PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Co sądzicie o tym pairingu? Co wam się w nich podoba, a czego nie lubicie? Jak wyobrażacie sobie kontynuację ich historii w kolejnym sezonie? Które stelenowe sceny są waszymi ulubionymi? Krótko mówiąc: temat do dyskusji na temat związku Stefana i Eleny. Zachęcam do wypowiedzi zarówno fanów tej pary jak i widzów, którzy woleliby zobaczyć Elenę czy Stefana w związku z kimś innym.

ocenił(a) serial na 7
wilkszary

zabiliby ją i byłoby po sprawie :DD ale gdzie... nikt nie pozwoli Elence zginąć... żałowałam, że Jeremy nie zabił jej w 4x7 :P

wilkszary

;) Trafne spostrzeżenie.

BlueberryMe

Aż popsuł mi się humor -.- Mam nadzieję, że nie pojawi się przez 5 s i koniec. A dalej kiedy go zobaczymy? W 22. odcinku 6. sezonu?

ocenił(a) serial na 7
AgathaEva

Kol ostatnio był w 3x19, Elijah jak były retrospekcje (który to był odcinek? trzeci?), Bekah też już od paru odcinków nie ma... a co nam dali? - WIĘŹ, dobrze, że wątek Jeremiego jest, bo bym nie wytrzymała...

BlueberryMe

Dokładnie! Ja bym była za tym, żeby zrobili jakiś większy, o wiele większy wątek z Pierwotnymi. Jak już słyszę 'więź' - to mnie krew zalewa i nóż w kieszenie się otwiera.

AgathaEva

Rebekah wraca chyba w 4x09 albo tylko nieco później, chyba Kol ją odsztyletuje. W kolejnych epizodach ma duzo scen ze Stefanem. Przynajmniej tak wynika z fotek wrzucanych przez samych aktorów. Chyba w 4x13 albo 4x14 były kręcone zdjęcia na Alasce? Gdzie na planie była własne Claire, Paul, Nina i Ian.

ocenił(a) serial na 7
AgathaEva

wiesz, 3 sezon miał być o pierwotnych i co dostaliśmy? wielkie nic.. Kol i Finn pojawiają się na 3 odcinki, Mikael i Esther tak samo, Elijah następny, jedynie co dostaliśmy dużo Klausa i Bekah.. chociaż tyle...

BlueberryMe

Nie odczułam, żeby 3 sezon był o Pierwotnych -.-
Apelujmy o zrobienie 5 sezonu o temacie przewodnim: 'Pamiętniki Pierwotnych' xd

ocenił(a) serial na 7
AgathaEva

ta, czuj się, Julie kocha trójkąty, z pierwotnych trójkąciku się nie da zrobić, toż to kazirodztwo :D

Karolina1

Co to za nowy film z Paulem? http://25.media.tumblr.com/tumblr_mem2aafnwc1rfz7obo1_r1_500.gif http://25.media.tumblr.com/tumblr_medt4iB7dW1r4ix3vo1_500.gif

immortal13

"The Baytown Outlaws"

http://www.youtube.com/watch?v=3X8T9aMEOM0

robb264

Muszę to obejrzeć :) dzięki

Karolina1

Oglądałem odcinek i podobał mi się :D Sceny Stefan-Klaus- Caroline były najlepsze. Klaus jest znowu w formie, zabicie Carol było okrutne ale takie własnie sceny nadają charatker serialowi. Nie widzę teraz jednak szans na Klaroline. Caroline by musiała dostac cegłą w łeb, by po czyms takim rozpocząc z nim związek. I się w sumie cieszę, wolę gdy Klaus jest badass a nie pussy :D Nie znaczy to, ze nie bawią mnie ich sceny, aktorzy mają dobrą chemię, a takie drobne scenki pokazują, ze Klaus ma tez wrazliwe oblicze. Jednak czegoś powazniejszego między nimi nie chcę i nie oczekuję. Muszę tez przyznac ze Caroline wyglądała dzisiaj wsapniale, niech się Elka od niej uczy :D
Jak się cieszę, ze w tym odcinku Stefan mógł się kompletnie uwolnic od Damona i Eleny. Klefanowe sceny były epickie. Bardzo lubię tez jego przyjaźń z Caroline, jednak sekretnie liczę ze scenarzysci mogliby powli podbudowywac ich relację w stronę romansu i tak w 5 sezonie coś wykombinować :P A scenka, jak Stefan dowiaduje się prawdy, była wspaniała i cholernie dobrze zagrana.

