Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

polska wersja tvd

ocenił(a) serial na 10

Wyobraźcie sobie,że polscy twórcy chcą nakręcić polską wersję naszego ukochanego serialu. Kogo widzielibyście w rolach Eleny, Stefana i Damona(to dobrze przemyślcie!)Kogo w pozostałych...Czekam na propozycje...
Moja własna-Elena Gilbert-nie wiem skąd to wytrzasnęłam, ale Ewa Farna....

kwiatuszekk14

hihihi, a może Paweł Staliński ?

aivia

ta kwadratowa twarz? nigdy! :P

użytkownik usunięty
red_nails

To może...Bartosz Opania hehe :P

Opania - 10 lat i byłby idealny xD

ocenił(a) serial na 6
Evarini

20 lat wstecz i Domogarov, hehe.
A nie, przecież on nie Polak.
Ach, ten Bohun - wszystko przez to że on taki Damonowaty...
No prawieXD

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Ja tez kocham Bohuna.Te oczka-prawie jak Damon.
Ja chcę Żurawskiego na Damona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 5
elena3

Noł wej i tyle. Senk ju jak to mówi Pani Minge.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Łaj?Aj lof hym!!!!!!!!!!!!plisssssssssssssssss

ocenił(a) serial na 5
elena3

Bikos ij dont lof hym, aj lof pierogi.

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Powiem wam tak do roli Stefana nadaje sie Paweł Wasilewski - tylko scenariusz musi mu ktos przetłumaczyc bo nie podejrzewam go ze sam to zrobi

Znajdźcie resztę obsady, to się zajmę tłumaczeniem xD

użytkownik usunięty
Evarini

tak serio to reszte obsady nalezało by znaleśc bo oprocz Pawła nic podobnego xD

użytkownik usunięty

chyba ze ...Elene zagrała by żmuda trzebiatowska

o niee tylko nie Żmuda, za dużo jej wszędzie tak jak Sochy.

użytkownik usunięty

Tylko nie to... to już wolę tą Farnę xD

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

No tak-żarcie od miłości ważniejsze...

ocenił(a) serial na 5
elena3

jak to mówią " przez żołądek do serca".

ocenił(a) serial na 5
biedroneczka_90_8

Znając media główną rolę Eleny dostałaby Mucha, Damona - Bobek, a Stefana ktoś równie nie pasujący :D
Moja wizja? Elena - Karolina Sawka [chociaż znam ją jedynie z "W pustyni i w puszczy" . Bonnie- Patrycja Kazadi.Jenna-Urszula Grabowska lub Magdalena Wójcik. Caroline - Justyna Schneider. Vicky - Małgorzata Teodorska lub Julia Pietrucha [ tu nie mam pomysłów :D].
Jeśli chodzi o męską część to Klausem byłby Andrzej Młynarczyk, bo o dziwo jego twarz pasuje mi tam :D Elajża hahaha to wiadomo :D Alaric to Paweł Deląg lub Krzysztof Wieszczek. Jeremy to hmmm... niestety nic innego niż Damięcki mi nie przychodzi do głowy. Chyba, że Gierszał, ale jego bym nie pakowała do polskiej wersji świetnego serialu :D Stefan to Zakościelny, Bartek Gelner lub Wesołowski [ze względu na jego marne aktorstwo - chyba, że mógłby być Mattem ^^]. Damonem mógłby być Wieczorkowski,Bosak albo Żurek [chociaż psują mi ostatnio jego wizerunek, bo wszędzie go pełno :D]. Piotr Bajtlik załapał by się na Tylera. Nad resztą nie myślałąm :D

li90

też myślałam o Wieczorkowskim w roli Damona. Nie ma jego wyglądu, ale ma w sobie coś takiego, że sprawia wrażenie wyluzowanego i niepokornego. Niczym Damon. No ale jak już wcześniej wspomniałam wszelkie próby obsadzenia kogoś kto nie jest Ianem w roli Damona nie mają racji bytu.

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Żurawski na Damona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elena3

na Damona nikt nie pasuje,wybaczcie ;D. Damona nikt i nic nie przebije:P

ocenił(a) serial na 10
Eryniae

Ale jeśli szukać by na siłę faceta(niekoniecznie do niego podobnego!),ale potrafiącego zagrać wrednego sukinsyna(czasami!)i zarazem łagodnego i czułego kochanka(Delena!)będzie jak znalazł.Pomyślcie..Karolina Sawka, Michał Żurawski,a na Stefana... kogoś się jeszcze znajdzie...

ocenił(a) serial na 10
elena3

Fidusiewicz będzie Stefanem.Już widzę te reklamy w tv:
Sawka i Fidusiewicz znów razem. Teraz jednak nie połączy ich wspólna walka o przetrwanie,ale głębokie i namiętne uczucie. To będzie miłość inna niż pozostałe. Stefan jest bowiem wampirem. Czy młodzi kochankowie poradzą sobie z przeciwnościami losu?Czy Elena zaakceptuje inność Stefana?
Sprawę skomplikuje dodatkowo pojawienie się w Radomiu(?) tajemniczego acz niezwykle przystojnego Damiana,który okaże się bratem Stefana.Co z tego wyniknie i jak potoczą się losy trojga naszych bohaterów przekonacie się już niebawem(muzyczka a la ,,Zmierzch" i ,,Szczęki" w tle!)Pierwszy odcinek niezwykłego serialu już w piątek o godzinie 21.00 tylko na kanale TVN...

