Boże! Jak mi tego serialu brakowało, jak on mi poprawia humor.
Właśnie jestem po seansie najnowszego odcinka i w pewnym momencie nie wiedziałem, czy
śmiac sie czy płakać...
Otóż... nasi cudowni detyktywi już któryś odcinek z rzędu prowadzą śledztwo nad zabójstwem
Igora.
Dopiero teraz wpadli na genialny pomysł, że podejrzanym jest ojciec Sabiny (geniusze :D).
śmechłem raz.
Pani detektyw mówi o tym Osie (nawyk z plebani). Ale z przekonaniem mówi, że go nie
zatrzyma tylko zaprosi na rozmowe. Co widzimy chwilę później? DZIELNI detektywi podjeżdżają
na gwizdkach po Karola. Eh! Nowy sezon zapowiada się prze komicznie.
PS Jestem zawiedziony, że genialny Mikser na to nie wpadł. :( Zawiodłem się na nim :/
W tym serialu kompromituje się każdy profesja po kolei. Ale sprawiedliwie należy przyznać, że policja jest zdecydowanie najbardziej ośmieszoną przez twórców grupą zawodową :D :D :D Takich kretynów jak tam, to ze świecą szukać. I zawsze robotę odwalają za nich średnio rozgarnięci cywile - Toster wiedzie prym, powinien dostać odznakę i automatyczną promocję na detektywa policyjnego w ramach uznania za zasługi, po co mu szkoła policyjna. Reszcie się przecież nie przydała:) Chociaż fakt, też się na nim zawiodłam, chyba nici z awansu :)
Dokładnie, co oni robią z tej Policji?! Tak samo nierozgarnięty jest (chyba) jedyny policjant w Wadlewie - Rysiek. No masakra....
Co Ty gadasz! ;) Rysiek wszystko wyniucha! Ten to ma nosa! Zawsze jest tam, gdzie akurat coś się dzieje, nie to co ci wrocławscy policjanci, którzy dwa do dwóch nie potrafią dodać :) Jak tylko Śmiałek z kolesiami coś zakręci, to Rysiek wyrasta jak z podziemi . Nic się przed nim nie ukryje :) Szkoda jedynie, że cierpi na pewien niedowład umysłowy i nie jest zdolny do właściwiej interpretacji faktów :D
Rysiek jest skorumpowanym policjantem w spółce z Marianem i resztą wadlewskiej mafii xD
Ja natomiast myślałam, że się stęskniłam, nic bardziej mylnego...mnie już nie obchodzi kto zabił Igora. Szkoda, że go ukatrupili, to była świetna postać, która gardziła tymi wszystkimi tłumokami. Czy ten wątek kiedyś się skończy?
Po zapowiedzi można wywnioskować kto go zabił. Aczkolwiek sprawa pewnie będzie jeszcze się ciągnęła...i pewnie Igor i tak wróci jako brat bliźniak haha :-D