A "M jak Mocz" 7 mln. Ludzie nie maja gustu? Na kolejny taki serial pewnie bedzie trzeba sobie poczekac, juz nie mowiac ze nie ma szans na 2 sezon...
Spokojnie. Serial dopiero się zaczyna. Może oglądalność wzrośnie z czasem.
Miejmy nadzieję, że nie podzieli losu "Układu Warszawskiego", któy był świetny, a powstał tylko jeden sezon.
Dokładnie, Układ Warszawski był świetny, mam nadzieje że ten serial utrzyma się na dłużej na ekranach.
Ogladalnosc niestety spada.
Co do tak marnej liczby ktora podalem, to jest g. prawda. Przeczytalem to na superexpressie bodajze - niezbyt wiarygodne zrodlo, ale nie myslalem ze tak falszyja wyniki ogladalnosci. Tak, "Paradoks" mial 700 tys. ogladalnosc, ale tyczy sie to odcinkow powtorkowych. Wlasciwie oglada juz ponad milion widzow, co i tak jest kiepskim wynikiem, juz nie mowiac ze ogladalnosc spada i to dosyc drastycznie.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/paradoks-porazka-tvp2-widownia-spada-z-odci nka-na-odcinek
Zupełnie nie rozumiem tych wyników. Albo Polacy są tak ograniczeni, albo komercyjne stacje płacą za fałszowanie wyników. Przecież w czasie emisji Paradoksu na TVP1, Polsacie i TVN lecą takie kichy, że żenada bierze. A mimo to stoją wyżej od TVP2. Myślę, że Polacy są z dawnych czasów przyzwyczajeni, że TVP2 to stacja gorszej kategorii, i nawet nie przyjdzie im do głowy, że na TVP2 może lecieć niezły film. I pewnie ogladają jakieś kicy, i klną, że nie ma nic ciekawego w telewizji. Brak reklamy, czy tam promocji.
Obejrzałam pierwszy odcinek i według mnie serial jest po prostu nudny. Nie dostrzegłam w nim nic, co wymagałoby od widza jakiejś ponadprzeciętnej inteligencji, więc niska oglądalność na pewno nie leży po stronie odbiorców. Leży po stronie słabego scenariusza, który pozbawiony jest akcji i w którym pełno pretensjonalnych dialogów i gestów. Z głównego bohatera chcą zrobić drugiego House'a - ok, niech robią, ale z jakąś większą finezją i pomysłem, a nie na siłę. W rezultacie efekt jest sztuczny i wymuszony.
Typowe :) Opinia po jednym odcinku. Po tzech odcinkach widać, że fabula ma co najmniej trzy dna, i zaczyna się robić corac ciekawiej. Śledztwa prowadzone przez boaterów to tylko pretekst do pokazania czegoś bardzo grubego.
SPOILER!!!! SPOILER!!!!
W drugim odcinku okazuje się, że babka została przysłana na komendę nie w celu skontrolowania inspektora, tylko ma znaleźć gliniarzy, którzy z magazynu dowodów wyprowadzili pół tony kokainy. A ślady prowadzą właśnie do nich. W trzecim odcinku okazuje się, że nawet ona jest tylko pionkiem w jeszcze większej grze.
Teraz, gdy ma się do wyboru tyle seriali, naprawdę szkoda czasu na oglądanie czegoś odcinek po odcinku z nadzieją, że może kiedyś tam zrobi się ciekawiej. Pierwszy odcinek nie musi wgniatać w fotel, ale powinien zachęcać do obejrzenia drugiego, mnie nie zachęcił.
To, że komisarz została przysłana na komendę w celu zbadania jakiejś grubszej sprawy było oczywiste, już w pierwszym odcinku jest scena gdy rozmawia ze swoim przełożonym. Tylko, że tego typu wątki są wałkowane w serialach kryminalnych od lat, więc nie robi to na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia.
Rzecz gustu. Nie ma obowiązku oglądania ani tego serialu, ani telewizji w ogóle. Większość seriali właśnie w ten sposób jest prowadzona :)
Chciałeś powiedzieć polskich seriali.
Ale skoro niektórzy gustują w oglądaniu w kółko tego samego - nie mam nic przeciwko, powodzenia :)
jak widać większość ma kiepski gust niestety...
UW był spoko, ale to było na TVN, więc nie dziwię się, że przy małej oglądalności nie kręcili dalej, co innego publiczna TV z "misją"... może nakręcą ku chwale podnoszenia gustu Polaków :P
Dobry serial i tylko 700 tys. widzów? Dobre filmy tylko w godzinach nocnych? Witamy w TVP.
Glina 1 sezon 3 miliony z groszem 2 sezon 2 i pół miliona ale nie nieopłacalne za mała oglądalność M jak Sraczka ma 8 mln ostatnio moja kuzynka to oglądała u mnie i jak chata Zduńskich się jarała to ja już ze śmiechu się zwijałem po dywanie
Ja też nie rozumiem dlaczego ludzie nie oglądają dobrych,polskich seriali (właśnie takich jak np. Paradoks). Tylko te badziewne telenowele. Później każdy narzeka,że Polacy nie potrafią nakręcić dobrego,polskiego serialu.
http://superseriale.se.pl/seriale/serial-lekarze-odc-1-nie-przebil-m-jak-milosc- wyniki-ogladalnosci-seriali-3092012_277389.html