PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 53 :D

Poprzedni:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2636893?page=20

ocenił(a) serial na 1
anulka88

"Nie jesteś sobą" mam już zaznaczone, ale póki co nie planuję. Boję się, że może za smutny... Jakoś nie jestem ostatnio w nastroju na takie filmy. Za łatwo się wzruszam :)

To z kolei może być właśnie zbyt "denerwujące", ja się strasznie wściekam na takich filmach, bo mnie się takie rzeczy w głowie nie mieszczą po prostu.

A dziękuję :* Póki co nie najgorsza :)
To życzę udanego wieczoru i na zapas poniedziałku :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ehhh... No trudno... Ale na pierwszy czekam, ze moze uda Ci sie w miare szybko zobaczyc :))

U mnie tez calkiem, w pracy bez tragedii, skonczylam o ludzkeij porze bez przemeczenia, wieczor wolny :D
W przyszlym tygodniu mam poniedzialek, wtorek i piatek wolny... W sumie wielkeij tragedii nie ma, bo moglabym tez w Nowy Rok pracowac, no ale ten Sylwester... :/

Ide obejrzec setny film, uwaga, uwaga - bajka :D :O

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No nie wiem... nie jest jakoś w planach za bardzo póki co :) Chociaż nie mogę powiedzieć, żebym miała jakieś mega sprecyzowane te plany. Zaraz się pewnie zacznie u mnie gorączka Oscarowa i przedoscarowe przewidywania, mam trochę animacji do nadrobienia (5 mam na pulpicie :D), może jakiś horror, jeśli uda mi się w końcu zorganizować jakąś posiadówkę...

No szkoda, ale za to sporo wolnego i tak :)

To teraz będę wyczekiwać aż zobaczysz! :D Ojej, chyba już jesteś :D Zaraz w Ciebie klikam :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To tez jest moj plan - ogladac filmy z tych najwazniejszych nagrod: Oscary, Orly itp. i filmwebowe TOP, ale to nie w 2016 jeszcze, wiec nawet nie bede sie spinac i mydlic sobie oczu :D
Na razie filmografie, jeszcze chociaz pare osob serduszkowych i moze wlasnie w 2017 bym zaczela nagrody :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ja Oscary już któryś rok z rzędu oglądam. Najpierw jak najwięcej filmów przed, a potem rozdanie, także już mi weszła w nawyk ta styczniowo-lutowa spina :D

ja bym z kolei znowu mogła właśnie trochę do tych filmografii wrócić, bo dawno nie zaliczałam żadnej, chociaż w sumie teraz robię tak jakby Willisa :D przy okazji powtarzając/oglądając serię Die Hard :D Zaraz chyba jednak się zmuszę do 5 xD

Moje postanowienie na 2016 to częściej do kina chodzić (tak jak w 2014) i może jakieś ciekawe seriale zacząć i obejrzeć. Bo ostatnio z tym u mnie słabo. No i powrócić jednak do oglądania klasyków :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Gala chyba az tak by mnie nie interesowala... Nigdy nie przepadalam za takimi transmisjami... Raz lub dwa Fryderyki ogladalam :D
Obejrzec wszystkie nominacje, tych filmow tez nie ma az tak duzo, bo w tych najwazniejszych to ciagle jedne i te same filmy sie przewijaja... a pozniej tylko wyniki sprawdzic :PP

No ja z Willisa mam jeszcze kilka filmow, chyba okolo 5, ale wszystkie sa na podstawie ksiazek, plus te nieskonczone serie :PP No i 2 seriale, w jednym utknelam... Ughhh... to nie to, ale fajna muzyka, przeboje z '80 :D

Mam nadzieje, ze nastepna osoba przyniesie dobre wrazenia z ogladania, bo Willis naprawde mnie rozczarowal... :/

Klasyki... Bardzo niepewny grunt u mnie... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

I nic nie widzę :(

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Bo ciagle ogladam... Ta bajka niedawno wyszla na DVD dlatego dopiero teraz jest z dubbingiem a znalazlam tylko na moim kinomanie, gdzie w niedziele zawsze jest ciezko z ladowaniem... :/ A nigdzie indziej nie ma, bo chyba nie bardzo ma branie sadzac po niskiej ocenie filmwebowej... A calkiem przyjemna :))
Ale potrzymam Cie w niepewnosci co ogladam do oceny :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Ale tegoroczna? :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

