proponuję zabawę dotyczącą serialu. zasady są proste: jedna osoba zadaje pytanie (ma ono dotyczyć serialu i sprawdzać wiedzę na jego temat) a następna odpowiada i zadaje kolejne. to ja może zacznę od czegoś prostego.:
W którym odcinku Elena dowiaduje się, że Stefan i Damon są wampirami?
chyba w 7
pyt: dlaczego demon uratował dzieci Emili ( mówią o tym Stefan z Demonem po tym jak rzucali piłką )
co Damon zawarł z Emily układ: jeśli ona uratuje Katherine on będzie chronił jej rodzinę.
w którym odcinku i e jaki sposób Emily ostatecznie złamała ten układ?
Aha Damon. sorry ten demon mnie trochę zmylił :]
Emily obiecała, że uratuje katherine od śmierci, a w zamian salvatore ma nie krzywdzić jej rodu. chyba tak to było...
Jakim sposobem Katherine została schwytana?
Odp. na pyt. Reili xD:
Katherine napiła się krwi Stefana, który miał z kolei w swoim organizmie werbenę. Potem wszedł stary Salvatore i założył jej ten kaganiec na twarz XD
Kto chce to nie zadaje za mnie ;-)
chyba 9 odcinek, ale nie jestem pewna... a zrobiła to niszcząc naszyjnik
Krew o jakiej temperaturze lubi Damon ?
w ręcznik :D
Nawiązując do pytania Ananany: Ile lat miała Lexi w chwili śmierci? Tzn. tej śmierci wampirzej, w dzień urodzin Stefana. :)
ej skoro nie zadaje pytania to ja zadam
pyt. co powiedziała lexi stefanowi jak zobaczyła elene
że ma poważne problemy emocjonalne, ale nie wiem czy dobrze pamiętam więc jakby co to mnie poprawcie.
kto w 11 odc zawiadomił chłopaka Lexi że Damon jest w barze?
To w takim razie ja zadaję pytanie:P
W jaką grę grali Damon i Stefan przed swoim domem podczas jednej z retrospekcji i kto nauczył tej gry Damona?;P
To jak nikt nie zadaje pytania to ja zadam;P
Który z braci Salvatore pierwszy zdecydował się na przemianę w wampira, czyją krew wypił i w jakiej sytuacji?;P
Zrobil to Stefan zabijając przy okazji swojego ojca.
co Damon obiecal po przemianie w wampira Stefanowi ?
Nie cytując- że od tej pory celem życia Damona będzie uprzykrzanie życia Stefanowi.
Który z braci w 1864 roku zginął pierwszy, w jaki sposób i kto go zabił?
Pierwszy zginął Damon. Został zastrzelony.
W jaki sposób Catherine uniknęła zamknięci z kościele?
Zauroczyła strażnika i obiecała mu przemianę więc on ją wypuścił
czego dotyczy pierwsza retrospekcja z 1864r.?
Przyjazdu Katherine do posiadłość Salvatorów, powitał ją Stefan.
Kto zaproponował Damonowi udział w loterii kawalerów?
Damon chyba myślał, ze to Elena. Jednak była to Catherine.
Jaki jest ulubiony (lub jaki najczęściej zamawia) alkohol Damon'a?
Burbon (było już takie pytanie)
do justi527: a co do mojego poprzedniego pytania chodziło mi właśnie o retrospekcje ale to co Ty napisałaś też może być. właściwie to masz racje ;)
w którym odcinku po raz ostatni zobaczyliśmy Vicki?
zginął w odcinku 5 (?), zabił go Damon gdy wydostał się z piwnicy gdzie odbywał "terapię". dokładniej to było tak, że Damon "skusił" Caroline żeby przyszła do piwnicy i uwolniła go. wtedy gdy otworzył drzwi przybiegł Zach uratował ją a Damon go zabił.
oddaje pytanie, bo w tej chwili nie mam pomysłu ;)
Dlaczego Damon nie "zmanipulował myśli" Eleny kiedy wybrali się do Georgii chociaż mógł to zrobić?
Chodzi o śmierć wampirzą, że tak to ujmę, czyli tą ukazaną już w trakcie trwania serialu- nie o przemianę w wampira;P
Damon ma 146lat. a w 16 odc Pearl mówi Damonowi że ma 400 lat przewagi więc wnioskuje że ma 546 lat. ale nie jestem pena czy dobrze to wymyśliłam więc nie zadaje pytania.
więc: co był namalowane na obrazie za którym Elena trzyma pamiętnik (widać to w odcinku 18 gdy Jeremy zabiera i czyta go)?
ok. Jak Stefan odpłacił się Damonowi za to, że brat wniknął do jego snu (w tym śnie pojawiła się Elena ) i zamienił go w koszmar? (odc.4)
rzucił w niego sztyletem. ;) niestety Damonowi się nic nie stało, tylko koszulce tak. ;) za to potem Damon też go dźgnął. ;)
a i pytanie:
jakiego koloru sukienkę miała Jenna na wyborach Miss Mystic Falls ?
Taka srebrną (albo szarą, jak kto woli;P);P
W którym odcinku po raz pierwszy pojawia się postać Alarica?;P