Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

W pełni popieram Twoją inicjatywę 30 Days Challenge. Wróżę jej sukces, gdyż nadal jest wiele sierot serialu po pierwszym sezonie. Dzięki Tobie wytrwamy... Razem wytrwamy...
Łączmy się dalej !!! Nieskromnie zapraszam na mój blog "Zacisze z pod znaku wampira".
Do zobaczenia !!!

użytkownik usunięty
MF13

Ktoś mi pomoże zrozumieć ten temat ? xD

ocenił(a) serial na 10

:D na mnie nie licz :)

ocenił(a) serial na 9

Dołączam się do pytania blush :)

użytkownik usunięty
nj1987

Może to któryś z krewnych lub znajomych Emilki...:D

ocenił(a) serial na 9

A kto to Emilka?

BeautyAndStupid

Dziecko neo i fascynatka zakładania tematów o 3 sezonie VD.
I blush to nie może być Emilka, bo ona wie, ze były 2 sezonu, ale zapewne jakiś zdesperowany młody literat,próbujący zachęcić do czytania swoich wypocin innych.

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Spec od zakładania tematów o 3 sezonie ;]

Już pomagam ^^

Ten temat, to nawiązanie do wcześniejszego tematu: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/30+DAYS+CHALLENGE.,1662999

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
MMM777

OoOoOoO dzięki, to wiele wyjaśnia :)

nj1987

Nie ma sprawy :)

ocenił(a) serial na 10
MMM777

haha jesteś super :D

użytkownik usunięty
nj1987

Mam nadzieję, że tym razem to ironia :D

ocenił(a) serial na 10

pozwolę zacytować sama siebie:
"OoOoOoO dzięki, to wiele wyjaśnia :)"
" haha jesteś super:D"
tak, to jest ironia :D

użytkownik usunięty
nj1987

:D
Chyba MMM777 uważa nas za totalnych debili :D

Nie - nie uważam Was za debili. Przecież Was nie znam. Ale nie zawsze się wszystko zauważa, więc pomyślałam, że i Wy mogliście tym razem nie przyuważyć tamtej dziwnej gry ;) A to, że nie załapałam od razu, że nj1987 ironizuje - pomimo tego, że stawia mnie to w gorszym świetle ;) - to wynika z faktu, iż nie znam Waszego stylu pisania. W końcu dopiero co się tu pojawiłam ;P

użytkownik usunięty
MMM777

My piszemy tu już od dosyć dawna i się czasem nie rozumiemy to co dopiero Ty ;)
A to o debilach to na serio nie było, no ;)

ocenił(a) serial na 10
MMM777

jasna sprawa :) to już bez cienia ironii piszę :D

użytkownik usunięty
MMM777

Tyle to i ja zrozumiałam skoro w temacie jest nazwa tej gry:D
Chodziło mi raczej o resztę bo moim zdaniem nie ma ona jakiegokolwiek sensu.

Owszem - założyciel/założycielka tematu pisze dość nieskładnie i nie powiedziałabym by było to napisane z sensem, więc tu się z Tobą zgodzę, ale całkiem łatwo zrozumieć, że chodzi o wytrwanie w oczekiwaniu na kolejny sezon VD dzięki tej grze z wcześniejszego tematu. Nie potrafię jedynie pojąć jednego: po co ktoś to napisał? Bardzo możliwe, że Emilka pisze z innego konta próbując w ten sposób okazać nam, że ktoś ją na tym portalu docenia ;)

użytkownik usunięty
MMM777

No dobra, ale mogłaś to właśnie napisać zamiast wcześniejszego wyjaśnienia bo poczułam się jak jakiś półgłówek :D

Okej, masz rację, pozostaje tylko zinterpretowanie tego zdania: "nadal jest wiele sierot serialu po pierwszym sezonie." oraz uświadomienie autorowi/autorce, że istnieje od dawna sezon 2.

Emilka raczej tego nie pisze bo nie jest to konto założone w pośpiechu.
Żartowałam wtedy, że może kogoś podpuściła ;)

W takim razie wybaczcie, bo zupełnie nie to miałam na myśli :)

Czemu zostało napisane przez autora/autorkę te zdanie o sierotach? Sama się nad tym zastanawiam ;P Trochę dziwna to metafora jak dla mnie ;)

I myślę również, że nie ma nawet najmniejszego sensu uświadamianie tejże osoby o istnieniu sezonu 2. Ten ktoś mógł się zwyczajnie pomylić, bądź sam nie jest do końca pewien o czym pisze ;) W obu przypadkach - nie ma się co wysilać ;)

Tak więc Emilkę zostawiamy w spokoju ;)

ocenił(a) serial na 9

Serial był niczym matka, do której się przytulamy, którą kochamy i po której stracie odczuwamy ból. Zakończono jego emisję na razie na pierwszym sezonie. Czekamy na drugi na jesieni. Jesteśmy ciekawi trzeciego. Jestem w pełni uświadomiony jak widzicie i wasze powyższe komentarze są trochę niesmaczne. Metafora z sierotą... Przyznaję, może trochę przesadziłem, ale jestem człowiekiem uczuciowym. Jednak ziarno prawdy w niej jest.

ocenił(a) serial na 10
MF13

ale przepraszam, Tobie chodzi o emisję w TV ? Bo na to wychodzi. Nie wiem jak tam ma się sprawa, bo oglądam ściągając z internetu. Uważam jednak, że trochę Cię poniosło z tym porównaniem

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Przepraszam, rozumiesz w jak niezręcznej i przykrej znalazłem się sytuacji. Oby inni też to zrozumieli i wyrazili swe odczucia...

ocenił(a) serial na 10
MF13

bez przesady z tą niezręczną i przykrą sytuacją, nikt Cię tu nie zlinczuje ;p
wyraziłeś się moim zdaniem co najmniej dziwnie w temacie

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Wiem i przepraszam. Moje intencje były inne.

ocenił(a) serial na 10
MF13

Zapewne...

