PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658871}
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 13332
Paradoks
powrót do forum serialu Paradoks

Benjamin Button wyszedł w grudniu a śledztwo prowadzili od poczatku sierpnia. To skad Lindzia już wiedział o co biega w Benjaminie?? Ciekawe ;)

ocenił(a) serial na 9
Van_21

Może czytał opis filmu przed premierą albo trailer xD

ocenił(a) serial na 9
killfrenzy8282

W takim razie ''nasz'' Inspektor Marek Kaszowski interesuje się kinem. I to bardzo :D

Van_21

Może z książki ?? Niektórzy jeszcze je czytają.

ocenił(a) serial na 9
Caruzel

On raczej ksiażek nie czyta ;)

ocenił(a) serial na 9
Van_21

czemu tak myślisz ?

ocenił(a) serial na 9
misio102

Bo to książki czytają jego xD

ocenił(a) serial na 7
killfrenzy8282

on czyta tylko magazyny o marynarce albo o modelach statków, dokładnie nie pamiętam

ocenił(a) serial na 6
Van_21

Hehe, to było dobre. Franz Maurer by się nie powstydził. :)

Van_21

Jak ja oglądałem ten odcinek. Nie wiem o czym Wy mówicie! Mógłby mi ktoś naświetlić, o co biega? Podejrzewam, że jak zwykle nie usłyszałem tekstu, udźwiękowienie w polskich serialach zawsze jest beznadziejne, wg mnie.

Wina_Woltera

Monika mówi Kaszowskiemu o głównym podejrzanym, że "dopiero co" urodził się. Nie ma o nim żadnej wzmianki powyżej 5 lat wstecz, a on sam nagle pojawia się przed czterema laty pod innym (obecnym) nazwiskiem. Kaszowski kwituje to pytaniem : "Benjamin Button?". Jest to nawiązanie do głośnego filmu (http://www.filmweb.pl/film/Ciekawy+przypadek+Benjamina+Buttona-2008-123383), który miał swoją światową premierę w grudniu 2008 roku, podczas gdy, ktoś tu słusznie zauważył, śledztwo toczy się w sierpniu 2008. Film opowiada on historię człowieka, który rodzi się jako starzec i, z czasem, staje się coraz młodszy.

Shinkansen

Film widziałem. Teraz sobie przypomniałem, że rzeczywiście w tamtym momencie nie dosłyszałem, co Kaszowski mówi. Dzięki za wytlumaczenie :)

ocenił(a) serial na 5
Shinkansen

moim zdaniem to sledztwo prowadzili w sierpniu....
a inspektor Monika swoje prowadzi pare miesięcy póżniej....tak ,że Kaszowski mógł znać juz ten film ....

ocenił(a) serial na 8
Vasquez_2

Ale Buttona wspomina w retrospekcjach, w sierpniu.

ocenił(a) serial na 5
Achajka_2

po zatym akcja z panią Moniką toczy sie'' teraz '',nie sa to retrospekcje

ocenił(a) serial na 6
Vasquez_2

Wcale nie musi chodzić o film, a o opowiadanie Fitzgeralda sprzed ... 90 lat. Nie wszystko się kręci wokół filmów

ocenił(a) serial na 8
Szem

Wychowani na filmach, nawet nie wiedzą, że było takie opowiadanie The Curious Case of Benjamin Button he he

ocenił(a) serial na 5
KaciorAlku

Ja po obejrzeniu pierwszego odinka dałen ocene 7/10. Teraz jak obejrzałem drugi odcinek to daje 8/10.

ocenił(a) serial na 8
jarek1990

Drugi odcinek był lepszy, tez daję ocenę 8. Linda jest wiarygodny w tej roli jak na razie...

ocenił(a) serial na 9
KaciorAlku

No właśnie. Ja ocenię serial pewnie w połowie sezonu lub później. Zliczę głosy za odcinki. Dla mnie pierwszy odcinek raptem na 6, drugi na 8. No jak za tydzień będzie jeszcze lepiej? Oby. :)
A ksiażek Franz nie czyta bo sprawy rozwiazuje i delikatnie zapija..:D