Benjamin Button wyszedł w grudniu a śledztwo prowadzili od poczatku sierpnia. To skad Lindzia już wiedział o co biega w Benjaminie?? Ciekawe ;)
W takim razie ''nasz'' Inspektor Marek Kaszowski interesuje się kinem. I to bardzo :D
on czyta tylko magazyny o marynarce albo o modelach statków, dokładnie nie pamiętam
Jak ja oglądałem ten odcinek. Nie wiem o czym Wy mówicie! Mógłby mi ktoś naświetlić, o co biega? Podejrzewam, że jak zwykle nie usłyszałem tekstu, udźwiękowienie w polskich serialach zawsze jest beznadziejne, wg mnie.
Monika mówi Kaszowskiemu o głównym podejrzanym, że "dopiero co" urodził się. Nie ma o nim żadnej wzmianki powyżej 5 lat wstecz, a on sam nagle pojawia się przed czterema laty pod innym (obecnym) nazwiskiem. Kaszowski kwituje to pytaniem : "Benjamin Button?". Jest to nawiązanie do głośnego filmu (http://www.filmweb.pl/film/Ciekawy+przypadek+Benjamina+Buttona-2008-123383), który miał swoją światową premierę w grudniu 2008 roku, podczas gdy, ktoś tu słusznie zauważył, śledztwo toczy się w sierpniu 2008. Film opowiada on historię człowieka, który rodzi się jako starzec i, z czasem, staje się coraz młodszy.
Film widziałem. Teraz sobie przypomniałem, że rzeczywiście w tamtym momencie nie dosłyszałem, co Kaszowski mówi. Dzięki za wytlumaczenie :)
moim zdaniem to sledztwo prowadzili w sierpniu....
a inspektor Monika swoje prowadzi pare miesięcy póżniej....tak ,że Kaszowski mógł znać juz ten film ....
Wcale nie musi chodzić o film, a o opowiadanie Fitzgeralda sprzed ... 90 lat. Nie wszystko się kręci wokół filmów
Wychowani na filmach, nawet nie wiedzą, że było takie opowiadanie The Curious Case of Benjamin Button he he
Ja po obejrzeniu pierwszego odinka dałen ocene 7/10. Teraz jak obejrzałem drugi odcinek to daje 8/10.
Drugi odcinek był lepszy, tez daję ocenę 8. Linda jest wiarygodny w tej roli jak na razie...