elena3

Ale jak już spolszczamy imiona, to niech będzie Helenka, bardzo proszę xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Lena...Tylko brakuje nam pozostałych...

elena3

Karolina, Jeremiasz xD Bonnie nie ma odpowiednika, więc niech będzie Bonifacja... xD

elena3

TVN to raczej by coś takiego wrzucił na wtorek albo sobotę :P. Radom nie bardzo, już prędzej Sandomierz - bardziej historyczny a i po ojcu Mateuszu mają już plan zdjęciowy przygotowany. Względnie Zamość, żeby promować nowe miasto. A dziś rano przyszło mi do głowy, że na Elenę jeszcze by sie Gorczyca nadawała gdyby była trochę młodsza.

aivia

Też mi przeszła przez myśl Gorczyca. Gdyby miała parę lat mniej byłaby idealna.

Evarini

Przenieśmy akcję z liceum na studia, rzućmy ich wszystkich do Lublina, to od razu więcej kandydatów się znajdzie. Młodzieży u nas aktorskiej mało, bo co najwyżej w tasiemcu się mogą pokazać a w Stanach Disney &Spółka produkują całe masy nastoletnich starletek, wiec jest w czym wybierać.

ocenił(a) serial na 10
aivia

Cicho!Elenę już mamy...Te miasta też mi się nie podobają...Jedno jest pewne-to nie może być W-wa. Bonnie-Basia?

ocenił(a) serial na 10
elena3

Hmm...Te studia to generalnie niezły pomysł...Ale zaraz-a nauczyciel historii?Alariccccccccccccccccccccccccc...Przepraszam-Anatol?

elena3

Ambrozy najlepiej Kleks ;)

elena3

Ambroży byłby lepszy. Zamiast Rick mówiliby na niego Broszka :P

ocenił(a) serial na 10
aivia

Alek,to brzmi dumnie.Kleksa zostawmy w spokoju...Może akcję umieścimy w historycznym Krakowie, a nasi bohaterowie będą uczęszczali na Uniwersytet Jagielloński?Damiana(Damona!)Elena spotka po raz pierwszy na jakiejś studenckiej imprezie...

elena3

juz widze jak damian (damon) dzwoni do ambrozego (alarica) i mowi: "sluchaj broszka jest sprawa do zalatwienia"
:D:D:D

red_nails

Skojarzyło mi sie to z Panem Samochodzikiem :D

elena3

Miasto musi być nie za duże, z dużą ilością ładnych widoczków i imprez. Może Kazimierz nad Wisłą? Tylko uniwerku tam na nie ma :/ Bonnie Bennet - Basia Bachura?

ocenił(a) serial na 10
aivia

Zróbmy to wszystko w Biskupinie i koniec...Basia Błęcka?

elena3

po przeczytaniu tego wszystkiego zrodziła się we mnie taka nadzieja... żeby czasem nikt nie wpadł na genialny pomysł stworzenia polskiej wersji TVD chociaż o dziwo sawka na elene pasuje :D a paul mógłby przyjechac przecież podobno bywa w warszawie u dziadków :D zabrał by Iana i problem z głowy xd resztę jakoś wykombinujemy xD

paandu

Pisałabym się na uczenie Iana polskiego xD

ocenił(a) serial na 10
Evarini

I połowa Polski(w tym ja!)też...

elena3

Łukasz Garlicki jako Klaus... Tak mnie natchnęło. Mam nadzieję, że nie powtarzam czyjeś propozycji.:)

ocenił(a) serial na 10
curious_case

Sorry,ale Klausa już mamy-Andrzej Młynarczyk...Szukamy jeszcze Jera,Taylera...

ocenił(a) serial na 8
li90

Hymmm ..... Moim zdaniem Jeremiego mógł by zagrać... yy sama nie wiem kto .. mało osób pasuje do jego .. Tak samo do taylera nie wiek kto
Przepraszam ze zadaje ci jeszcze jedno pytanie bo wiem ze twoja znajoma jest collony czy mogłabyś sie jej zapytać co z napisami to the secret the american teenagerr bardzo prosze <plose>

ocenił(a) serial na 6
kiniam2

Na Jera to nawet pasuje ten Piotr Bajtlik tylko musiałby zagrać starszego brata Eleny :p Na tym zdjęciu nawet go przypomina : http://1.fwcdn.pl/p/22/60/272260/84422.1.jpg

To jak znajdziemy całą obsadę to pisać do TVN :D

A jaka jest propozycja na Klausa bo ten nawet Tomek Schuchardt

ocenił(a) serial na 6
elena3

Haha, zgłaszam się do roli Eleny! :D
A tak na serio - nie ma szans, aby ten serial w wersji polskiej powstał. Aż tak się chyba skompromitować stacja nie chce.