2014, ale polska premiera 2015 :D

pierwsza polowa 2015 :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To obstawiam Fru :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie :p Jeszcze nizsza ocena :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jeny, to nie wiem co... Chyba go nawet w top 100 nie ma :D Ciekawe czy w ogóle o nim słyszałam, bo widzieć na pewno nie widziałam :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

TOP 100?? :D No raczej... :D :D :D
No ale nie skoncze dzisiaj... Mam jeszcze pol godziny a za 5 minut Moj wraca... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Top 100 z animacji z danego roku, nie tego ogólnego :D W tym wypadku tam się łapie z paręnaście tytułów :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A to nawet nie wiem jak to sprawdzic :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No rozwalacie mnie dziewczyny :D

Wchodzisz normalnie w top500 filmów i sobie zmieniasz kategorię gatunku i datę premiery, tam na samej górze :)

Nigdy z tego nie korzystałaś czy się po prostu nie zrozumiałyśmy? :D
Ja często tam zaglądam jak własnie szukam czegoś z konkretnego gatunku i z konkretnego przedziału czasowego :) Np. starałam się obejrzeć wszystkie topowe animacje rok po roku ;)
Chciałabym kiedyś obejrzeć tak top 10 z każdego gatunku, a z niektórych nawet pewnie więcej :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Juz wiem o co chodzi :) Ale nie, nigdy z TOP nie korzystalam w ten sposob :PP
Jezeli wezmiesz animacja to tam nawet setna pozycja ma ponad 7.
Jezeli dla dzieci to jest 57 filmow. I nie, nie ma :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wrzuciłam Ci tam na dół linki i nie tak to działa :D Jak ustawisz z datą, to pokazuje tylko te, które przekroczyły pewną ilość głosów, a w nie wszystkich kategoriach jest to 100, no i nie wszystkie mają po 7 :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No juz doszlam do tego co i jak :p
Ide ogladac :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Pewnie o tym słyszałam, ale takich animacji to ja nie oglądam :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Co to znaczy takich? :D Z tak niska ocena? :PP Calkiem przyjemny byl, taki wlasnie dla dzieci :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To też, ale już po zdjęciach widzę, że by mi nie podeszło :)

Ściągnę tej mojej koleżance tę Walentynkę i Księżniczkę :) Jak w nowym roku obejrzy, to dam znać :D

Też sobie chyba bajkę dzisiaj włączę.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Właśnie wydawała mi się ładna wizualnie :p
Chociaż może nie mam dobrego porównania w bajkach, ale jak na mnie 6 dla tego gatunku to całkiem w porządku :p

Będę czekać na opinie :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O matko, to chyba nie był zbyt popularny skoro go nie ma :D Mogłabym poszukać po premierach dvd, ale chyba jednak zaczekam aż obejrzysz :P

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To będę jutro wypatrywać jak popieprzona :D

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 1
anulka88

http://www.filmweb.pl/rankings/film/country?country=&genre=2&year=2014
http://www.filmweb.pl/rankings/film/country?country=&genre=2&year=2015

:D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

To jeszcze może w starym roku wstawię ostatni raz rekomendacje ;)

http://www.filmweb.pl/film/Basquiat+-+Taniec+ze+%C5%9Bmierci%C4%85-1996-569 84%
http://www.filmweb.pl/film/Us%C5%82yszcie+m%C3%B3j+krzyk-1991-233601 84%
serial: http://www.filmweb.pl/film/Pi%C4%99tno+%C5%9Bmierci-1952-31684 85%

Śmierć, krzyk, śmierć... Nie no, super tytuły xD

To może już na wszelki wypadek życzę udanej zabawy Sylwestrowej, nawet jeśli zabawy nie będzie :) No i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny. Oby był lepszy niż ten ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

55%
46%
48% + 1 znajomy chce zobaczyć :p

Dziękuję i wzajemnie, oby 2016 był lepszy;)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Będzie ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ooo :) Juz tak szybko wiadomo?? :D

Ostatnie jakie srogie oceny u Ciebie... :o

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No wiadomo ;) Co złe to już było i nie wróci więcej :D

Słabo się zaczął ten rok pod względem filmowym, to trzeba przyznać :D Ale w tym roku czekam na tyle filmów, że nie ma się co sugerować, bo dalej też będzie już tylko dobrze.

