Pati
powrót do forum 1 sezonu

Mega słabe... Po pierwsze niepotrzebne przeciąganie nudnymi wizualizacjami portu, wybrzeża, krajobrazów, miejsc z lotu ptaka itp. jak będę chciała poobcować z naturą to polezę na spacer albo włączę national geografic! Po drugie ohydna muzyka, szczególnie ten wątek przewodni, mega paskudny, jak motyw z topiącej się łodzi podwodnej. Po trzecie ogląda to się jak reportaż a nie film, jakiś dziwny montaż czy zdjęcia. Po czwarte postać Pati mentalnie, charakterologicznie a przede wszystkim temperamentnie całkiem inna od Pati ze Skazanej. W Skazanej laska ogień, temperament, inteligencja, kreatywność, humor a tu w tym serialu jakaś niedorozwinięta dzida, bez werwy, bez dowcipu, bez humoru. Wielkie rozczarowanie :(

ocenił(a) serial na 9
agabar

Kompletnie sie z Pania nie zgadzam. Po pierwsze, prosze zwrocic uwage na gatunek w jakim sie obracamy. Skazana to kryminal, a Pati to dramat i całościowo wpisuje się w kanony dramatu. Serial to preludium do skazanej. Konczy sie wypadkiem i wyrokiem, wiec nie wiem jak mozna tutaj oczekiwac humoru i happy endu. Zachowanie glownej bohaterki musialo doprowadzic do takiego stanu rzeczy. Dla mnie serial to wysoka półka. Moze jest Pani przyzwyczajona do niskich lotów? ;)

ocenił(a) serial na 9
agabar

Co kto lubi. Jak dla mnie wstawki z lokalizacji są ciekawe, fajnie wplecione i cieszą oko, a dają też chwilę odpocząć od - nie czarujmy się - ciężkiego klimatu serialu. O muzyce nie wypowiem się bo dla mnie stanowiła totalne tło, nie przeszkadzała. Ogląda się jak reportaż - a to bardzo ciekawa uwaga, chyba oglądaliśmy inne reportaże ;) nie spotkałem się jeszcze z tak dialogowanym reportażem :) no i wisienka na torcie, czyli ewolucja głównej bohaterki. Z naciskiem na słowo "ewolucja". Dla mnie in plus, że nie jest to kalka tej Pati z celi w "Skazanej", tylko dziewczyna, która miała się w nią przeobrazić, która dostawała kolejne ciosy od losu, która nie nadążała za tym co się dzieje, walczyła, upadała ale nie poddawała się. Ale cały "core" i urok tej Pati ze "Skazanej" pozostał. Poza tym "mentalnie, charakterologicznie a przede wszystkim temperamentnie" to raczej musi być inna postać, no jakby tak postawić się w sytuacji życia w patologii na wolności, a jednak byciu osadzonym w więzieniu to raczej się człowiek zmienia. Czy nie? Niemniej jednak, świetny serial. Chciałoby się więcej ale wydaje mi się, że tak poprowadzonej historii może już nie ma co ruszać...

agabar

Zgadzam się z tą muzyką. Jest beznadziejna. Brzmi jak muzyka dla lokali zwolniona z opłaty ZAIKS.