PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34532
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Odcinek 1860

Błażej próbuje pocieszać Miksera. Jest przekonany, że po jednej spędzonej nocy z Martyną prawdopodobieństwo, że zaraził się wirusem HIV, jest znikome. Jak najszybciej powinien się przebadać. Daga i Mikser wybierają się do laboratorium. Marysia zaprasza Aleksa na urodziny Anety. On nie jest pewny, czy spędzenie popołudnia w towarzystwie Kingi jest najlepszym rozwiązaniem. Agata idzie z Sabiną na lekcję angielskiego, którą będzie prowadził Piotr. Wiktor żąda od Aleksa, by został jego wtyczką w policji.

Odcinek 1861

Mikser jest szczęśliwy, kiedy okazuje się, że wynik testu na HIV wyszedł negatywny. Daga nie dostaje na czas swoich wyników. Marek informuje Kingę, że on i Aneta postanowili wrócić do siebie. Kinga jest zawiedziona postawą ojca i jego naiwnością. Nie może pogodzić się z myślą, że ojciec chce wyprowadzić się z domu i zamieszkać z Pałkowską. Czuje się urażona, że ojciec zastawi ją samą z dwójką dzieci. Tymczasem detektyw kontaktuje się z Agatą. Oznajmia, że ma dla niej ciekawe informacje na temat Piotra Wacha.

Odcinek 1862

Daga niepokoi się brakiem wyników badań na obecność wirusa HIV. Chcąc naprawić uszczelkę w domu Makowskiej, Wojtek zastaje Paulinę w negliżu. Zestresowany i speszony wybiega z domu. Nie może zasnąć na wspomnienie jej ciała. Dociera do niego, że się zauroczył. Po spotkaniu z detektywem Agata umawia się na kawę z Piotrem. Odkrywa przed nim wszystkie interesujące fakty dotyczące jego i jego rodziny, które udało jej się uzyskać. Postanawia wykorzystać je do tego, by go zastraszyć. Chce, by wszedł z nią w układ.

Odcinek 1863

Piotr nie zamierza przyjąć warunków Agaty. Nie chce niszczyć życia Sabiny i jej rodziny. Niestety, nie może pozwolić sobie na to, by wyszły na jaw fakty z jego życia. Wojtek uświadamia sobie, że jest nikim w porównaniu z Pauliną. Brak mu wykształcenia i pracy. Postanawia zmienić swój status. Namawia Śmiałka, by wspólnie zajęli się handlem. Tymczasem Ola przysyła Dadze informacje na temat warsztatów dla projektantów, które mają się odbyć w Barcelonie. Przyjęcie tej oferty oznaczałoby jej kilkumiesięczną nieobecność w salonie mody Sabiny.

Odcinek 1864

Marysia namawia Miksera, by nie rezygnował z pracy w "Barbarianie". Jest przekonana, że uda im się pogodzić jego niepewną diagnozę na obecność wirusa HIV z obowiązkami w barze. Mikołaj zgadza się na to, pod warunkiem zachowania szczególnych środków ostrożności. Sabina i Agata uczestniczą w kolejnych zajęciach z języka angielskiego. Po lekcji Piotr pospiesznie odchodzi, wcześniej był bardzo oschły w stosunku do Sabiny. Dziewczyna jest zawiedziona i zmartwiona.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Mikser troszkę nie myśli w tych czasach przelotny seks bez zabezpieczenia...już nie chodzi przecież o nie chcianą ciąże z nieznajomą,a o masę chorób. Ciekawe co z Dagą? W takim układzie nie wiadomo co z Szymonem? Agatka jak zawsze nie zawodna rozkręca intrygę. I wiecznie naiwna Sabinka zawiedziona i zmartwiona Piotr się nie zakochał w niej od pierwszego wejrzenia....Normalnie czekam z utęsknieniem jak Sabinka przekona się że jej siostrzyczka ją nienawidzi i marzy tylko o jednym,aby ją zabić. Hmm Wojtek i Paulina? Nie widzę ich razem ....Zapomniałeś jeszcze napisać, że wraca Daria i oczywiście Sabinka ją przygarnie,bo ma za dużo wolnych pokoi w kawalerce:)

ewi184

Jak Daga mogła sie zarazić od Miksera jak już nie byli razem po tym jak on przespal sie z Martyna

fifi123

No właśnie też mnie to zastanawia.

ocenił(a) serial na 8
fifi123

być może Martyna nie wie czy zaraziła się od Miksera czy od byłego chyba Mateusz miał na imię.Więc w takim wypadku i Daga jest zagrożona,ale jak wejśc głębiej to i Szymon i Ola też mogą być zarażenie trochę absurdalne . Na pewno tylko poruszą tą kwestie. śmieszne jest tłumaczenie ,,Błażej próbuje pocieszać Miksera. Jest przekonany, że po jednej spędzonej nocy z Martyną prawdopodobieństwo, że zaraził się wirusem HIV, jest znikome,, jak się nie zabezpieczył to jedna noc daję duże szans na zarażenie. Ale na pewno skończy się u wszystkich na strachu

użytkownik usunięty
ewi184

Agata miała strasznie szukać pracy a szuka intryg.Dziwne że nikt z jej rodzinki nie zadał prostego pytania jak idzie szukanie pracy?ciekawe co Agatka by powiedziała.