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Sezon 1 obejrzałem w telewizji . Sezon 2 nie dawno w internecie.

ocenił(a) serial na 10
MF13

no i dobra wszystko już jest wyjaśnione:)

użytkownik usunięty
MF13

To sierotą jesteś raczej po drugim a nie pierwszym sezonie... Strasznie mieszasz.

ocenił(a) serial na 9

Czytaj uważnie i wczuj się w moje słowa !!!! Czy tak rozgarnięta osoba nie rozumie tak prostego stwierdzenia ???
"Sierotą" jestem po sezonie 1, gdyż został on oficjalnie wyemitowany w telewizji, natomiast sezon 2 oglądałem w sposób nieoficjalny w internecie. Jak się domyślam zdajesz sobie sprawę, iż oficjalnie zostanie on pokazany na jesieni. Przypomnienie zawsze się przyda...

użytkownik usunięty
MF13

Teraz Ty wczuj się w moje: Sezon 2 też został oficjalnie wyemitowany w polskiej telewizji, tyle że nie w TVN.
A to stwierdzenie jest głupie.
Przypominać mi nie musisz, nie oglądam w telewizji serialów.

ocenił(a) serial na 9

Stwierdzenie adekwatne do sytuacji, a od Ciebie wymagałbym więcej szczegółów.

MF13

spod:)
A sezony były 2. Przepraszam, ale nie skorzystam z zaproszenia.

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Dobrze wiem, iż były dotychczas 2 sezony. Poprostu czekam na wasze wrażenia z ich oglądania. Nie wiem dlaczego mnie zrozumieliście inaczej. Wielkie nieporozumienie. Temat może trochę niejasny, ale dopiero zaczynam i liczę na waszą z gruntu życzliwą wyrozumiałość... Dodatkowo nie jestem znajomym Emilki i bynajmniej nikogo nie podpuściła... Są to moje suwerenne komentarze ! I jeszcze jedno... Chcę odpowiedzieć na komentarz użytkownika Aivia... To nie żaden zdesperowany literat przedstawiający swoje wypociny tylko osoba pragnąca podzielić się swoimi wrażeniami... Żałuję, iż tego nie doceniasz... Czy preferujesz osoby nieuświadomione i piszące tak jak im inny użytkownik pozwoli ??? Ubolewam... Wierzę jednak, że to było czyste nieporozumienie, gdyż ufam, iż jesteście ludźmi na poziomie. Sądzę, że Emilce i mnie należą się przeprosiny i całą sprawę puścimy w niepamięć zaczynając od nowa, gdyż nie sztuką jest tworzenie konfliktów, a właśnie jednoczenie się...

ocenił(a) serial na 10
MF13

ożesz , stary dałeś czadu :) strasznie patetyczna ta Twoja odpowiedź :D
" życzliwa wyrozumiałość" - niefortunne sformułowanie, czy wyrozumiałość może być inna niż życzliwa? ;p
jeśli poczułeś się dotknięty , to nie było moim celem.

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Spokojnie... Nie gniewam się...

ocenił(a) serial na 10
MF13

ha:) dziś jestem oazą spokoju
bo i nie masz się o co gniewać :)

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Cieszę się... Sądzę, że jesteś świetnym gościem i być może kiedyś zostaniesz moim znajomym w serwisie. Mówię to bez ściemy i podlizywania.

ocenił(a) serial na 10
MF13

gościem w sensie facetem? :)
czy gościem w sensie kogoś kto odwiedza?
wolę się już upewnić żeby nie było ;p

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Czy mogę prosić o sprecyzowanie...

ocenił(a) serial na 10
MF13

Pisząc, że jestem świetnym gościem co miałeś na myśli?

ocenił(a) serial na 9
nj1987

Sympatyczym i dobrym do współpracy.

użytkownik usunięty
MF13

Ale Nj to kobieta. O to jej chodziło.

ocenił(a) serial na 9

Nie wyolbrzymiaj małego błędu. Sprawa została wyjaśniona.

użytkownik usunięty
MF13

Nie wyolbrzymiam, próbuję ci wytłumaczyć to proste stwierdzenie.

ocenił(a) serial na 9

Dobrze je rozumiem, a Ty nadal wyolbrzymiasz, a teraz już demonizujesz !

użytkownik usunięty
MF13

Gdybyś je rozumiał to byś nie prosił o sprecyzowanie.

ocenił(a) serial na 9

Chamstwo goni u Ciebie chamstwo...

użytkownik usunięty
MF13

przynajmniej nauczyles sie jak sie to pisze... powinienes byc wdzieczny