4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34595
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Może mi ktoś wyjaśnić tę kwestię: czy Marysia i Hubert są prawnie małżeństwem? Pamiętam, że ślub został przerwany przez zniknięcie porwanej przez Ankę Julki, ale zdaje mi się, że mimo to potem było wspominane, że są oni małżeństwem i tak też było nawet podawane w streszczeniach. Czy było coś wspominane o tym, że byli podpisać tylko w urzędzie jeszcze jakieś papiery i w ten sposób zalegalizowali ten związek? Poza tym, gdyby nie byli małżeństwem, to Hubert raczej nadal bardzo by nalegał na ten ślub (tak jak dawniej spieszył się z zaręczynami i nawet już chciał drugiego, swojego dziecka). A teraz nikt o tym nie wspomina.

ocenił(a) serial na 7
Cefalix

Też mnie to zastanawia...

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Nie wiem. W gruncie rzeczy chyba nie są, bo tak jak było wspomniane Anka przerwała ślub, a potem do tego nie wracali, ale znając scenarzystów to nie zdziwię się jak za kilkanaście odcinków okaże się, że Marysia i Hubert są jednak po ślubie. Z resztą przypomina mi się teraz sytuacja, kiedy Hubert trafił do szpitala po upadku ze skały i gdy lekarz podszedł do Marysi i powiedział coś w tym stylu, że ''stan pani męża...'', a ona nie zaprzeczyła. może nie zaprzeczyła bo obok stała sandra, ale z drugiej strony... hmm.. sam nie wiem

Marian i Aurelia też nie brali ślubu, a ostatnio Śmiałek powiedział do Ryśka: ''Nie będziesz pan obrażał mojej żony pod moim dachem''. To było wtedy co ta afera z pasemkami była. I wydaje mi się, że o Kindze i Adamie też co było wspomniane, że są po ślubie, ale do końca pewien nie jestem.

refleksion

tak jest scenarzystom wygodniej, po co później robić rozwody, pary się rozstają i tyle

ocenił(a) serial na 8
nie_mam_nicka

Rozwód w PM to i tak tylko kwestia jednego odcinka. Majka i Paweł mieli jedną rozprawę, rozwiedli się ugodowo i poszli w swoją stronę. Jeszcze lepiej było u Artura i Bereniki - wystarczyło podpisać tylko papiery rozwodowe! Także Grzegorz i Renata rozwiedli się w przeciągu jednego odcinka.

użytkownik usunięty
Cefalix

no właśnie co z tym dzieckiem ?? Przeciez był by na pewno ciekawe odcinki...