Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

proponuję zabawę dotyczącą serialu. zasady są proste: jedna osoba zadaje pytanie (ma ono dotyczyć serialu i sprawdzać wiedzę na jego temat) a następna odpowiada i zadaje kolejne. to ja może zacznę od czegoś prostego.:

W którym odcinku Elena dowiaduje się, że Stefan i Damon są wampirami?

Filth_2

"Wichrowe Wzgórza" ;)
Pytanie z kometą już było. A co do śmierci rodziców to tak na starym moście ale padła jeszcze nazwa tego mostu - Wickery

Ile było ofiar w bitwie o Willson Creek?

ocenił(a) serial na 6
Nugathy

346 w tym 27 cywili (czyt.wampirów)

W jakim stanie (Ameryki) obudziła się Elena kiedy Damon wziął ją na przejażdżkę?

ocenił(a) serial na 10
Ananana

Georgia [chyba tak to się pisze. ;)]

Jaki nie był związek Matta i Eleny ? [mówi to Stefan]
sory za takie pytania, ale pomysłów już mi brakuje. ;)

urszulankaa

namiętny (?)

w którym odcinku i od kogo Elena dowiaduje się że jest adoptowana?

Ananana

W odcinku 11 od Stefana.

To może: w którym odcinku Elena mówi Bonnie, ze jest adoptowana ??? (sorki jak sie powtarza)

ocenił(a) serial na 6
_Hayley_Williams_

w 12 w mystic grill

kto jest miss Mystic falls?

ocenił(a) serial na 10
Relia

Caroline Forbes

no dobra a więc niech będzie:
jakiego koloru sukienkę miała Caroline na konkursie Miss Mystic Falls ?

urszulankaa

zieloną

kto towarzyszył Caroline na wyborach Miss Mystic?

ocenił(a) serial na 10
Ananana

Jeff Hamilton, nie wiem czy dobrze napisałam ale trudno. W zastępstwie za Matta gdyż ten nie dostał wolnego w barze ;p
hmmmm.... pytanie...
A więc w kim kochała się Perll za czasów Emily?

Bloody_Anna

w Johnatanie Gilbercie

Kto towarzyszył Elenie na wyborach Miss Mystic?

ocenił(a) serial na 10
Ananana

powinien towarzyszyć Stefan Salvator, ale ostatecznie towarzyszył Damon Salvatore.

jak Damon zmuszał Stefana aby oddał mu księgę czarów, którą Stefan z Eleną wykopali ?

urszulankaa

Zmusił Elenę do wypicia swojej krwi i ciągle mocno ją przy sobie trzymał, by wciąż było realną groźbą, że zrobi z niej wampirzycę. (trochę zaplątałam, wiem ;))

Znowu numery :) Numer domu Bonnie i jej babci. Podpowiem, że to jest w tym samym odcinku co kłopoty Bonnie z mocą. :)

Rilla

takie pytanie już było ale odpowiem, numer ten to: 2136

jak na przyjęciu założycieli Bonnie przekonała się że jest czarownicą? ( chodzi o to co magicznego się wtedy stało)

Ananana

Zapaliła świeczki.

Jak miała na imię mama Mata i Vicky ?

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

Kelly ;D

Który odcinek ( oprócz ostatniego) wskazuje na to, że Tyler jest wilkołakiem?
I co w nim możemy zobaczyć?

megaami

jak w odc 10 na wieczorze kariery jest pełnia a Tyler jest strasznie rozdrażniony i na schizy

ile jest pierścieni chroniących od zabicia przez wampiry i kto je ma?

ocenił(a) serial na 10
Ananana

Z tego co wiem to 2 - ma je Alaric i John.

Kto wysłał Isobel do Damona i dlaczego? :P

megaami

wysłał ją John ale nie jestem pewna dlaczego, pewnie dlatego że tak szukała wampirów i miała na ich punkcie obsesje.
nie jestem pewna odpowiedzi więc nie zadam pytania....

ocenił(a) serial na 8
Ananana

A czasami nie wyslala ich Cathrine ?

