Wyobraźcie sobie,że polscy twórcy chcą nakręcić polską wersję naszego ukochanego serialu. Kogo widzielibyście w rolach Eleny, Stefana i Damona(to dobrze przemyślcie!)Kogo w pozostałych...Czekam na propozycje...
Moja własna-Elena Gilbert-nie wiem skąd to wytrzasnęłam, ale Ewa Farna....
ewa niech się zajmie śpiewaniem i nie marnuje energii na takie bzdety.Polacy nie umieją kręcić porządnych filmów tylko ekranizacje lektur i mdłe seriale typu m jak miłości i na wspólnej 9reszty nawet nie wymienię bo szkoda klawiatury)
śmiem przedstawić kilka porządnych polskich filmóww : katyń, sala samobójców , galerianki, czarny czwartek, i wiele wiele innych :P
Zgodzę się z Katyniem i Salą samobójców, Czarnego czwartku nie widziałam. Co do Galerianek... Film jest niezły i na pewno mocny, ale aktorstwo niektórych osób w nim występujących tylko potwierdza moją tezę, że roi się u nas od kiepskich "aktorów".
Szczerze? To nie widzę w ogóle polskich aktorów w żadnej roli z TVD. Chyba żeby Paul miał zagrać w polskiej wersji xD
można byłoby znaleźć polskich aktorów ale nie wyobrażam sobie nikogo innego w postaci Damona jak Iana. Chyba mam już taką blokadę ale każdy inny w roli Damona to dla mnie byłaby profanacja.
Też nie wyobrażam sobie innego Damona. Ale nie tylko jego - nie widzę nikogo innego jako Eleny, ani Kat, ani Car, ani Jenny, ani Alarica, ani Anny, ani nikogo.
Nie no, błagam.
Mogę się założyć, że gdyby powstało coś takiego (a to byłaby profanacja) to główną rolę zgarnęłaby MAŁGORZATA SOCHA.
Nie widzę nikogo w tych rolach. Niech lepiej Polacy zajmą się swoimi tasiemcami.
ciii, bo jeszcze tvn (ktory sie specjalizuje w "spolszczaniu" wszelakich seriali) o tym uslyszy i nam zafunduja polskie pamietniki :D
Całe szczęście, tefałen woli spolszczać południowoamerykańskie telenowele, więc TVD jest bezpieczne xD
Co do Damona-w zeszłym roku na ulicy w moim kochanym miasteczku zobaczyłam chłopaka megapodobnego do Damona.Tak się zapatrzyłam,że mnie o mało maluch nie potrącił...Ach...Gdzieś jest,choć nie nie wiadomo gdzie...
Teraz mi chodzi po głowie jakaś aktorka, chyba Polka, bardzo śliczna, akurat pasowałaby na Elenę. Ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jej nazwiska, ani wyglądu, z wyjątkiem włosów :P
Będzie mnie to teraz dręczyć przez cały dzień xD
Nieee... spoko, przypomnę sobie, będzie mnie to dręczyć i dręczyć aż w końcu sobie przypomnę ;)
To na Caroline kogo?Boże,dlaczego do głowy przychodzi mi Edzia Herbuś Trelińska?!Jest źle, Lenka-koniec z sushi na śniadanie...Na Damona Lewandowski(mąż Gąsiorowskiej!)
Blondynka,blondynka...hmm...Natalka z ,,Z jak zdrada" albo Bożenka z ,,Klanu"-te też grają,że klękajcie narody!
W ogóle jak teraz myślę o polskich aktorach w wieku, który nadawałby się do TVD, to praktycznie wszyscy są tak strasznymi aktorami, że nie wiem, skąd się wzięli w serialach i filmach.
Za to mam propozycję na Jerka - Jakub Gierszał by mi pasował, o.
No nie wiem...A może Nataszkę Urbańską damy jako Jennę?Janusz będzie...na kogo on by się nadawał?
Słechę,bo walnę na matę(czytaj-nie przepadam za nią.Jeśli Ty tak to spoko!)...A może dzięki znajomościom(!)Olbrychskiego z Angie Jolie dadzą nam przynajmniej kogoś z ich produkcji klasy D?(i tak ich klasa D jest lepsza od naszej A(ktokolwiek w niej jest!))
Ja też się zgadzam, ze Karolina Sawka na Elenę się nadaje nawet :D A w mojej miejscowości jest chłopak tak podobny do Stefana... JA nie mogę, jak go widzę to mi zawsze szczęka opada. Tyle, że ma 17 lat, do roli się nadaje, ale brak mu trochę muskułów xD
To nic-nasza firma zajmie się nim w tempie ekspresowym i do dnia rozpoczęcia zdjęć będzie cud-malina.Sam Arnie mu pozazdrości.Ma wystającą szczękę?Może Olivier Janiak na Klausa?(chociaż nie-facet, który gra Klausa jest moim zdaniem megaprzystojny, a Janiak tak średnio...)
Klaus to, jak ktoś wcześniej zauważył, Młynarczyk xD
http://www.filmweb.pl/person/Andrzej+M%C5%82ynarczyk-161359
Damon - Marcin Bosak może by się nadał. moje pierwsze skojarzenie jak już miałabym wybierać, jednakże Ian jest niezastąpiony ;)
Stefciem mógłby być hm... Zakościelny? (nauka marszczenia czoła wskazana...) :D
A Elena Marta Żmuda Trzebiatowska - tylko czy podołałaby roli Kateriny?
Tak :D Szczęka idealna i taka lekko spłaszczona twarz :D Tylko z bruneta jeszcze by go przerobili ^^ O matko! Młynarczyk, ja nie mogę... Faktycznie świetny Klaus! :D
Żukowska jest akurat w porządku do roli Caroline...Zmieńmy,proszę Matta,bo Wesołowski tak średnio pasuje...
Też myślałam o Wesołowskim, on taka ciamciaramcia jak Matt :D więc jakby się uparł to by mógł być... Bo nikt inny mi na razie nie przychodzi do głowy..
maciej jachowski? :D
chociaż on by mógł być takim ładniejszym odpowiednikkiem Stefana :P
Panią szeryf będzie Basia Bursztynowicz,Caroline Grażynka Szapołowska,a Jer Bartuś Topa(to będzie wersja 15 lat póżniej!)
Romek Polański to Damon za 15 lat <obaj do nieletnich słabość mają :P > a Stefkiem byłby Jan Frycz, też czoło marszczy xD :D
Drewno aktorskie Kuby Wesołowskiego mnie rozwaliło, faktycznie podobny poziom :D
No bez przesady-Polański to dziadek, a Ian za 15 lat będzie jeszcze w kwiecie wieku.Obawiam się także,że dla Ryśka z ,,Klanu"mamy jedynie rolę....aghhhhhhhhh!...Tylera(Michaelu,wybacz nam-nie wiemy co czynimy!)
Tak wogóle to przemyślcie tego Lewandowskiego(męża Gąsiorowskiej!)jako Damona...albo go gdzieś wciśnijmy...Fajny jest koleś...
To chyba o Michała Żurawskiego Ci chodzi XD
ale Damona nikt nie przebije niestety ;) chyba ze na jakimś castingu pojawiłby się sobowtór Iana :P