Jeszcze do niedawna Jowita miała w cholerę kasy. Nie zauważyłam, jakby się z nią jakoś szczególnie obnosiła. Wiadomo, że uważała się za lepszą od innych, bo ma pieniądze, bo ma wysokie stanowisko itp. ale w stosunku do Radka na tym tle była raczej neutralna. Wiadomo, parę razy dokopała np. Aśce, że jej torebka jest przynajmniej oryginalna, no ale...
Salon podupada, zostanie sprzedany. Radek nie będzie miał pieniędzy na życie swoje, a co dopiero na życie z Jowitą. Jowita straci pracę, też nie będzie miała na życie. Z tego co czytałam dostanie wiadomość od lekarki, że chemia będzie kosztować więcej. A więc nie będzie miała również pieniędzy na leczenie.
Powie Radkowi o chorobie. Radek przypadkiem, jak to bywa w tym serialu, spotka Dragona i ten zaproponuje mu interes. Ciekawe czy Radek przyjmie propozycję. Myślałam, że może Jowita sprzeda dom i wynajmą z Radkiem jakieś mniejsze mieszkanie - bo jeżeli salon zostałby zamknięty, to scenarzyści mogliby wykorzystać tą przestrzeń. Ciekawi mnie strasznie jak to będzie i mam nadzieję, że sprawa zostanie rozwiązana do końca tego sezonu. :)