Począwszy od beznadziejnej serii książkowej po kolejny pseudo horror serialowy... Apeluje! Zastanówcie się tak szczerze czy ten serial zasługuje na tą ocenę. Bądźcie obiektywni, ba! OBIEKTYWNE... Bo to zazwyczaj młode panie błądzą przez urodę podnoszą ocenę dna.
APELUJĘ!
Zanim się o czymkolwiek wypowiesz, sprawdź o czym w ogóle mowa.
Twoje obejrzane pół pilota o niczym nie świadczy...
Sija.
Musiał mi umknąć. Zastanawia mnie interpretacja tego zdania "Bo to zazwyczaj młode panie błądzą przez urodę podnoszą ocenę dna."
Czysta poezja;)
Ale ja jestem tumok i nie wiem, co autorka miała na myśli...XD
Błądzę we mgle;)
Ja też nie jestem dobra w te klocki, niemniej jednak zalatuje mi tu Gąbrowiczem
mnie nie musisz :) z tego co się zorientowałam większośc osób tutaj, to gimnazjum, więc może się przyda komuś. to już - 1 pkt.
U nas akurat większość to studenci i licealiści. gimnazjum sporadycznie się tutaj zjawia.
A tak w ogóle, to najlepiej ukryć swoje głosy i krytykować innych, nie?:D
Dlatego sama ich nie udostępniam. Żeby takie osoby jak Ty nie wyrabiały sobie o mnie opinii po przejrzeniu moich ocen. Bo to żałosne:]
Te Rozum, weź lepiej ładnie zaśpiewaj ,,siedzę w domu na kanapie" a nie rozsiewaj tu jakieś dziesiątki negatywnych opinii spod różnych nicków ;)
Spotkały się fanki, które liżą sobie tyłki już od kilku sezonów kiczu i dogadują osobie, która ma prawo im się przeciwstawić.
To jest żałosne moje panie.
Radzę ogarnąć umysł i przygotowywać się do egzaminu gimnazjalnego. To znacznie lepiej wpłynie na wasze IQ.
Pozdrawiam, uciekam z syfu i obiecuję Wam dziewczynki, że weszłam tu ostatni raz. ;)
uuuu pojechane :/ a dopiero co święta się skończyły :(
gdzie w Was ludziach dobroć i miłe słowo :(? :D:D:D
Mówisz, że nie wrócisz?
Akurat, obiecanki caccanki, a głupiemu radość :p
ps. w sumie to z miłą chęcią bym wróciła do czasów egzaminu gimnazjalnego :D
Uuuuu jak do egzaminu gimnazjalnego podchodzisz tak jak do forum, to nie zdasz. Gdybyś się przygotowała to wiedziałabyś, że tu lizania tyłków nie ma już od paru miesięcy. Więc sorry, ale argument z d...y.
Chyba coś Ci się pomyliło, dziewczynko;)
Każda ocena jest subiektywna.
Jakie przeciwstawić?
Cały szkopuł w tym, że nie masz z czym;)
Żadnej konkretnej tezy nie wysnułaś, tylko jakieś tendencyjne, prowokacyjne wynurzenia - na podstawie obejrzanych ( żeby chociaż!) urywków VD...
I dodatkowo uważasz, że masz prawo nas oceniać?
Niby z jakiej racji?
Zresztą, skoro byłaś tu ostatni raz, to nie ma nawet o czym, z kim mówić...
Nie lubię być zaszufladkowany, zwłaszcza gdy ktoś 23 letniego faceta z polibudy nazywa dziewczyną :(
Jesteś dla nas nowy, więc każdy ma prawo się pomylić, prawda?
Swoją drogą, coraz ciekawsze tematy się pojawiają. Nawet już ktoś wyżej stwierdził, że nawzajem sobie tyłki liżemy.... LOL. Jeszcze inny twierdzi, że film i serial to to samo... Ciekawe, co jeszcze?
Kto następny pojawi się ze złotą myślą na nasz i serialu temat?
A ty egzamin zdałaś? Co oznacza zdanie "Zastanówcie, że się". Że co? Powinno byc chyba zastanówcie się albo zastanówże się ale co ja tam się znam. Jestem tylko panną, która zawyża ocenę ze względu na wygląd Iana;P
Chciałam się tylko zapytać dlaczego oceniasz ludzi po tym co oglądają?
O gustach się nie dyskutuje, każdy ma swój. Każdy lubi co innego. I przykro mi stwierdzić, ale to Ty jesteś żałosna. Obrażasz ludzi i w ogóle dlaczego? Bo podoba im się serial, który Ty uważasz za kit. Możesz sobie bluzgać na serial, aktorów, proszę Cię bardzo. Nie podoba Ci się serial, trudno, nikt płakać nie będzie. Ale naprawdę nie musisz obrażać ludzi, którym się serial podoba.
