PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122095
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Stefan i przyjaciele

ocenił(a) serial na 6

T:45

44: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2426496?page=20#post_11943910

Marta wróć do nas!

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ciekawi mnie głównie przez reżysera, ale obsada dobra i tematyka ciekawa ;p Na pewno zobaczę : )

rose_fw

Lily i Marshall w ogóle mają świetne sceny, szczególnie te z ostatniego sezonu mi się bardzo podobały, takie wzruszające były <3
Kurczę, pisz relacje po każdym sezonie, chętnie poczytam co myślisz i jak Ci się zmienia opinia o danych bohaterach :D

Ja zawsze lubiłam ten jej śmiech, może dlatego jakoś dobrze wspominam Urszulę :D
Chociaż jest kilka lepszych czarnych charakterów z bajek ;) Wiadomo Skaza, trudno o lepszą postać :D Bardzo też lubiłam Hadesa z Herkulesa, nie dlatego że był jakoś mega zły i podły, ale był po prostu śmieszny :D Aa no i do dzisiaj boję się tego Shan Yu z Mulan :D
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6JuCh6fUxKseBDkv-TSmQoj3R WKjYsTqDzX41_cXV1ZUsKngl
te jego oczka....brrrr!

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Uwielbiam Lily i Marshalla. Chyba każdy chciałby mieć taki związek ;)

Co do Skazy to ja zawsze miałam mieszane uczucia. Ten czarny charakter się generalnie bardzo wyróżnia w bajkach, przynajmniej dla mnie. Zresztą za dziecka się go bałam. I hien xD
Shan Yu był dosyć przerażający, zgadzam się :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Eee tam, niektórzy wolą Villę, no nie? :*

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

http://www.filmweb.pl/serial/Salem-2014-695610 Może być ciekawe ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Moze, ale nie mysl nawet o tym :p

anulka88

Nie, nie, nie ;D
Poczekam ;P W sumie to może nawet nie długo, bo sezony po 13 odc, a może się skończyć na jednym ;P

Malaga_13

ej błagam,widziałam trailer,oglądaj ze mną!!!!!

maIinowa

Dobry? ;>

maIinowa

Obejrzałam jeszcze wczoraj trailer i muszę przyznać, że na prawdę dobry ;) Bardzo moje klimaty ;D

Malaga_13

no własnie :P oglądamy?

maIinowa

Tak ;D

Malaga_13

super! :)))))
widziałaś juz?:)
ja juz nadrobiłam moje seriale,Reign,Orphan Black i Awkward ;P

maIinowa

Miałam oglądać wczoraj, ale nie wyszło ;) Mam zamiar oglądać to ze znajomymi, raz w tygodniu to niewiele, więc czas się znajdzie na pewno ;)
Może dzisiaj wieczorem się uda.
Jak masz czas to oglądaj, jakoś w tygodniu na pewno się tu spotkamy i pogadamy ;)

Malaga_13

Ok ;) To ja dziś sobie pyknę odcinek i opowiem jak było ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Jeszcze na koniec swiat mnie rozlozylo troche, kaszel mnie meczy i nos zawalony... A jutro do szkoly, czyli zajebiscie :]

anulka88

do jakiej szkoły???:P

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

aaa... :D No do mojej, chodzę i uczę się niemieckiego :D taki kursik :D

anulka88

ahhh... i jak idzie? :)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

No teraz miałam 3 tygodnie przerwy :D
Na razie początki, nie ma tragedii :D

anulka88

ale to już wcześniej się uczyłaś czy zupelnie nowy język dla Ciebie?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

W Polsce nigdy, dopiero tu :D

anulka88

no widzisz,do czego Cię zmusza obczyzna?;)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Niestety :PP

anulka88

co Ty języki dobra rzecz ;) ale to jest niestety żmudna praca...;)

Kejt__

hej Wam kobitki,jak po swiętach?:)

maIinowa

Ja odpoczywam ;P
Co u Cb?

Malaga_13

tak Cię święta zmęczyły?:)
ja szykuję się na jutro na zajęcia,już się wykąpałam ale jeszcze chwile posiedzę na necie;) objadłam się ciast,pogoda dopisała także nie było jakoś tragicznie.. tydzień zleci i znów wolne.A pozniej brr.... wole nawet nie myśleć.
A Ty jakie plany na jutro?:)
P.S zaczęłam oglądać Sherlocka :P

maIinowa

Tak, w pracy ;P Jedynie niedziele miałam wolną, ale byłam na chrzcinach, więc nie odpoczęłam ;)
Objeść to też się objadłam ;D A, bo to już majówki. Nie mam pojęcia co będę robić ;)
Sesja? ;D
Jutro mam cały dzień wolny, teraz nie mam siły o tym myśleć, jutro rano się ogarnę co mam do zrobienia/załatwienia a resztę pewnie na jakąś formę rozrywki przeznaczę ;D
Też bym chciała, ale jak mam czekać 2 lata na następny sezon, to podziękuję na razie ;D

Malaga_13

oj no tak,zapomniałam jaki Ty masz zawód:))
sesja jeszcze nie,ale zaliczeń od ch.uja za przeproszeniem,nie wiem jak to ogarnę.