Ps. Scenka jak April odkryła ciało Caroline i potem jak Caroline rozmawiała przez telefon o ciele Rebecki była przekomiczna :D

robb264

A co do Eleny, nich ta kobieta zrobi mi przyjemnosc i niech juz umrze. Z kazdym odcinkiem obrzydza mnie coraz bardziej. Ta gadka na przystani, ze miłość do Stefana do jakby dalekie wspomnienie bla bla bla wyzwolila u mnie odrzuch wymiotny. Naprawdę Stefan zasługuje na cos lepszego niz ona. She doesn't give a shit any longer. Jej epickie współczucie to tylko epicki zart i epickie kłamstwo.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Patrząc na moje posty tutaj ostatnio można by rzec, że jestem jakaś troszeczkę do tyłu z mózgiem i myśleniem, ale no co ja poradzę, że mogę komentować prostymi, pojedynczymi postami...? :D

Odp.: Dokładnie!! :D

Wspomnienie??!! <rzygi> Ta dziewucha tak straciła w moich oczach, że nie chce mi się nawet już nic pisać... :/

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

ugggggghhhhhhhhhhhhhhhhhh NIENAWIDZĘ LUDZI, KTÓRZY KARZĄ STEFANOWI CIERPIEĆ!

ocenił(a) serial na 4
Karolina1

http://stelenaiwlys.tumblr.com/post/35140945215
+
http://25.media.tumblr.com/23446debd714dd290706a62907ef6b70/tumblr_mf1btjrU6c1r5 xi7to1_250.gif
http://24.media.tumblr.com/cac01542e02d2895877e5c722f049ee9/tumblr_mf1btjrU6c1r5 xi7to6_250.gif

i po mnie.

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Ja jebie jak ona mogła... sucz... :/
To ona powinna być na miejscu Caroline! To ona powinna być świadkiem tej reakcji, zobaczyć jak po "to zawsze będziesz Ty" itp. oznajmia, że spała z Damonem... Tutaj Caroline pojechała po bandzie... :/
A Stefan... :((

anulka88

Wiesz co ci powiem. Raczej spoiler
...................
Elena moze sama zasmakuje tego samego od Stefa juz niedlugo, bo z tego co wynika - z poszlak to Stefano zejdzie się z Rebecką
bo :
a) ze spoilerów wynika ze Becka będzie zła na Klausa ale to za Stefanem będzie latać (niby ze złości ale wiadomo jak to się skonczy)
b) w przyszłym odcinku Stef ma byc epicko wkurzony i na Damona i na Elenę - i datego ze poczuje się zdradzony przez nich moze "puścić się w tango" z Beczką - tzw. "hate sex" (Stefan wie, ze Becka jest najbardziej znienawidzoną osobą przez Elenę a Becka nienawidzi Eleny i zawsze miała słabość do Stefy - więc idealnie się to wszystko zgrywa ze sobą)
c) Paul niby zartem ale powiedział ze Stefano moze mieć jakiś romansik/ flirt juz niedługo
d) jest sporo zdjęć z planu, gdzie Stefan ma b. duzo scen z Beczką

Więc wypada się tylko cieszyć. Co prawda wolałbym zeby to była Katherine, bo Stef ją naprawdę kochał, ale Beczka nie jest gorsza dziewoja :D

ocenił(a) serial na 7
robb264

Wszystko tylko nie to! Niech nie robią ze Stefana kolejnej Elki. ;c
Mogą ich połączyć, ale w jakiś późniejszych odcinkach. ;)

elinka8717

Czy ja wiem? Elena spała wielokrotnie z bratem Stefana - dzien po rozstaniu, a potem oni wspólnie trzymali to w tajemnicy przed Stefkiem, który jak głupi szukał lekarstwa. Elena uwaza juz 3 odcinki po rozstaniu, ze Stef to daleka przeszlość. Stef jest singlem i był w celibacie od konca 2 sezonu. Dajmy chłopakowi chwilę wytchnienia :D

ocenił(a) serial na 7
robb264

Właśnie myślałam, o tym, że niedawno rozstał się z dziewczyną, więc powinien chwilę poczekać. Ale w sumie masz rację co do tego, że od 2 sezonu był czysty ;d, wiec się mu należy. Ale wolałabym, żeby jednak to Kaśka była.

