Co sądzicie o tym pairingu? Co wam się w nich podoba, a czego nie lubicie? Jak wyobrażacie sobie kontynuację ich historii w kolejnym sezonie? Które stelenowe sceny są waszymi ulubionymi? Krótko mówiąc: temat do dyskusji na temat związku Stefana i Eleny. Zachęcam do wypowiedzi zarówno fanów tej pary jak i widzów, którzy woleliby zobaczyć Elenę czy Stefana w związku z kimś innym.
Plec nie powinna wchodzic w dyskusje na tweeterze. Scenarzysci powinni pisac scenariusz według wlasnej woli i własnej koncepcji i nie patrzec na nikogo. Kiedy scenarzysci zaczynają słodzić fanom i uszczęsliwiac wszystkich na siłę robi się dno z serialu. Przykładem jest gossip girl, gdzie 6 sezon to jakies słabej jakosci fanfic fanów Chair (praktycznie wszystko o co prosili fani CB w 5 sezonie zostało spełnione w 6) - kompletna klapa.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lqtst704hO1qbbne5o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/23446debd714dd290706a62907ef6b70/tumblr_mf1btjrU6c1r5 xi7to1_250.gif
Wyrobił się, co? Oczywiście kocham go od zawsze, jednak ta druga reakcja jest 1000 razy lepsza od pierwszej :D
W sensie ze jest mniej płaczliwy czy ze lepiej zagrane:P ? Bo dla mnie ten płacz z 2x06 to była miazga - super zagrane :P
Chocaz najlepiej zeby jego reakcja na Elenę była taka :P http://25.media.tumblr.com/tumblr_lxy4grPWme1qabh72o1_500.gif
Chodzi o samą reakcje, nienawidzę jak facet ryczy -,- I mimo, że na scenie z 2x06 płakałam jak głupia to wolę Stefana w tej z 4x09 :D
Może nie lubię, ale "podoba" mi się, że chłopak płacze. Wtedy pokazuje, że nie wstydzi się swoich uczuć i potrafi pokazać swoją głębię. To naprawdę urocze. *_*
Jako fanka Steleny (z dużym naciskiem na Stefana) jestem szalenie zadowolona, że są wśród forumowiczów ludzie, którzy potrafią powiedzieć dobre słowa na temat Stefana, bo zaglądając tu po każdym odcinku wzbiera we mnie dzika furia gry czytam posty w innym wątku, a które nigdy nie wypowiadają się o nim pozytywnie... Gdyby nie Wy musiałabym tłumić w sobie tą wściekłość, a tak pociesza mnie to co tu czytam ;)
Ojla to forum ma wyjątkowo głośną i nieprzychylnie nastawioną do Stefana bazę fanów Deleny. Delenowcy nienawidzą Stefana z samej zasady, traktując go jako przeciwnika- jako przeszkodę na drodze do Deleny. Więc cokolwiek Stefano nie zrobi będzie źle. Będzie dobry to będą go nazywac nudnym, zrobi coś złego albo po prostu zachowa się ludzko a nie jak "pan idealny" to będą gadać jaki jest okropny. W sezonie 2 nie zrobil niczego złego wobec Damona a i tak ledwo go tolerowali. Cóż, tacy ludzie. On nigdy nie zdobędzie sympatii w ich oczach - no chyba ze by oddał Elenę Damonowi z uśmiechem na ustach i nigdy nie miał z nią wspólnych scen. Przyzwyczaiłem się do tego i po prostu nie wchodzę w niektóre wątki by nie psuc sobie humoru. Ani nie wchodzę do Delenowego wątku ani nie dyskutuje i nie recenzuję odcinków w temacie temu poswięconym. Nie ma to sensu, tylko psuje się sobie nerwy.
Na typowo Delenowe wątki też nie wchodzę, ale nawet tak z pozoru neutralny wątek jak "rozmowy serialowe" powinien mieć w tytule "chwała Damonowi", bo fanów Stefana tam widuję rzadko. Tak więc moje odwiedzanie forum ogranicza się tylko do Waszego wątku po to żeby poprawić sobie humor po kolejnym Delenowym seksie... :)
Bo "rozmowy serialowe" to pic na wodę. To wątek do cna delenowy. Nie wiem czemu utrzymują ten tytuł mimo kolejnych edycji. Powinno to się nazywac "rozmowy Delenowe albo Damonowe". Ogólnie udziela się tam z 5-6 delenowców codziennie, wrzucają gify o Delenie i Damonie a reszta, która za tą parą nie jest (nawet nie musi byc za Steleną) po prostu go omija.
