Zacznę jako pierwsza...
Co by było gdyby Elena zamieniła się w wampira?
Kolejna osoba odpowiada na pytanie, po czym dodaje swoje "co by było gdyby"
Przekonajmy się jakie byśmy sami napisali scenariusze:)
Stefan i Damon pomyśleli by że albo została zauroczona albo zwariowała i wywieźli by ją na drugi koniec świata (do Polski) na leczenie psychiatryczne.
Co by było gdyby Anna nie została zamordowana?
Anna była by z Jeremy'm, podczas uprawiania sex'u straciłaby panowanie nad sobą i zabiłaby Jeremy'ego. Zrozpaczona Elena kazałaby zabić Anne. Walka potoczyłaby się nie po ich myśli i Anna zabiłaby Stefana. Damon natomiast wykorzystałaby chwilę nieuwagi Anny i wbił jej kołek prosto w serce.
I w końcu spełniłyby się marzenia Damona i byłby z Eleną.
Co by było gdyby Vicky Donovan nieumarła . ?
Ponieważ była osobą głupiutką i słabą zabijałaby ludzi z pragnienia w krwi, także predzej czy później Damon lub Stefan by ją zabili, ta postać była stracona od samego początku.
Co by było gdyby matka Caroline wyznała miłość Damonowi?
Damon wybuchnąłby śmiechem myśląc, że się z niego nabija, a gdy zorientowałby się, że mówi całkowicie szczerze zauroczyłby ją, żeby nie sprawiała żadnych problemów xD A gdyby Caroline kiedyś coś do niego miała, to opowiedziałby jej o tym incydencie xD
Co by było, gdyby Damon zamiast umieszczać Katherine w grobowcu puściłby ją wolno?
Katherine nadal by grasowała po miasteczku i zabijała bliskich Eleny.
Co by było, gdyby Elena nakryła Damona z Rose?
Wtedy szansa na Delenę zmalałyby jeszcze bardziej. Damon zacząłby się tłumaczyć Elenie, ona nie chciałaby go słuchać i uciekłaby do Stefano, by od razu rzucić mu się w ramiona, bo tak naprawdę kochała starszego brata Salvatore. / Damon zacząłby się tłumaczyć Elenie, a ona uwierzyłaby mu po podaniu kilku istotnych argumentów i rzuciłaby mu się w ramiona (wersja zdecydowanie niemożliwa, ale jak najbardziej satysfakcjonująca fanów Deleny) :D
Co by było, gdyby Stefan nakrył Damona z Rose?
"Co by było, gdyby Stefan nakrył Damona z Rose?"
Stefcio by się uspokoił, bo doszedł by do wniosku, ze Damon jednak nei kocha Eleny. Demon bał by się, że jego brat wypapla wszytsko swojej dziewczynie, wiec zaczał by się szorstko i niebezpiecznie zachowywać, powracając dystans, jaki mieli do siebie braci Salvatore na samym początku.
z czasem Damon zacząłby tracić z powrotem człowieczeństwo (będąc w związku z Rose, która lubi "niegrzecznych wampirów"), powrócił by jako sceptyk, ukryty masochista, ironik etc. Powróciły by genialne teksty i masakryczna część jego natury.
Jak zareagowaliby wszyscy bohaterowie, gdyby do miasteczka powrócił trzeci brat Salvatore, także wampir?
Z pewnością byłoby to wielkim zdziwieniem. Po prostu nie wyobrażam sobie, by coś takiego mogło się stać, ale załóżmy, że byłby to syn ojca Stefana i Damona - Giuseppe Salvatore, ale miałby inną matkę :D Zrobiłby taką niespodziankę znanym od początku serialu Salvatore'om w Mystic Falls, oczarowałby Elenę swoim wyglądem i charakterem, a Stefan i Damon, naturalnie, staliby się zazdrośni xD Po całym miasteczku krążyłyby plotki na jego temat, a wszystkie dziewczyny padałyby na kolana na jego widok.
Zyskaliby jednakże kolejnego sprzymierzeńca, jeśli chodzi o całą tą akcję z Pierwotnymi.
