Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

polska wersja tvd

ocenił(a) serial na 10

Wyobraźcie sobie,że polscy twórcy chcą nakręcić polską wersję naszego ukochanego serialu. Kogo widzielibyście w rolach Eleny, Stefana i Damona(to dobrze przemyślcie!)Kogo w pozostałych...Czekam na propozycje...
Moja własna-Elena Gilbert-nie wiem skąd to wytrzasnęłam, ale Ewa Farna....

elena3

ewa niech się zajmie śpiewaniem i nie marnuje energii na takie bzdety.Polacy nie umieją kręcić porządnych filmów tylko ekranizacje lektur i mdłe seriale typu m jak miłości i na wspólnej 9reszty nawet nie wymienię bo szkoda klawiatury)

ocenił(a) serial na 10
kat8

śmiem przedstawić kilka porządnych polskich filmóww : katyń, sala samobójców , galerianki, czarny czwartek, i wiele wiele innych :P

megaami

Zgodzę się z Katyniem i Salą samobójców, Czarnego czwartku nie widziałam. Co do Galerianek... Film jest niezły i na pewno mocny, ale aktorstwo niektórych osób w nim występujących tylko potwierdza moją tezę, że roi się u nas od kiepskich "aktorów".

ocenił(a) serial na 9
elena3

Elena - Karolina Sawka

ocenił(a) serial na 9
elena3

Damon- Marcin Bosak XD

ocenił(a) serial na 10
tysiek2212

Z Sawką zgadzam się w 100%...

tysiek2212

No weź.. taki brzydal?

elena3

Szczerze? To nie widzę w ogóle polskich aktorów w żadnej roli z TVD. Chyba żeby Paul miał zagrać w polskiej wersji xD

Evarini

można byłoby znaleźć polskich aktorów ale nie wyobrażam sobie nikogo innego w postaci Damona jak Iana. Chyba mam już taką blokadę ale każdy inny w roli Damona to dla mnie byłaby profanacja.

ania__87

Też nie wyobrażam sobie innego Damona. Ale nie tylko jego - nie widzę nikogo innego jako Eleny, ani Kat, ani Car, ani Jenny, ani Alarica, ani Anny, ani nikogo.

użytkownik usunięty
elena3

Nie no, błagam.
Mogę się założyć, że gdyby powstało coś takiego (a to byłaby profanacja) to główną rolę zgarnęłaby MAŁGORZATA SOCHA.

Nie widzę nikogo w tych rolach. Niech lepiej Polacy zajmą się swoimi tasiemcami.

elena3

ciii, bo jeszcze tvn (ktory sie specjalizuje w "spolszczaniu" wszelakich seriali) o tym uslyszy i nam zafunduja polskie pamietniki :D

red_nails

Całe szczęście, tefałen woli spolszczać południowoamerykańskie telenowele, więc TVD jest bezpieczne xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Tak czy inaczej- Muchę jednogłośnie odrzucamy!

elena3

bobka tez!

red_nails

Pomimo tego, że Filipka bardzo lubię, zgadzam się - nie pasuje zupełnie do żadnej roli w TVD.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Co do Damona-w zeszłym roku na ulicy w moim kochanym miasteczku zobaczyłam chłopaka megapodobnego do Damona.Tak się zapatrzyłam,że mnie o mało maluch nie potrącił...Ach...Gdzieś jest,choć nie nie wiadomo gdzie...

użytkownik usunięty
Evarini

Teraz mi chodzi po głowie jakaś aktorka, chyba Polka, bardzo śliczna, akurat pasowałaby na Elenę. Ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jej nazwiska, ani wyglądu, z wyjątkiem włosów :P
Będzie mnie to teraz dręczyć przez cały dzień xD

ocenił(a) serial na 10

Może Czartoryska?(czytaj-była Adamczyka!)

użytkownik usunięty
elena3

Nieee... spoko, przypomnę sobie, będzie mnie to dręczyć i dręczyć aż w końcu sobie przypomnę ;)

ocenił(a) serial na 10

Może na Bonnie damy Olę Szwed?Z takim warsztatem będzie jak znalazł...

elena3

hahaha. dobre :D na matta kube wesolowskiego - takie samo drewno aktorskie.

ocenił(a) serial na 10
red_nails

To na Caroline kogo?Boże,dlaczego do głowy przychodzi mi Edzia Herbuś Trelińska?!Jest źle, Lenka-koniec z sushi na śniadanie...Na Damona Lewandowski(mąż Gąsiorowskiej!)

elena3

Nie, tylko nie ona! Poza tym, Car musi być blondynką ;)

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Blondynka,blondynka...hmm...Natalka z ,,Z jak zdrada" albo Bożenka z ,,Klanu"-te też grają,że klękajcie narody!

