4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34595
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość
Hitek

ja stawiam na Beatkę i Stefani, która już na szczęście nie występuje ;P

beciami

Nie no, Śmiałek po prostu niszczy system. Na początku wątku Wadlewskiego (gdy Bartek z Patrykiem przeprowadzili się do Wadlewa) to jeszcze jego akcje były zabawne i można było się pośmiać, ale teraz człowiek nie wie czy ma się śmiać czy złapać za głowę i coraz bardziej żenujące się to robi.

Hitek

No i jeszcze ten cały Rysiek, który z takim zapałem chce zamknąć Śmiałka w więzieniu, jakby był był dla niego obcym człowiekiem, a nie bądź co bądź bliskim znajomym ;P

karlaine

No zupełnie jak Posterunkowy z Rodziny Zastępczej- on też chciał zamknać w pierdlu Jacka i znaleźć na niego haka. Nawet zamontował podsłuch w domu Kwiatkowskich.

Hitek

bez obrazy, ale ja ten serial generalnie uważam za niewypał ;). pod względem aktorskim, jest to dramat
gdyby Pierwsza miłość była komedią czy sitcomem, myślę, że zdobyłaby więcej zwolenników, ludzie lubią relaksować się po pracy czy szkole i wówczas ta fabuła miałaby sens - bo w końcu w komediach często wątki są oderwane od rzeczywistości, co jest normalne. jednak w przypadku serialu, który ma spełniać rolę obyczajowego, ew. opery mydlanej, większość wątków jest śmieszna i niezgodna z zamierzeniem gatunku serialu. początkowo serial był dobry, podobał mi się, przez pierwsze lata naprawdę twórcy wykonywali fajną pracę, fabuła rekompensowała niezbyt dobre aktorstwo. przeszkadza mi w tym serialu to, że nie pokazuje rzeczywistości, tylko fikcję. np. kiedy Marysia mieszkała w Pawłem, to mimo że był taki okres czasu, że oboje nie pracowali, mieli z czego opłacić mieszkanie. to jest zastanawiające... dopiero potem Marysia zatrudniła się w kwiaciarni (potem pracowała z Anetą w galerii), zaś Paweł imał się różnych zajęć... sam fakt, że bohaterowie nie muszą się martwić o pracę jest żenujący. to nie są polskie realia, a american dream. najgorsza jest Emilka, która irytuje mnie swoją barwą głosu. zresztą odtwórczyni roli ma w sobie coś denerwującego, bo widziałam ją w "Świecie wg Kiepskich", tam gra tak samo nienaturalnie. Kinga tak naprawdę non stop ma focha na twarzy, Marysia i jej faceci... to już zaczyna być nudne, te wieczne zdrady i skandale.
jak serial dopiero zaczynał i oddawał klimat Wrocławia, był naprawdę dobrym serialem, ale zrobił się za bardzo młodzieżowy i już mi się nie podoba ;)) co do Śmiałka, paradoksalnie (mimo jego głupoty i pewnej naiwności), uważam tę postać jako jedną z najbardziej udanych, a to wszystko dzięki aktorowi, który w odróżnieniu od reszty gra przynajmniej naturalnie, bez żadnej maniery w głosie.

beciami

to niby Klan lepszy? Pierwsza Miłość ma w sobie to że jest dużo wątków i dużo postaci które przychodzą i odchodzą i to jest właśnie plus tego serialu. Jest zabawny i komediowy nawet. Jak na serial to na 5/10 zasługuje bo na pewno jest lepszy od tego gówna które robi telewizja polska.

ocenił(a) serial na 4
Hitek

no fakt. przeginają już z jego kretynizmem

marajka

TO MIAŁA BYĆ ŁAPÓWKA DLA KOMISJI! xD

Hitek

i napiszę to, co napisałam w moim wątku PM: "Piewsza miłość miała ogromny potencjał ku przebiciu Na wspólnej czy M jak miłość, jednak twórcy zdecydowali się "umłodzieżowić" fabułę, przez co aktorzy grają bardziej zamaszyście, prawie jak w teatrze. to jednak nie jest teatr, a serial, który chociaz w połowie móglby być zbliżony do realiów. spójrzmy na M jak miłośc, tam również pojawiają się wątki kryminalne, zdrady, oszustwa, a jednak jest "bliższy" życiu." ;)

zapomniałam o Łukaszu Płoszajskim (Artur), jak dla mnie gra bardzo naturalnie i jest powodem do dumy dla serialu, moim zdaniem ^^

ocenił(a) serial na 2
beciami

Według mnie nie da się przez 9. lat kręcić dobrego serialu. Niestety Polacy zawsze muszą wycisnąć cytrynę do końca i dlatego wymyślają głupkowate wątki. Podobnie jest z serialami Ranczo, Świat Według Kiepskich, Klan. Kiedyś ludzie je oglądali bo były ciekawe, a dziś robią to z przyzwyczajenia...

Hitek

Smialek, Roman, Seweryn, obraz polskiej wsi, nachlać się i nażreć. Zyciowy sukces Smiałka, wywinąć numer Ryśkowi albo nie dać się nakryć na piciu Aurelii.

Hitek

to jest postac komediowa, jakbys nie zauwazył, nie bierz watku wadlewskiego tak na serio, tam sobie wszyscy robią jaja