Okej, okej, trochę mnie fantazja poniosła ^^
Co by było, gdyby Elena nakryła Bonnie i Jeremy'ego obściskujących się i całujących w pokoju chłopaka? xD
powiedziałaby 'hello brother' :D
co by było gdyby elena od razu na początku pierwszego sezonu zakochała się od razu w damonie?
Damon bez pytania przemienił by ją w wapira i żyli by razem wiecznie imprezjąc i wyssysając krew.
Co by było gdyby Elena zdecydowała by się zostać wampirem?
Stefan nie byłby z tym pogodzony i nie chciał by jej przemienić, skłóciliby się, a ona musiałaby szukać innego wampira, który chciałby ja przemienić, zwróciłaby się do Rose, a ona żeby wkupić się w łaski fanów powiedziałaby jej, że byłoby lepiej jakby zrobił to Damon.
Co by było gdyby to Elijah był rzekomym Klausem? (rozumie ktoś? xD)
"(wersja zdecydowanie niemożliwa, ale jak najbardziej satysfakcjonująca fanów Deleny) :D" - e tam, wszystko się może zdarzyć... hehe:)
Byłby strasznie wściekły i chciał zemsty, poza tym wykorzystał by zaskoczenie ("To on żyje?"), żeby porwać Elenę. Poza próbował by dbać o to, by nikt nie dowiedział się o jego podwójnej tożsamości (jak Hannah Montana, xD), więc pozabijałby wszytsjkich pretendentów zdolnych do uwierzytelnienia legendy.
Co by było, gdyby Damon wciąż zamieniałby się w kruka i mgłę?
Za każdym razem gdyby się zbliżał Eleny wywoływałby u niej atak śmiechu XD
kolejne pytanie na dole:)
Nikomu nic nie mówiąc poszłaby do grobowca, by poprosić Katherine o przemienienie w wampira w zamian za butelkę krwi :D Nie udałoby się to jednak, gdyż Stefek przylazłby tam za nią i odciągnął ją od tego "bardzo złego" pomysłu, po raz kolejny nazywając Kat "psychotic bitch" (myśląc, że to właśnie ona namówiła Elenę do takiej decyzji). Ostatecznie Damon zgodziłby się na to, by przemienić Elenę (oczywiście bez niczyjej wiedzy), gdyż ta obiecałaby mu za to namiętnego całusa xD
Co by było, gdyby Bonnie zakochała się w Damonie i rzuciła na niego czar miłości? xD
Jeremy zakochany w Bonnie nie mógłby tego zrozumieć i zacząłby prowadzić tajne śledztwo, wykryłby, że Damon został zaczarowany i zachowując zdrowy rozsądek przemówiłby Bonnie do rozumu XD
Co by było gdyby Damon pod wpływem alkoholu przespał się z mamą Tylera [jak ona miała na imie? oO]?
Nie pamiętam, jak miała na imię mama Tylera, ale podobna akcja była już z matką Matta i Vicky :-P
Damon może uznałby to za rzecz normalną, wcale by się tym nie przejął, ale dowiedziałby się o tym Tyler. Postanowiłby wszcząć bójkę z Damonem, który rozłożyłby go na łopatki po sekundzie, a Tyler wtedy domyśliłby się, że starszy brat Salvatore jest kimś o nadprzyrodzonych mocach, wampirem, że Caroline go okłamała :D Ale jakoś by się ostatecznie pogodzili, bo kibicuję związkowi Caroline-Tyler ^^
Co by było, gdyby okazało się, że matka Caroline udawała wtedy, że ulega wpływowi Caroline na jej umysł, gdy dziewczyna mówiła jej, by zapomniała o tym, że oni wszyscy są wampirami i urządziłaby teraz takie "polowanie na wampiry"?
Caroline podczas walki zabiłaby ją niechcący i nie mogąc się z tym pogodzić wyjechała by z miasta (lubię ją, więc tego bym nie chciała, ale nic innego nie mogłam wymyślić xD)
Co by było gdyby Matt został wampirem?
