? :D Wydarzenia w Hobbicie były przed wydarzeniami we Władcy Pierścieni i książki też w takiej kolejności wyszły.
Tylko filmy zamienili kolejnością :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Ahaaa... No właśnie będę musiała się najpierw dokładnie wszystkiego dowiedzieć co i jak, żeby sobie gafy nie strzelić... ;p

anulka88

Oj taka luźna propozycja ;D
Mi kina nie zastąpi nawet najlepszy telewizor i nagłośnienie ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Wiadomo, że w kinie fajnie, ale jak byłam na studiach to nie miałam tv, więc jeszcze można było pójsć sobie od czasu do czasu, coś wybrać a teraz nie mam już zniżek, mam tv, więc nie wiem czy tak chętnie będę wydawać co najmniej 50zł (liczę już x2 bilet) a jeszcze jakiś popcorn+cola kolejne 20zł. ...;p

anulka88

Na niektóre filmy warto ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ja na studiach za często nie chodziłam, naprawdę musiałam chcieć obejrzeć film :)
No ale jak byłam w Polsce to byłam w kinie, teraz jak się kiedyś wybiorę to też na pewno na coś pójdę, oby coś fajnego się trafiło :D

anulka88

Czekaj, czekaj... Wesele widziałam, teraz dopiero mi zaświtało ;D Podobał mi się film ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

A mi właśnie tak o... ;p
Właśnie ja tak średnio dostrzegam tą rewelację Smarzowskiego... Na ten nowy film naprawdę się nastawiam i oczekiwania mam spore... a boję się, że wyjdzie jak zwykle u niego, czyli co najwyżej dobrze...

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Hahaha Anulka jak Ty się znęcasz nad nim! :D Są filmy, które tracą bez 3D i nie wyobrażam sobie nie oglądać ich w kinie. Przykładowo jak ktoś nie widział Avatara to niech już tego nie robi, bo nie zrozumie xD W Hobbicie też te efekty sporo dają chociaż ich bardzo nie lubię i oczy bolą :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No ja widziałam "Avatara" w domu i bez szału, oglądając w kinie nie wiem czy by było inaczej... Tzn. no nie... może oczko więcej bym dała, ale ogólnie film dupy nie urwał... :D
Ale teraz to nie ma problemu z 3D :D Mamy tv, już oglądaliśmy parę filmów także jak się w końcu uprze to i sam obejrzy :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

No bo w Avatarze w 90% chodzi o efekty 3D :D Fabuła jest słaba, ale w kinie przenosisz się w inny świat i kolory są nieziemskie naprawdę. :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

To ja poczekam na http://www.filmweb.pl/film/Avatar+4-2018-690113 i obejrzę 3D :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Omg :D Nawet nie wiedziałam, że to będzie kontynuowane xD

Kejt__

Ja bardzo lubię oglądać filmy w kinie, niekoniecznie w 3D, ale do niektórych to masz rację, że tracą ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Na 23 filmy, 22 mają "1" :D :o "Katyń" błyszczy wysoką jak na Twoje podejście oceną :D
Ale weszłam w seriale i... "Tancerze"?? to się zaskoczyłam :)) Czyli możesz oglądać polskie :))

anulka88

Mogę i niektóre jak widać lubię ;)
Ale wiesz o co mi chodzi....

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No właśnie teraz chyba nie bardzo... Ja nie krytykuję zresztą serialu nie widziałam, ale jest chyba z rodzaju tych "lżejszych i nieskomplikowanych"? Aktorzy różni, ale...Ciposzkowa?? :D No i 3 sezony... To mnie dziwi. A "Odwróceni" był serialem od razu przemyślanym, nie przedłużanym, tylko 1 konkretny sezon i fabuła, na pewno nie głupia, wręcz wciągająca, nie wiem jakie masz zdanie o Grabowskim, czy łatka przygłupa Ferdka czy jakaś inna, ale po tym serialu naprawdę docenisz. Z chłopakiem mogłabyś śmiało obejrzeć, może razem spróbujcie a nie sama? :)

anulka88

Cichopkowa, to akurat mało ważna postać, można zdzierżyć ;D Zaczęłam oglądać w tv i jakoś mnie wciągnęło ;)
Grabowskiego akurat lubię ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Nie wiem i w sumie jakoś nie wytykam strasznie, ale wiem co ludzie mówią o niej... ;p
No a on tam ma naprawdę bardzo dobrą rolę :))
Powiedz, że chociaż zapytasz chłopaka i przemyślisz/licie? :))

anulka88

Jak obejrzę chociaż większość moich seriali to się zastanowię ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Lecę zerknąć ile masz :D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

56 :D Czekam do 30 :D

anulka88

Chyba do 56 ;D Pewnie drugie tyle jeszcze dojdzie po drodze ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

To na razie nic nie zaznaczaj :D Jak już to prawie wykończysz to wtedy rzucisz się w szał zaznaczania :D

anulka88

Zaznaczam jak mi coś wpadnie na bieżąco, żeby nie zapomnieć ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

To oglądaj szybciej :D Haha :D

anulka88

I kto to mówi ;D
Już szybciej chyba się nie da ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No wiem, wiem, szacun :))
To wybieraj te najkrótsze to szybko zmniejszysz listę :D

anulka88

No ;)
następne na pewno TLG ;) A dalej się zobaczy, na co będzie chęć ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Łeee... parę dni max. i skończone :D

anulka88

No pewnie tak :P

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Mogę z ciekawości zapytać co takiego masz na 1 :D?

Kejt__

Polskie komedyjki romantyczne ;D

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Haha no to wiem, ale byłam ciekawa kilku konkretnych tytułów :D

Kejt__

Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz, Och, Karol 2, Jak się pozbyć cellulitu, To nie tak jak myślisz, kotku itd....

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Lejdis, Testosteron, Randka w ciemno, Miłość na wybiegu :D

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Aaaa same takie betony :D Bo bałam się, że może jakieś z tych starszych itp. :D

Kejt__

Starsze - broń boże!!! ;D Uwielbiam.

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

No to byśmy się w tym dogadały :DD

Chociaż Lejdis jak dla mnie nie było takie złe, już nie pamiętam czemu ale jak na polską komedię oceniłam wyżej. :D

Kejt__

Cieszę się, że ktoś jeszcze podziela moje skromne zdanie ;D

Malaga_13

No to high five! :D
Ja też nie przepadam za takimi komediami romantycznymi z ostatnich lat, na palcach jednej ręki pewnie bym mogla jakieś lepsze wymienić xD Za to niektóre starsze komedie świetne ;D
Teraz za to jestem ciekawa co też oceniłaś na 9 bądź 10 hahaha ;)

martusia_47

;D
Z polskich czy ogólnie? ;)

Malaga_13

Z polskich co oceniłaś wysoko :)

martusia_47

Katyń na 8 mam jedynie zaznaczony. Resztę muszę pouzupełniać, ale znajdzie się tam b. dużo starszych filmów z pewnie dość wysoką ceną ;D