elena3

W ogóle jak teraz myślę o polskich aktorach w wieku, który nadawałby się do TVD, to praktycznie wszyscy są tak strasznymi aktorami, że nie wiem, skąd się wzięli w serialach i filmach.
Za to mam propozycję na Jerka - Jakub Gierszał by mi pasował, o.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No nie wiem...A może Nataszkę Urbańską damy jako Jennę?Janusz będzie...na kogo on by się nadawał?

elena3

Niee, szczerze mówiąc, to ja bym Sochę widziała jako Jennę.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Słechę,bo walnę na matę(czytaj-nie przepadam za nią.Jeśli Ty tak to spoko!)...A może dzięki znajomościom(!)Olbrychskiego z Angie Jolie dadzą nam przynajmniej kogoś z ich produkcji klasy D?(i tak ich klasa D jest lepsza od naszej A(ktokolwiek w niej jest!))

ocenił(a) serial na 9
elena3

Ja też się zgadzam, ze Karolina Sawka na Elenę się nadaje nawet :D A w mojej miejscowości jest chłopak tak podobny do Stefana... JA nie mogę, jak go widzę to mi zawsze szczęka opada. Tyle, że ma 17 lat, do roli się nadaje, ale brak mu trochę muskułów xD

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

To nic-nasza firma zajmie się nim w tempie ekspresowym i do dnia rozpoczęcia zdjęć będzie cud-malina.Sam Arnie mu pozazdrości.Ma wystającą szczękę?Może Olivier Janiak na Klausa?(chociaż nie-facet, który gra Klausa jest moim zdaniem megaprzystojny, a Janiak tak średnio...)

elena3

Klaus to, jak ktoś wcześniej zauważył, Młynarczyk xD
http://www.filmweb.pl/person/Andrzej+M%C5%82ynarczyk-161359

Sawyer

Damon - Marcin Bosak może by się nadał. moje pierwsze skojarzenie jak już miałabym wybierać, jednakże Ian jest niezastąpiony ;)
Stefciem mógłby być hm... Zakościelny? (nauka marszczenia czoła wskazana...) :D
A Elena Marta Żmuda Trzebiatowska - tylko czy podołałaby roli Kateriny?

muufek

z taka obsada nigdy bym tego nie obejrzala :D

ocenił(a) serial na 9
elena3

Tak :D Szczęka idealna i taka lekko spłaszczona twarz :D Tylko z bruneta jeszcze by go przerobili ^^ O matko! Młynarczyk, ja nie mogę... Faktycznie świetny Klaus! :D

ocenił(a) serial na 9
kwiatuszekk14

a Marietta Żukowska - Caroline :P

ocenił(a) serial na 10
tysiek2212

Żukowska jest akurat w porządku do roli Caroline...Zmieńmy,proszę Matta,bo Wesołowski tak średnio pasuje...

ocenił(a) serial na 9
elena3

Też myślałam o Wesołowskim, on taka ciamciaramcia jak Matt :D więc jakby się uparł to by mógł być... Bo nikt inny mi na razie nie przychodzi do głowy..

tysiek2212

a kto na alarica?

ocenił(a) serial na 9
red_nails

maciej jachowski? :D
chociaż on by mógł być takim ładniejszym odpowiednikkiem Stefana :P

tysiek2212

jaka ta polska obsada brzydka :D

ocenił(a) serial na 9
red_nails

Tomasz Schuchard też mógłby być jakimś mrocznym wampirem :D

ocenił(a) serial na 10
tysiek2212

Panią szeryf będzie Basia Bursztynowicz,Caroline Grażynka Szapołowska,a Jer Bartuś Topa(to będzie wersja 15 lat póżniej!)

elena3

Romek Polański to Damon za 15 lat <obaj do nieletnich słabość mają :P > a Stefkiem byłby Jan Frycz, też czoło marszczy xD :D

Sawyer

koniecznie gdzies trzeba wcisnac Ryska z Klanu :D

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Zanim dokończyłam czytać twój post właśnie o nim pomyślałam :D

ocenił(a) serial na 7
red_nails

Drewno aktorskie Kuby Wesołowskiego mnie rozwaliło, faktycznie podobny poziom :D

ocenił(a) serial na 10
Black_Hole

No bez przesady-Polański to dziadek, a Ian za 15 lat będzie jeszcze w kwiecie wieku.Obawiam się także,że dla Ryśka z ,,Klanu"mamy jedynie rolę....aghhhhhhhhh!...Tylera(Michaelu,wybacz nam-nie wiemy co czynimy!)
Tak wogóle to przemyślcie tego Lewandowskiego(męża Gąsiorowskiej!)jako Damona...albo go gdzieś wciśnijmy...Fajny jest koleś...

ocenił(a) serial na 9
elena3

To chyba o Michała Żurawskiego Ci chodzi XD
ale Damona nikt nie przebije niestety ;) chyba ze na jakimś castingu pojawiłby się sobowtór Iana :P

ocenił(a) serial na 9
elena3

Małaszyńskiego na Alarica :P:D