Pierwszym, którego by napotkała, byłaby Car, zawahałaby się w ostatniej chwili i rozpłakała, nie będąc w stanie jej zabić. Poza tym połowa jej ludzi (a może i ona) zginęłaby podczas próby ataku.
Co by było, gdyby Damon spotkał Belle na swojej drodze (z Zmierzchu)
Odpowiadam na pytanie veronicty, bo się po drodze zgubiło:
"Co by było, gdyby Matt został wampirem?"
Byłoby strasznie głupio, bo w serialu prawie wszyscy ludzie (przynajmniej ci bardziej istotni) ginęliby albo zostali przemieniani w wampiry. Matt nie należy do grona moich ulubieńców, a jako wampir z pewnością dołączyłby do tej całej grupki (Damon, Stefan, Bonnie, Jeremy, Caroline etc.), więc nie byłabym zadowolona :-P
... i ponawiam pytanie aki13:
"Co by było, gdyby Damon spotkał Belle na swojej drodze (z Zmierzchu)?"
Uświadomiłby jej, że Edward jest żałosny i poprosiłby żeby poszła z nim w dalszą drogę do Las Vegas, gdzie mieliby okazje przepuścić oszczędności Stefka xD
Co by było gdyby Mason nie był wilkołakiem?
nie przyjechałby do MF, bo nie miałby powodu, nawet gdyby to nic nie wiedziałby o problemie brata i bratanka. Ewentualnie wiedziałby i miałby takiego cykora, że i tak by nie przyjechał, więc nie byłoby wogóle takiej postaci w serialu :D
Co by było gdyby Alaric zabił Damona?
Stefan nie mogąc pogodzić się ze śmiercią brata przemienił by Alarica w wampira i torturował w piwnicy za pomocą Verbeny. Jenna szukała by go bez końca, w końcu by ją to zabiło.
Co by było gdyby Tyler zasnął na trawniku przed domem Stefana i Damona?
Gdyby to Damon pierwszy zauważył Tylera leżącego na trawniku, wyniósłby go do tego miejsca, w którym Mason przykuwał się, gdy przemieniał się w wilkołaka, przykułby go do ściany i, żeby mieć większy ubaw, dorysowałby mu mazakiem wąsy xD A potem biedny Tyler obudziłby się przerażony xD Nie potrafiłby się rozkuć, bo Damon zbyt mocno zapiąłby mu łańcuchy, więc Caroline przyszłaby mu na pomoc.
Co by było, gdyby Elena w końcu powiedziała Damonowi, że go kocha? (mam nadzieję, że nie było już podobnego pytania :P)
aka13:
zabił by Belle dla zabawy
veronicty:
dowiedział by się , że Caroline też jest wampirem i byli by razem szczęśliwi , a ona nauczyła by go opanować chęć zabijania
co by było gdyby wypuścili Kath z grobowca ?
Neff:
Damon popatrzyłby na nią tymi swoimi wielkimi, niebieskimi, pięknymi oczami i zaczęliby się całować bez opamiętania, tak jak Elena nigdy nie całowała się ze Stefanem.
Donia96:
było już chyba takie pytanie, ale:
Okazałoby się, że zmyśliła całą swoją historie i tak naprawdę została ulepiona z gliny
Co by było gdyby Stefan zaczął się zachowywać jak na 150-latka przystało?
O Boże! Wtedy zaczęłabym przewijać wszystkie sceny, w których by występował. A Elena przestraszona uciekłaby do Damona, bądź też zostałaby z nim i kochałaby go najbardziej na świecie (bardziej realistycznie rzecz biorąc, druga wersja zdecydowanie możliwa w jej przypadku).
Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD
Co by było, gdyby Alaric został homoseksualistą, a jego pierwszą "ofiarą" byłby Stefan? xD
Alaric przygotowałby miejsce schadzek, zaprosiłby do niej Stefana i ułożył wielkie serce z Werbeny. Zmusiłby Stefana, aby się tam położył i zacząłby robić swoje <lol>
Co by było gdyby Trevor nie zginął?
"Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD
Gdyby Trevor nie zginął... wiele spraw przybrałoby inny obrót ^^ Być może Rose nie przespałaby się z Damonem, w ogóle nie byłoby sceny, w której obaj siedzieliby sami w pokoju albo ktoś by ją przerwał (np. Trevor, i chwała by mu była za to ^^). Po prostu wydaje mi się, ze Rose spędzałaby dużo czasu z Trevorem, ale równie dobrze mogłaby z nim w ogóle nie przychodzić do Stefana i nie informować go o Pierwotnych i niebezpieczeństwie, w jakim znalazła się Elena.
Co by było, gdyby Alaric i Damon wyruszyli razem na jakąś misję - by zgładzić kilku złych wampirów i Alaric przypadkowo zabiłby (tą swoją cudowną bronią ^^) Damona?
""Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD" mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ^^ Zaznaczę sobie ten dzień w kalendarzu i co roku będę właśnie wtedy świętować xD
Wszystkie fanki ogłosiłyby żałobę :)
Stefan opłakiwałby brata, a Elena z resztą wyprawili by mega przyjęcie :)
Co by się działo jakby Kat chciała wykorzystać seksualnie Jeremyego? :)
Koleś zamknąłby oczy żeby nie wyobrażać sobie Eleny ;P Za to stwierdziłby że Bonnie go nie zadowoli dopóki się nie nauczy odpowiednich czarów xD
Co by było gdyby S, D, i E zrobili trójkącik? :P:P
Hm, myślę, że Elena nie dałaby rady na dwa baty :) No chyba, że Damon jest subtelny w bed? :) Poza tym, to byłoby kazirodztwo hehe SteFan i DaMon :) hehe Chyba, że obaj zamknęliby oczy eheh
Co by było jakby Elena przefarbowała się na blond>?
Damon by uznał, że jest głupią blondynką xD
Co by było gdyby Elena obudziłaby się w ramionach Damona w dziwnych, niewyjaśnionych okolicznościach?
"""Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD" mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ^^ Zaznaczę sobie ten dzień w kalendarzu i co roku będę właśnie wtedy świętować xD"
haha! Genialny pomysł! święto każdego fana xD
Jej reakcja byłaby natychamiastowa - zaczęłaby go okładać pięściami i wołać "Ratunku! Stefano!" :D Później okazałoby się, że to tylko przebrany Stefano (ten pomysł wpadł mi do głowy po tym, jak mi się przypomniało, że Ian na Halloween przebrał się za Paula xD), który chciał sprawdzić, jak Elena zachowa się w takiej sytuacji i czy aby na pewno go kocha ^^
Co by było, gdyby okazało się, że jakimś cudem wampiry mogą mieć dzieci (trochę głupie, ale np. tylko z doppelgangerami ^^) i Elena miałaby taką wpadkę ze Stefkiem? xD (wiem, wiem, już nie mogłam wymyślić głupszego pytania ^^)
""""Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD" mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ^^ Zaznaczę sobie ten dzień w kalendarzu i co roku będę właśnie wtedy świętować xD"
haha! Genialny pomysł! święto każdego fana xD" tak! możemy zorganizować spotkanie z tej okazji! spotkanie fanów deleny! :D
BTW. (przepraszam, że tutaj się na ten temat wypowiadam, ale nie wiem, gdzie indziej :P) Veronicty, czy masz mnie w znajomych? Zaakceptowałam Twoje zaproszenie, ale wiecznie mam problemy z Filmwebem i raz pisze, że zaakceptowałam, a raz, że nie :P
Elena i Stefano byli by na początku przerażeni i szukali by odpowiedzi na pytanie Jak to mozliwe?! potem zdecydowali by ze trzeba cos z tym zrobic bo niewaidomo co z tego wyjdzie... jednak gdy inne wampirzyce dowiedziały by sie ze cos takiego sie stało znalazły by i porwały Elenę zmusiły ja do urodzenia dziecka (w tym czasie stefek i damon szukali by cały czas eleny) nikt nie wiedziałby gdzie jest Elene az kiedy poszła by plotka ze Elena umarła... szukajac zemsty za smierc ukochanej Stefan szukał by sprawcy i zaprowadziło by go to do haremu Klausa zobaczyłby ze jedna z wiezonych kobiet jest elena która z rozpaczy postradała zmysły, ratujac ja z posiadłosci klausa z razem z damonem, damon znalazłby niemowle które porwałby bo myslał ze to jego bratanica... bla bla bla ... okazałoby sie ze hybryda vampira i człowieka to człowiek-elf...
