1. Karol Weksler kolejnym podejrzanym zabójstwa Igora i rozwiązanie całej zagadki jego śmierci
2. Kinga wyjawia Arturowi o wyłudzeniu przez Filipa pieniędzy na rzekomą operację
3. Artur prosi Franka o odszukanie Filipa
4. Beata przyjeżdża do Żukowskich i wyjaśnia całą sprawę z pieniędzmi oraz zaplanowaną noc
Szymona i Marysi
5. Filip razem z wakacyjną dziewczyną Artura - Andżeliką?
6. Julian zbliża się do matki Nikoli
7. Błażej poznaję włoszkę Benitę i zakochuje sie w niej
8. Hubert przyznaje się Marysi do nocy z Sandrą
Prawie wszystko było pokazane w końcówce odcinka, a o nowej miłości Błażeja i powrocie Franka wiadomo z bloga PM
To sobie zobacz na http://pierwszamilosc10.pl
Mnie najbardziej ciekawi wątek Beaty i Filipa, w końcu do gry włączą się na dobre Kinga, Artur czy Franek, a nawet Angelika.
A ponadto:
9. Ciąża Sandry. Kto jest ojcem?
10. Powrót Pawła (w tej roli Mikołaj Roznerski). Kim jest piękna Chinka, z którą przyjechał?
11. Ślub Mariana i Aurelii. Czy dojdzie do skutku?
12. Przyjazd byłej żony Mariana wraz z obecnym mężem i synem. Jaką skrywają tajemnicę?
13. Pożar w mieszkaniu Marysi i jej przeprowadzka do Waldewa. Czy poradzi sobie w sklepie Malwiny?
14. Nowa uczennica w klasie Patrycji. Komu zawróci w głowie?
15. Wypadek Artura i Angeliki. Kto będzie zmuszony do końca życia jeździć na wózku.
16. Randka Sabiny i Natana. Jaki prezent Wekslerowa dostanie od lekarza?
17. Pocałunek Karola i Grażyny. Czy do siebie wrócą?
18. Niespodziewany gość w mieszkaniu Kaśki. Czy to Stefanii?
19. Wielka loteryjna wygrana. Kto wyjedzie na wycieczkę na Lazurowe Wybrzeże?
20. Wybory na nowego sołtysa. Kto będzie rywalem Emilki.
Ja też mam świetny pomysł:
Artur z Bartkiem postanawiają zrobić Pawłowi niespodziankę za granicą. Jadą do Oslo i odnajdują przyjaciela. Krzyżanowski nie jest zadowolony z wizyty znajomych. Okazuje się, że Paweł znów jest z Anną (Agnieszka Włodarczyk). Oznajmia, że nie chce mieć nic wspólnego z Marysią i swoim dzieckiem - Julką.
Takim magicznym sposobem oglądalność skacze jak szalona, oczywiście Mikołaj Krawczyk jako Paweł :D
Dobrze, że wraca Franek. On, Mikser i Tomeczek mogliby otworzyć biuro detektywistyczne :D
chociaz na tym zwiastunie Karol szarpał się z Igorem gdy ten był w samej koszuli a Radek zastał go leżącego na podłodzie w bluzie z kapturem
Igora na pewno nie zabił Karol, to byłoby zbyt proste. Zresztą te zdjęcia z jego tajemniczej wizyty u Kaczmarczyka od długiego czasu były w sieci.
Jeszcze się zdziwisz, Weksler go na 100% nie zabił, Radek również. Najbardziej prawdopodobne, że zrobił to ojciec Igora.
a może Igor wcale nie został zamordowany? może sfingował własną śmierć bo nie mógł poradzić sobie z myślą, że Sabina przez niego poroniła i chciał ją od siebie uwolnić?
Igor? On nie miał żadnych skrupółów. Jedyny powód dla którego mógł to zrobić to po to by nie trafić do pierdla za brutalne pobicie. A co do upozorowania śmierci to jest to całkiem prawdopodobne- on miał znajomości w policji jako ceniony adwokat.
Mam nadzieję, że nie zabił go ojciec igora ani żaden z jego wrogów z przeszłości, o któwych widzowie nie mają pojęcia - byłoby to strasznie tandetne.