DlV

na pewno był to John bo przecież sam mówi o tym w ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 8
Ananana

no tak ale Isobel mowila ze ja ktos naslal .. a John pracowal dla Isobel xD ;d wiec zdaje mi sie ze Cathrine trzymala tam lape nad tym ;D

DlV

no ja nie wiem mi się zdaje że John no ale może się mylę.
to może ja zadam pytanie

w którym odcinku Elena i Stefan się pierwszy raz pocałowali?

ocenił(a) serial na 10
Ananana

pierwszy raz był w 2 odcinku Night of the Comet. Elena przychodzi do Srefana, rozmawiają na dworze, o tym co by napisali w pamiętnikach i Stefan mówi 'This is reality. Right here...' i się całują. ;) a w tle leci John Walker - Down.. lubię tę scenę. ;)

kto był pierwszą ofiarą Damona jak został wampirem ?

urszulankaa

jakaś kobieta którą mu Stefan przyprowadził, nie wiem czy było powiedziane jak ona się nazywała ( jakby co to mnie poprawcie)

dlaczego w 10 odcinku Damon i Stefan nie wyjechali z miasta tak jak planowali?

urszulankaa

Nieprawda! :) w tyle leci Sara jakaśtam - Gravity! :) Jason leci na koniec 6 odc. jak się rozstają i Elena zsuwa się po drzwiach ;)

Bo 'there's another vampire in town' :) A chcieli chronić Elenę. A Damon się uczepił i chciał do krypty. A poza tym tam zadziałało sporo rzeczy. Sprawa Stefan-Elena, poza tym serial nie miał by racji istnienia, gdyby oni znikli, więc scenarzysci musieli coś wymyślić żeby zostali. nawet gdyby Damon odszedł to straciliby widzów. :D

Gdzie Damon poznał Bree i jak potoczyła się ich historia? ;) (Lubię ten odcinek, mimo że Damon niestety zabija ją na końcu. :) Wiecie, cała ta sprawa rozpoczynające się połączenie dusz Elena-Damon :))

Rilla

z tego co wiem to poznał ją w colagu (nie wiem jak to się pisze) w kampusie powiedział jej kim jest a ona też podzieliła się z nim swoim sekretem (czyli tym że jest czarownicą) no i byli ze sobą. nie wiem czy coś jeszcze tam było jak tak to mnie poprawcie...

w jaki sposób Damon "pożegnał" się z Bree przed wyjazdem?

Ananana

wyrwał jej serce (czytaj: zabił)

Czego dotyczył pakt Bonnie-Stefan w ost. odc. 1 sezonu?

Rilla

Stefan miał dopilnować żeby za sprawą Damona nie przelała się już ani jedna kropla niewinnej krwi. Jeśli Stefan tego nie zrobi Bonnie zabije Damona.

jak Jeremy nadrabiał historię? (co mu Alarick kazał zrobić?)

Ananana

Esej na temat z historii regionu. :) Napisał o atakach zwierzęcych powtarzających się w tym regionie (czytaj: o wampirach).

Jaką książkę Damon leżąc na łóżku krytykuje przy Caroline? :)

ocenił(a) serial na 10
Rilla

Zmierzch.

po co Stefan pierwszy raz przychodzi do domu Eleny ?

PS. rzeczywiście, pomyliłam piosenki. ;) a to Sara Bareilles czy jakoś tak . ;)

urszulankaa

Spoko ;)

Bo chciał przeprosić za dziwne zachowanie i zniknięcie z cmentarza. A i oddał pamiętnik ;)

A propos piosenek...
Jaka piosenka leci w tle gdy Damon zabija Johna? Dodam, że to jedna z moich ulubionych piosenek tego zespołu i w ogóle ;) Genialna. Tak jak teledysk do niej :) Polecam :)

Rilla

'Brick by Boring Brick' Paramore. swoją drogą fajna piosenka;)

Kto prowadził "teczkę osłów"?

