Siłą zmarszczonego czoła odeprze wielkiego, złego Klausa. Jeśli zrobi coś więcej, to naprawdę będę w ciężkim szoku.
blush i biedroneczka mają rację.
Słuchajcie a może my nie doceniamy Stefana i on jednocześnie kombinejszyn coś tam z Klausem, ale tak żeby jemu zaszkodzić i uratować Elene. Wiem głupie to, ale taka opcja też może być.
Chyba już łatwiej mi sobie wyobrazić Elenę biorącą udział w walce bokserskiej, ale w sumie wszystko jest możliwe....
Caroline po rzeźni na strażnikach, cała buźka we krwi i : HI MOM:)
ta scena mnie rozwaliła;p
i w ten miły sposób dzięki bzyczkwi wrocilyśmy do tematu.
a ja jeszcze tylko dodam, ze mimo tego ze nie lubie stefana a damona baardzo. To jednak martwie sie ze przez to jego kombinowanie stanie sie cos zlego. bo on czasme nie mysli zanim cos zrobi, kieruje sie samymi uczuciami. Stefan nic nie robi ale czasem stara sie rozsdanie pomyslec. tu plus dla niego niestety!
Ma ktos jeszcze jakwes fajne cytaty?
Vicki
- Gdzie masz łazienkę? Muszę siusiu. Dlaczego? Myślałam, że nie żyję.
miałam sie powstrzymać , ale chyba nie dam rady chciałam powiedzieć dokładnie to samo co wer_ndzia z tym , (że ja bardzo lubie i Damona i Stefcia z tym , że chyba Stefcia bardziej ) ale skoro już mnie ubiegła to nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć , też tak myśle , zgadzam sie z tobą ;)
no i przekombinowal. Mowilam
A jak to tam było z ta dzumba mumba w 21 odicnku 2 sezonu? To mnie rozwaliło:)
Stefcio chce ratowac brata. On powiedzial ze cos zrobi. Nie wierze. Mylsicie ze na gadaniu sie skonczy?
wypowiedź z odcinka 2x21, Damon na widok Johna = " Świetnie. Właśnie myślałem o czymś do przegryzienia" < lol>
haha a widzisz, ubiegłam Cię...:>:)
ciekawa cała scena - " Heard yaaa" - rzucone od niechcenia
UWIELBIAM scenę, a właściwie więcej niż jedną scenę to trwa, kiedy Vicky znajduje si sam na sam z Damonem w sezonie pierwszym.
Kiedy tańczą, a na koniec Damon ją zabija (właściwie przemienia).
http://www.youtube.com/watch?v=T9RlgUwuwzk
Dzięki:P Twoich nie przebije, ale skoro wszyscy mają Damona to ja tez chcę miec:P Zdradziłam Johnnego, po tylu latach, mam nadzieję że mi wybaczy:P
Przeleciałam dzisiaj najlepsze sceny na youtube. Jak Damon był uroczo groźny:D Strasznie się zmienił. A te sceny:D Już nie mogę się doczekac kolejnych.
No zmienił się. Jest coraz bardziej dobry. Może to i dobrze chcoiaż czasem brakuje tego starego niebezpiecznego Damonka. Tak scena kiedy Damon próbuje się zabić jest nieziemska:)
oj tam Damon Damon Stefan też jest przystojny ;D alien_2 haha takk scena łóżkowa też była ładnie nakręcona xd
Damon i ta jego klata <3 nie ma co :D Stefan według mnie w pewien sposób jest uroczy :D taki do schrupania ale Damon ehh.. ideał jak dla mnie :D
haha ok , ale juz wróćmy na ziemie xd i powóćmy do tematu scen i dialogów ;p xd
Damon: Mój Boże, doprowadziłem cię do picia.
Stefan: Nie wygląda na to, że się ciebie pozbędę. Co innego miałbym robić, poza cieszeniem się własnym życiem?
D: Cieszeniem się własnym życiem. W tym tkwi twój odwieczny problem. Jesteś martwy, stary. Pogódź się z tym."
"B: Czego chcesz?
D: Myślę, że potrzebujemy świeżego startu.
B: Próbowałeś mnie zabić.
D: Ale nie zabiłem, i gdybym chciał, to bym to zrobił. Czy to nie ma żadnego znaczenia?"
nie wiem czy ktoś wrzucał tutaj tą scenę miedzy Damonem a Eleną
http://www.youtube.com/watch?v=DrSGMHJp_SQ
Nie ma fajerwerków, ale sposób w jaki rozmawiają i Elena mówiąca chyba po raz pierwszy że między nią a Damonem coś jest, jakaś "nić porozumienia". Bardzo mi się to podobało i wyszło bardzo naturalnie.
