proponuję zabawę dotyczącą serialu. zasady są proste: jedna osoba zadaje pytanie (ma ono dotyczyć serialu i sprawdzać wiedzę na jego temat) a następna odpowiada i zadaje kolejne. to ja może zacznę od czegoś prostego.:
W którym odcinku Elena dowiaduje się, że Stefan i Damon są wampirami?
bo się razem przespali .
Za kogo był przebrany Stefan na imprezie Hallowinowej
Zabił go Stefan
Za kogo byli przebrani Elena i Matt na Halloween
PS: sylwka18xd sorry za odgapienie pytania ale nie miałam pomysłu
za pielęgniarzy/lekarzy.
jak nazywa się kamień w pierścieniach Damona i Stefana ?
Anna miała pierścień, Isobel miała naszyjnik ;D
Elena, Bonnie, Caroline i jeszcze kilka innych dziewczyn należały do drużyny.....?
Ogólnie miał jej dosyć bo to on był rodzicem a ona dzieckiem, ale "szalę goryczy" przeciążył jej pocałunek z Tylorem ;)
Jaką książkę przywołała Bonnie? Ta o którą poprosił ją Damon, aby ta pokazał swoje moce ;)
tak książka to "Zew krwi" Jacka Londona.
Dlaczego Isobel wiedziała że Damon odda Elenie wynalazek? ( chodzi o to co powiedziała(I) jej(E) w scenie oddania wynalazku Isobel)
Isobel powiedziala tak bo Damon kocha Elene i ze na pewno jej da
U której reki Katherine ucieła palce Johnowi ?
Damon nienawidzi go bo Katherine kochała Stefana też, a on był chciał żeby kochała tylko jego
na które urodziny Stefana przyjechała Lexi?
Przyjechała do niego na 146, albo 164 (nie jestem pewna) urodziny : )
Ktoś może za mnie zadać pytanie, bo ja już nie mam kompletnie pomysłów :/ xD
powiedział jej o tym Stefan, któremu wcześniej powiedział Damon. potem Elena spytała się Johna i się upewniła. ;)
jak nazywał się bar do którego Damon zabrał Elenę ?
chyba w pożarze ( jak nie to mnie poprawcie)
jak nazywała się koleżanka ze szkoły Isobel u której był Elena?
Sługus Katherin (zauroczony prze nią) człowiek który po przekazaniu informacji dla Eleny zabił się nie wim czy byl wymieniony z imienia (jak tak to nie pamiętam)
Jaki tytuł miała książka która wpadła w rękę Damona zaczarowana przez Bonnie aby udowodnić mu że ma większe moce?
Po pierwsze: ten gostek, który zabił Trudie nie był zauroczony przez Katherine, tylko przez Isobel
Po drugie: było już podobne pytanie do twojego, ale mogę odpowiedzieć jeszcze raz, to był "Zew krwi" : )
Jak nazywała się księga Emily/Bonnie?
Grimoire ;-)
31 ma chyba, no bo skoro urodziła E. jak miała 15 lat, a ona ma teraz 16, no to 31 wychodzi : )
Oddaję kolejkę
Przyjechała po to samo co chciał John czyli po wynalazek Johnatana Gilberta demaskujacy wampiry i chyba wilkołaki, :)(Tyler, burmistrz ).
W odpowiedzi na post Queen_J na moje pytanie Isobel miała 35 lat. W odc. 15 Damon patrzył na jej prawo jazdy a tam była data urodzenia 1975 r. ale czy było autentyczne to nie wiem.
Jaka piosenka leci w trakcie kiedy Bonnie zauważa że jej babcia nie żyje?
Leona Lewis - Run
Od którego odcinka Caroline zaczęła spotykać się z Mattem ?
w odc 8 Matt zawiózł ją do domu po imprezie. w odc 9 oglądali razem filmy. w odc 12 się pocałowali.
zależy od tego co uważać za początek spotykania się...
w jaki sposób zabił/próbował się zabić (jeszcze tego do końca nie wiadomo) Jeremy?
najpierw wypił krew Anny, którą ona mu zostawiła, a potem nałykał się tabletek, zdaje się Eleny
z jakim numerem Stefan dostał koszulkę w drużynie ?
wydaje mi się, że nie powiedziała tego wprost, ale chodziło o to, że dawno jej nie było i teraz się gubi.
Z jakiego odcinka pochodzi ten cytat:
"-Jak możesz być tak arogancki, po tym wszystkim, co zrobiłeś?
-A jak ty możesz być tak odważna i głupia, żeby nazywać wampira arogantem?
-Gdybyś chciał mnie zabić, to już bym nie żyła.
-Tak, to prawda.
-Ale żyję.
-Jeszcze."
to było wtedy gdy vicky zabito jako wampira i chyba to był 7 odcinek
do czego był potrzebny Damonowi kryształ?
jak już było to przepraszam, ale nie czytalam wszystkiego
żeby otworzyć grobowiec w którym miała być katherine. I chyba nie było :)
Kogo pocałował Damon w ostatnim odcinku?
Jeśli ktoś sobie radzi z angielskim polecam stronę:
http://www.sporcle.com/games/tags/vampirediaries
fajne są te testy z cytatami :]
nie zadałaś pytania więc pozwolę sobie to zrobić:
co powiedziała Katherine do Johna gdy wbiła mu nóż w brzuch?
Hello John, goodbye John ;)
w której scenie leci piosenka bloodstream stateless?
na starym moście (więcej chyba nie było powiedziane a jeśli się myle to mnie poprawcie)
Kto chciał zabić Damona w 11 odcinku?
chłopak Lexi w zemście za jej śmierć.
ile razy Damon żywił się Vicki zanim przemienił ją w wampira?
o ile się nie mylę to 3. pierwszy raz w lesie, na imprezie; drugi na starym cmentarzu po tym jak uciekł z lochu; i trzeci raz w pensjonacie jak wymienili ze sobą krew.
po ilu latach nad Mystic Falls przeleciała ponownie kometa ?