Ja tam chyba zajrzałam tylko raz czy dwa i się poddałam, ale pewnie cały czas jest to samo :D
Ja tam czasem zaglądam dla rozrywki. Ta sama śpiewka, jaki to Stefan okropny. Wrzucają jakies posty innych delenowców z tumblr, gdzie wyłapuje się jakies detale i bzdety, pojedyncze zdania etc. by pokazac jaki to Stefan jest zły a Damon dobry i tego podobne rzeczy. Dziś pierwszy i ostatni raz nawet tam napisałem bo juz poziom hipokryzji osiągnął tam maximum. ( Że niby się śmieli ze Stelenowców jak to nienawidzą Elki, a przeciez jak się szipuje Stelenie to trzeba lubic i Stefę i Elenę. A sami wiemy jakie pomyje na nią wylewali i to jeszcze po premierowym odcinku 4 sezonu. I po prostu osobę która tamten krytuyczny post napisała zinfiltrowalem i sprawdziłem ja się wypowiadała o Elenie w temacie o odcinku 3x14 i zacytowałem kilka jej wypowiedzi he he he )
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Rozmowy+ serialowe,2079444?page=8
Post alien_2 - Czy Stelena nie zawiera połączenia imion Stefan i Elena? Skoro są za Steleną to jak mogą nienawidzic Eleny?:D
I resztę sobie zobacz:P
Haha, no w sumie to standard. Nie mogę tego czytać bo czuję się jakby mi płonęły gałki oczne xD
Buhahhaha. Dobre, dobre. Chociaż mi się humor poprawił. :p
Jakby przejrzeć poprzedni temat, to my ciągle tam ktoś na Elkę jechał, ale nieważne. ;>
Chyba jako jedyni wiemy, kiedy przestaliśmy nie lubić Eleny. xd
kiedyś się tam pytałam czemu ten temat nazywa się "Rozmowy serialowe" jak jest rozmowa jedynie o Delenie i Damonie :D wtedy napisałam jak wymieniały ulubione scenki (oczywiście delenowe) ja wymieniłam Kola bijącego Damona kijem bejsbolowym :D wiesz, tam Kol nie ma prawa bytu xD
Bo powinien byc temat "rozmowy serialowe" - ale tam powinno byc zakazane gadanie o pairingach. Powinno się tam tylko gadac o teoriach dotyczących fabuly, ciekawostkach, jakies wypowiedzi o rozwoju postaci (niezwiązane z romantycznymi odniesieniami), jakies wrzucane filmiki na poprawę humoru.
Teraz "rozmowy serialowe" to nic innego jak delenowy odpowiednik "Stelena(Spoilery)" czy "Klaroline cz. X"
no więc mówię, że ten temat nie powinien nazywać się "rozmowy serialowe" ale "rozmowy o delenie, damonie" :D
Też im to chciałam kiedyś napisać, bo pamiętam jak jechały po Elenie po 3x14, ale ugryzłam się w język.
Akurat do alien nic nie mam, ale jak czytam posty innych (tych najbardziej się udzielających, nie chcę mówić konkretnie, ale chyba wiesz o kogo mi chodzi) na serialowych to normalnie nie wiem czy śmiać się czy płakać nad ich głupotą :P I pomyśleć że sama tak w 1 i 2 sezonie byłam bardzo za Deleną...
Ja się nauczyłem po niemiłych przygodach z forum gossip girl, ze lepiej za duzo nie kłapac jęzorem bo i tak kazdy będzie tkwił w swojej opinii. No ale takie rodzynki to az się proszą o skomentowanie. :D
No wiesz, wolny kraj. Na serialowych mogą sobie pisać co chcą, ich sprawa. Choć mnie te ich wypowiedzi naprawdę śmieszą, zwłaszcza takie doszukiwanie się sensu w jakichś pierdołach :)
Pamiętam tą dyskusję xDDDDDDDDDDDDDDDDD to było dobre.
Albo czy Elena żegnając się z Salvatorami popatrzyła dłużej na Damona czy Stefana? :P
Tego to akurat nie kojarzę, ale tamten przykład co podałam to akurat chyba w jakimś osobnym temacie był nawet wałkowany xD
Tak był, zjechali wtedy Stelenowców z góry na dół bo nie dostrzegali tego "wyraźnego" ruchu ustami :/
to pamiętam, doszły wtedy do wniosku, że jak odchodzili patrzyła się na Damona :DDDDDDDDDd
Następny temat nazwiemy 'Rozmowy Stefanowe' :D W innych tematach niestety nawet opinii o odcinku napisać nie można, bo wszystko jest zdominowane przez kilka fanek Deleny i nóż mi się w kieszeni otwiera :D
Macie we mnie swojego sprzymierzeńca :p Czasem się tu pewnie wypowiem, dlatego witam wszystkich jako świeżak :D
Nie jestem fanką Steleny, ale nie mogę się nie zgodzić. Niestety na tym forum aż kipi wrogością do Stefana. A na serialowe to już nie wchodzę od jakiegoś czasu, bo jak byłam tam ostatnio to miałam ochotę zwymiotować - Damon, Damon, Damon, jakiż to on biedny... przerwami na "jaki z tego Stefana jest hipokryta"