ocenił(a) serial na 8

Agata to taka osoba że na wszystko znajdzie odpowiedz więc coś by wymyśliła, a Sabina we wszystko uwierzy. Poza tym widziałeś jaki Agata ma talent? Tak pięknie wycina postaci....więc zmarnuję się w zwykłej pracy

użytkownik usunięty
ewi184

No studiowała podobno malarstwo,aktorstwo i coś tam jeszcze.normalnie wielka gwiazda niedługo się okaże ze to Karol siedzi u niej w kieszeni.

ocenił(a) serial na 8

ah to po studiach wycina jak 7 latek dużo się na studiach nauczyła...Ona pokarze i Karolowi i siostrzyce co to jest prawdziwe życie

użytkownik usunięty
ewi184

Pewnie na wszystkich kierunkach wyleciała na pierwszym roku a zbliża się pewnie do 30.skoro Sabina ma gdzieś 23-24 lata a ona jest kilka lat starsza.Pewnie studiowała na prywatnych uczelniach gdzie nie trzeba było mieć dobrej matury.

ocenił(a) serial na 8

Mi się wydaję,że jak ktoś idzie na studia artystyczne malarstwo itp to musi mieć w tym kierunku jakie predyspozycje, a nie iść ,bo inni idą. Czyli jak była nawet jeden rok coś musiało zostać. Poza tym z tego jak ja pamiętam pierwszy rok jest najcięższy

ocenił(a) serial na 1
ewi184

wydaje mi sie ze ta martyna to puszczalska dziunia, z mikserem sie na 2gim spotkaniu przespała, wiec pewnie nie jeden ją stukał... co sie dziwic ze ma hiv. tepa laska, nie wie co to zabezpieczenie ;///

ocenił(a) serial na 8
radomir_niewiadomski

niby była tylko z tym Mateuszem i go nie zdradzała. Ale żałosne że się niezabezpieczyli znając się dwa dni

użytkownik usunięty
ewi184

Ja rozumiem że jak facet idzie do łóżka z swoją wieloletnią partnerką to się nie zabezpiecza.A poza tym Martyna mogła zajść w ciąże chyba że zazywa tabletki.

ocenił(a) serial na 8

i co z tego nawet jak zażywała skoro nic o niej nie wiedział i nie znał tylko uchronił się przed ciążą.Ile się znali 2 dni. Kwestia bezpieczeństwa .Dokładnie był z Daga mógł sobie na to pozwolić. Ale skoro Daga też musi się badać to w sumie nie wiadomo kto zaraził. Choć myśle,że Martyna. Oby Daga sypiając z Szymonem go nie zaraziła.

użytkownik usunięty
ewi184

Ja myśle że skończy się na strachu.Z tym Szymonem trochę przesadzasz gość sypia z kim popadnie i to on właściwie najbardziej zasłużył na HIV.

ocenił(a) serial na 8

A że jest mądry i zawsze gotowy na pewno nie będzie miał HIV. A tak poza tym z kim spał,aż tak wiele ich nie było.?

użytkownik usunięty
ewi184

spał z Dagą,Beatą,Majką oraz tą laską co potem go nachodziła.poza tym gośc miał opinię takiego co sypia z każdą.

ocenił(a) serial na 8

ale dla Majki chciał się zmienić tylko,że ona go wykorzystała.Patrząc na to jak co niektórzy sypiają z każdym na lewo i prawo nie jest on w 1 czołówce...a opinia z nią może być różnie nie zawsze musi być prawdziwa

użytkownik usunięty
ewi184

Tylko że Szymon wcale nie zaprzeczał jak Hubert czy Adam nabijali się z jego stałości w związkach.

ocenił(a) serial na 8

a czy Adam albo Hubert mogą się nabijać? Adam zdradzał Kingę na prawo i lewo.Hubert zdradził Marysie Mikser i Błażej też ciągle jakieś panienki mają. Nie wspomnę Artura gdzie chyba nie da się zliczyć jego kobiet

użytkownik usunięty
ewi184

Tak tylko że Szymon to taki gość bez stałych związków.Hubert nabijał się przed zdradą,Adam też.

ocenił(a) serial na 8

przez Marysię nie miał stałego związku. zamiast szukać wiatru w polu mogła dać jemu szansę. Od początku jak się pojawił miałam nadzieję, że będą razem...a pozostał najlepszym z wujków Julki . Długo się w niej podkochiwał

użytkownik usunięty
ewi184

Tak tylko że wygląda jak jej młodszy brat w końcu aktor grający go jest chyba 4 lata młodszy od Zając.Poza tym gość trochę nie bardzo nadaje się na rolę Ojca bardziej na młodszego brata ojca lub matki.