Ananana

Nie pamiętam jego nazwiska, ale to był nauczyciel historii poprzedni, ten który był również trenerem i został zabity przez Damona bodajże w 3 odc. A, istnienie tej teczki wyjawił Jeremiemu Alaric i powiedział że była ona praktycznie w całości poświęcona właśnie jemu, Jeremiemu ;)

Dlaczego Stefan nie mógł się dowiedzieć wszystkiego o adopcji Eleny? Do czyich "akt" nie mógł zajrzeć i dlaczego? :) (Lubię tą scenę :))

Rilla

musiałby zagłębić się w rodzinę Pierceów ( czy jakkolwiek inaczej się to pisze) i wtedy ktoś mógłby się zacząć orientować o niektórych sprawach.

jak policja wytłumaczyła śmierć Vicky ( chodzi o to z czym nie mógł się pogodzić i w co nie uwierzył Jeremy)?

ocenił(a) serial na 9
Ananana

Oficjalna wersja głosiła, że przedawkowała, ale Jeremiemu wydawało się dziwne, że ktoś ją pochował...

Czego brakuje w dokumentacji Stefana podczas rozmowy z sekretarką?? (odc. 1)

Eskulapa

brakowało informacji o szczepieniach.

kto dzwonił w dzwon na 150 rocznicy założenia miasta?

ocenił(a) serial na 9
Ananana

John Gilbert

Kim chciał zostać Stefan (z zawodu) zanim został przemieniony?
P.S.
Brakowało jeszcze wypisu ocen z poprzedniej szkoły...

Eskulapa

chciał zostać lekarzem.

to idąc za ciosem:
kim Elena chciała zostać zanim zginęli jej rodzice?

ocenił(a) serial na 9
Ananana

pisarką

Pozostając przy temacie...
Ile lat miała Elena kiedy mama kupiła jej pierwszy pamiętnik?

ocenił(a) serial na 6
Eskulapa

miała 10 lat

z kim mieszka Bonnie??

ocenił(a) serial na 8
Relia

z ojcem.

pytanie. kiedy po raz drugi Damon dostaje w twarz od Eleny?

MissRaul

w 7 odcinku po śmierci Vicky kiedy Elena go za to obwiniła powiedział coś takiego: nie znam wyrzutów sumienia nic, się dla mnie nie liczy i dostał w twarz.

Wymień cztery zdolności Damona jako Wampira.

ocenił(a) serial na 9
paulinka_rbd

kontrola "kruka", mgły, ludzkich umysłów i szybkość...

Pozwolę sobie pozostać przy tej strukturze pytania...
Wymień imiona przynajmniej czterech wampirów uwolnionych z grobowca.

Eskulapa

Harper, Pearl, Frederic, Bethanne

Więc...
W którym odcinku Damon w Mystic Grillu pije razem z Jenną i Kelly i co? :)

Rilla

W 16 ;) Damon na początku pił czysty burbon, jak zwykle ;) a potem nie wiem może wódke albo tequillę bo z kieliszków ;)

Jakie były pierwsze słowa Damona skierowane do Eleny? ;)

Nugathy

odc 2 : "Jesteś pewnie Elena. Jestem Damon, brat Stefana."

jakie zwierzę wg oficjalnej wersji było odpowiedzialne za ataki?(chodzi o to które złapali, wtedy co w gazetach o tym pisali)

ocenił(a) serial na 9
Ananana

puma...

Jak miał na imię "poprzedni wujek" braci Satvatore (ten zabity 50 lat wcześniej)

Eskulapa

Josef

dlaczego Jeremy tak walczył o zegarek i o to żeby go nie wypożyczać na wystawę?

Ananana

sorry pomyliłam się nie "Josef" tylko "Joseph"...

ocenił(a) serial na 6
Ananana

bo ojciec mu obiecał, że będzie dla niego, że chłopak go odziedziczy. chyba sądził, że Elena go oddaje.

skąd Isobel miała pierścień, który dała Alaricowi?