PS. Filmy dostarczone koleżance :) Ucieszyła się nawet jak jej powiedziałam, że uczestniczy w eksperymencie :D Tylko była w szoku, że "ja i takie tytuły" i "co się stało, że takie coś obejrzałam", także nie mam opinii romantyczki także wśród znajomych :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Trzymam kciuki :)
Ja kończę 1 sezon... :D
To czekam na opinie koleżanki :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

TO? :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie :p Policjanci z Miami :D
Ale mam już umiejscowione w czasie kiedy obejrzę, tzn. nadrobię :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Fajnie :)
To chociaż tyle :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Niestety ja oglądając nie jestem szczęśliwa :D Oglądam, bo oglądam, odcinek z Willisem już widziałam :p z pozostałych epizodycznych znanych osób na razie cisza :p
Muzyka jest fajna, ale to mało, serial jest po prostu nudny... :D
Jak nadrobię TO nadrobisz TVD? :D :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nigdy tego nie pojmę :D

Nie :P A przynajmniej póki co, bo życia mi szkoda ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:D :D :D

To jeszcze raz - jakie plany serialowe u Ciebie?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Teraz zauważyłam, że nie odpisałam Ci na jedną wiadomość kilka dni temu...

A ja jakoś zawsze lubiłam te gale, rozdania nagród oglądać ;)

To szkoda, że Willis zawiódł, ostatnio też właśnie był u mnie na tapecie, zresztą widziałaś na pewno :) A kto ma szansę teraz być po nim?

No u mnie na szczęście klasyki są pewniejsze, chociaż niemiłe niespodzianki też się zdarzają :D

Co do seriali to chciałabym jakiś nowy zacząć i nadrobić wreszcie zaległości. W sumie muszę przysiąść i pomyśleć o tym któregoś dnia i ustalić może "grafik" :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A poza ta seria nic nie masz wiecej zaznaczone lub nie chcialabys obejrzec? :)

Zanim nowa osoba to dokonczyc Willisa, te 2 seriale i chyba 2 filmy dojda, ktore powinny byc juz dostepne z najnowszych. Wrocic do poprzednich filmografii czy nic nowego nie doszlo, ale z tego co jakis czas temu sprawdzalam to tylko 1 film z Alba :D Nadrobic TO - to jest dokladne umiejscowienie nadrabiania :D - i dopiero kolejna osoba, tym razem polska :D Troche serduszek mam "polskich", wiec poki nie wyczerpie bede na zmiane zaliczac, zawsze tez jakas roznorodnosc bedzie :)

A co masz zalegle, tzn. co jest pewne w ogladaniu, bo TVD wiem, ze nie :PP
Raczej nie mam sie co nastawiac,ze skusisz sie na cos ze mna... :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Z nim? Chyba nie... Nie sądzę.

To rozbudowane plany.

Dużo seriali. Gra o Tron, Orange is the new black, mam też trochę ściągniętych i nie obejrzanych.
Raczej nie :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mimo wszystko bede informowac, noz, widelec sie cos trafi... :D :PP

martusia_47

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

I wzajemnie!

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Wzajemnie :)

Co myślisz o TO i Cami? Dawno mnie tak nie zainteresowali :)

Slutty_Pumpkin

TO oglądam regularnie. Finał był dobry i do dziś się zastanawiam czy Cami zrobiła to sama czy ktoś jej pomógł? Wydaje mi się, że to drugie. W końcu Freya straciła swój naszyjnik, czyli ktoś tam był. Ogólnie dobrze wymyślono te odzwierciedlenia Pierwotnych w postaci stworzonych przez nich pierwszych wampirów. Tobie się podoba ten sezon?

ocenił(a) serial na 9
martusia_47

Szczęśliwego Nowego Roku;))

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Witajcie w Nowym Roku ;*

Mam postanowienie, żeby obejrzeć więcej filmów niż ta żałosna liczba z 2015 xD
I od razu jakiś włączam!
I książek też trochę nazbierałam :D

Może do sesji wytrwam xD