ocenił(a) serial na 8

A od kiedy kobieta nie może mieć młodszego mężczyzny? Mi się wydaję jakby tylko dała jemu szanse tworzyliby całką fajną parę.Julka go lubi poza tym kiedyś przychodzi czas na założenie rodziny....Marysia popełniła błąd swojego życia.Teraz przez kolejne 10 lat będzie szukać miłości swojego życia...

użytkownik usunięty
ewi184

największym błędem było wpuszczenie do domu Sandry....

ocenił(a) serial na 8

Sandry? Hubert jest winny.Gdyby kochał naprawdę Marysie to paradującą przed nim Sandrę pogoniłby gdzie pieprz rośnie.

użytkownik usunięty
ewi184

w sumie prawda.Mogliby trochę zmienić Szymona ze znajdzie sobie bardziej stabilną pracę niż w klubie.w miarę dobrze by zarabiał,był dojrzały i opiekuńczy.

ocenił(a) serial na 8

Mogliby,ale wtedy to nie byłby Szymon. Dlatego znajdą jej kogoś innego, a on będzie się dalej w niej kochał ,wzdychał i będzie najlepszym wujkiem, jakby w całym Wrocławiu była tylko jedna Majka...Ale opiekuńczy był i jest. Marysia zawsze może na niego liczyć Julka też go lubi

użytkownik usunięty
ewi184

Tak ale materiał na Ojca to raczej nie jest.

ocenił(a) serial na 8

a mi się wydaję że tak .Ma dobre podejście do Julki a mała go lubi

użytkownik usunięty
ewi184

bardziej mi chodziło o głowę rodziny co zarabia konkretne pieniądze,podejmuje ważne decyzje itd.

ocenił(a) serial na 8

Chyba tak mało nie zarabia ma mieszkanko i o dziwo mieszka tam sam.Do tego byliby razem więc 2 pensje.Jego mieszkanie do wynajęcia...więc kwestia chęci...

ewi184

A było kiedykolwiek mówione że to jego? Bo może też wynajmować je po prostu.

ocenił(a) serial na 8
fifi123

tak może ,ale jako jedyny mieszka sam i nawet jak nie ma swojego mieszkania nie skreśla go to aby był głową rodziny

użytkownik usunięty
ewi184

pewnie tak ale taki Hubert zarabiał sporo.W sumie to było śmieszne Hubert pewnie z 10 tys wyciągał a mieszkali w jej małym mieszkaniu.

A czym dokładnie zajmował się Hubert zawodowo?

użytkownik usunięty
fifi123

mieli jakąś firmę z tym Mieciem a potem Sandrą co chyba wynajmowała auta terenowe do rajdów,imprez tak mi się wydaje.

ocenił(a) serial na 8

Hubert pewnie nie chciał inwestować w Marysie. Poza tym w życiu nie tylko kasa się liczy Marysia na pewno na to nie patrzy(zresztą znasz ją lepiej) :)))

użytkownik usunięty
ewi184

ale ja znam ją prywatnie.

ocenił(a) serial na 8

dlatego wiesz lepiej

użytkownik usunięty
ewi184

Kiedyś było że Hubert mówił jak wyjeżdzał że zabezpieczy ją finansowo a ona nie chciała,Paweł pewnie alimentów też nie płaci więc nie wiem jak ona finansowo wyrabia.

ocenił(a) serial na 8

właśnie dziś myślałam,czemu ona nie da Julki do przedszkola jako samotna ,pracująca matka miejsce ma zapewnione.Poza tym opłata przedszkola,a opiekunki to wielka różnica.I nie musi się martwić kto z małą zostanie. W świecie realnym pewnie by nie wyrobiła.

użytkownik usunięty
ewi184

samodzielne mieszkanie też pewnie nieżle kosztuje.chociaż jeśli to była właśność Agnieszki to może płaci tylko czynsz administracyjny,prąd,gaz,media itd.a nie musi płacić za wynajem.

ocenił(a) serial na 8

Jakiej Agnieszki? Mieszkanie było jej i Pawła pewnie po rozwodzie zostało jej?

użytkownik usunięty
ewi184

nie jej Agnieszki przyjaciółki Teresy która po zabiciu tego typka trafiła do puszki.

ocenił(a) serial na 8

oni chyba kupili od niej mieszkanie wiem że coś podczas rozwodu o nim mówili

użytkownik usunięty
ewi184

raczej tak dobrze im się nie powodziło.Majka wtedy nie pracowała a Paweł cudów raczej nie zarabiał.poza tym pewnie byłoby że Paweł ma gest bo oddał jej całe mieszkanie.

ocenił(a) serial na 8

z tym,że chyba im ktoś dołożył do tego mieszkania.Nie będę się spierać bo dokładnie nie pamiętam

użytkownik usunięty
ewi184

ja też nie będę się spierać ale Paweł raczej nie byłby taki wspaniałomyślny żeby odpuścić mieszkanie.No chyba że kupili je za pieniądze z tej ziemi co Aneta podarowała wtedy byłoby to logiczne Paweł się odczepił bo nie dał grosza za mieszkanie.

ocenił(a) serial na 8

ja pozostaję przy tym,że mieszkanko jest Marysi. Właśnie wydaję mi się,że Paweł miał taki gest że nic nie zabiera.