http://www.youtube.com/watch?v=E01Bv541tIg ;DD

elinka8717

Stefan i Klaus to bratnie dusze. Klaus byłby znacznie lepszym bratem dla Stefy niz Damon. Defan to strasznie toksyczna relacja. Oh, gdyby Stefan wreszcie przestał zyc według tych konwenasnów i przyznał się, ze zalezy mu na Klausie... Klaus to moze i spocjopata ale Stefan go lubi. Ich relacja jest skomplikowana i pokręcona ale to fascynujące.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Tak, dobrze powiedziane. ;) W sumie, to tak jakby on się już przyznał, że go lubi- podczas rozmowy z Caro, ;3

ocenił(a) serial na 9
robb264

Rebekah... Jakoś mi średnio ona do Stefana... Teraz w tej sytuacji to serio najbardziej bym go widziała z Caroline ;p Ale raczej nic nie wypali, przyjaciele przyjaciółmi, ale uczucia z tego nie będzie ;p A z bardziej prawdopodobnych kandydatek to chyba jedynie Kath mogłabym przemyśleć, ale to bardzo długo i poważnie przemyśleć :D

anulka88

W obecnej sytuacji to w czym gorsza jest Katherine od Eleny? Ja własnie liczę na jakis tekst Stefy w stylu: "Wiesz co Elena, tyle czasu cię idealizowałem, stawiałem na piedestale a prawda jest taka ze niewiele róznisz się od Katherine. To mnie wiele nauczylo i teraz wiem ze nie muszę w sobie tłamsic tego co czuję ... co zawsze czułem do Kat, myslę ze zasluguje na 2 szansę."

+ jeszcze zobacz to :
http://www.youtube.com/watch?v=rUJJLExyv8w
Katherine w tej wyciętej scence pokazuje serce :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

"hate sex" to nie w stylu Stefana, więc wątpię czy coś z tego będzie

syllwunia14

Tyle ze Stef ma nad sobą zacząc tracic kontrolę i ma go znowu ciągnąć w stronę dark side :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

thanks God :D Uwielbiam go z trzeciego sezonu :D

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Elena może spać z Damonem, ale gdyby coś takiego zrobił Stefan to by Elka miała focha do końca życia.... W pierwszym czy tam drugim odcinku gada mu, że będzie z nim do końca życia, w 7 idzie do łóżka z Damonem..... ok. wiem. sire bond no ale bez jaj..
kurdę, ja to napisałam, JA :D

ocenił(a) serial na 6
BlueberryMe

hahahahaha przebywanie w tym temacie wpływa xD

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

no i wpłynęło :DDDDD

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Przepraszam, że się tak brzydko wyrażę, ale co to w ogóle kurva miało być? W sensie ta jej gadka na pomoście? Ja, rozumiem, że oni tą delenkę sobie chcą wprowadzić, ale tego co działo się kiedyś nie wymarzą, więc po co takie brednie walą?! Aż żal słuchać. Mam tego dziecka już serdecznie dosyć. A mina Stefa, gdy Caro go podpuszcza do prawdy- beczę i jeszcze raz beczę. Biedny. ;c Nie mogę w to uwierzyć. Mam nadzieję, że Stefan przestanie już z tym lekarstwem po tym co usłyszał. Proszę! I szkoda, że Jer jej nie zabił. A Klusia ile osób zabił. O masakra. Takich świąt, to ja nigdy w życiu bym nie chciała mieć.
Ale najzabawniejszy moment też oczywiście musiał być- April. Rozwala mnie ta dziewczyna.
I z tą więzią to co? On ją przerwał w końcu, czy tylko powiedział jej, żeby pojechała do domu, bo wszędzie co innego piszą.
Nie mam dziś głowy do myślenia po tym odcinku. xd

elinka8717

Widziałem wywiad z Julie Plec - post mortem - udzielony tuz po emisji odcinka 4x09 - Julie powiedziała ze więź nie została przerwana. Damon nie wykonał dokładnie polecenia. Więzi nie mozna przerwac, dopóki D będzie miał interakcje z Eleną dopóty ona będzie jego niewolnicą. A poza tym powinien odesłac ją i kazac O SOBIE ZAPOMNIEĆ i ułozyc zycie wedle swojej woli. A on ją tylko odesłał, więc nadal będzie do niego wzdychac. To co zrobił to tylko półśrodek.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Mogłam się domyślić, bo to przecież Damon. xd Biedny się boi, że Elka przestanie go kochać.. a jak to on powiedział: Mógłby ją rzucić do łóżka i nigdy więcej nie wypuszczać. Jakież, to romantyczne. *_*