Oj tak, śliczna scena, jedna z pierwszych autentycznie Delenowych scen.
I ta z As I Lay Dying też jest boska xD Riczuś wymiata xD
Osobiście baaardzo lubię tą scenę: http://www.youtube.com/watch?v=CSmU-unGDiA
Zresztą, w ogóle uwielbiam Let the Right One In ^^
Stefan: "No proszę. To twoje największe kłamstwo? Ukartowałaś to wszystko, żebyśmy mieli odebrać od ciebie kamień."
Katherine: Niczego nie ukartowałam, Stefanie. To czysta prawda."
Stefan: "Niech zgadnę. Chcesz wymienić kamień na wolność. Ty psychotyczna, manipulująca s*ko."
Katherine: "Moją wolność? Mylisz się, Stefanie. Nie chcę wolności, bo kiedy pojawi się Klaus, żeby nas wszystkich pozabijać, ja będę w grobowcu, do którego żaden wampir nie wejdzie, bo inaczej utkną tu na stałe. Będę najbezpieczniejszą, psychotyczną s*ką w mieście."
Kopara Stefka,bezcenna xD
Nie wierzymy w św. Damona, bo żaden z nich nie jest święty ;) A Damon chociaż nie kreuje się na aniołka z kłami, jak robi to Stefcio.
I dobrze, są wampirami, mają być złe, przebiegłe, krwiożercze i manipulować innymi. Jak Kat i Klaus :D
Ja lubię to :)
Elena: Ok, gdzie nas zabierasz?
Alaric: Troszkę dalej...
Elena: Co... Coś jest tu nie tak.
Bonnie: Gdzie jest Jeremy?
Alaric: Musiałem po prostu wyrwać się z tych tańców.
Lata 60, uchh. Nie moja dekada. Kto to wymyślił, w ogóle? Zdecydowanie wolę lata 20. Styl,imprezy, Jazz.
Elena: Alaric. Jesteś na werbanie?
Alaric: Dlaczego zadałaś mi to pytanie, Eleno?
Elena: On jest zauroczony.
Alaric: Nie.Strzelaj dalej.
Bonnie: O co tu chodzi?
Alaric: Ok, dam ci podpowiedź.. Nie jestem Alaric'iem.
Elana: Klaus.
Alaric: Niespodzianka!
też fajny xd
ja osobiscie nie jestem ani za Stefanem ani za Damonem , ale to prawda kto powiedział że wampiry muszą być złe ;)
Vanessa(uczennica Isobel) Rozmawia z Eleną: Werbena naprawdę działa?
Damon: Nie! Wcale!
V: Słyszy nas?
D: Nie! To byłoby straszne.
V: W myślach też potrafi czytać?
D:Jeśli chcesz mnie zobaczyć nago, to po prostu poproś.
;D
Sceny:
1. Wyznanie miłości Damona do Eleny.
2. Scena "łóżkowa" w zakończeniu drugiej serii, kiedy El całuje Damona.
3. Rozstanie Eleny i Stefana w drugiej serii. Mogę to oglądać w nieskończoność, i słuchać Athlete - Wires<333
A cytaty, dialogi... cóż, było ich za dużo żeby wszystkie wymieniać.:)
Cytatów, dialogów i scen, które uwielbiam jest caaała masa. Chyba powinnam zacząć prowadzić osobny zeszyt z napisem TVD, w których umieściłabym je wszystkie. ; o Nie chce mi się czytać całego tematu <leń>, więc pewnie coś się powtórzy. W tym momencie ulubione to:
Katherine: I like this Damon.
Damon: Katherine. Katherine, there are six other bedrooms in this house. Go find one.
+ cała ta scena i miny Damona - całkowicie rozwalające. <3
Katherine: It`s ok to love them both, i did.
Z ostatniego odcinka to Alaric naśladujący Bonnie: "możesz mi podziękować jutro, i dzień później, i jeszcze dzień później".
Scena z pogrzebu, niesamowita.
haha jak ogladacie odcinek możecie ( jeśli oczywiscie czujecie taka potrzebe , badź macie ochote) bezpośrednhio pisać ;)
Jeszcze mi się przypomniała te scena ze zwiastuna, kiedy to Klaus nakazuje Damonowi być grzecznym wampirkiem i nie spieprzyć niczego, co miałoby związek z rytuałem. Chwilę później Alaric mówi do Damona: "Spieprzysz to, prawda?" xD
przy koktajlu z werbeną
"Damon: Nie jestem jakąś pijaną laską ze stowarzyszenia. Nie dam się nabrać na koktajl gwałtu."