Ja pewnie w przeciągu tych dwóch lat zapomnę,że oglądałam w ogóle :P chyba,że zrobi na mnie takie wrażenie jak BB.
Własnie.Tęsknię za tym klimatem BB:(

maIinowa

Dasz radę ;)
Właśnie dlatego nie chcę zaczynać, mimo że mam dużą ochotę na ten serial :P Jestem cierpliwa ;)

Malaga_13

i serio chcesz czekać?:P daj spokoj,oglądaj ze mną ;P Nie poddam się tym razem i będę oglądać,tym bardziej,że pilot za mną :P

maIinowa

Serio ;D Nie wyobrażam sobie oglądania z 2 letnią przerwą, bo pewnie pozapominam większość wątków i postaci.
Mam co oglądać w tym czasie ;D

Malaga_13

ha,no wiem,wiem :P ale to jest tylko 9 odc wiec ratuję się myślą 'kolejny serial z głowy' ';)
to chociaż Salem razem oglądajmy :)

maIinowa

No ja nie wiem czy tak z głowy ;D Będzie się ciągnął z 8 lat ;D
Już Spartaka razem oglądałyśmy, wystarczy ;D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

ughhh... tragedia, ale żeby tak już nie jechać totalnie to sympatyczne momenty też były :D Ale generalnie to ostatni raz zgadzam się na takie zasady i przebieg :PP Albo ja jadę do kogoś, albo sama :D
Z serialami jestem w dupie a książka...? co to? Nie pamiętam... :o

anulka88

ojej,to ilu gości miałaś w tym roku?:)
ja oglądam Sherlocka,zaznaczyłam sobie nowy serial o wiedźmach,mam do nadrobienia Reign i chyba nowy odc Awkward już jest i Orphan black też chyba ;)
a ja czytam 3 tom millenium aktualnie ;)
i kiedy tu się uczyć heh..

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

przez 5 dni 5 osób, w 1 dzień świąt - 7 :o
Ja od jutra zamierzam pomału wracać do normy :D

anulka88

u mnie ciocia z wujkiem byli,jutro już jadą,w sumie żałuje bo wesoło przynajmniej jest ;)
no to faktycznie,to już sporo osób jest,pewnie każdy się do garnków wpieprzał i dlatego taka wkurzona jestes;P

ja teraz tez,muszę zrobić sobie jakiś sensowny plan,tu się uczę,tu troche rozrywki(książka,serial) no i jeszcze jakas aktywność fizyczna :))
haha,żart,ale pomarzyć zawsze można :D

ocenił(a) serial na 5
maIinowa

Gdzie jesteś w Sherlocku? :D (nie umiem się powstrzymać przed "quizem" jak widzę, że ktoś to ogląda xd)

rose_fw

w połowie drugiego odcinka ;) ale całkiem sympatyczny serial,lubie takich ekscentrycznych bohaterów i ich przeciwwagi w postaci racjonalnych mózgów ;)

ocenił(a) serial na 5
maIinowa

Otóż to : D Ja generalnie przepadam za wszelakimi "sherlockowymi" serialami typu House czy Monk. No i Benedict gra świetnie. Szczerze mówiąc to ta wersja Sherlocka podoba mi się nawet bardziej od filmowej ;D

rose_fw

House'a od deski do deski nie widzialam,ale coś tam ogarnęłam,wiadomo,Hugh super aktor ;) i oczywiście fajnie zmajstrowana fabuła ;)
Monka akurat nie oglądałam.
zerknęłam na Twój profil,widzę,że oglądałaś BB,jak wrażenia?:)

ocenił(a) serial na 5
maIinowa

Też niestety nie widziałam od deski do deski :<

Z BB utknęłam gdzieś w drugim sezonie. Nie podszedł mi aż tak jak myślałam, więc uznałam, że zrobię przerwę i za jakiś czas do niego wrócę. Ale Jesse już zdążył zgarnąć miejsce mojego ulubionego bohatera :D

rose_fw

ha,miałam dokladnie tak samo! ;) ja utknęłam na 2x07 i przez ponad rok do tego nie wracałam,jednak pozniej stwierdziłam,że spinam poślady i kończe serial,żeby sobie odhaczyć z listy ;) a później płakałam,jak już sie zblizała końcówka ;P moj absolutny numer jeden ;)

ocenił(a) serial na 5
maIinowa

Widzę, że więcej osób tak ma z BB ;p
Może niedługo jeszcze raz się za to zabiorę i tym razem już do końca ;D

rose_fw

koniecznie! ;) naprawdę warto,spodoba Ci się i też będziesz płakac na końcówce :)

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

Też za pierwszym podejściem zatrzymałam się na 2x07 i miałam ponad roczną przerwę nawet :D
Zmiażdżył mnie za bardzo ten odcinek i stwierdziłam, że dalej nie dam rady już chyba. Dopiero teraz skończyłam, bo dziewczyny zaczęły i mnie zmotywowały.

Slutty_Pumpkin

to był dosyć dobry odcinek nawet pamiętam,ale zawsze coś mi przeszkadzało w obejrzeniu do końca,w końcu porzuciłam.Ale akurat miałam sciągnięty,heh,na pulpicie był nawet,cały rok ;) w końcu włączyłam a pozniej popłynęłam na amen :)