elinka8717

Ogólnie to sceny Deleny to był najsłabszy punkt odcinka. Nuda. Ciągle gadali o tej więzi i nic nowego z tego nie wynikło. I co teraz kazdy odcinkek bedzie się rozpoczynał od nich leżacych w wyrze? :/
Poza tym co ten wątek robi z Damonem? On jest teraz taki słaby i załosny..... ja w porównaniu do tych fanatyków z "rozmów serialowych" nawet darzę Damona jakąś nicią sympatii i to smutne jaki pantofel się z niego zrobił. Elka jest jak czarna dziura.... wysysa wszelkie zycie z postaci.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Elka się tylko zapewniała, że to prawdziwe, Damon natomiast, ze nieprawdziwe. Jak dobrze policzyłam, to 4 razy o tym samym wspominali, tylko przy innym doborze słów. xd Pewnie tak, tylko teraz będę leżeć koło siebie w ubraniach. ;>
Ten wątek, to go zaczął niszczyć już w 3 sezonie. Zaczął robić maślane oczęta i nic więcej. Zapewniali nas, że w czwartym sezonie wróci Damon z 1 sezonu- Tak, gdzie? Jest jeszcze gorzej niż w tym 3 sezonie. Nic nie robi tylko myśli jakby Elkę rzucić do łóżka. Imponujące plany. Damona, lubiłam kiedyś. Nawet bardzo, ale teraz mi tylko ciśnienie podnosi. Naprawdę nie rozumiem co oni w niej widzą. Wszyscy na nią lecą. Czekam jeszcze na to, że Jeremy się w niej zakocha.

elinka8717

No własnie to, ze wszyscy zakochują się w Elenie to coś niebywałego. Nina to piękna kobieta ale bez przesady. Zeby 2 przystojnych braci - wampirów nie znalazło sobie zadnej fajnej laski przez tyle czasu? 150 lat to duzo...:P Znaczy mieli miłostki ale dlaczego nie przerodziło się to w głębsze uczucie? Ladnych, mądrych i dobrych kobiet jest całkiem sporo:P I to jeszcze jak oni są w niej zakochani? Matko Boska, kisiel w mózgu i tylko ELENA, ELENA, ELENA. Oddychają Eleną, zyją Eleną, myślą o Elenie. Jakis koszmar. I dziwic się ze Elce odbiło jak tak zabiegają o jej rozpieszczony tyłek.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Nie tylko wampiry na nią lecą. ;c Tak myślę, że w nikim się nie zakochali, bo ciągle była Kath i Kath im w głowie. Tak samo myślę, że własnie jest z Elką. Pewnie gdyby nie to, że wygląda jak Kaśka by nawet uwagi nie zwrócili. Łudziłam się na początku, że może ja tak kochają za dobre serce, empatie, aczkolwiek ona jest jeszcze gorsza niż Kath, więc chyba nigdy ich nie zrozumiem. ;<

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

Obeeejrzałam. Jestem zachwycona brutalem Klausem w rzeźniczej koszuli uwalonej krwią, rozmową Klausa i Stefana oraz Stefana i Caroline, ten moment jak mówią o Klausie, no wow. Po prostu perfekcyjne sceny :D Jak Stefan powiedział o tym, że mają rodziny, którym mogą ufać.. Nie dziwię się, że Caro 'wygadała', Damon jest szują, inaczej tego nazwać nie mogę. Bardzo mi szkoda Carol i wkurza mnie coraz bardziej takie wyżynanie rodziny każdemu do cna. Nie jestem jakąś wielką fanką Tylera, no ale ciekawe co dalej zrobi. April jest po prostu jakimś żartem odcinka.. Niechże oni jej nie pokazują więcej.No ale Rebeczką wróci :D I oby bez kitu miała coś ze Stefanem. Elena mówiąca o tych wspomnieniach ze Stefanem.. dzięki JP, nawet to musiałaś nam spieprzyć.