Najciekawiej byłoby gdyby zabił go radek ;).
Ogólnie szkoda, ze umarł, bo przynajmniej coś się działo w serialu. Szkoda, że wszystkie złe postaci w serialu albo umierają albo stają sie dobrzy.
Uważam, że wredna Sabina czy podejrzana Aneta byłoy o wiele ciekawsze niż te jakimi widzimy je teraz.
Jakby Radek zabił, to musieliby go zapuszkować przynajmniej na 10 lat. W sumie mogliby go wsadzić do paki z kolegą Dragonem oraz tym drugim "biznesmenem" :D Ale po jakimś czasie postać Radka zupełnie by zniknęła, dlatego też nikogo ze "stałej obsady" nie zrobią mordercą. Weksler go raczej nie zaciukał, jestem na 90% pewny, że to sprawka synobójcy.
A w sumie dlaczego wszyscy mówią że Hubert zdradził Marysię z Sandrą skoro Hubert i Marysia nie są już razem? Hubert odszedł od niej i jest wolny.
Nowy dłuższy zwiastun powakacyjnych odcinków: http://pierwszamilosc10.pl/dlugi-zwiastun-nowego-sezonu-wideo/
Ciekawe co tam Artur kombinuje, no i co z Igorem... samobójstwo, może Natan?
Artur wykombinował, żeby Angelikę napuścić na Filipa
A to już jest niemal pewne, że Igora zabił Natan.
Ja też tak przypuszczam, ale czy "niemal pewne"... zupełnie nie pasuje to do jego osobowości, ale to rzeczywiście byłaby dla Sabiny potężna niespodzianka... i chyba wykluczająca możliwość ich związku.
Nie chyba, tylko na pewno, bo poszedłby siedzieć :D A Sabina by mu z pewnością nie wybaczyła.
Na Igora każdy ma motyw:
Grzegorz Król: Igor pchnął Grażynę poza tym kiedyś przez to że bronił nożownika Ola miała stany lękowe i była w niebezpieczeństwie
Karol Weksler: Nigdy nie lubił Kaczmarczyka, wiedział że Kaczmarczyk czyha na jego kasę. Oliwy do ognia dolał fakt, że Igor skrzywdził jego córkę.
Izabela: Bił ją kiedyś i poniżał. No i pobił Sabinę i Grażynę- jej przyjaciółki.
Natan: Igor był dla niego konfidentem i szują. Poza tym kochał się w Sabinie, więc rózne rzeczy mogły mu przyjść do głowy.
Radek: był kiedyś z Sabiną i wydaje mi się że nie zapomniał o niej do końca.
fotograf Czarek: wystarczy sobie przypomnieć jak z chęcią chciał udupić Igora z Dagą ;)
KIEPSKI: Nie lubił swojego syna, drwił z niego, znęcał się nad nim w przeszłości. I wszystko doskonale o nim wiedział z pierwszej ręki. Poza tym polubił Sabinę, która zaprosiła go na ślub i nie chciał pozwolić by synek psychopata ją krzywdził ;p
Albo to Walduś zabił Igora z zazdrości o Ferdka. "Ta..ta.. tatu, kurna! Zdradziłeś mnie! Myślałem, że tylko ja jestem Twoim synem!" ;p
daliby już spokój z tym Błażejem i jego kochanicami, co kolejna to gorsza:/
wygląda to tak jakby w Wrocku nie było juz ładnych 20letnich dziewczyn albo Błażej był molestowany prze matke w dziecinstwie i stad te potologie w zyciu doroslym :D
Igora zabił na bank doktorek Natanek, sprawa z pacjentem no i Sabina. Nie zabil go nikt z glownych bohaterow, a Natanka wsadzili tylko po to zeby zrobil co zrobil i pa pa bo i tak nikt za nim plakal nie bedzie:D
a reszta nuda nuda. Mogliby kogos jeszcze zamordowac. Proponuje dajke, wtedy mozliwa bedzie oficjalna beatyfikacja a pozniej kanonizacja i bedzie sie mozna do niej oficjalnie modlic jako do maryjiiii zawsze dziewicy :D