Wyglądała by jak totalna idiotka, straciła by swój dawny urok ( hę , jaki urok? gdzie ona ma oczy, że widzi tylko STEFANA?!) Stefan by ją zostawił i odszedł do Kat, a Damon dostałby takiej głupawki, że śmiejąc się ciągle zapomniałby włożyć pierścień i wyszedł na słonko.
Nie, wróć! Żartuję.
Damon kochałby ją nadal taka jaka jest ; D
No dobra... Co by było gdyby...
Okazało się , że istnieje nowy rodzaj czarów, który przez przypadek użyła Bonnie i ożywiła wszystkie dotąd zabite wampiry :P ?
Mam na myśli te z grobowca , Annę , Trevora , etc ? :D
Hm... fajnie jakby ożywiła Anne bo bardzo ją lubiłam i Jer by się ucieszył, ale reszta zaczęłaby grasować po Mystic Falls aż w końcu zmówiliby się z pierwotnymi i pozabijali wszystkich.
Co by było gdyby Damon sam uratował Elenę z kolejnych tarapatów a Stefana nie byłoby przy nim?
Elena z jednej str. dopytywałaby gdzie jest stefano(byłaby na niego zła), a z drugiej cieszyła sie masakrycznie z damona i wzrosły by jej uczucia do niego i zaufanie :D
Przekazuje zagubione pytanie Neff (bo sama nie umie wymyśleć ;p)
Co by było, gdyby okazało się, że jakimś cudem wampiry mogą mieć dzieci (trochę głupie, ale np. tylko z doppelgangerami ^^) i Elena miałaby taką wpadkę ze Stefkiem? xD (wiem, wiem, już nie mogłam wymyślić głupszego pytania ^^)
Elena była by mu wdzięczna i padli by sobie w ramiona, a później i tak wykręcała by się czymś w rodzaju ' Damon! Don't go that way, we're just a friends ! ' i znów przynudzanie S&E.
A co jeśli do serialu dołączyłyby inne stworzenia? Duchy, Smoki, Jednorożce? x DD
Damon kupił by sobie jednego smoczka i latałby nim wszędzie dla lansu <lol2>
Co by było gdyby Elena najpierw poznała Stefana?
"""""Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD" mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ^^ Zaznaczę sobie ten dzień w kalendarzu i co roku będę właśnie wtedy świętować xD"
haha! Genialny pomysł! święto każdego fana xD" tak! możemy zorganizować spotkanie z tej okazji! spotkanie fanów deleny! :D
BTW. (przepraszam, że tutaj się na ten temat wypowiadam, ale nie wiem, gdzie indziej :P) Veronicty, czy masz mnie w znajomych? Zaakceptowałam Twoje zaproszenie, ale wiecznie mam problemy z Filmwebem i raz pisze, że zaakceptowałam, a raz, że nie :P"
napisz do mnie na gadu 7455035 :) i tak, masz mnie w znajomych ^^
To i tak by nic nie zmieniło:P
Co by było gdyby okazało się, że Stefan miał syna zanim został wampirem? xD I ten syn gdy dorósł też został wampirem i żyje do teraz ? ;d
Stefek zacząłby poszukiwania swojego syna, Elena naturalnie by mu pomogła, a Damon też do nich dołączył, by spędzić więcej czasu z Eleną ^^ W końcu okazałoby się, że cała grupka wyrusza na poszukiwania syna Stefka (Stefan, Damon, Elena, Bonnie, Caroline, Jeremy) xD Załóżmy, że w serialu byłaby już Rose, której by NIE wzięli ^^ Powiedzieliby jej, że... że NIE xD
Co by było, gdyby z powodu wielkiej kontuzji Niny (czego jej broń Boże, nie życzę ^^) i niemożliwości dalszego wcielania się w Elenę, zastąpiła ją... Megan Fox? xD