Kejt__

No bo sama zobacz :P :
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=319&pid=18152#top_displa y_media
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=5&pid=18523#t op_display_media

Tez mnie to wkurza ze cale starsze pokolenie prawie ukatrupili. Elena nie ma nikogo a miała Jennę, potem jeszcze Isobel i Johna i Alarica; Caroline zabili ojca; Tyler stracił ojca a teraz i matkę; matka Bonnie zaginęla bez wieści, babka ubita a ojczulek ma się pojawic za kilka odcinków - wiadomo ze go predzej czy później zabiją (jakby po prostu nie mógł opuscic miasta jak juz jego wątek się skonczy). Czyli została nam tylko matka Caroline. Tą pewnie ubiją w 5 sezonie jako mięsko armatnie. Julie Plec, Julie Plec...

ocenił(a) serial na 6
robb264

Widziałam to widziałam :D

Kejt__

Klaus był po prostu niesamowity. Jestem zachwycona tym odcinkiem :) i uznałam (teraz już definitywnie) że nie chcę Klaroline. Ich sceny są świetne, liczę na więcej, ale nie chce ich razem. Chcę takiego Klausa jak w 4x09 mordującego tyle osób w jednym odcinku :)
No i Klefan :))) To jak Stefan mówił o Klausie, w końcu przyznał że tak naprawdę są przyjaciółmi, w taki ich pokrętny sposób :P

Racja, April to wielkie nieporozumienie. Miałam nadzieję że Car ją rozszarpie w szale na Haley :P

immortal13

zgadzam się! :D Tyle że jak dla mnie w ogóle może już nie być Klarline, bo Caroline działa mi na nerwy, nie dlatego że jestem jak najbardziej za Deleną, ale po prostu w 4 sezonie jej zachowanie doprowadza mnie do szału i mam ochotę ją zabić. A Klaus jest najlepszy jak jest sam <3 Chyba że znaleźliby u jakąś świetną laskę typu Kath czy coś, ale na to nie możemy liczyć. A tak w ogóle to bardzo lubie Hayley, świetna jest jak dla mnie, fajny by moment jak skręciła kark Caro xD W ogóle teraz jest tak, że chyba pierwszy raz i Damon i Stefan mają równe szanse w zdobyciu Eleny bo raczej zawsze było tak że to Stef był zawsze tym jedynym - podoba mi się to:D Ale i tak ten serial jest już nudny, chciałabym żeby Stefcio nie ograniczał się tylko do myślenia o Elenie i tym lekarstwie, ale żeby jakoś no pokazał się od tej złej, cynicznej strony :< Ale znając życie to teraz przez nastepne odcinki obaj bracia będą usychać z tęsknoty za Eleną, so sad.

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Po zabiciu Carol to już raczej Klaroline nie będzie, chociaż ja i tak ich nigdy nie chciałam oglądać jako pełnowymiarowej pary, a bardziej jako czymś służącym do ukazania głębi i wrażliwości Klausa, mimo bycia potworem.

ocenił(a) serial na 6
immortal13

http://25.media.tumblr.com/7244883eb2121d4d43ca13a7ff9c0b3c/tumblr_mf1nrj63eB1r1 h93zo3_250.gif mrau yea :D

ocenił(a) serial na 7
Kejt__

ma ponurą minkę, zrobił to z konieczności a nie że chciał :/ tyle narobił hybryd i musiał je zabić :(

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Szczerze powiedziawszy ja też jestem zachwycona tym odcinkiem .:) Już naiwnie myślałam, że Klaus zginie ,a tu takie miłe zaskoczenie. Jednak sądzę,że pomimo tego co zrobił to Caroline się do niego przekona i coś z nich będzie. Lubię patrzeć na takiego wrażliwego i lekko speszonego Klausa.:)
Mina Damona z początku odcinka , po tym jak Elena powiedziała mu ,że musi iść - Bezcenna.
Mam nadzieję ,że April coś wniesie nowego do serialu, jestem ciekawa jak to dalej będzie i coś mi się wydaje ,że to właśnie ona ożywi Rebekah , w końcu były przyjaciółkami .:D

lobosz

Klaus z Car jest słodki, to prawda, i ten jego uśmiech - super. Ale na dłuższą metę to tylko zniszczy Klausa, wolę go jako mordercę, nie romantyka.
Tak, niech April obudzi Reb. Chociaż na to się przyda, a potem niech znika :P

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

http://24.media.tumblr.com/e7735995d3460b47067186f5398455a4/tumblr_mf2nbgk7ht1ry ij2jo1_500.jpg ;>