Obrazanie innych ostatnio stalo sie STANDARDEM na filmwebie. I niestety nic na to nie poradzimy :(
masz trochę racji ale to nie oznacza, że trzeba od razu ludzi obrażać Twoja ocena to Twoja ocena jeżeli chcesz żeby ją szanowano to szanuj też cudze, piszesz, że wyrażasz swoje zdanie a innym tego zabraniasz i obrażasz za to, wytykasz im niedojrzałość a zachowujesz się na tym samym bądź nawet niższym poziomie.
Każdy ma prawo do swojego zdania i do własnej oceny!
Dobra, ale teraz mam pytanie. Obejrzałaś choć cały jeden sezon? Zgodzę się, że na początku pierwszego dużo się nie dzieje, sama zaczęłam od 2 bo akurat leciał w telewizji. I jestem nim zachwycona. I nie, nie Ianem. Moja ocena jest brana z ogółu, z podsumowania gry aktorskiej, fabuły i akcji oraz wchodzącej w nią napięcia. Jeśli nie widziałaś serialu, to możemy tak się sprzeczać bez końca. Jeśli dotrwałaś oglądając 20-pare odcinków i stwierdziłaś, że nie jest warte twojej uwagi kontynuowanie, to nie będę cie przekonywać, bo komuś się nie musi podobać wszystko. Również denerwują mnie zdesperowane jedenastolatki oglądające Pamiętniki tylko dla Damona, ale cóż na to poradzić, nie wszyscy tacy są.
widze, ze zamkneli wam forum:D
co do tematu, to rzeczywiscie serial jest duzo za wysoko w rankingu ale kogo to tak naprawde obchodzi?
nie doslownie forum bystrzaku ;)
ale dobra moja wina, moglem uzyc slowa czat. jak kiedys wchodzilem to mialyscie te swoje offtopy. teraz, (nie szukalem) nie widze ich, a spora ilosc tematow jest zablokowana.
szczesliwego nowego
probujesz ale na sile. nie wytrzymalbym z takim czlowiekiem jak ty chwili na rl.
no offence
A Ciebie przepraszam co to boli? Innym się podobają Gwiezdne wojny a ja np. ich nie znoszę. To jest kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje, więc z całym szacunkiem uważam ten post za kompletnie zbędny...
gwiezdne wojny to film kultowy. znajdzie odbiorcow w kazdym przedziale wiekowym, zreszta nie wolno w ogole tych produkcji ze soba porownywac. TVD to w 99% nastolatki.
A przepraszam bardzo, kto Ci powiedział, że Gwiezdne Wojny są "kultowe" i na jakiej podstawie?
Kocham słowa "kultowy", "ambitny", "nie dla mas", "głęboki":D Szczególnie gdy ich w ogóle nie słyszę i nie widzę:D A najbardziej lubię gdy ktoś ma czelność wyrażać swoją opinię powołując się na tysiące osób, których nie zna.
Ale śmiało- klapnij tyłkiem przed telewizorem, pocałuj Gwiezdne Wojny i odprawiaj swój comiesięczny kult.
Jeśli chodzi o porównanie- to właśnie mimowolnie zostało wykonane.
Pozdrawiam:D.
A to ktoś mu musiał mówić, że Gwiezdne wojny są kultowe? A z drugiej strony masz do niego pretensje, że "ma czelność wyrażać swoją opinię powołując się na tysiące osób, których nie zna". Gdzie tu sens, gdzie logika? ;)
Poza tym Gwiezdne wojny są kultowe i to nie podlega dyskusji, jarają się nimi tysiące ludzi na całym świecie (kurczę, ja też ich nie znam, zjedz mnie za to), nawet Ci, którzy urodzili się 20 lat po wypuszczeniu na świat pierwszej (a raczej czwartej) części. Naprawdę trzeba Ci tłumaczyć na jakiej podstawie GW są takie, a nie inne, sam tego nie widzisz?
Zgadzam się z Tobą. Filmy typu np. Zmierzch, szybko zostaną zapomniane, natomiast GW przetrwają kolejne lata... I nadal będą się cieszyły dużym zainteresowaniem. To jest właśnie siła kultowych filmów.
Kocham słowa "kultowy", "ambitny", "nie dla mas", "głęboki":D Szczególnie gdy ich w ogóle nie słyszę i nie widzę:D A najbardziej lubię gdy ktoś ma czelność wyrażać swoją opinię powołując się na tysiące osób, których nie zna.
:D:D
odslylam do postu : Lepkam
Ale śmiało- klapnij tyłkiem przed telewizorem, pocałuj Gwiezdne Wojny i odprawiaj swój comiesięczny kult.
nie jestem fanem GW, nie wielbie ich i nie odprawiam zadnego comiesiecznego kultu.
szczesliwego
Owszem Gwiezdne wojny to klasyka, ale ta wersja z 77 roku, ten nowy badziew nawet się nie umywa do starej wersji.
TVD też ma swoich fanów w każdym przedziale wiekowym. Osobiście nie rozumiem szału wokół GW, te wszystkie przebieranki dorosłych ludzi, którzy myślą, że są jakimś bohaterem filmu są daremne.