proponuję zabawę dotyczącą serialu. zasady są proste: jedna osoba zadaje pytanie (ma ono dotyczyć serialu i sprawdzać wiedzę na jego temat) a następna odpowiada i zadaje kolejne. to ja może zacznę od czegoś prostego.:
W którym odcinku Elena dowiaduje się, że Stefan i Damon są wampirami?
chyba w 9 albo 10 ale jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi;]
Jaki tatuaż ma Stefan na ramieniu i w którym odcinku go widac:)
dodał werbenę do szampana Caroline, którą potem Damon ugryzł.
czemu podczas wyborów Miss Mystic Elenie musiał towarzyszyć Damon?
Bo kiedy Stefan zaczął pić to też zaczął się "dziwnie" zachowywać i kiedy miał towarzyszyć Elenie pił krew innej kandydatki, Amber :)
Co było potrzebne do otworzenia grobowca?
czarownica i kryształ + kometa przelatująca lub czarownica i księga czarów
Ile było przemów Caroline ?
o ile się nie mylę to 3, ale nie ma pewności. (jakby było źle to mnie poprawcie)
kto wygrał wybory Miss Mystic?
Logan "drań" Fell
kto napisał do Jenny wiadomość (tą niby od Logana) o tym że Logan niby wyjechał?
(mam nadzieje że nie napisałam aż tak bardzo chaotycznie)
Numer domu Eleny to chyba 2106
Jaki kolor sukienki ma Elena gdy tańczy z Damonem ?
Niebieski
Czyim dziadkiem jest ten starzec, który rozpoznał Stefana w Grillu ?
koło drzwi Salvatorów wisi chyba taki jakiś dziwny dzwonek (nie jestem pewna. jak napisałam źle to mnie poprawcie)
czego chciał się dowiedzieć Logan od Salvatorów po swojej przemianie? (chodzi mi o to o co się tak wypytywał)
chciał wiedzieć jak może chodzić w dzień, kiedy jest słońce.
za kogo była przebrana pani Lockwood w Halloween ?
Duke w Karolinie Płn. Damon mówi o tym przy okazji facetów na sprzedaż w 15 odc. ;)
Może to trochę za szczegółowe, ale pod jaki nr dzwoni Elena ze znalezionej komórki do Isobel? ;)
Chyba 9193992507 ale nie jestem pewna bo w internecie jest obraz jest strasznie nie wyraźny.
Kto wylosował Alaricka w 15 odcinku?
Moment !
Alarica wylosowała Jenna, o ile się nie mylę, a ci ludzie od Isobel to pamiętam tylko Cherie : /
Jak miała na imię szeryf Forbes (matka Caroline)?
Nie no, betty_j, niezła jesteś! Ja odpowiedziałam na to pytanie, a ta jeszcze raz : / to trochę wkurza, zaczyna się psuć porządek!
Szeryf miała na imie Lizzie (czyli Elizabeth).
ciało Vicky znalazła ostatecznie Caroline.
Jakim autem podjechał Damon na boisko szkolne, żeby odwieźć swoją wówczas dziewczyne, Caroline, na trening cheerleaderkowy? xDDD
Nie znam się na samochodach, ale to chyba był chevrolett bo miał szyberdach... :P
Jak coś, to mnie popraw ;)
W którym odc. Jenna najpierw przezywa Logana a później go spotyka i ulega propozycji randki? jest to pierwsze pojawienie się Logana w serialu. ;)
w 5 odcinku pojawia się Logan.
W jakim miejscu dziadek Tiki zaczepił Stefana mówiąc " Ja Ciebie znam " ? ( Stefan był wtedy z Eleną )
było to w Grillu jak Elena spotkała się ze Stefanem by wyjaśnić dlaczego go nie było (jak "radził sobie" z Damonem)
dlaczego w 10 odcinku Stefan i Damon nie wyjechali tak jak planowali?
gdyż pojawił się niebezpieczny Logan-wampir:):)
w jaki sposób Damon zabił Bree?
W 4, Lily, dla ścisłości. Najpierw przezywała go jak był w telewizji, a potem spotkali się na przyjęciu.
wyrwał jej serce.
w której szufladzie są u Eleny łyżki do nakładania ? ;) tzn. jak Bonnie powiedziała...
Bonnie powiedziała do Eleny: "mała szuflada po twojej lewej" .
w którym odcinku Jenna i Alarick się całowali?
W 15, mój ulubiony odc.! ;)
Jak Elena w 12 odc. reaguje na propozycję tanca od Damona? ;) Wg mnie jeden z najfajniejszych tekstów 1 sezonu. :) Proszę o dokładne przytoczenie. :)
Damon pyta się czy Elena chciałaby zatańczyć, ona odpowiada że z chęcią i pyta Stefana czy zatańczy.(nie wiem czy tylko o to chodziło, ponieważ wcześniej zapytał się Bonnie o taniec, ale ona odmówiła i wyszła z Caroline, a potem Stefan się spytał co im powiedział, a Damon powiedział że był idealnie grzeczny)przepraszam za tak długie rozpisanie.
W którym odcinku i przez z jak nazywającego się wampira Stefan zostaje porwany i torturowany?(nie wiem czy to tak można nazwać)
Stefana porywa i torturują wampiry z grobowca pod "dowództwem" Fredericka w 17 odcinku "Let the Right One In"
"Z przyjemnością. Zatańczymy?" Tylko te "zatańczymy" mówi już do Stefana ;) Nie wiem czy to dokładne przytoczenie, jakby co to mnie popraw ;)
Jakiego koloru jest samochód Stefana? ;)
w 3 odcinku, w szkole, a dokładniej na szkolnym podwórku. ;) w ten dzień było chyba jakieś rozpoczęcie sezonu baseballu w szkole. ;) i w ten dzień Damon zabił Tannera.
W którym odcinku Damon czytał Zmierzch ? ;)