""""""Veronicty, właśnie wyobraziłam sobie tą scenę z Deleną, te cudowne, niebieskie oczy Damona i pocałunek... Awww, pozazdrościć xD" ech, to by było coś pięknego. W sumie nie jest to takie nierealne, może coś, w niedługiej przyszłości xD" mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ^^ Zaznaczę sobie ten dzień w kalendarzu i co roku będę właśnie wtedy świętować xD"
BTW. (przepraszam, że tutaj się na ten temat wypowiadam, ale nie wiem, gdzie indziej :P) Veronicty, czy masz mnie w znajomych? Zaakceptowałam Twoje zaproszenie, ale wiecznie mam problemy z Filmwebem i raz pisze, że zaakceptowałam, a raz, że nie :P"
napisz do mnie na gadu 7455035 :) i tak, masz mnie w znajomych ^^"
Napisałam na GG, ale dopiero dzisiaj, bo wczoraj zeszłam już z komputera :P
Nie cierpię tej aktorki, więc za pewne przestałabym oglądać ten serial XD
Co by było gdyby Damon podsłuchał rozmowę Eleny, gdy ta mówi, że go kocha?
Wyskoczył by z ukrycia i zaczął ją całować, w przerwach mówiąc- " ja też Cię kocham Eleno", ale tak się pewnie nie stanie:(
Co by było gdyby istniała przepowiednia, mówiąca, że doppelganger Kateriny (Elena) jest przeznaczona starszemu z braci Salvatore?
Odpowiedź chyba każdy zna :D Elena zeszłaby się z Damonem, choć Stefek byłby z tego powodu bardzo niezadowolony i zacząłby sobie podcinać żyły, jak emo, tylko szybko by mu się goiły xDD Miałby taką deprechę, jakiej nikt inny jeszcze nigdy nie miał ^^ Ale później okazałoby się, że Katherine jest przeznaczona młodszemu z braci Salvatore, więc moje marzenia by się ziściły, Stefek&Katherine i Damon&Elena <3
Co by było, gdyby Tyler nie dowiedział się o wilkołactwie i nie zabił tej dziewczyny w "Masquarade"?
Wciąż miałby niekontrolowane ataki złości i nie byby w stanie ich powstrzymać, oprócz tego zacząłby zauważać u Masona dziwne "właściwosci". Nie poznałby się lepiej z Caroline i nie byłoby szansy na ich związek.
Co by było, gdyby serial nakręcona z wytwórni Disney'a?
Fani zabiliby Disney xD
Co by byo gdyby Caroline przespała się z Eric'iem Northman'em? xD
Okazałoby się, że... Northman jest Klausem xD (była taka propozycja w jednym temacie), więc Caroline uciekłaby, ale nie zdążyłaby o tym powiedzieć reszcie, bo ten zauroczyłby ją, tak jak to zrobił np. Elijah Slaterowi. Od tej pory pomagałaby tylko Klausowi i udawała przed Stefanem, Damonem, Eleną etc., zbierając informacje i przekazując je panu K. (nic lepszego nie przyszło mi do głowy ^^)
Co by było, gdyby Justin Bieber zagrał gościnnie wampira w "Pamiętnikach..."?
(BTW. Katerina Graham wystąpiła w jego teledysku, a w wywiadzie powiedziała, że go uwielbia i naprawdę by się ucieszyła, gdyby te oto cudowne dziecko wystąpiło w VD o.O Mało nie spadłam z krzesła i zaczęłam źle myśleć o tej kobiecie).
Jej, ja już nie mam pomysłów na dalsze pytania xD Ale zawsze coś w ostatnim momencie wymyślę :D
Okazałoby się, że to urządzenie z końca 1 sezonu, które ogłuszało wampiry, byłoby taśma z nagranym jego śpiewem, tyle że w częstotliwości zbyt wysoiej jak do ludzi. Poza tym byłby duplecośtam Kathrine i zostałby złożony w ofiarze.